Moje misljenje jeste da smo mi previse digli buku oko Mirze

msm nije to nesto lose, ali previse smo sitnicavi, ako uporedite s njim neke igrace koji su igrali u evropi i kojima je ovo R sezona, mozete vidjeti da su svi tu negdje.
Npr. ako uzmemo N. De Coloa, on je po mom misljenju slabiji igrac od mirze, i u san antoniju ima 11.3 minute po utakmici, a sinoc je usao 29 sekundi. Ima prosjek 3.2 poena i 1.7 asistencija po utakmici sto naravno nije sjajno. Njegovu statistiku u Evropi nisam pratio, ali ovo nije neki prosjek.
Dalje, Prigioni, doduse ima 35 godina ako se ne varam ali i on ima 3.4 poena i 2.9 asistencija po mecu a ima oko 14 minuta u prosjeku. Prigioni je u rosteru u NYK, nekad vise, nekad manje, zavisno.
I na kraju, nas Mirza koji ima 3.5 i 1.9 skokova po mecu za nesto vise od 9 minuta. Njemu je ovo tek 4 ili 5 utakmica da je u rosteru kako treba, nazalost nije se bas pokazao ofanzivno ali ja ne sumnjam da hoce.
Ovo je samo mali osvrt na ostale rukije jer je vidno da svi prolaze taj obavezni RUKI period, mislim na adaptaciju na Amere na sve
Brojke nisu bitne, ne gledam toliko ovu dvojicu koju poredim ali ipak kao sto su neki vec rekli da su Amerima samo brojke bitne, ovaj post sa dailynetsa (nisam siguran jel s tog) poratala sve govori.
vcrs se opet prati iako je skola, al sta mozemo
edit: ovo nije nikakav STRUCNI komentar nego cisto jedna paralela izmedju ove trojice koji su dosli iz Evrope

"Ako ne pokusate ostvariti svoje snove ne znate koje su vam granice, a ako ih nemate - nemojte se ni baviti sportom."