Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Emir Spahić
Ljudi,kako ne shvatate da je Spahic sa 33 godine nas daleko najbolji stoper ? Tuzno ali je tako..O desavanjima van terena,ne bih,bilo je tu mnogo prica,nijedna potvrdjena..Kad jednog dana neko bude imao muda pa izadje u javnost i kaze sta je bilo ( ako je bilo ) moci ce se o tome diskutovati
Odigrao slabo protiv Nigerije ? Da,jeste..Kao i svi osim 2 ili 3 igraca,ali nemojte zaboraviti da nam je taj isti Spahic upravljao odbranom kroz kvalifikacije i igrao bez skoro bez greske sve utakmice..Da mi imamo jos jednog ili 2 stopera ranga recimo Lovrena onda bi bilo potpuno opravdano traziti da se oprosti.
Ali dok mu je zamjena 26-ogodisnji Toni Sunjic koji je nedavno napravio veliki transfer Zorya - Kuban , ja biram Emira Spahica
Odigrao slabo protiv Nigerije ? Da,jeste..Kao i svi osim 2 ili 3 igraca,ali nemojte zaboraviti da nam je taj isti Spahic upravljao odbranom kroz kvalifikacije i igrao bez skoro bez greske sve utakmice..Da mi imamo jos jednog ili 2 stopera ranga recimo Lovrena onda bi bilo potpuno opravdano traziti da se oprosti.
Ali dok mu je zamjena 26-ogodisnji Toni Sunjic koji je nedavno napravio veliki transfer Zorya - Kuban , ja biram Emira Spahica
Ovu reprezentacija ima kičmu, a to je..begović-spahić-pjanić-džeko.
Ja bi volio kada bi neko dostojanstveno zamjenio spahića, ali tek u slijedećim kvalifikacijama, jer smo bez njega nezamislivi.
Ja bi volio kada bi neko dostojanstveno zamjenio spahića, ali tek u slijedećim kvalifikacijama, jer smo bez njega nezamislivi.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- donniedarko
- Kontakt:
Zar je kraj svijeta igrati sa odbranom koja izgleda ovako:mirzatele je napisao/la:Ljudi,kako ne shvatate da je Spahic sa 33 godine nas daleko najbolji stoper ? Tuzno ali je tako..O desavanjima van terena,ne bih,bilo je tu mnogo prica,nijedna potvrdjena..Kad jednog dana neko bude imao muda pa izadje u javnost i kaze sta je bilo ( ako je bilo ) moci ce se o tome diskutovati
Kolasinac(Schalke)-Zukanovic(Chievo)-Bicakcic(Hoffenheim)-Mujdza(Freiburg)
Svi ce biti vjerovatno prvotimci u ligama petice. Pored Mujdze svi nam mogu pruziti jos godine dobrog fudbala. Zasto ne bi igrali na njih i eliminisali sve sumnje u negativni uticaj Spahica na repku. Spahic jeste bio dobar ali su ga stigle godine. Ne znam sto se pravi atmosfera kao da cemo propasti ako se oprosti Spahic

Ako Zuka pristane igrati nakon blamaze koju mu je priredio selektor i savez,i ako bude standardan u Chievu 

Da Pape ima obraza ne bi imao snage pogledat Zukanovica u oci nakon tog samara. Ali znamo da nema obraza, tako da je sve moguce.mirzatele je napisao/la:Ako Zuka pristane igrati nakon blamaze koju mu je priredio selektor i savez,i ako bude standardan u Chievu
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- donniedarko
- Kontakt:
Sjecam se kao da je dao izjavu da ce odazvati uvijek na poziv odmah nakon izbacivanja ali nisam siguranmirzatele je napisao/la:Ako Zuka pristane igrati nakon blamaze koju mu je priredio selektor i savez,i ako bude standardan u Chievu

+1mozak je napisao/la:Jeste vidili šta uradi kapiten Brazila protiv Nizozemske..ja bi ga oćero?
Kakav propust uradi Demichelis u finalu..ono je za degenek?
