Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la storm_raider » 12 mar 2013, 18:22

Aj da se malo smirimo. :) Ja se ne brinem ni najmanje za njegov sut i ofanzivnu igru. On sasvim dovoljno pokazuje na treninzima, da bi tek tako izletio iz rotacije. Sut se ne zaboravlja tako lako, ovo je tipicna tranzicija na visi nivo kosarke. Ono sto sada jedino raduje su minute koje dobija i skokovi, a P J ce morati da istrpi (a i mi svi) nekoliko losih mirzinih ofanzivnih partija dok ne krene da reseta kos. Samo polako, zatrpace on nekoga dobro ovih dana.. samo gledajte. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 mar 2013, 18:24

storm_raider je napisao/la: zatrpace on nekoga dobro ovih dana.. samo gledajte. :)
Ma čini mi se da sad prelaze u onaj termin od 4 sata, teško :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 mar 2013, 18:26

veceras mu je idealna prilika za to, termin, protivnik, domaci teren, sve :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 mar 2013, 18:26

legenda reala je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: zatrpace on nekoga dobro ovih dana.. samo gledajte. :)
Veceras su u 00:30 ;)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 mar 2013, 18:31

Papastathopoulos je napisao/la:
Veceras su u 00:30 ;)
Ma znam, nego, još 1-2 tekme u ovom terminu oko 1 i onda onaj od 3:30 5-6 utakmica ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 12 mar 2013, 18:36

Vidim dobro je što sam sinoć otišao spavat na pola 3/4, taman kad je trebo uci, kontam, ako uđe a ne opravda očekivanja, sjebace sve, i dobro je što sam otišao, hebi ga, fakat ga neće u zadnje vrijeme :roll:

Al mi vjerujemo u Mirzicu našeg !
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 mar 2013, 18:45

Vjeruj da cu gledati i na posao.. Navikne covjek vremenom. :)

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 12 mar 2013, 19:05

Još večeras, pa 4 dana pauze. 8-)

<3 S <3

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 12 mar 2013, 19:25

Mirzino vrijeme ce doci,samo se nadati da ce sada u sljedecim partijama dati svoj maximum,posto mu je konkurencija Kardashian ...Namjestit nišanske sprave i pokrenuti se malo više u reketu,i sve ce biti uredu :mrgreen: ..Znaju oni da je on suter,ali treba znati da je Mirza sposoban da vrati svoju ekipu u igru,isto tako sposoban je i da je izbaci iz kolisijeka..Sve zavisno od raspolozenja njega i njegovih saigraca...

NAPRIJED MIRZA !!!....Hump OUT !

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 12 mar 2013, 19:58

Mora se Mirza pokazati u naredne 2-3 utakmice, definitvno. Ne bi bilo ništa čudno da P.J. vrati Humphriesa u rotaciju, ako Tele ne pokaže više u narednim utakmicama.

Sa Netsdaily-a

The Mirza Teletovic experiment continued to have mixed results. In the past four games, he's played 75 minutes, scoring only 15 points on 5-of-22 shooting (22.7 percent) including 3-of-11 from downtown (27.2 percent). He has garnered 19 rebounds and six assists and turned the ball over twice.

Brooklyngame:

Komenatar o Evans-ovoj igri sinoć i na kraju:

It may be time for the "glue Kris Humphries to the bench" experiment to end.

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 12 mar 2013, 20:09

Nisam gledao ni jednu Mirzinu tekmu u NBA, hoce li biti kakvih kvalitetnih linkova? veceras sam raspolozen da pogledam tekmu, a mozda mu i srecu donesem :)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 12 mar 2013, 20:10

Blek_Stena je napisao/la:Nisam gledao ni jednu Mirzinu tekmu u NBA, hoce li biti kakvih kvalitetnih linkova? veceras sam raspolozen da pogledam tekmu, a mozda mu i srecu donesem :)
Bude vazda. Bez brige. 8-)

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 12 mar 2013, 20:54

trebamo definitivno biti kriticni sa Mirzom ali u zadnjim tekmama se cesto sjetim Popoviche izjave vezane za Mirzu kad su igrali Netsi protiv SAS

"I won’t mention the team, but a team we played this season … there was a foreign kid on there and the kid was open all the time. He was out there wondering, ‘What the…? I can’t get the ball?’ You’d see that look on his face five times during the game. While an American kid is dribbling in place, holding the ball. The guy played on a good team overseas, in a good program. He came over … [In Europe], he gets the ball and shoots it. Now, it doesn’t come."

mislim Mirza jeste napravio napredke u odbrani i u skoku mada mora i to jos popravit, lateralne kretnje i odbranu def.

ali meni se cini da on ima veliki problem sa ovim sto je upravo Popovich rekao sjetim se makar 3 suta u zadnje 2 utakmice gdje je osutao i bukvalno prekinuo akciju jer je osjetio da se njegov njegov igrac sekundu odmakao a ovaj mu naravno na vrijeme izasao na sut.

