SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Zenzo
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la Zenzo » 04 sep 2017, 11:45

wobly92 je napisao/la:
Zenzo je napisao/la: Ne mozete vi Zenicani i Tuzlaci da progutate gorku bobu za bilo sta sta se desava u Sarajevu i bilo sta vezano za Sarajevo.

Tu sva prica prestaje, zavist i komplekse ljecite na vrijeme.
Da ne idem u off odmah...
Dječko vidim da si mlad i neiskusan tako da je ovo moja zadnja replika tebi na ovom forumu, pa da te malo prosvijetlim. Pripupitaj oca i starije, srednjoškolce barem, možda se i oni sjećaju kako je to izgledalo zadnji put kad je fudbalska reprezentacija igrala u Sarajevu. Zadnji put je to bila prijateljska protiv USA ako se ne varam, to možda i pamtiš, a prije toga vidi se da se ne sjećaš.
Daću ti primjer, izgleda DUPLO GORE nego kada rukometna/košarkaška (to je samo vrh onog što mi pada na pamet) reprezentacija igraju u Sarajevu. Što je ogromna bruka ne samo za vas, nego i za čitavu BiH, i tu nema kompleksa pelenašu, već je činjenično stanje. Haj živio i sretan ti 1. dan škole.
Cinjenicno stanje. :rol:

Samo si potvdio sto sam napisao.
- Zeljeznicar -

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 sep 2017, 11:53

Gore mi je sad nakon pobjede nad Gibraltarom i nakon kiksa Grcke protiv Estonije, gori mi je ovaj osjecaj nego onaj gorki nakon poraza od Kipra, samo smo sebi produzili muku, produzili nadu, ostavili Mehmeda na klupi i ono sto tinja u nama da mozemo Belgiju pobijedit sa ovim fudbalski nepismenim trenerom.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 sep 2017, 11:59

BigDaddy je napisao/la:neko je spomenuo da se ne racunaju rezultati protiv zadnjeg na tabeli :think: ja mislim da se racunaju jer svaka grupa ima po 6 timova
ne, računa se kao što je bilo najavljeno, rezultati protiv zadnjih otpadaju. navodno zato jer su gibraltar i kosovo bili nerangirani i tekme protiv njih nisu iste težinekao protiv ostalih ... elem tako nekako.
u stvarnosti je FIFA-i vjerovatno bilo mrsko mijenjati pravila :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 04 sep 2017, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 sep 2017, 12:00

simpatično što neki misle da ćemo izvući 6 bodova :mrgreen:

sa ovakvim mešom na klupi i njegovim harakiri postavkama i idejama, belgija komotno može izvesti treći tim na grbavicu bez velike bojazni da će izgubiti bodove, a vjerujem da će martinez ipak staviti bar 80% prvotimaca jer sve je to na kraju krajeva vid uigravanja ekipe pred SP jer nećeš imati puno šanse za to, pa ne vidim smisao u tome da stavi 11 rezervi koje nikad neće biti skupa na terenu osim tad.
čak ni utakmica sa estonijom mi ne ulijeva nadu u sigurna 3 boda, ali otom potom, ako kiksnu protiv belgije onda više estonci nisu ni bitni.

pa čak i ako nas nekim slučajem pogleda fortuna, pa nekako ugrabimo baraž i izbjegnemo taj status najgore drugoplasirane ekipe (a već i to zvuči dovoljno kao sci-fi), meši ne dajem ni 10% šansi da će odvesti ekipu na SP, pogotovo jer bi ovaj put izvukli goru ekipe od irske koja nas je rastavila na proste faktore.

tako da ja sam skroz opušten ovaj put bez ikakvih euforičnih senzacija, ako prođemo dobro je, ako ne prođemo opet dobro, nisam ni očekivao drugačije :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 sep 2017, 12:01

ma ne misli to niko, i dva boda su ko trebević sa ovakvom igrom. ma i bod!
ali nadati se nije zabranjeno :mrgreen:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 sep 2017, 12:12

i protiv gibraltara se mucimo ovo je utopija pusimo 100% protiv Belgije i tu je kraj agoniji ali neko treba odgovarat sto nismo obezbijedili baraz u ovakvoj grupi sa ovakvom Grckom..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 sep 2017, 12:14

realno sanse su nam oko 5 % kakvi smo retardirani ne bi se cudio da se plasiramo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

High

Post Postao/la High » 04 sep 2017, 12:28

Retardacija u narednim utakmicama nije u njima, nego, najprije, u utakmicama protiv Grčke u Zenici i kod njih kući, ali i ona blamaža protiv Kipra. Nevjerovatni javašluk u sva tri primjera! Koliko god Grci igrali dosadan i ogavan fudbal, oni imaju koncept zalaganja, bar igraju za sebe. Ova neznalica će otići kad sve ode u vraga, jer nema obraza.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 04 sep 2017, 12:37

Grci su sjajni, nadam se da će otići na Svjetsko prvenstvo", rekao je Hazard nakon meča, pa je kratko dodao:

"Pokušat ćemo da porazimo Bosnu i Hercegovinu. Ne idemo tamo tek reda radi".

"Naš cilj bio je da odemo na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na sve. Sinoć je bilo presudno da smo dali drugi gol, ali naravno da je i prvi bio važan. Grčkoj ostaje da se bori s Bosnom za drugo mjesto, želim joj puno sreće", dodao je veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne.

