Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Igrači iz naše lige / potencijalna pojačanja
Objektivno gledajuci Zeljo je mal klub. Nema Zeljo puno kvalitetnih sportski radnika da imaju znanje i da su nesto ostvarili, koliko god mi drugacije mislili. Zato su ljudi kao Amar Osim nama jako potrebni. Evo npr Zeljo ima losije rezultate, hoce klub da pokusa sa drugim trenerom, uredu sasvim ok. Sto se onda ne savjetuje sa Amarom Osimom sta je najbolja opcija, i njemu se nadje druga funckija u klubu. Pokusas i to, a kvalitetan ti covjek ostane u klubu, pa da vidimo dalje kako ce stvari biti. Tako se radi u drugim klubovima, gdje ti kvalitetni ljudi ostanu godinama u klubu. Mislim mi samo gubimo na kraju niko drugi, jer ponavljam ko ce nam voditi sportsku politiku? Oni koji su Pozdera i slicne dovodili? Ko ce npr pricati sa ljudima iz Gane na francuskom? Memic?
Od sponzorskih do igračkih,jer neke stvari su išle direktno preko njega a neke preko prijatelja kluba bliskih njemu lično.Dejan1921 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 09:16Brate znam da si dosta upućen i da koliko god si slab na Amara Željovac prije svega. Zato treba da kažeš kakvi su to procesi započeti i zašto bi mogli propasti. Recimo taj dogovor za omladince Zvijezde smatram za super potez, pogotovo za iduću sezonu kada će nam trebati mlada i potentna ekipa, i bilo bi loše da to propadne.
A to su ljudi koji su nam doveli onog Jovanovića npr.
Ljudi koji direktno rade sa jakim agencijama.Jednostavno za ove poput Jovanovića nismo imali para, al smo ispregovarali 2-3 posudbe talentiranih igrača,gdje bi ta agencija snosila troškove a mi igračima dali priliku i minute.
Odlaskom Osima,nisam siguran da li su ti ljudi voljni raditi sa nekim novim ljudima.
Ne znam ni šta će biti sa ovim iz zvijezde 09,jer vidim da su klubovi iz Srbije opasno zagrizli.Jbga
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Vjerujem da je san svakog normalnog Željovca da u klubu budu svi naši najbolji ljudi i da svako doprinosi najbolje što može u svom domenu. Koliko je to moguće, vidimo i kroz sve ove godine. Situacija u kojoj smo sada i jeste zbog toga. Što je neko dovodio igrače uz preporuke nekih sumnjivih menadžera i što nam je trener kluba više provodio po sastancima sa potencijalnim sponzorima i investitorima nego se bavio ekipom.Tristan10 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 09:57Objektivno gledajuci Zeljo je mal klub. Nema Zeljo puno kvalitetnih sportski radnika da imaju znanje i da su nesto ostvarili, koliko god mi drugacije mislili. Zato su ljudi kao Amar Osim nama jako potrebni. Evo npr Zeljo ima losije rezultate, hoce klub da pokusa sa drugim trenerom, uredu sasvim ok. Sto se onda ne savjetuje sa Amarom Osimom sta je najbolja opcija, i njemu se nadje druga funckija u klubu. Pokusas i to, a kvalitetan ti covjek ostane u klubu, pa da vidimo dalje kako ce stvari biti. Tako se radi u drugim klubovima, gdje ti kvalitetni ljudi ostanu godinama u klubu. Mislim mi samo gubimo na kraju niko drugi, jer ponavljam ko ce nam voditi sportsku politiku? Oni koji su Pozdera i slicne dovodili? Ko ce npr pricati sa ljudima iz Gane na francuskom? Memic?
UBIPITAR
Post 17 apr 2021, 17:40
Tristan10 je napisao/la: ↑Volio bih viditi Hirosa kod nas, jer je nas, a uz to kvalitetan igrac, a nije starohan. Ali isto tako je smijesno svakog igraca te ekipe prizivati samo sto je mlad. Imamo i mi mladih igraca i njima treba dati priliku.
Trebao bi u jedan jak klub u HNL-u.