Spot up-sut iz mjesta preko ruke pa to nemoze pogodit jedino da mu se posreci i ja ga ne krivim sto osuta kad poslije ne dobije loptu vise.

Mirza kad je dobio jednom protiv Atlante loptu za otvorenu tricu i sad kad je ukrao Bogansu loptu pogodio je, jer dobio loptu na otvoren dobar sut, mislim i to igra ulogu nezaboravljuci njegove slabosti.

U ovoj ekipi pored Blatche, Johnson, pa i Watsona moze zaboravit da mu dodaju na otvoren sut a o Brooks da ne pricam al on svakako ne igra puno o njemu i Tayloru je pricao Popovich jedini koji bi mu dodavali loptu su d-will i ponekad Bogans i Wallace.

Mirza ne grijesi sto ne suta odmah kad dobije loptu nego je proslijedi kad mu neko izade na sut a neko slobodan na sutu, upravo ovakvi procenti dolaze od toga sto uzima suteve bez ikakvog flow-a i preko ruke.

A Mirza svojim dodavanjima i ulazscima i pregledom kao PF pokazuje da je skolovan kosarkas a ne sebicnjak kao Blatche koji se radije zabije u cetvoricu nego da doda, ovako se Mirza mora prvo sa svojom ekipom izborit za sut pa onda sa protivnickom.

Iso Johnson samo dodaje kad je neko blizu obruca, otvorenom suteru da doda nema sanse, Johnson je bio drugaciji igrac kad je tek potpisao za Atlantu i sjecam ga se sa svjetskog gdje je odigrao dobro a sad misli da je Jordan.

I ko sto je dziza vec rekao sve to igra ulogu za Mirzu, Mirza ne igra sam igra u Netsima sa nabrojanim igracama ali Mirza mora da iskoristi priliku veceras ce valjda konacno doci na svoje a evo jos jednog detalja sa utakmice sa SAS

"4 times!!! 4 times I was wide open and you didn't pass it". Brooks shock his head at him then the next attack Brooks gets the ball, dribble dribble dribble drives to the basket without a single pass beforehand and draws a foul. When he was at the free throw line, Mirza looks straight at him and says, "4 times you didn't pass the ball".

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 12 mar 2013, 22:15

^^ Procitao sam isto to ovdje
http://hangtime.blogs.nba.com/2013/01/0 ... ing-fancy/" onclick="window.open(this.href);return false;
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 12 mar 2013, 23:11

Odpozdravljam!

Veceras prosao tiket, ceka se 2 NBA-a, i opet naravno Mirzin tim....iako sam sinoc rekao da necu vise nikad igrat :D

Volio bih da Mirza bude u rotaciji kad je JOE na klupi...a ostalo, pa 15 poena,optimizam na nivou :D
Kindže, kindže...

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 12 mar 2013, 23:11

sta mislite hoce li Netsi dobiti vcrs, ima li neko prijedlog neki za klad., mozda zbroj poena igraca ?! ili neku drugu NBA utakmicu da popratim vcrs... ?!
B.Lopez (Brooklin) (18,5)
D.Williams (Brooklyn) (18,5)
R.Anderson (New O.) (15,5) ?

pozz

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 12 mar 2013, 23:29

Ryan Anderson PF Illness Doubtful for March 12 at Brooklyn

Najbolji igrac Hornetsa upitan za vcrs, tako da bi Mirza i Redžo mogli imati nesto laksi posao u odbrani :)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 mar 2013, 23:29

Dobice sigurno, Williams preko, ali ne moras me slusati. :mrgreen:

PJCARLESIMO
Kontakt:

Post Postao/la PJCARLESIMO » 12 mar 2013, 23:39

veceras 10 p 10 skokica 3 asista ... dosta

rodjenivelez
Kontakt:

Post Postao/la rodjenivelez » 12 mar 2013, 23:47

Ono sto najviše fali Mirzi je njegova hladnokrvnost, postao je nesiguran u svoje šuteve.

Znam da je teško u NBA pored toliko kvalitetnih igrača doći do izražaja, naročito u prvoj sezoni.

Iskreno se nadam da će do kraja sezone uspjeti se održati u rotaciji.

Poznajem ga lično

MIRZA JE ČOVJEK OD VELIKIH REZULTATA I TO ĆE I DOKAZATI SAMO JE PITANJE VREMENA

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.