Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

BavaracZenica
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la BavaracZenica » 17 feb 2013, 19:15

Da malo ozivimo temu 8-) Hoffenhaim ove sezone nije u svom elementu, sigurno da mogu biti bar na sredini tabele negdje ali eto. Otkako je Ibisevic otisao nije to to vise.

Ev i sad gube od Svaba, ssreca im je samo sto ce vjerovatno Furth i Augsburg ispast pa ce Hoffenhaim u playoff da ostane u Bundesligi ili da ispadne.

Steta ali et :cry:
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2013, 19:32

Pobjeda VfB-a na gostovanju kod Hoffenheim-a golom Harnika u 3.minuti sustreta. Nakon ovo borba za opstanak je definitivno rijesena i samo se postavlja pitanje ko ce od ove tri ekipe direktno u Cvajtu, a ko ce u baraz.

Po meni ovdje je Hoffenheim u podredjenom polozaju u odnosnu na Augsburg i Fürth, jer nisu u stanju da igraju prljavo sto se trazi od igraca kada se nalaze u ovakvoj nezavidnoj situaciji. To je takodjer pokazala danasnja utakmica kada na sredini terena pravi egzibicije i dodaju se petama...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 feb 2013, 19:50

Neka, neka...samo da nalete na dovoljno napaljenu ekipu ('Lautern vjerovatno) koja će doći sa trećeg mjesta iz Cvajte.
Naravno, pod predpostavkom da budu treći 'odozdo'. :)

Što se cvajtare tiče, dolazi još jedan Eintracht, te predstavnik glavnog grada i već pomenuti đavoli sa Betzenberga.
Na godinu 'zehcigeri', jarčevi i još neka prominentna ekipa. Na primjer 'gusari' ili ovi što već imaju svoju temu (teško ali et').
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Saurman » 17 feb 2013, 20:48

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 feb 2013, 22:49

Najvise bih volio da Hoffenheim ispadne u cvajtu, zasluzili su to ne samo igrama ove sezone nego i konstantnom rasprodajom ponajboljih igraca, a love imaju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 18 feb 2013, 00:42

@KSVILE

Bremen je igrao bez Sokratisa i bez Hunta, bez ovog prvog ne treba da te cudi sto je odbrana kriminalna.Ima Verder previse rupa u odbrani, uz toga i imaju jednog od najgorih golmana u ligi i to ih najvise koci da se potpuno ukljuce u borbu za LE.Sve sto su dobro uradili u proslom kolu, u subotu su uprskali.Najbitnije je za njih da Hunt i Sokratis budu spremni za mec sa Augzburgom, jer bez te dvojice nece oni moci sta da traze.Sto se tice Frajburga, nadam se da nece obezbediti LE.Imaju premali budzet da bi mogli da zadrze sve bitne igrace, kao i trenera.Pre bih voleo da vidim Majnc koji ce na leto ostati samo bez Kirhofa, ne verujem da ce prodajti Madjara i bilo bi kretenski sa njihove strane kada bi opet ispali od slabijeg protivnika.A i kada pogledam koliko traju ugorovi pojedinim igracima samo treba produziti sa Vetklom(ukoliko pronadju boljeg za dz neka uzmu njega), Ivansicem, Bungertom i Motingom.Za njih sam nekako sigurniji da nece na kraju sezone da prodaju svoje najbolje igrace.

Odlicno sto je u petku na programu mec Frajburg-Ajntraht.Nekako bih najvise voleo da bude tu remi, najmanje bi skodilo njihovim pratiocima, a ne bih voleo prvi da igraju LE, a drugi LS.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 feb 2013, 04:07

@ DrDule

za koga navijac ako se smije znati ? Prema tvojim postovima predpostavljam da je u pitanju Bremen ili se varam.

@ gero

Watzke bi na tebe bio ponosan zbog tvog plana koje ekipe trebaju ispasti, a koje trebaju uci u drustvo najboljih. Poznato je da isti ne simpatise Hoffenheim i ostalu kompaniju iza kojih stoje firme. :D :D :D :D