MIGRANTI iz METROPOLE!
Hvala na odgovoru...nadati se najboljem, jedino što nam ostajeUBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:08Od sponzorskih do igračkih,jer neke stvari su išle direktno preko njega a neke preko prijatelja kluba bliskih njemu lično.Dejan1921 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 09:16Brate znam da si dosta upućen i da koliko god si slab na Amara Željovac prije svega. Zato treba da kažeš kakvi su to procesi započeti i zašto bi mogli propasti. Recimo taj dogovor za omladince Zvijezde smatram za super potez, pogotovo za iduću sezonu kada će nam trebati mlada i potentna ekipa, i bilo bi loše da to propadne.
A to su ljudi koji su nam doveli onog Jovanovića npr.
Ljudi koji direktno rade sa jakim agencijama.Jednostavno za ove poput Jovanovića nismo imali para, al smo ispregovarali 2-3 posudbe talentiranih igrača,gdje bi ta agencija snosila troškove a mi igračima dali priliku i minute.
Odlaskom Osima,nisam siguran da li su ti ljudi voljni raditi sa nekim novim ljudima.
Ne znam ni šta će biti sa ovim iz zvijezde 09,jer vidim da su klubovi iz Srbije opasno zagrizli.Jbga
I sta sam pogresno napisao?UBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:11UBIPITAR
Tristan10 je napisao/la: ↑Volio bih viditi Hirosa kod nas, jer je nas, a uz to kvalitetan igrac, a nije starohan. Ali isto tako je smijesno svakog igraca te ekipe prizivati samo sto je mlad. Imamo i mi mladih igraca i njima treba dati priliku.
![]()
Nisi ništa,nego sam pogodio infoTristan10 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:19I sta sam pogresno napisao?UBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:11UBIPITAR
![]()

MIGRANTI iz METROPOLE!
Vidim sad. Super za njega, vidilo se da ima nesto za vise od nase lige. Barem da pokusa. Ali eto, ako se tamo ne uklopi, moze nam biti relevantan. Sretno mu u svakom slucaju.UBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:20Nisi ništa,nego sam pogodio infoTristan10 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:19I sta sam pogresno napisao?UBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:11
UBIPITAR
![]()
![]()
Izvinjavam se na upadu, samo ovo da stavimUBIPITAR je napisao/la: ↑17 maj 2021, 09:03Msm da jeste,al kažem,to je bilo onda pod Osimom,znam da se i odšteta trebala preko nekog sponzora platit.
Pisao sam i ranije da bi neki započeti procesi mogli propasti,nažalost.

https://sportsport.ba/fudbal/milosevic- ... ati/389583
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Treba pitat Sulju i Graovca igral' im se za milju

Šta će biti sa Krpićem i Graovcem: Astra šokirala navijače ispadanjem iz elite u Rumuniji
Rumunska Astra Giorgiu potpuno neočekivano ispala je iz prvog ranga tamošnjeg fudbala.
Astra, koja je prije samo pet godina bila prvak Rumunije, suočava se sa teškim danima i danas je eliminisana u niži rang.
Ekipa bh. fudbalera, Daniela Graovca i Sulejmana Krpića, danas je poražena od Viitorul Constante rezultatom 1:0 i tako u posljednjem kolu ostala bez šansi da se nađe u sigurnoj zoni.
Obojica fudbalera su igrala u današnjem meču, ali nisu mogli pomoći svom timu da izbori opstanak.
Bit će zanimljivo ispratiti šta će biti sa dvojicom bivših fudbalera Željezničara, pošto obojica imaju ugovor sa Astrom do 2022. godine. Teško je povjerovati da će ostati u nižem rangu.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Graovac u Borac, Krle kod sisoje.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Tek sad vidim da je Antonio Pavić osvojio titulu u Makedoniji i upisao 6 asistencija. Još čuvao Lamelu iz Tottenhema u EL kvalifikacijama. Cijeniti ga nismo znali 

