Pivopija je napisao/la:Treba se dobro cuvati vanjskog suta Belgije, tako su dali sva tri gola Kipru.
Tako su rjesavali i utakmice na Euru,osim Madjarske sve sto su dobili dobili su dalekometnim sutem.To im je ubjedljivo najace oruzje i cesto drugacije ne mogu dati gola.
Ako im uspijemo izbiti to najace oruzje i ne dozvoliti im da sutiraju odradili smo vise od pola posla.
I ja mislim da trebamo oigrati 4-4-2 iz milion razloga.Najvazniji je da smo sa Dzekom kao jedinim napadacem potpuno bezopasni,lako ga zatvore,sto se pokazalo u skoro svim utakmicama kad smo igrali tako.
Drugi razlog je sto im je odbrana losa i sto nece tek tako jurnuti u napad ako je konstantno ugrozen njihov gol.
Znaci 4-4-2 ali maksimalno,sa 100 posto gasa,truda,zatvaranja,preuzimanja u odbrani.Vedo i Edin u tom slucaju moraju ganjati njihovu organizaciju napada vec na njihovoj polovini.
Po meni su kljucne dvije stvari koje su njihova najaca,da ne kazem skoro i jedina oruzja,vole sabiti protivnika i lako izlaze na kraj sa bunkerom i drugo,vanjski sut.Ako im protivnik igra,prijeti njihovom golu i ne povlaci se golmanu u krilo gube se i ne izgledaju uopste kao opasna reprezentacija.