FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 17 sep 2022, 20:16

Bolje ga ostaviti da se sudara u napadu i dijeli neke polu asistencije protiv Ausburga.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2022, 20:25

Saurman je napisao/la:
17 sep 2022, 17:02
Mane je živa katastofa
Ma nije moguce

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 sep 2022, 21:00

Opet sam pogodio sve početkom sezone kako će se razvijati situacija ove godine.

1.Prodaja Levandovskog je greška, jedan od najboljih napadača svih vremena, kompletan igrač koji ispred sebe ima još dvije tri vrhunske sezone.

2.Mane je napuhani šprinter kojem ističe rok trajanja, Liverpul je to znao i zato mu nisu htjeli dati novi ugovor.

3.Nagelsman je trenerska rupa kao i svi njemu slični treneri bez igračkog iskustva.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 17 sep 2022, 21:04

Definitivno predstave za velike kritike i sve opravdane, al opet kad se uzme u obzir da je barsa bila bolja a izgubila od nas, to se sad negdje nama vraca. Kad se baci matematika na papir a nebi mi mrsko da sracunam mi smo imali oko 90 suteva od toga nekih 40 u okvir a dali smo samo 4 gola a primili 5 iz 30 suteva od toga 10 u okvir gola.
Ono sto matematika ne da reci je to da nismo jos nivo klinsmana i kovaca jer tad je bila patnja prici golu, meni ovi vise lici na neku krizu formu uz neuigranu formaciju i lutanje svih nasih napadaca, jedni drugim smetaju skoro u svakoj utakmici desi se da jedan drugom naprave probleme uz milera koji sam sebi zasmeta u pola dodira sa loptom.
Problem je sad bar po meni, kako koristit manea i imati uigranog sanea komana musialu gnabria milera a uz sve to imati svjezeg raspolozenog i prije svega koncentrisanog kimiha koji je uz milera najgori u ovom kriznom periodu.
Sve u svemu naravno da nece julian dobit otkaz jer ko je jos zbog jednog poraza dobio, al ce naravno biti pod pritiskom velikim i po meni ima on jos vremena do polu sezone pa kakav god bio a onda naravno bice svega.
Ova pauzica ce dobro doci da se malo ohlade i vrate u normalu.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 17 sep 2022, 21:08

Epidaurus je napisao/la:
17 sep 2022, 20:25
Saurman je napisao/la:
17 sep 2022, 17:02
Mane je živa katastofa
Ma nije moguce
Jos ismijavao sto su ga samo platili 40m :rol:
Svako ko je pratio lfc u zadnje 2 godine moze reci da je sadio izasao iz svog primea

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 17 sep 2022, 21:11

Ko je slusao Hasana poslije utakmice zna koliko je sati

JN ce mozda dobiti jos 1, max. 2 utakmice i to je to, upravo je dobio posljednje upozorenje

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 sep 2022, 21:13

40 u okvir a 4 gola je odraz cinjenice da nemas napadaca i da ovi sto sutaju ne sutaju ni blizu sigurne i jednostavne suteve. Zanimljivo bi bilo uporediti podatak o ocekivani golovi/sutevi kad smo igrali sa Lewom i taj podatak od ove godine, vjerujem da sadasnji napadaci pucaju poprilicno teske i kompleksne suteve i akcije, jer ipak je tesko dati gol iz krilne pozicije ili pozicije u kojoj moras puno da kombujes pa onda sutas.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 sep 2022, 21:21

sljivo je napisao/la:
17 sep 2022, 21:13
40 u okvir a 4 gola je odraz cinjenice da nemas napadaca i da ovi sto sutaju ne sutaju ni blizu sigurne i jednostavne suteve. Zanimljivo bi bilo uporediti podatak o ocekivani golovi/sutevi kad smo igrali sa Lewom i taj podatak od ove godine, vjerujem da sadasnji napadaci pucaju poprilicno teske i kompleksne suteve i akcije, jer ipak je tesko dati gol iz krilne pozicije ili pozicije u kojoj moras puno da kombujes pa onda sutas.
Jesu li ona dva zicera Sanea danas teski sutevi?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 sep 2022, 21:31

DRHAUSE je napisao/la:
17 sep 2022, 21:00
Opet sam pogodio sve početkom sezone kako će se razvijati situacija ove godine.

1.Prodaja Levandovskog je greška, jedan od najboljih napadača svih vremena, kompletan igrač koji ispred sebe ima još dvije tri vrhunske sezone.

2.Mane je napuhani šprinter kojem ističe rok trajanja, Liverpul je to znao i zato mu nisu htjeli dati novi ugovor.

3.Nagelsman je trenerska rupa kao i svi njemu slični treneri bez igračkog iskustva.
Pa dobro, treba biti realan i sacekati kraj sezone za ovakav sud a ne septembar mjesec i prvu krizu koja je zadesila ekipu.