Za one koji misle da će Belgija doći otpušteno i rasterećeno i da ćemo ih pobjediti :mrgreen:
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 04 sep 2017, 12:38

Kad vec sve pare idu u Sarajevo, neka ide i reprezentacija u Sarajevo.
Životni saputnik! 1921

High

Post Postao/la High » 04 sep 2017, 12:40

Eisenbahner1921 je napisao/la:Kad vec sve pare idu u Sarajevo, neka ide i reprezentacija u Sarajevo.
Zašto se neće igrati u Gradovima fudbala, košarke, rukometa, tenisa, šaha, kriketa i hokeja - Zenici i Tuzli?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 04 sep 2017, 12:43

High je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Kad vec sve pare idu u Sarajevo, neka ide i reprezentacija u Sarajevo.
Zašto se neće igrati u Gradovima fudbala, košarke, rukometa, tenisa, šaha, kriketa i hokeja - Zenici i Tuzli?
Jer ne pricamo o reprezentaciji Srbije.
Životni saputnik! 1921

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2017, 12:52

Iako su nam sanse minimalne ja bih ovako postavio

-----------------------Begović--------------------
---Vranjes----Bicakcic---Simunovic---Seo--
--------------Pjanic-----------Bešić--------------
----Hajrovic------Milicevic---------Lulic------
-----------------------Džeko----------------------

Odbrana kao i inače kritična, osim Seada tu nema neke klase. Vezni red brz i pokretljiv, jak i defanzivno i ofanzivno. Hajrovic krilo koje zna predriblati i ošutati, Lulic radilica koji će pomagati i veznoj liniji te Džeko koji zabija pobjedonosni :D

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 04 sep 2017, 12:54

jasmin10 je napisao/la:Iako su nam sanse minimalne ja bih ovako postavio

Odbrana kao i inače kritična, osim Seada tu nema neke klase. Vezni red brz i pokretljiv, jak i defanzivno i ofanzivno. Hajrovic krilo koje zna predriblati i ošutati, Lulic radilica koji će pomagati i veznoj liniji te Džeko koji zabija pobjedonosni :D
Odličan sastav samo je Jozo upitan.
Nekako ga Nebih stavio u ovako teškoj i važnoj utakmici.
Radije bih Šunjica.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 04 sep 2017, 12:59

avenija je napisao/la:realno sanse su nam oko 5 % kakvi smo retardirani ne bi se cudio da se plasiramo
Kakvog retarda i degenerika imamo za selektora nemoze mo se ni nadati necemu :puke: :puke: :puke: :puke:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2017, 13:00

Najbolji moguci sastav i tim koji je trebao igrati cijele tekuce kvalifikacije. Zgusnuta sredina gdje svi igraci znaju dodati loptu. Tu bi i Visca mogao funkcionirati na boku jer ga svaki od igraca iz sredine moze izbaciti u kontru. Obrana sasvim solidna. Izuzev desnog beka koji nas ipak moze iznenaditi dobrom utakmicom.
Zalosno jje sto ovaj tim nikad nismo i necemo gledati dok nas vodi Mehmed Bazdarevic.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2017, 13:06

dubrovnik je napisao/la:

Najbolji moguci sastav i tim koji je trebao igrati cijele tekuce kvalifikacije. Zgusnuta sredina gdje svi igraci znaju dodati loptu. Tu bi i Visca mogao funkcionirati na boku jer ga svaki od igraca iz sredine moze izbaciti u kontru. Obrana sasvim solidna. Izuzev desnog beka koji nas ipak moze iznenaditi dobrom utakmicom.
Zalosno jje sto ovaj tim nikad nismo i necemo gledati dok nas vodi Mehmed Bazdarevic.
I kod Papketa 2 puta sličan sastav gledali. Uopste nije defanzivno ali eto Meši je sve osim 2 napadača defanzivno :crazy:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 sep 2017, 13:14

a kod nas se nikad ne može u igrati u najjačem sastavu, uvijek neko fali, uvijek neko povrijeđen, uvijek neko vuče neku suspenziju itd. :mrgreen:

džeko/pjanić/bešić/kolašinac pa i lulić... zdravlje ove petorke je vrlo bitno i ključno za ishod protiv belgije (ako ćemo već biti optimistični pa se nečemu nadati), svaki njihov izostanak je ogromni hendikep po reprezentaciju, a po belaju uvijek neko od njih fali, ne sjećam se kad su svi skupa igrali zadnji put.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 sep 2017, 13:28

Jesam li ja jedini koji misli, da to sto ce Belgijanci biti opusteni, uopste nije povoljno po nas?
Sa ovakvim sastavom, igrom, i zalaganjem, nam neginu opet 4 gola u mrezi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 13:39

rope11 je napisao/la:a kod nas se nikad ne može u igrati u najjačem sastavu, uvijek neko fali, uvijek neko povrijeđen, uvijek neko vuče neku suspenziju itd. :mrgreen:

džeko/pjanić/bešić/kolašinac pa i lulić... zdravlje ove petorke je vrlo bitno i ključno za ishod protiv belgije (ako ćemo već biti optimistični pa se nečemu nadati), svaki njihov izostanak je ogromni hendikep po reprezentaciju, a po belaju uvijek neko od njih fali, ne sjećam se kad su svi skupa igrali zadnji put.
Ovo je jedan od najvećih problema naše reprezentacije, ja mislim da od prvenstva u Brazilu nisu bila tri meča gdje su ovi nabrojani igrači igrali zajedno, a odigrali smo oko 25 utakmica od tada sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.