FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

wobly92
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la wobly92 » 05 avg 2016, 19:45

Prvi odbranjen penal u karijeri, to je najmanje što je mogao uradit nakon onako glupe reakcije. Krenu, pa stade, pa opet krenu, i onda bez ikakve potrebe pokupi čovjeka :facepalm:
Veseli puno meljao ali na kraju nekako i ugurao loptu u gol. Ona svađa između njega i Karića nije trebala da se desi barem pred tribinama.

Jedva je ovo bilo, ali na ovakvim utakmicama se i uzimaju titule, ovako tvrde utakmice jednostavno moramo dobijati, kod kuće pogotovo, to nas je prošle godine u konačnici i koštalo.
Mislio sam da će to lakše ići ali opet na 30+, pa preznojiš se dok sjediš u hladu, nije ni njima na terenu bilo lako, al Vitežanima lakše jer nisu ni napadali već se samo branili. Teška al zaslužena pobjeda...

Kostić nek ide na klupu sljedeću protiv Želje, on se izgleda puno umislio ako je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone i bedem odbrane da može na osnovu toga ovako ležerno igrat, pa 5 greški je najmanje imao, sreća nije kažnjena nijedna, a da su se ljudi posvetili napadu ne bi bilo tako.

Ne valja ni Husrefu što reaguje na svaku sitnicu burno, samo nabija pritisak i nervozu igračima i stvara kontraefekat.

Važne 3 bobe za ostanak na čelu, nek se odmore kako treba i nadam se da će bit neki normalniji termin protiv Želje.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 05 avg 2016, 19:45

Prvo grehota je ovo igracima uraditi, pored reflektora.... stvarno nema smisla, objema ekipama skidam kapu za igru i zalaganje jer vremenski uslovi su bili na ivici regularnosti.
Cestitke na pobjedi, apsolutno zasluzeno, steta za one silne prilike, a da Krpiceva lopta ne zavrsi na precki primio bi Vitez jos 2-3 komada.
Sto se tice igre, ocekivao sam tesku utakmicu , a to se i desilo, sa ovim bunkerasima lakse ce biti igrat u gostima nego na Tusnju.

Mislim da taktika sa 2 napadaca , protiv ekipa koji igraju kao danas Vitez (11 u 16) ostavlja puno prostora za kontre, pa po meni ta formacija nema perspektivu, protiv Zelje Zeba treba da zamjeni jednog od napadaca.
Lijeva strana u ofanzivi dobra u defanzivi losa. Subic je nekoliko puta ispao, ali kako pronadje Veselog kod gola :tokralju:
Veselinovic definitivno igrac utakmice
Piric dekoncentrisan, ali svakako cestitke za odbranjen penal.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 avg 2016, 19:47

tuzlak1987 je napisao/la:cim nam ne ide jedno poluvrijeme odmah velika negativa na tribinama i losi svi :D
Pa vi Tuzlaci ste inace kao ljudi takvi, ste se bunis? :P Na stadionu cesto zna biti vrlo zanimljivo, kada ne ide, psuje se i niko nema pojma, uobicajena pojava. Problem je sto dosta onih starijih ne prati fudbal, niti nasu ligu, a da ne govorim kol'ko nisu objektivni. Kad se doda tome da dosta djece 15-16 godina ima u Fukarama, sve bude jasno.. :mrgreen:

Vidi @Hellera :rol: :rol:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 avg 2016, 19:48

wobly92 je napisao/la: Kostić nek ide na klupu sljedeću protiv Želje, on se izgleda puno umislio ako je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone i bedem odbrane da može na osnovu toga ovako ležerno igrat, pa 5 greški je najmanje imao, sreća nije kažnjena nijedna, a da su se ljudi posvetili napadu ne bi bilo tako.
Gledajući Beitar i početak sezone više je Merzić od njega pokazao. Samo ga preseliti na klupu nek se smiri, može on puno bolje i treba nam to njegovo bolje...
U srijedu sa 1 napadačem, napokon se Zeba vraća, valjda je u formi.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 05 avg 2016, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2016, 19:48

Mislim da je Pirija u debi sezoni Gradine imao 2 penala odbranjena, kod nas malo slabije. Mozda isto 2 sa ovim..

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 05 avg 2016, 19:52

Pola pdfa online za vrijeme tekme :bow:

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 05 avg 2016, 19:53

pinoglavi je napisao/la:
wobly92 je napisao/la: Kostić nek ide na klupu sljedeću protiv Želje, on se izgleda puno umislio ako je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone i bedem odbrane da može na osnovu toga ovako ležerno igrat, pa 5 greški je najmanje imao, sreća nije kažnjena nijedna, a da su se ljudi posvetili napadu ne bi bilo tako.
Gledajući Beitar i početak sezone više je Merzić od njega pokazao. Samo ga preseliti na klupu nek se smiri, može on puno bolje i treba nam to njegovo bolje...
U srijedu sa 1 napadačem, napokon se Zeba vraća, valjda je u formi.
Kakav Merzic pored Dzidica i Mehmedagica, covjek je igrao ok protiv Olimpika, slomit ce ga Lendric, a Dzidic uopste ne trci. ..danas je po meni veci problem bio subic, u defanzivi je bas tanak.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 avg 2016, 19:54

Karic je dobar na lopti, medjutim, to sam i znao, ali realizacija mu opasno steka, iako sam i to znao, on nije onaj pravi golgeter, on je ta druga spica i to se vidi, to sto i igra kod nas (dok se Zeba ne vrati)

vidjeti cemo kada ga prebace u sami spic, nadam se da ce u igri biti isto koristan i dobar kao do sada, a sto se tice realizacije, to sigurno nece biti bolje, jednostavno to nema u sebi