Prvih nekoliko kola nisu uopste nagovjestavala da tvoje tvrdnje imaju veze sa istinom tako da je sve ovo prejudiciranje pa ako prodje, bice u pravu sam a ako ne prodje usuticu se.

Zanimljivo da se moralisti uvijek javljaju kada ekipa tone, nigdje nikoga da se poklopi po usima kada ekipa ostvaruje pozitivne rezultate.

Pičon nije trenerska rupa jer je to vec ranije dokazao a u prilog mu ide cinjenica da ga je pored Bayerna silno zelio i Real ali da je pičon, jeste i to veliki.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 17 sep 2022, 21:39

Mane je igracina, samo sto ovaj nije kapacitet da mu nadje pravu poziciju.
Svako zna da je prodaja Lewe greska, ali tu je Bayern bio nemocan, kada igrac hoce da ide to je kraj price.
Drugi par cipela sto se o Lewinom ugovoru nije ranije razmisljalo.
To je greska onog koji se ovdje zakiva u zvijezde i svaka rijec protiv istog je napad na Bayern.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 17 sep 2022, 21:48

harden je napisao/la:
17 sep 2022, 21:21
sljivo je napisao/la:
Nekom nisu nekom jesu. Lewa bi iz 10 onakvih prilika zabio 9, Gnabry 6, Sane 5, a Coman 3. Lupam ovo odokativno ali je uvijek tako bilo, sve su to igrači koji realno nisu neki finišeri i za koje je očekivati da će puno fulati. Da bi zamijenili Lewu potrebno je da stvaraju mnogo više prilika nego što to trenutno rade.

Ali nije ni završnica glavni problem, nisu ni rezultati problem. Problem je igra, koje nema, sredina - koja je tanka, i očito neki poljuljani unutarnji odnosi. Naravno da je rano za ocjenu sezone, ali evo loptaju se već dobra 2 mjeseca i stvari umjesto da idu nabolje, da se novi igrači adaptiraju na novu sredinu, da se neki automatizmi stvore, mi iz kola u kolo nazadujemo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 sep 2022, 21:59

Bayo igra lose od Novembra prosle godine, dakle veze nema sa nedavnim dogadjanjima. Tako ti je to kad se pravis pametan pa analiziras svakog moguceg protivnika preko tableta umjesto da se prilagodis klubu i onome sto odgovara klubu. A istina je zapravo da svako i nema znanje da to uradi. Da svako moze igrati visoki presing svaku utakmicu onda bi imali 50 trenera nivoa Kloppa i Flicka. Ovaj je promasaj uprave tj Hase najvise.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 17 sep 2022, 22:12

Zlaja83 je napisao/la:
17 sep 2022, 21:48
harden je napisao/la:
17 sep 2022, 21:21
sljivo je napisao/la:
Nekom nisu nekom jesu. Lewa bi iz 10 onakvih prilika zabio 9, Gnabry 6, Sane 5, a Coman 3. Lupam ovo odokativno ali je uvijek tako bilo, sve su to igrači koji realno nisu neki finišeri i za koje je očekivati da će puno fulati. Da bi zamijenili Lewu potrebno je da stvaraju mnogo više prilika nego što to trenutno rade.

Ali nije ni završnica glavni problem, nisu ni rezultati problem. Problem je igra, koje nema, sredina - koja je tanka, i očito neki poljuljani unutarnji odnosi. Naravno da je rano za ocjenu sezone, ali evo loptaju se već dobra 2 mjeseca i stvari umjesto da idu nabolje, da se novi igrači adaptiraju na novu sredinu, da se neki automatizmi stvore, mi iz kola u kolo nazadujemo.
Upravo tako nije zavrsnica i leva problem i on je protiv nas imo dva tri zicera pa promasio, al to je trenutno najmanje bitno.
Ja sam samo htio ovim podatcima da kazem da nismo na tom nivou na kojem nas ovdje pojedini predstavljaju, nije to toliko bas strasno al jednostavno ovim gore u napadu fali taj neki zavrsni pas izmedju njjih samih.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 17 sep 2022, 22:12

Nisam gled'o, al' eto i bolje.

Treba ganjat' kakvog ozbiljnog trenera jer ovaj će nas u LP obrukat' gore od Gvardiole.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 sep 2022, 22:14

Centre forward je napisao/la:
17 sep 2022, 22:12

Treba ganjat' kakvog ozbiljnog trenera jer ovaj će nas u LP obrukat' gore od Gvardiole.
Obruko nas je vec. Uspio je ispasti od Villareala.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 sep 2022, 22:16

Ova situacija je se ponavlja zadnje dvije sezone i po meni je ona jednostavna, igrači na početku se trude da pokažu da mogu i znaju, nakon par dobrih rezultata trener pomisli kako je on genijalan i krene drkati po taktici, muppeti jedva dočekaju i krenu se vući po terenu, spoticati se i sudarati jedni sa drugima i uz neizbježno podcjenjivanje protivnika i trenera (oproštaj Juppa protiv Stuttgarta kad su ih namazali kao zadnje kretene, zadnja 2 kupa kad su u najjačim sastavima ispadali kao pacijenti, Villareal, zadnje 4 utakmice u ligi itd.,) naravno da dolazi do problema i blamiranja.