Šta uradi Markez u zadnjoj minuti protiv Nizozemske..je li on normalan?
Tako je to kad si obrambeni igrač? Spaha ide glavom gdje vi nebi ni nogom!
I jos je morao pored svega da izlazi na beka.
Onaj emenike bi i per mertesackera otresoAjax je napisao/la:+1
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Zašto BiH i Hrvatska dobivaju trećerazredne suce? I Japanac Nishimura spada u spomenutu kategoriju.
A čujte, zaita možemo reći da je Novozelanđanin treći ešalon od sudaca na SP-u. A istina je da su njega čuvali do samog kraja prvog kruga da mu daju neku laganiju utakmicu. Iako je, to naglašavam, ova utakmica bila strašno bitna i za BiH i za Nigeriju. Ali više, valjda nisu imali koju. Sutra sude zadnja dvojica suadaca koji imaju dobiti po jednu utakmicu koje zapravo ništa ne odlučuju, Španjolska ništa, Čile ništa, Nizozemska ništa... E, znači, nisu mu više ni imali koju lakšu utakmicu dati. Jer su već u petak delegirani svi suci do kraja drugog kola. I normalno je da svaki sudac mora dobiti jednu utakmicu, jer nema smisla da ga zovete na najveću smotru, a da nije sudio ni jednu jedinu", objasnio je Beusan.
A čujte, zaita možemo reći da je Novozelanđanin treći ešalon od sudaca na SP-u. A istina je da su njega čuvali do samog kraja prvog kruga da mu daju neku laganiju utakmicu. Iako je, to naglašavam, ova utakmica bila strašno bitna i za BiH i za Nigeriju. Ali više, valjda nisu imali koju. Sutra sude zadnja dvojica suadaca koji imaju dobiti po jednu utakmicu koje zapravo ništa ne odlučuju, Španjolska ništa, Čile ništa, Nizozemska ništa... E, znači, nisu mu više ni imali koju lakšu utakmicu dati. Jer su već u petak delegirani svi suci do kraja drugog kola. I normalno je da svaki sudac mora dobiti jednu utakmicu, jer nema smisla da ga zovete na najveću smotru, a da nije sudio ni jednu jedinu", objasnio je Beusan.
To se desilo pred SP i trudio sam se da ne pisem i ne razmisljam o tome,ipak ono,plasirali smo se prvi put,trebamo uzivat,podrzavat selektora kakav god da je..Ali sad vec mogu reci da ne mogu vjerovat' sta se uradilo s ovim momkom..Odradi kvalifikacije,kvalitetan igrac,na poziciji gdje nemamo puno izbora i momak ne moze ici s repkom...I to je kao uredu,doci ce u Brazil..Pa ne igramo mi neki skolski turnir pa da igrac moze doc direktno,bez da prije toga prodje pripreme s ekipom,i na kraju,kao slag na tortu umjesto da se izvinjavaju momku sto su ga doveli u takvu poziciju,oni se uhvate za izjavu da "neko treba odgovarati za njegov neodlazak" i izbace ga iz reprezentacije par sedmica prije SP 

Jesi ti uporan frajer nije humano.A ko kaze da Spahic pravi negativnu atmosferu u reprezentaciji,imas li kakav dokaz za to?A sta ako je on bas suprotno,taj kohezioni faktor koji drzi reprezentativce i atmosferu na nivou?donniedarko je napisao/la:Zar je kraj svijeta igrati sa odbranom koja izgleda ovako:mirzatele je napisao/la:Ljudi,kako ne shvatate da je Spahic sa 33 godine nas daleko najbolji stoper ? Tuzno ali je tako..O desavanjima van terena,ne bih,bilo je tu mnogo prica,nijedna potvrdjena..Kad jednog dana neko bude imao muda pa izadje u javnost i kaze sta je bilo ( ako je bilo ) moci ce se o tome diskutovati
Kolasinac(Schalke)-Zukanovic(Chievo)-Bicakcic(Hoffenheim)-Mujdza(Freiburg)
Svi ce biti vjerovatno prvotimci u ligama petice. Pored Mujdze svi nam mogu pruziti jos godine dobrog fudbala. Zasto ne bi igrali na njih i eliminisali sve sumnje u negativni uticaj Spahica na repku. Spahic jeste bio dobar ali su ga stigle godine. Ne znam sto se pravi atmosfera kao da cemo propasti ako se oprosti Spahic
Mozes ti i svako nabrajat koliko hoces,cinjenica je da ni jedan od nabrojanih igraca nije ni blizu kvaliteta Spahica,cak ni ovog sdasnjeg sa 33 godine,to je cinjenica,sve ostalo je uljepsavanje,licna mrznja i šuplja prica.