Braco interesuje me tvoje mišljenje o Dženi Osmanoviću hvale ga u Konjicu šta ti misliš da li će se dozvati ?
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ne znam, nisam ga gledao baš dugo. Nadam se da se smirio van terena.
Evo imaš njegove highligtse iz ove sezone
Edin Mujić dobro igra na posudbi u Goraždu, u ovoj drugoj polusezoni ima 3 gola i 3 asistencije
Šta je s onim Mehićem u Gradačcu, vidim slabo igra
braco je napisao/la: ↑20 maj 2021, 00:07Ne znam, nisam ga gledao baš dugo. Nadam se da se smirio van terena.
Evo imaš njegove highligtse iz ove sezone
Edin Mujić dobro igra na posudbi u Goraždu, u ovoj drugoj polusezoni ima 3 gola i 3 asistencije
Šta je s onim Mehićem u Gradačcu, vidim slabo igra
Pošto sam iz Gradačca kad sam kući odem pogledat utakmicu, odigrao je dosta utakmica ali učinak katastrofa
ovi što idu češće na utakmice kažu da je dobio par kila viška i da je loš.
Prema TM ima jednu asistenciju još iz prve polusezone dok je bio u Igmanu.
A Dženu svi hvale priča mi ovaj jedan što je iz Živinica kad su išli na gostovanje dole pričali su sa upravom Igmana kažu da bi ga rado zadržali i da se baš razvio u pravog veznjaka.
Sad ne znam šta je sa mentalnim sklopom, ipak se on druži/družio sa Asimom, alkohol, nargile i ta sranja ako je rasčistio sa sobom u glavi i to ostavio a posvetio se treniranju mogli bi dobiti finog igrača za narednu sezonu.
-
- Kontakt:
Demir Peco
Kerim Memija
-Varazdin izgleda ispada u drugu ligu.

-Varazdin izgleda ispada u drugu ligu.
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
Punks were punk, and ultras are ultra.“
NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA
NO NZS. NO CPS.
Monjac prelazi u Šibenik braco

Sad si me natjerao da upregnem svoje scoute za 2. HNL, evo kakvu su mi listu poslali za ovu sezonu

Marko Dabro -24 godine - napadač - 31 nastup - 29 golova - 2 asistencije

Mateo Topić - 25 godina - vezni - 28 nastupa - 18 golova - 2 asistencije - Prošao Dinamovu školu
Martin Šroler - 22 godine - ofaznivni vezni - 31 nastup - 7 golova - 11 asistencija Goricin igrač na posudbi
Fran Brodić - 24 godine - napadač - 23 nastupa - 13 golova - 4 asistencije Svojevremeno jedan od najvećih talenata Dinama poslije igrao u ITA i BEL
Matija Malekinušić - 22 godine- krilo - 27 nastupa - 4 gola - 13 asistencija - Prošao DInamovu školu
Stjepan Igrec - 22 godine - krilo - 30 nastupa - 10 golova - 4 asistencije - Dobra mu stara
Martin Sekulić - 22 godine - napadač - 29 nastupa - 9 golova - 5 asistencija - Igra za Osijek II
Ivan Šarić - 20 godina - napadač - 25 nastupa - 12 golova - 1 asistencija - igra za Hajduk II koji se gasi , prije 2 godi je bio na meti Sampdorije
Martin Šlogar - 20 godina - krilo - 31 nastup - 7 golova - 7 asistencija - nemam pojma, vidim samo mlado krilo koje daje golove pa sam ga naveo
Ivan Durdov - 20 godina - napadač - 33 nastupa - 7 golova - 5 asistencija - igrač Osijeka na posudbi, igrao s Benderom u Solinu
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Kajkutenjoyer, voltron30 i 41 gost.