FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 01 jun 2023, 17:01

Al kad covjek vrati film i sta nam je Dudek uradio, unakazio nas je vise nego Jesic. I Hadzija s njim.
Na papiru sve ok igraci dovedeni ali bez ikakvog balansa, karaktera.. Za razliku od ovog zadnjeg prelaznog. Mislim da Ismir vise nikad nece nekome prepustiti da dovodi koga hoce kao njima dvojici.. Tu je glavna finta bila, previse se vjerovatno "sportskom dijelu" kluba.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 01 jun 2023, 17:01

Samozdravlje je napisao/la:
01 jun 2023, 16:27
bordobijelisampion je napisao/la:
01 jun 2023, 16:06
Senner je napisao/la:
01 jun 2023, 15:48

Vjerovatno će Martinović na transfer listu...
Žao bi mi bilo da Ilija ide baš razumije šta je Sarajevo i svojim potezima (donacijama), izjavama ("Sarajevo je highlight karijere) i objavama za Horde i Vedrana je po meni zaslužio da ostane.
PS: Ima li kakav info za Dala? Otpada Bochum?
Po meni je Ilija ok stoper, imao kikseva,ali koji igrač ih nema.Što često spominjete "dobar za rotacije :urnebes: "
Izvini, ali mi se povraća od ovog : donacije, izjave i objavama o Hz i pokojnom Vedran :tokralju:
Teren mjera, jedino da mi je brat onda..... :urnebes:
Ima ugovor još godinu i na teren. Šuplje priče smo se naslusali, ali ovaj momak je i zabio 2 gola (to je preporuka).
STRANAC, e to ???
Druže sem ovoga što je pokazao da je gospodin koji je vrijedan da noši nas dres, nije ni toliko loše igrao. Meni je on mnogo bolji bio od Šerbe, ima i toga da je stranac pa baš ne bi odgovarao kao 3. opcija.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 01 jun 2023, 17:03

Sad kad Cirjak u Zrinjski ode, do kraja iduce sezone ce postat Casemiro i bit ce prodan u Bundesligu, ybg
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 jun 2023, 17:04

Dizdarevic out Delac in, ako se ovo ne uradi da nam je Artera trener i da divedemo 15 benka ispiskani cemo bit u prvom pred kolu

Ancic dragomije da se monak oporavio, hvala dovidjenja
Frane Avdija vec odradjeni

Dzafic musa hvala dovidjenja

Trako u visoko

Dala ako prodamo, otjeraobi i avramovskog i doveo bi nato mjesto dobrog igraca tipa rahmanovica

Pored delaca dovest stopera spica 2 beka vratit ikica jednog veznog, to je to

Povest 3-4 akademca na pripreme, al nebih na njih racuno dok god budu igrali LIGU PRVAKA..

Netreba puno mjenjat..

Mirza ce pokazat koliko zna u evropi, ako prodje 2 predkola i bude medju prve 2 ekipe u prvih 10 kola ne dirat ga

Cattivo
Kontakt:

Post Postao/la Cattivo » 01 jun 2023, 17:10

Čirjak više nego korektan kad se sve sagleda i nije mi drago da ide, ali suludo je da nam stranac sjedi na klupi kad već ne igra. Sretno

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 jun 2023, 17:18

Ako ostane vrančić logicno mi je da ide Čirjak u paru tesko mogu funkcionisati a da ostaje i igra svaku trecu ili cetvrtu utakmicu još stranac to je bezz. Tako da mi je ovo ok ako Vrancic ostane.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 jun 2023, 17:20

Hebo majku pa nije Dudic kriv sto su se povrijedili Musa,Anicic,Drobarov i sto su Mujakica prodali i rekli njemu da nema vise para za igrace.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 jun 2023, 17:33

Dudic je kriv, zato sto nije mogao da nadje stopera kojeg bi platili do 59800 km

Sto je djokana od 1,62 visine stavljao na stopea i sto je govorio da je to potez stoljeca kako djokanovic upravo radi ono sto on zeli..