Za ovo sto pisem ja imam dokaze,dokazi su 70 i nesto utakmica,od kojih je Spahic u 95% njih bio stub odbrane ,sam vrijedio kao svi ostali igraci zadnje linije i da ga nismo imali skoro sigurno ne bi vidjeli prvenstvo svijeta.
Ne bi on otreso ni Spahu da ga je on sacekao na stoperskoj poziciji gdje se dobro snalazi. Ali Spaha je morao izlaziti na beka ( zbog Lulica ) i tu je Emenike vidio svoju priliku na otvorenom prostoru. A jos ga je i sapleo koljenom u nogu od pozada. Dovoljno da ga izbaci iz takta.mozak je napisao/la:Onaj emenike bi i per mertesackera otresoAjax je napisao/la:+1
Samo zamislimo kako Spahic ima problema i tesko izlazi na kraj sa dobrim reprezentacijama i njihovim napadacima a onda zamislimo kakvih grdnih problema bi imali Šunjici,Zukanovici,Vranjesi.
Sto neko napisa,cetiri igraca cine kicmu reprezentacije,Beg,Spaha,Mire i Dzeko,ja bi dodao jos i Miske,bez obzira na djecu i njihova misljenja-kad nadjete igrace tog kalibra da ih mjenjaju odmah cemo ih otjerati,do tada imate mahanje.
Sto neko napisa,cetiri igraca cine kicmu reprezentacije,Beg,Spaha,Mire i Dzeko,ja bi dodao jos i Miske,bez obzira na djecu i njihova misljenja-kad nadjete igrace tog kalibra da ih mjenjaju odmah cemo ih otjerati,do tada imate mahanje.
- donniedarko
- Kontakt:
Nije licna mrznja niti suplja. Vise sam povezan sa Spahicem nego bilo ko ovdje. Nemam nista protiv njega vec sam realistican i objektivan. Nisam ni rekao da je 100 % sigurno da je pravio probleme vec da sumnjam, sto je sasvim opravdano uzimajuci u obzir njegove izjave o Susicu i pisanja novinara. Ovo je samo moje misljenje ali nekako sam siguran da ce nivo njegove igre samo opadati zbog starosti a nisu toliko losi ni nasi ostali odbrambeni igraci kao sto neki tvrdedrummer je napisao/la: Jesi ti uporan frajer nije humano.A ko kaze da Spahic pravi negativnu atmosferu u reprezentaciji,imas li kakav dokaz za to?A sta ako je on bas suprotno,taj kohezioni faktor koji drzi reprezentativce i atmosferu na nivou?
Mozes ti i svako nabrajat koliko hoces,cinjenica je da ni jedan od nabrojanih igraca nije ni blizu kvaliteta Spahica,cak ni ovog sdasnjeg sa 33 godine,to je cinjenica,sve ostalo je uljepsavanje,licna mrznja i šuplja prica.
Za ovo sto pisem ja imam dokaze,dokazi su 70 i nesto utakmica,od kojih je Spahic u 95% njih bio stub odbrane ,sam vrijedio kao svi ostali igraci zadnje linije i da ga nismo imali skoro sigurno ne bi vidjeli prvenstvo svijeta.

