Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 19:57

Evo Stuttgart bi mogao proć, pa da Lazio izbaci još jednog Bundesligaša. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2013, 20:25

Gladbach retko takticki nepotkovan tim. Bas se vidi da su zalutali na Olimpico.

Stoccarda dobra u Belgiji. Bice puno neugodniji protivnik Lazio Rom-u, jer su daleko iskusniji od MGDa.

Nemci za sada 1/2. Videcemo, ali mi deluje da je sve van 1/4 veceras veliki uspeh u rangu sa senzacijom.

Benfica i Anzhi su jaki dovoljno da sacuvaju prednost.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 20:43

Lazio će poderati Stuttgarta ko Romariooo neistomišljenike na forumu. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Klare

Post Postao/la Klare » 21 feb 2013, 21:18

Leverkusen u najjačem sastavu, konačno kad je Evropa u pitanju, možda i urade nešto.
Već imamo 1/2, tako da ja zadovoljan sa još jednim takvim.

Stuttgart se metilja :mrgreen: , a Borussia (možda) i očekivano.

Ibišević nije pogodio ima godina. :?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2013, 21:27

Glabasi su fakat razocarali. :evil:
Ocekivao sam puno visem ali ono sto su oni pokazali nije ravno igranja u Europi.

S druge strane Svabe su me iznenadile, jer su uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i na kraju proci u naredni krug.

Ja se nadam da ce uh preostale dvoje utakmice barem jos jedan tim uspjeti obezbijediti prolaz medju 16 najboljih.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2013, 21:33

E neda se Hannoveru nikako. Vec tri odilicne prilike u prvih 25 minuta, ali i dalje mreze miriju...Svaka cast Hannoveru na borbenosti i zalaganju vidi se da isti vole igrati u ovom takmicenju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 feb 2013, 21:40

Gladbach kriminalan...oni a i ostali Bundesligasi moraju raditi na taktici a i na disciplini u odbrani inace nista od znacajnijih rezultata.Lazio je dao 5 golova a da nisu postene akcije napravili kod tih situacija...

BvB,Schalke su takodjer imali skoro amaterskih gresaka u svojim mecevima...

Stuttgart prosao...nadam se da nece biti jedini...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2013, 21:55

U prvom poluvremenu i Hannover i Leverkusen bolji od svojih protivnika, ali kakve koristi kada ni jedni ni drugi nisu uspjeli postici pogodak. :x :x

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 feb 2013, 22:00

Morace Leverkuzen na leto da juri novo krilo, ako ode Kastro u tom slucaju dva.Ne moze ozbiljno da racunas na Sema koji kako vreme prolazi ima sve duzu istoriju povreda.Velika steta za igraca za njega, pre dve godine sam mislio da ako ovako bude nastavio da bi mogao da bude na sirem spisku Elf-a, ali izgleda da ima staklene noge ko Marko Marin.

Manje-vise sam ocekivao da ce Stutgart proci, za Menhengladbah moram da priznam da su naleteli na jaceg od sebe tako da ne zalim puno za njihovim ispadanjem.Ocekujem da ce se ostati na tom jednom predstavniku za LE kojem ne dajem puno sansi protiv Lacija.Za one koji ne znaju danas sam naleteo na statisticki podatak da Benfika u ovoj sezoni ima dva poraza i to oba u LS:protiv Barselone i Spartaka iz Moskve. :o
Sta se desava sa odbranama Bundesligasa u evropskim utakmicama?Ne verujem ni ja da stoperska linija tako lako gubi lopte sto protivniku daje odmah sansu za gol iz kontre.Galatasaraj juce to nije iskoristio, Lacio danas jeste.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 feb 2013, 22:31

Znaci i Leverkusen raus iako su i veceras bolji protivnik...nevjerovatno koliko su i oni naivni ispali u ovom dvomecu.

Hannover igra dobro ali mislim da nece biti dovoljno tako da ce proci samo Stuttgart i to kao najslabija ekipa od ove 4 :x

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 feb 2013, 22:42

Možda Hannover i napravi čudo na ovoj mećavi a evo i Leverkusen se vraća u igru.

edit : primi ga Bayer za 2 min :twisted:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 feb 2013, 22:49

Koliko god da je Karvalah dobar u napadu, tolika je rupa u odbrani.Oba gola idu na njegovu dusu, pogotovo drugi gde se nije ni vratio u odbranu i to bas nekoliko trenutaka nakon sto je Leverkuzen izjednacio.Bas ce se Real sledece sezone usreciti sa njim. :lol:

Treba napomenuti da je pri rezultatu 0:0 ponisten cist gol za Leverkuzen zbo navodnog ofsajda.Na snimku se videlo da je pomocni sudija napravio gresku.