4 mjeseca posle govori kako mu je klub samo obezbjedio 59800 km za stopera.. pa njemanju si uzrinjskog mogo dovest za tu lovu..

A da nepricam falhenje NEMA MISICNI POVREDA, hop3 sedmice 4 igraca riknula..

Mirza tako reci nije ima nijednog igraca povrijdjenog

Imao 2 tekme sa zrinjom
2 tekne sa vasom
2 sb
2 velez
I svi ostali klubovi po jednu utakmicu

Promjenio 9 igraca i izborio evropu

AKO NEKO IMA DA POSTAVI ONAJ PROSJEK BODOVA KOLIKO JE KOJI TRENER OSVOIO NEK POSTAVI

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 jun 2023, 17:49

Ma ova priča sa Mirzom će postati jasna kad nam Zrinjski ode 15-20 bodova i naredne sezone sa slabijim kadrom od našeg. Ali eto hajde, nek se vrti Mirza.

Mi općenito ne posmatramo fudbal šire od "dobar sa igračima, poginuti za dres" i slično, pa je Mirza za takvo poimanje idealan. Nije ni Ismir daleko od toga odmakao doduše.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 01 jun 2023, 17:50

Ne postoji igrac tipa Rahmanovic, momak je bio jedinstven.
Na pricu ga uhvatit ako prodjemo do 3. Pretkola, daj mu kucu u Sarajevu podebljaj mu ugovor i mirna Bosna :bow:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 jun 2023, 17:54

Chony533 je napisao/la:
01 jun 2023, 17:03
Sad kad Cirjak u Zrinjski ode, do kraja iduce sezone ce postat Casemiro i bit ce prodan u Bundesligu, ybg
Ne bi me čudilo. Rendulić bi ga samo blindirao na njegovu prirodnu poziciju i ne bi ga dirao, osim povrede ili kartona.

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 01 jun 2023, 17:55

Aduka87 je napisao/la:
01 jun 2023, 16:25
Senner je napisao/la:
01 jun 2023, 15:48
hibrid je napisao/la:
01 jun 2023, 15:43

Vjerovatno ce u toku dana i njega objaviti
Vjerovatno će Martinović na transfer listu...
Znaci ide se na to, da se dovede stoper sa nasim papirima.
👍

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 jun 2023, 17:59

Nismo mi zahvaljuci Mirzi i ekipi i nekoj aman igri(igra je za ****)otisli u europu nego zahvaljujuci Sirokom koji je u 10 kola osvojio 8 bodova,kao i Velezu za 10 kola 11 bodova.Da su oni bar pola igrali kao prvi dio mi bi sad **** majku svima..vec bi Mirza bio na granici sa porodicom jer mu se prijeti a Ziljkara i Serbecic bi se javljali iz p.m. jer bi ih isto neko maltretirao.Znam ja nas ba.

p.s i mrtvi zeljo je zavrsio ispred nas al eto Mirza je ostvario nesta :urnebes:
8 pobjeda
3 remija
4 poraza
al eto kao treba ga ostaviti zna sta radi.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 01 jun 2023, 18:08

Nemam neki primjer da mogu činjenično pisati na osnovu njeg, ali po meni nije baš pametno ući u sezonu sa veznim redom Vrančić-Balta, možda Zeljković i ostali u21 igrači te da molimo Boga da neko ima dobru partiju na centralnom veznom poput Mustafića protiv Zrinjskog. Avramovski je odigrao dosta utakmica na toj poziciji i nije pokazao ništa posebno. Vrančić i Balta jesu odlični igrači koji igraju sve bolje ali ne mogu kada je lopta na terenu puno ponuditi u defanzivi. Brže igrače ne mogu stići i jedino ih izvlači dobro postavljanje što oni generalno imaju zbog kvaliteta. Utakmice protiv želje i Igmana govore da nama treba dobar i sposoban igrač za pozicije CMF i DMF, a koliko vidim to slabo ko spominje.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 jun 2023, 18:08