Druze,nagadjanja i pretpostavke bez dokaza su šuplja,makar dolazili od hiljadu novinara.donniedarko je napisao/la:Nije licna mrznja niti suplja. Vise sam povezan sa Spahicem nego bilo ko ovdje. Nemam nista protiv njega vec sam realistican i objektivan. Nisam ni rekao da je 100 % sigurno da je pravio probleme vec da sumnjam, sto je sasvim opravdano uzimajuci u obzir njegove izjave o Susicu i pisanja novinara. Ovo je samo moje misljenje ali nekako sam siguran da ce nivo njegove igre samo opadati zbog starosti a nisu toliko losi ni nasi ostali odbrambeni igraci kao sto neki tvrdedrummer je napisao/la: Jesi ti uporan frajer nije humano.A ko kaze da Spahic pravi negativnu atmosferu u reprezentaciji,imas li kakav dokaz za to?A sta ako je on bas suprotno,taj kohezioni faktor koji drzi reprezentativce i atmosferu na nivou?
Drugi dio mog posta su cinjenice koje se mogu dokazati jednostavnim pregledavanjem utakmica.
Posteno bi bilo da pricamo o cinjenicama a ne o nagadjanjima i pretpostavkama,to nam nece donijeti nista dobro.Svi mi mozemo krojiti tako neke teorije,pikanterije,imati insajdere,ekskluzive....To se zove manipuliranje i obmanjivnje javnosti.
Kraj.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 15 jul 2014, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
Lijepo je vidjeti da se vas dvojica slažete 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nema šta Beusan govorit, na snimku se jasno vidi da ga udara koljenom od nogu. Prvi put ovo vidim i sada sam siguran da je ono bio faul.Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]
Mateo kaze da je Emmenike uzjahao Spahu.. Dakle, nema diskusije onda, preksaj je.
Znači pljuvatori nije greška nego faul.
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: Emir Spahić
Evo repka . ba se takodjer obrusila na Spahu, govore o kocijaskom ponasanju kapitena, te da je neophodno da ga Dino Arslanagic zamjeni.
Koga boli qrac što je bio faul? Nije bio ofsajd Džekin gol pa sada sve to treba staviti u hronike i govoriti Džeko je dao sve od sebe da prođemo, nije mu sudija dozvolio? Jes' al' u qrcu. Tip se šeće k'o u City-u. Samo što ga tamo mogu posjesti na klupu, a ovdje može da serre koliko hoće.
Da se vratim na taj faul, kada ti već jednom sudija nije mahao zastavicom, nakon te greške se ne ponavljaju jedna za drugom nego se lopta kada se uzme u noge šalje na zadnji red tribina a ne pravi se mu.donja pred igračem koji te otresa k'o slinu.
Da ova reprezentacija ima igrače koji mogu zamjeniti šetače ovakve stvari se ne bi dešavale i imali bismo PROFESIONALIZAM OD PRVE DO POSLJEDNJE MINUTE UTAKMICE!
Da se vratim na taj faul, kada ti već jednom sudija nije mahao zastavicom, nakon te greške se ne ponavljaju jedna za drugom nego se lopta kada se uzme u noge šalje na zadnji red tribina a ne pravi se mu.donja pred igračem koji te otresa k'o slinu.
Da ova reprezentacija ima igrače koji mogu zamjeniti šetače ovakve stvari se ne bi dešavale i imali bismo PROFESIONALIZAM OD PRVE DO POSLJEDNJE MINUTE UTAKMICE!

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Opa, i oni koji su ga vjerno branili mijenjaju ploču,
Sušić u narednim kvalifikacijama postepeno želi podmladiti ekipu, te se na Arslanagića gleda kao na dostojnu zamjenu kapitena Emira Spahića čija je budućnost u reprezentaciji neizvjesna. Osim poznih godina Spahiću ne ide u korist ni što je kočijaškim odnosom sa medijima u potpunosti pogoršao odnose reprezentacije i predstavnika sedme sile, te prouzrokovao izuzetno lošu atmosferu i rejting reprezentcije u domaćoj javnosti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.