Demografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Demografija
To je tačno za Švicarsku.
Od prijatelja brat se skoro vratio. Blizu 50 ima. Zaradio neku penzijicu i kupio stan u Tuzli pa se vratio da živi. I kćerku doveo sa sobom.
Uložio je sebi lik pofino da napravi ugođaj ovdje.
Od prijatelja brat se skoro vratio. Blizu 50 ima. Zaradio neku penzijicu i kupio stan u Tuzli pa se vratio da živi. I kćerku doveo sa sobom.
Uložio je sebi lik pofino da napravi ugođaj ovdje.
Pa i Svajcarska je objavila neko istrazivanje kako i oni gube svoje stanovnistvo, ali nema zime za ove zemlje jer se naseljavaju ljudi iz svih dijelova svijeta, jedino sto gube domorodce pa se etnicka demografija stanovnistva drasticno mijenja

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Smješno je proediti odlazak iz zemalja zapadne evrope, i iz ove prćije.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Iz Švicarske se sele da drkaju **** negdje, il se vraćaju penzioneri u zemlje porijekla.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Prosto nema uopšte svrhe porediti migracije Zapada i ove regionalne. Motivi su različiti, uglavnom. Pri tome, te Zapadne zemlje upijaju... a BiH nema više odakle da upije.
Uporediš broj rođenih beba 1996. i 2020. i savršeno je jasno o kakvim se kataklizmičnim podacima radi. Što je najgore od 1.3. bi moglo biti još gore.
I nije to samo brojka ljudi, stanovnika... Utiče to na sve, a ono što mene lično najviše brine je oblast zdravstva... Ko će liječiti...
Uporediš broj rođenih beba 1996. i 2020. i savršeno je jasno o kakvim se kataklizmičnim podacima radi. Što je najgore od 1.3. bi moglo biti još gore.
I nije to samo brojka ljudi, stanovnika... Utiče to na sve, a ono što mene lično najviše brine je oblast zdravstva... Ko će liječiti...
Porast penzionera i baby boom generacija 50 tihgodista jos ce vise ekonomski unazadit zemlju.Ko ce puniti budzete.
Po meni 10x ce biti gore 2030..isprazniti ce se jos masu masu mladjeg stanovnistva
Po meni 10x ce biti gore 2030..isprazniti ce se jos masu masu mladjeg stanovnistva
Za početak eutanazirat one koji pitaju kaćeš se ženit. Da rasteretimo PIO.
Nullius in verba
- Fantasista
- Kontakt:
Kad me pita jesi li se oženio, kad ćeš, šta čekaš? Upuc'o bi ga istog trenutka.
Fantasista je napisao/la: ↑05 feb 2020, 15:49Kad me pita jesi li se oženio, kad ćeš, šta čekaš? Upuc'o bi ga istog trenutka.
Babe koje me na svadbama pitaju kad ćeš ti su prestale kad sam ih ja počeo na sahranama pitat kad ćete Vi?
Nullius in verba
- ASD
- Kontakt:
Najviše pitaju "kad ćeš se ženiti" ti koji su se skoro oženili.
- Fantasista
- Kontakt:
Ma uglavnom je stariji narod dosadan sa tim pitanjima.
Kad sam bio na budzetu(medicinar ugovor na 1 godinu) 4x sam imao sanse...sad kad sam bezposla i ucim njemacki nigdje ni jedne,realnost Sarajki

Istina. Međutim, porodica jeste kruna svega. Bez nje sve je ništa. Prosto bi svojim najvećim neuspjehom smatrao da ostanem sam ko ker do kraja života. (bez žene i djece)Fantasista je napisao/la: ↑05 feb 2020, 17:47Ma uglavnom je stariji narod dosadan sa tim pitanjima.
Da mi bi dobit Eurojackpot, druga **** svaki dan i kokain. Kaka djeca.Kristijan je napisao/la: ↑05 feb 2020, 18:24Istina. Međutim, porodica jeste kruna svega. Bez nje sve je ništa. Prosto bi svojim najvećim neuspjehom smatrao da ostanem sam ko ker do kraja života. (bez žene i djece)Fantasista je napisao/la: ↑05 feb 2020, 17:47Ma uglavnom je stariji narod dosadan sa tim pitanjima.
Nullius in verba
- LlullSergio
- Kontakt:
Mozel' se to iz BiH igrati ?Heller je napisao/la: ↑05 feb 2020, 18:27Da mi bi dobit Eurojackpot, druga **** svaki dan i kokain. Kaka djeca.Kristijan je napisao/la: ↑05 feb 2020, 18:24Istina. Međutim, porodica jeste kruna svega. Bez nje sve je ništa. Prosto bi svojim najvećim neuspjehom smatrao da ostanem sam ko ker do kraja života. (bez žene i djece)Fantasista je napisao/la: ↑05 feb 2020, 17:47Ma uglavnom je stariji narod dosadan sa tim pitanjima.

Kad sam vidio dobitke sjeb'o sam se totalno, ono dobijem i zivim ko Bilzerian

- Antipolitika3
- Kontakt:
Ima u Mostaru lik koji skuplja uplate i ode u Metkovic odigra brojeve tvoje i donese ti listic nazad prije izvlacenja naplati 1KM provizijeLlullSergio je napisao/la: ↑05 feb 2020, 19:04Mozel' se to iz BiH igrati ?![]()
Kad sam vidio dobitke sjeb'o sam se totalno, ono dobijem i zivim ko Bilzerian![]()

HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- ASD
- Kontakt:
Nek se ženi ko hoće, nek se ne ženi ko neće, nek se razvodi ko hoće.
Lične stvari.
Lične stvari.
Ne sporim ja nigdje da je to svačije pravo, niti namećem. Lijepo je kad si klinac, tinejdžer, lijepo je i do 30-te. Već poslije postaje sve manje lijepo.
A kad ostariš sam ko ker onda ti je život em monoton em siromašan, ma koliko keša imao. I nisam ja sad nekakva moralna vertikala, to je tako.
Nego da ne bude off totalni, po podacima o broju rođenih, stiče se utisak da je Mostar čak i veći od Tuzle. Msm znatno više se beba rađa.
A kad ostariš sam ko ker onda ti je život em monoton em siromašan, ma koliko keša imao. I nisam ja sad nekakva moralna vertikala, to je tako.
Nego da ne bude off totalni, po podacima o broju rođenih, stiče se utisak da je Mostar čak i veći od Tuzle. Msm znatno više se beba rađa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.