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 05 avg 2016, 19:55

Federer17 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:cim nam ne ide jedno poluvrijeme odmah velika negativa na tribinama i losi svi :D
Pa vi Tuzlaci ste inace kao ljudi takvi, ste se bunis? :P Na stadionu cesto zna biti vrlo zanimljivo, kada ne ide, psuje se i niko nema pojma, uobicajena pojava. Problem je sto dosta onih starijih ne prati fudbal, niti nasu ligu, a da ne govorim kol'ko nisu objektivni. Kad se doda tome da dosta djece 15-16 godina ima u Fukarama, sve bude jasno.. :mrgreen:

Vidi @Hellera :rol: :rol:
Nema na čemu.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2016, 19:56

Danas mi bilo zao Radovanovic i Salihovic sjede, a nekih par momaka mezi. Gluposti pricaju, spomenuli su sve od djece Slobode, preko vozuce, Ahmetovica, djece, Srba ..pa nez ni gdje su zavrsili.

Radovanovic ekstra momak, zao mi je sto kod nas nije ostao duze.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 avg 2016, 19:57

slana_krv je napisao/la: Kakav Merzic pored Dzidica i Mehmedagica, covjek je igrao ok protiv Olimpika, slomit ce ga Lendric, a Dzidic uopste ne trci. ..danas je po meni veci problem bio subic, u defanzivi je bas tanak.
To mi i jeste poenta, Merzic je onako solidan igrac ali nista posebno i kao takav je u ovih nekoliko utakmica više pokazao od Kostica. Kad se znao kritikovati Husref sto ne igra Kostic, kad smo znali poletiti da kritikujemo Efendica, Mehidica, Pirica, ne znam sto se ne bi to smjelo za Kostica napisati. Dobitnu kombinaciju na stoperu moramo naci uskoro...
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 05 avg 2016, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 05 avg 2016, 19:58

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 avg 2016, 20:00

NKMramor je napisao/la:
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
momci, idete u off topic

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 avg 2016, 20:04

Korektno je to bilo danas na onih 37 stepeni... Mi na tribinama hoćemo u nesvijest da upadnemo a mogu misliti na terenu.... Oni imali šansu utakmice i profulali, poslije bili kažnjeni....zadovoljan sam... Teško da je moglo bolje po onom vremenu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 05 avg 2016, 20:05

Chinaglia je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
momci, idete u off topic
7 dana u Banovićima
:urnebes: :urnebes: :P

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 05 avg 2016, 20:06

pinoglavi je napisao/la:
slana_krv je napisao/la: Kakav Merzic pored Dzidica i Mehmedagica, covjek je igrao ok protiv Olimpika, slomit ce ga Lendric, a Dzidic uopste ne trci. ..danas je po meni veci problem bio subic, u defanzivi je bas tanak.
To mi i jeste poenta, Merzic je onako solidan igrac ali nista posebno i kao takav je u ovih nekoliko utakmica više pokazao od Kostica. Kad se znao kritikovati Husref sto ne igra Kostic, kad smo znali poletiti da kritikujemo Efendica, Mehidica, Pirica, ne znam sto se ne bi to smjelo za Kostica napisati. Dobitnu kombinaciju na stoperu moramo naci uskoro...
Po meni do sada najlosiji je bio Dzidic, Subic ima opravdanje tek je dosao, ali sve prilike Viteza su se desile preko njegove strane. Kostic to nije uspio da zatvori, nadam se da ce Husref raditi intezivno sa zadnjom linijom.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 05 avg 2016, 20:07

NKMramor je napisao/la:
7 dana u Banovićima
:urnebes: :urnebes: :P
S Tijanom.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 05 avg 2016, 20:08

pinoglavi je napisao/la:Merzic je onako solidan igrac ali nista posebno i kao takav je u ovih nekoliko utakmica više pokazao od Kostica. Kad se znao kritikovati Husref sto ne igra Kostic, kad smo znali poletiti da kritikujemo Efendica, Mehidica, Pirica, ne znam sto se ne bi to smjelo za Kostica napisati. Dobitnu kombinaciju na stoperu moramo naci uskoro...
Ko god ne bude valjao normalno da će se kritikovat, to naravno ne znači da ga treba linčovat. Pohvali se i ko odigra dobro. Kostić danas najgori, a Ordagić iako je mislim i najviše pretrčao, imao je nekih ispada. Jbt ovi se brane cijelo vrijeme, ne može lopta proći nigdje, a Ordagić stoji iza Kostića...vidjelo se da to ne štima nikako s njim na toj poziciji kad nema Zebu ispred sebe. A čim je prešao na krilo odmah napravi prodor po lijevoj strani i uđe u šesnaesterac.

Ovo podvučeno je ključno, provlačili smo se do sad fino, nadam se da nam se neće obit o glavu dok ne nađemo taj dvojac.
Koliko bi i volio da protiv Želje počnu Đidić i Mehmedagić, toliko je to i rizik u takvoj utakmici. Kostić i Đidić će najvjerovatnije.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2016, 20:10

Protiv Zelje ce odigrati bolje svi, samo dajte nocni termin i ljude na stadionu i mislim da pobjeda nece izostati ..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 avg 2016, 20:12

sto se tice Kostica, on treba da sredi problem u glavi, svejedno s kime igra u paru, evidentno je da nije fokusiran maximalno, nesto ga muci, sta god to bilo.. a sto se tice Đidica, on je u problemu kada mora trcat' nazad, posto mi uglavnom imamo loptu i napadamo, a on onako visok, krupan i nema neke brzine

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 12 gostiju.