Sada preostaje jos samo da gledam mec u Hanoveru gde je sneg napadao. :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 feb 2013, 23:06

Znao sam da Hannover ne može izdržati a da ne primi gol.Znači ostao je samo Stuttgart da brani čast u EL.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 feb 2013, 23:23

Rekao sam poslije prvih susreta da prolaze najmanje 2, a možda i svi, zajebaše me.... :)
2 su ipak morala proći , dosta sam vjerovao i u Hannover, a Stuttgart je morao proći jer je realno bolja ekipa od Genka i oni su krenuli žestoko od starta i borili se (cijelu tu utakmicu nisam gledao ali vidio sam da su grizli od starta).
Bayer je odigrao nezrelo, mlitavo, nekako baš ko djeca ispadoše, iako su imali dosta prilika za postizanje više od jednog gola.
Gladbach je nekako isto podbacio, jer očekivao sam da će više pružiti na Olimpicu.

Sad ako Bog da, da prođu sva 3 u četvrtfinale Lige prvaka i sve je onda top. BuLi bi i s 2 tima među 8 u tom takmičenju već imala dobru sezonu (a još ako jedna ekipa ode do kraja, a zna se koja ima potencijal za to, onda bi se sve to zaokružilo).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 feb 2013, 23:48

Zao mi Gnojofe. :( Herc, volja, borbenost, sve je bilo tu osim dodatnog grama fortune koji bi ih progurao u narednu rundu. Da je Schlaudraff igrao od pocetka, vjerovatno bi i prosli. Duboki naklon za Slomku i momke, junacki su borili protiv daleko jaceg suparnika i zera im je falila da ih i izbace. Cini mi se da je H96 ostecen za cist penal u finisu kad je rusen MBD u kaznenom prostoru Dagestanaca. :evil:

Guzen ponovo dobar prema naprijed, pogodili su i stativu kod 0-0, ponisten im je i cist gol, ali u odbrani ponovo kriminalno naivni. Benfica je snazna momcad kojoj je mjesto u osmini finala CL, ali nesrecu iz CL su uredno naplatili u ovom dvomecu. Guzenovci su mlada i potentna ekipa koja bi angazovanjem jednog top razbijaca u veznom redu mogla napraviti ozbiljan iskorak naredne sezone. No razocaran sam, njihovom kvalitetu i potencijalu ne bi trebao biti zavrsetak u 1/16 finala takmicenja kakvo je EL.

M'gladbach je veceras odigrao i najlosiju europsku utakmicu ove sezone. Lazio je kvalietetnija ekipa i znalacki su iskoristili ocajno otvaranje utakmice Fohlena. Borussia mi je djelovala bezvoljno i totalno van ritma. Favre ima dosta lutanja i promasaja ove sezone, a najveca zamjerka ide na racun defanzivnog postvljanja ekipe. M'gladbach je primio i privise golova u svojoj europskoj avanturi, tako de je i ovo veliki uspjeh za ekipu koja se trazi skoro dvije decenije. Obradovali su svoje navijace s nekoliko briljantnih partija, tako da ih ne bi trebalo kritikovati jer su od samog pocetka imali uzasan zrijeb u svim fazama kako CL, tako i EL.

Bo'me Svabonje kao moj prvi pick jedini prodjose. :lol: Za razliku od ostalih, Brundini puleni imaju i poganluk i muda da napravi nesto veliko. Doduse imaju i ekstra kvalitet na pojednim pozicijama u ekipi na cemu se i temelji moj optimizam. Jednostavno ta ekipa moze dobiti vecinu svojih protivnika ako ima svoj dan. Poprilicno sam optimistican i uvjeren da mogu preko Lazia do zavrsnice EL. Steta pa obje ne mogu igrati u gostima.
effe_sa je napisao/la: (a još ako jedna ekipa ode do kraja, a zna se koja ima potencijal za to, onda bi se sve to zaokružilo).
Ako aludiras na Bayern, on nije nista vise pokazao od Borussie i Schalkea u CL ( uz Juve, jedine dvije ekipe koje su jos uvijek bez poraza), cak naprotiv.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 feb 2013, 00:06