MSOZ101 je napisao/la:
01 jun 2023, 18:08
Nemam neki primjer da mogu činjenično pisati na osnovu njeg, ali po meni nije baš pametno ući u sezonu sa veznim redom Vrančić-Balta, možda Zeljković i ostali u21 igrači te da molimo Boga da neko ima dobru partiju na centralnom veznom poput Mustafića protiv Zrinjskog. Avramovski je odigrao dosta utakmica na toj poziciji i nije pokazao ništa posebno. Vrančić i Balta jesu odlični igrači koji igraju sve bolje ali ne mogu kada je lopta na terenu puno ponuditi u defanzivi. Brže igrače ne mogu stići i jedino ih izvlači dobro postavljanje što oni generalno imaju zbog kvaliteta. Utakmice protiv želje i Igmana govore da nama treba dobar i sposoban igrač za pozicije CMF i DMF, a koliko vidim to slabo ko spominje.
U pravu si sto posto, trke će nam itekako faliti na sredini. Dijelom će to Zeljković riješiti.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 jun 2023, 18:21

Chony533 je napisao/la:
31 maj 2023, 21:21
Lucas je napisao/la:
31 maj 2023, 21:09
Jel iko ima jeb.enu informaciju kakav je Jovasevic bio na posudbi u Mladosti, koliko je igrao, kakva mu je statistika ? Ta Mladost je navodno teški krš od ekipe od kako ih je Mušija napustio.
Ma uzalud drug, ja to pitam vec dva mjeseca niko nista ne zna sem statistike na TM
Gledao sam ja tokom sezone par utakmica Mladosti. Jovašević je talenat, veliki, po meni čak ima i veći domet od Mulalića. Bila je ogromna greška što su njega pustili na posudbu, a ostao si samo na Tomaševiću kao jedinom lijevom beku, na zimu došao Radović. Ruku na srce obojica nemaju neki vele kvalitet. Tomašević je odigrao top u Slobodi, ali samo tada i nikad više, blag, nedorečen. Radović, koliko je ulijevao pouzdanje dovoljno je to da se Čirjak, za kojeg se znalo da ide i u kako je lošem statusu u klubu guran na tu poziciju, a i on je promaha nazad. Da se vratim na Jovaševića, imao je dosta dobrih nastupa, koliko je napredovao, sigurno da nije maksimalno jer u Prvoj ligi i takvoj atmosferi u kakvoj je Mladost bila ne možeš nešto mnogo napredovati, ali stekao je rutinu seniorskih nastupa, što je dobro i to iskustvo mu sigurno znači. Igrački, igrao je dosta ofanzivno, nekada i kao neki lijevi vezni gdje iza sebe ima lijevog beka, pošto je Mladost rotirala sisteme 532/442/4231.. Uglavnom, i po u21 pravilo, a i po klub jer guranjem Jovaševića samo ćeš zaraditi, bolje je da se dovede novi lijevi bek, kvaliteta i uz Jovaševića da budu par.

MortemHz je napisao/la:
01 jun 2023, 14:56
nokee je napisao/la:
01 jun 2023, 14:51
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
01 jun 2023, 14:47

Sad kad u Široki ili Posušje ode :rol:
Siroki vjerovatno
Posusje ce ostaviti Karacica.
Nešto su spominjali da bi mogao Mislav Karogan doći

To je prošlo ljeto bila priča, da će Mislav u Posušje, bilo je nekih razgovora, ali ništa toliko blizu. Posušje izabralo Milina tad. Posušje je potpisalo novi ugovor sa Karačićem. Široki ostaje u projektu sa Barbarićem za sad. Kako god Zekić je na "prevaru" i potpisao i za Sarajevo kao igrač, krenuo za Široki i svratio do Baščaršije :lol:. On bi sa ovom ekipom glat duplu krunu ganjao do posljednjeg zvižduka.