Tko je za to kriv, pa svi počevši od trenera koji katastrofalno mijenja i raspoređuje neke igrače po terenu, koji podilazi kapetanima i ostalim zvijezdama pa su tako stalno slobodni i drži jedne te iste igrače na terenu (obično one koji najviše cvilkaju) dok drugi koji možda i više zaslužuju da igraju kupe mrvice, sjetimo se samo obećanja kako će Wanner igrati na kraju prošle sezone pa je skupio minuta kao i ja, možda koju više, jednostavno tko će poštovati nekoga tko nema čvrstu i prije svega pravednu ruku.

Naravno dio igrača (pogotovo najplaćenijih,) su gomila preplaćenih cvilidreta od kojih se lopta kad im se ne igra odbija kao od neke klade, tko je vidio igrati ozbiljan nogomet ako ti lopta bježi ili se odbija 7-8 metara od tebe ili dodaješ kolegi upotrebljivu loptu jedno 30 metara od njega koju nema šanse stići ni da ima jetpack u dupetu, koji su toliko umišljeni i prepotentni da misle da se mjesto u momčadi zaslužuje plakanjem i sabotiranjem a ne zalaganjem, koji mogu igrati samo jednu poziciju i jednu taktiku i koji više od svega vole podcjenjivati protivnika pa se tako malo nabriju na Inter i Barcu, ali već protiv Augsburga se čuvaju nogice jer ipak je blizu svjetsko i što bi se trudili ali ipak moraju stalno igrati jer eto kako je Pavard izgubio mjesto od boljeg, što je sigurno je sigurno.

Uprava naravno snosi možda i najveći dio odgovornosti jer imaju problema sa izborom trenera, ne reagiraju na vrijeme pa ih igrači ucjenjuju (sljedeći na redu je Pavard iako su imali lijepu priliku da ga se riješe) i daju masne ugovore šakom i kapom, ali najveći problem je što dopuštaju da igrači vode glavnu riječ i imaju preveliki utjecaj na zbivanja oko i u momčadi.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 17 sep 2022, 22:18

Bundesliga je napisao/la:
17 sep 2022, 22:14
17 sep 2022, 22:12

Obruko nas je vec. Uspio je ispasti od Villareala.
Ma znam stari moj, al' mene strah da će zbog njegovih piydarija. neko nas sa 5-6 komada pošteno natrpat' u Minhenu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 sep 2022, 22:23

Leon Goretzka: "We had a few situations where we had to score. Our finishing wasn't good. They play primitive football, but to perfection. We fell asleep once and conceded. We have to start winning games again. That was our goal today, but it didn't work and that's bad" [fcb]
Jedini koji je primitivan si ti majstore, primitivci će vas namazati u kupu kao konje ako se ne uozbiljite :kafa:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 sep 2022, 22:31

17 sep 2022, 22:18
Ma znam stari moj, al' mene strah da će zbog njegovih piydarija. neko nas sa 5-6 komada pošteno natrpat' u Minhenu.
Natrpao bi ih Liverpool da su uspjeli proci Villareal prosle sezone. Sad je vec jasno da u Bayi ne znaju odabrati trenera koji odgovara klubu, jedino ako se potrefi kad stari dobije otkaz. Tako je bilo s Juppom, Flickom. A oni i dalje lete za ovim takticarima. Vidis da nije islo sa Guardiolom, Kovacem, Ancelottijem koji su bas taj tip trenera kojima je taktika broj jedan. I onda ti opet ides po takvog trenera u Nagelsmannu. Jednostavno rezonovanje koje nema veze s mozgom.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 sep 2022, 23:05

Krilo nece nikad bit napadac, nikad, to dvoje treba da radi u paru. Napadac je snazniji, korpulentniji, bolji sut i brze razmislja kad ima loptu. Krila su brza, prodornija, i imaju bolji pas. Mjesto rada krila je cosak, i gol linija, napadaca sredina i peterac. Sa krilima u napadu nemas opcije ubacaja, nemas opciju drzanja i kontrole posjeda. Krila zahtjrvaju prostor i brzinu. To nikad nece biti isto niti to moze neko napraviti. Od Manea se pravi neki hibrid ali tesko da moze, lik je nizak i brz da bi igrao mirno i fizikalijama, a to u dosta prilika treba.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.