Hare_BvB je napisao/la: Bo'me Svabonje kao moj prvi pick jedini prodjose. :lol: Za razliku od ostalih, Brundini puleni imaju i poganluk i muda da napravi nesto veliko. Doduse imaju i ekstra kvalitet na pojednim pozicijama u ekipi na cemu se i temelji moj optimizam. Jednostavno ta ekipa moze dobiti vecinu svojih protivnika ako ima svoj dan. Poprilicno sam optimistican i uvjeren da mogu preko Lazia do zavrsnice EL. Steta pa obje ne mogu igrati u gostima.
Švabe su srećkovići nevjerovatni, to su bili i u prvom krugu takmičenja. I po njima se često vidi koliko je fudbal nekad surov i nepravedan. Npr. jedan Hannover je u mnogim segmentima bolji , po sistemu, igri, ali Švabe guraju, zbog poganluka mi se dopadaju, jer pobjeđu klasično švabski (u ovom slučaju njemački.... :lol: ). Samo u mnogim utakmicama oni budu potrgani, ne znaš ni gdje im je sredina, ali zabiju pogodke.
effe_sa je napisao/la: (a još ako jedna ekipa ode do kraja, a zna se koja ima potencijal za to, onda bi se sve to zaokružilo).
Ako aludiras na Bayern, on nije nista vise pokazao od Borussie i Schalkea u CL ( uz Juve, jedine dvije ekipe koje su jos uvijek bez poraza), cak naprotiv.[/quote]
Ovo naprotiv ne ide nikako...... :) BVB-u, pa i Schalkeu naravno kapa dole zbog igranja u grupi, to je bilo brilijantno, pogotovo naravno od strane žutića protiv takvih kalibara Reala i Man. Cityja. Međutim, u K.O. fazi se ipak vidi rutina, suverenost i moć Bayerna. Bayern ipak najzrelija ekipa. Bvb ima potencijal da ode do kraja, ali ga mogu zajebat nedostatak iskustva i još jedne doze rutine (uz naravno ključni faktor koga ćeš dobiti u narednom krugu, kakav ćeš dan imati).
Neozbiljno je bilo kada biti previše uvjeren u trijumf u CL, ali Bayern ima potencijala da to uzme. Da ima ekipa koje ga mogu pobijedit, ima, u tom takmičenju nikad ne znaš. Al klempo ako ne ove sezone, u nekoj od narednih dolazi u Munchen (najbolje ove naravno, al et vidjet ćemo).

Šansa Dortmunda je to što ga smatraju samo potajnim favoritom i taj faktor iznenađenja.
A ima još nešto, Dortmund nekako bolje igra protiv Talijana, iako u par zadnjih godina i Bayern je tu bio dobar (izuzev tih susreta s Interom). A o ovom govorim, ako bi bila 2 Talijana u četvrtfinalu.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2013, 02:32

Koja ironija kada najgora ekipa u dosadasnjem dijelu LE ostvari najboljim plasman - naravno kada su u pitanju Njemacki klubovi.

Hannover je pokazao srce, zalaganje i borbenost, ali nazalost nije imao srece, dok je Leverkusen ispao dosta naivan, a mene je Gladbach najvise razocarao jer sam od njih najvise ocekivao, ali eto nazalost sinoc su zakazali.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 23 feb 2013, 17:17

HSV :oops: :oops:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 feb 2013, 17:32

HSV potop a Hoffe nije u stanju ni Augsburga dobiti koji su to klocevi upm.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 feb 2013, 17:58

Mislim da bi bilo super za bundesligu ako hoffenhaim ispadne cisto iz razloga sto u toj ekipi ima dosta kvalitetnih igraca koji bi bili pojacanja skoro svim ekipama osim bayerna I doofmunda...salihovic rudy volland beck joselu usami firmino hebiga ima tu materijala I potencijala nevjerujem da ce biti nesh pretjerano skupi a vec imaju iskustvo u bl a realno I dobri su igraci...ovaj hoffe bi trebao biti negdje u sredini tabele gledajuci individualno ali...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.