Što se tiče nas, zbog trenera će otići i doći ponovo vagon igrača, tačnije zbog ljudi koji kao vode sportsku politiku kluba. Igre do sada nismo imali u našoj ligi, a protiv Europskih ekipa koji i jednu grešku kažnjavaju duplo...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 jun 2023, 18:31

napoleon72 je napisao/la:
01 jun 2023, 16:34
Jbt da mi neko hoce navest jednog "vatrogasca" koji je uletio da spasi sezonu i nastavio u dobrom ritmu i naredne. Nije isto doci na ugasenu ekipu bez ocekivanja, malo iz nalozit i na neku atmosferu izvuc rezultat, i krenut od nule i priprema sa nabijenim ocekivanjima. Pa i mi sami smo se opekli X puta, Dzeno dva puta nakon osvojenih trofeja uzasno startao u novoj sezoni. Hurtic zamijenio pokojnog Jesica, haj nije izborio evropu al se igralo malo bolje (bez brazilaca, Harbe, Simeunovica itd) pa u sezoni 16/17 se brukao dok nismo Calu doveli. Pa u Evropi, Di Matteo nakon osvojene LP dobio ugovor i do decembra unistio sezonu Chelseaju, Lampard takodje ostavio Everton u ligi a ove bi ispao da Dajs nije uletio, ista stvar sa Gerrardom u Aston Villi... I sa Mirzom ce bit identicno, sad vec nikom u glavi nije "suti, nismo nista ni ocekivali" nego ocekujemo barem zestoku borbu za oba trofeja. A on nam to ne moze donijet.
To su činjenice i stoji da je istorija učiteljica života .
Ono što meni uliva optimizam je vjera da Mirvic nije levatu, ala Nam. Neće prepustiti stihiji ovaj Klub. Zašto?
Ne dozvoljava prodaju igrača po inerciji (300k € za ponjbolje). Ono što odavno želimo da plaćamo obeštećenja, kakva takva. Šutnuo Hadzica, Dudića i nekolicinu igrača. Šutnuo će i brata ,ako nije profitabilan.
Meni vuče na Mamica u malom, tek je počeo. Ono što je sigurno jeste da će mu 99% za ostvarenje ciljeva trebati i bolji trener. Ovaj sadašnji je odradio malo, ali dovoljno za prvi korak,a cilj je respektabilan klub ne radi nas , nego radi sebe.
Ne mogu se prodati udjeli u Upravi,ali ima načina da se keš uzme .
Mamic je igrao grupe LP pred praznim stadionom, mi aBd nećemo. Jako je bitan ovaj prelazni rok, a onaj zimski možda i bitniji i tako redom.
Vrancicu uz jednogodišnji ugovor ponuditi i mjesto direktora OP, ima ambicija i malo Njemačke discipline u Akademiji bi dobro došlo. Za godinu dana ćemo vidjeti jesam li u pravu.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 01 jun 2023, 18:49

Chony533 je napisao/la:
01 jun 2023, 17:50
Ne postoji igrac tipa Rahmanovic, momak je bio jedinstven.
Na pricu ga uhvatit ako prodjemo do 3. Pretkola, daj mu kucu u Sarajevu podebljaj mu ugovor i mirna Bosna :bow:
Raha kad se pofajta sa madjarima i konama sve cujes cjevanice kako klepecu. Jedan od najdrazih i najboljih igraca u dresu fks

