Postao/la svejedno77 » 12 mar 2013, 20:54
trebamo definitivno biti kriticni sa Mirzom ali u zadnjim tekmama se cesto sjetim Popoviche izjave vezane za Mirzu kad su igrali Netsi protiv SAS
"I won’t mention the team, but a team we played this season … there was a foreign kid on there and the kid was open all the time. He was out there wondering, ‘What the…? I can’t get the ball?’ You’d see that look on his face five times during the game. While an American kid is dribbling in place, holding the ball. The guy played on a good team overseas, in a good program. He came over … [In Europe], he gets the ball and shoots it. Now, it doesn’t come."
mislim Mirza jeste napravio napredke u odbrani i u skoku mada mora i to jos popravit, lateralne kretnje i odbranu def.
ali meni se cini da on ima veliki problem sa ovim sto je upravo Popovich rekao sjetim se makar 3 suta u zadnje 2 utakmice gdje je osutao i bukvalno prekinuo akciju jer je osjetio da se njegov njegov igrac sekundu odmakao a ovaj mu naravno na vrijeme izasao na sut.
Spot up-sut iz mjesta preko ruke pa to nemoze pogodit jedino da mu se posreci i ja ga ne krivim sto osuta kad poslije ne dobije loptu vise.
Mirza kad je dobio jednom protiv Atlante loptu za otvorenu tricu i sad kad je ukrao Bogansu loptu pogodio je, jer dobio loptu na otvoren dobar sut, mislim i to igra ulogu nezaboravljuci njegove slabosti.
U ovoj ekipi pored Blatche, Johnson, pa i Watsona moze zaboravit da mu dodaju na otvoren sut a o Brooks da ne pricam al on svakako ne igra puno o njemu i Tayloru je pricao Popovich jedini koji bi mu dodavali loptu su d-will i ponekad Bogans i Wallace.
Mirza ne grijesi sto ne suta odmah kad dobije loptu nego je proslijedi kad mu neko izade na sut a neko slobodan na sutu, upravo ovakvi procenti dolaze od toga sto uzima suteve bez ikakvog flow-a i preko ruke.
A Mirza svojim dodavanjima i ulazscima i pregledom kao PF pokazuje da je skolovan kosarkas a ne sebicnjak kao Blatche koji se radije zabije u cetvoricu nego da doda, ovako se Mirza mora prvo sa svojom ekipom izborit za sut pa onda sa protivnickom.
Iso Johnson samo dodaje kad je neko blizu obruca, otvorenom suteru da doda nema sanse, Johnson je bio drugaciji igrac kad je tek potpisao za Atlantu i sjecam ga se sa svjetskog gdje je odigrao dobro a sad misli da je Jordan.
I ko sto je dziza vec rekao sve to igra ulogu za Mirzu, Mirza ne igra sam igra u Netsima sa nabrojanim igracama ali Mirza mora da iskoristi priliku veceras ce valjda konacno doci na svoje a evo jos jednog detalja sa utakmice sa SAS
"4 times!!! 4 times I was wide open and you didn't pass it". Brooks shock his head at him then the next attack Brooks gets the ball, dribble dribble dribble drives to the basket without a single pass beforehand and draws a foul. When he was at the free throw line, Mirza looks straight at him and says, "4 times you didn't pass the ball".