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 jun 2023, 18:58

Samozdravlje je napisao/la:
01 jun 2023, 18:31
napoleon72 je napisao/la:
01 jun 2023, 16:34
Jbt da mi neko hoce navest jednog "vatrogasca" koji je uletio da spasi sezonu i nastavio u dobrom ritmu i naredne. Nije isto doci na ugasenu ekipu bez ocekivanja, malo iz nalozit i na neku atmosferu izvuc rezultat, i krenut od nule i priprema sa nabijenim ocekivanjima. Pa i mi sami smo se opekli X puta, Dzeno dva puta nakon osvojenih trofeja uzasno startao u novoj sezoni. Hurtic zamijenio pokojnog Jesica, haj nije izborio evropu al se igralo malo bolje (bez brazilaca, Harbe, Simeunovica itd) pa u sezoni 16/17 se brukao dok nismo Calu doveli. Pa u Evropi, Di Matteo nakon osvojene LP dobio ugovor i do decembra unistio sezonu Chelseaju, Lampard takodje ostavio Everton u ligi a ove bi ispao da Dajs nije uletio, ista stvar sa Gerrardom u Aston Villi... I sa Mirzom ce bit identicno, sad vec nikom u glavi nije "suti, nismo nista ni ocekivali" nego ocekujemo barem zestoku borbu za oba trofeja. A on nam to ne moze donijet.
To su činjenice i stoji da je istorija učiteljica života .
Ono što meni uliva optimizam je vjera da Mirvic nije levatu, ala Nam. Neće prepustiti stihiji ovaj Klub. Zašto?
Ne dozvoljava prodaju igrača po inerciji (300k € za ponjbolje). Ono što odavno želimo da plaćamo obeštećenja, kakva takva. Šutnuo Hadzica, Dudića i nekolicinu igrača. Šutnuo će i brata ,ako nije profitabilan.
Meni vuče na Mamica u malom, tek je počeo. Ono što je sigurno jeste da će mu 99% za ostvarenje ciljeva trebati i bolji trener. Ovaj sadašnji je odradio malo, ali dovoljno za prvi korak,a cilj je respektabilan klub ne radi nas , nego radi sebe.
Ne mogu se prodati udjeli u Upravi,ali ima načina da se keš uzme .
Mamic je igrao grupe LP pred praznim stadionom, mi aBd nećemo. Jako je bitan ovaj prelazni rok, a onaj zimski možda i bitniji i tako redom.
Vrancicu uz jednogodišnji ugovor ponuditi i mjesto direktora OP, ima ambicija i malo Njemačke discipline u Akademiji bi dobro došlo. Za godinu dana ćemo vidjeti jesam li u pravu.
Upravo suportno. Klub je u potpunosti prepoušten mahali i mahlaskom vođenju. Od selektiranja čistačića do trenera. Dogovoriš sastanke pa se ne pojaviš na njima. Radiš sve u kontru navijačima, a zoveš ih i tražiš ih. Financijski izvjšetaj se izbaci, podvali, pa se briše da niko ne vidi, ionako iskrivljeno stanje. Prodaju su igrači, upravo po inerciji, bez plana, uprkos vapajima i trenera i stručnih kadrova da je to loša odluka, Mujakić, prodaj Pidro za cifru, ni petina nije prošla kroz klub. To za akademiju, ne ide brate, nikakav disciplina tu, otjerano je djece talentovanih jer im neko nije menadžer, jer djeca roditelja ili ljudi koji su doveli na probu nisu u šemi sa "voditeljima" akadmije. Kad u akademiji daješ po 2-3 dana pauze od treninga, šta očekivati.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 01 jun 2023, 19:02

Ne moze nama Zrinjski naredne godine pobjeci 20 bodova pa makar ja bio trener. Mene je strah Vicine kuhinje, pogotovo ako Borac skrha pare za pojacanja. Mi moramo vratiti onaj stari kult iz vremena kad smo sa Marinovicem gazili sve redom. ABd imat cemo po dva ista igraca na svakoj poziciji i ocekujem pravi fajt sa Zrinjskim i Borcem za titulu. Svim ekipama iz BiH zelim sto duzu avanturu u evropi, jer ce ta avantura ostaviti traga na prvenstvo(ocit primjer Zrinjskog, na polusezoni bjezao samo tri boda) a od svih ekipa koje ce igrati evropu mi cemo imati najkvalitetniju i najsiru ekipu. Takodjer ocekujem da cemo na Kosevu imati u cijeloj sezoni jedan poraz i jedan remi.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 46 gostiju.