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 18 feb 2013, 10:06

Amere, nemam ja u Bundesligi klub za koji navijam.Izjasnio sam se da simpatisem Dortmund, ali isto tako cenim ekipe poput Hanovera i Verdera(molim te nemoj mi slati pretece privatne poruke :lol: ) zato sto na njihovim utakmicama uvek padne podosta golova i mene to kao ljubitelja Bundeslige ispunjava.Jos kada njih komentarise poznati komentatorski dvojac sa eurosporta-ludilo. :lol: Bas bih voleo da oni prenose jednu utakmicu Liverpula, posto vecina koja ih slusa znaju koliko su ostrasceni kada je u pitanju taj klub.Valjao bi se od smeha celu utakmicu ko budala. :mrgreen: Sem Leverkuzena i Dortmunda, druge utakmice nisam gledao, ali imam obicaj da na jednom strimu koji mi zauzme pola prozora pustim Dortmund, a na drugoj polovini mi je multiprenos.Retko kad radim, samo kada ima vise utakmica, pa ne znam za koju da se opredelim.A posto ovaj vikend sam gledao samo ova dva tima koja sam gledao, a recimo nisam ocekivao da pobedi Frajburg otisao sam na transfermarket da vidim samo u kom je Bremen bio sastavu.Sto se tice zdravstvenog biltena tu sam upoznat sa svim ekipama, jedino su mi povrede Hanoverovih igraca misterija. :D Ja ne volim Volfzburg, ali opet poneki put procitam vesti vezane za njihov klub, a i jednom mom ortaku sa faksa pricam sta da igra, a sta da ne igra u kladionici i govorim mu koji je igrac povredjen.U prethodnih par godina sam gledao Seriju A, Primeru, PL i sada je dosao red na Bundesligu.Nekako mi je od svih liga BL postala najdraza za gledanje.

Edit:Stutgart je ex-yu grad nemojte se cuditi sto je poseta niska.Cim nema rezultata nema ni navijaca. :lol:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 feb 2013, 10:25

@Dule, Werder ima uvjerljivo najgoreg golmana u BL, a ni obrana im nije daleko od toga (pa ni sa Sokratisom). Kad smo već kod Werdera, Arnautović odbio Dynamo K.

Inače, Giovanni Sio, Augsburgov čovjek za tribinu, zabio PSG-u. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 18 feb 2013, 11:00

Jedan od gorih svakako, gore partije od njega su pruzili samo Vize i Kasteles iz Hofe(to govorim gledano po formi).Tu bih pridodao i Amsifa i Gruna koji brane za najgora dva tima.Mada to dovoljno govori da njemu nije mesto u Bundesligi.On je dete Bremena i duze vreme je bio rezerva Vizeu tako da ne verujem da ce na leto traziti novog golmana.Ima tu drugih pozicija koje treba da se krpe na leto, u ovom trenutku im dajem male sanse da mogu da dovedu Gifera.

Gledao sam kada su igrali utakmicu sa Hanoverom i reko bih da bolje od toga Saf ne moze da sastavi sa tekucim sastavom, Prodl je trom, mozes ga preci ko malo dete.A i ove sezone je bas u kanalu.Lukimija bi ranije izborio mesto da nije dva puta dobio crveni karton ako se ne varam.Jes da je Ignjovskom mesto u veznom redu, ali se pokazao kao mnogo bolje resenje na poziciji desnog beka od Selasija.Jedna od gorih odbrana sa cetvorkom kojom su igrali protiv Stutgarta i Hanovera jesu, ali ako nista drugo ne bi primali puno golova kao kad bi igrali Prodl i Selasi koji znaju cesto da ispadaju.Voleo bih da do kraja sezone im odbrana bude u sastavu:Ignjovski-Lukimija-Sokratis- Smic, pa da vidim gde ce ih to odvesti na kraju sezone.Bolje od toga sigurno nemaju.Treba njima jedan bas dobar stoper da bi mogli da konkurisu za gornji deo tabele.Nekada su imali Nalda i Mertezakera(nisam ih tada Bog zna sta gledao, ali uzdam se u statisticke podatka i voleo sam da ih uzimam na PES-u :mrgreen: ), jesu i tada obojica znali cesto da kiksnu ali sve u ''granicama normale''.Od kada se prvo povredio Naldo mozes videti da su u toj sezoni imali jednu od najgorih odbrana i od tada pocinje njihov pad koji se i dan-danas nastavlja zato sto nemaju stopera za kojeg mozes reci da je klasa.Samo je izuzetak Sokratis.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 feb 2013, 12:26

Tim kola prema Kickeru ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 feb 2013, 02:25

Od skora BILD ima kolumnu koja se bavi zanimljivostima koje su se desavala u Bundesligi. U danasnjoj kolumni rijec je o Sammer-u. Naime kada je doslo do ujedinjenja Njemacke Calmund je prepoznao potencijal u DDR-u i u kratkom roku uspio angazovati Thoma, Kirstena i Sammera sa kojima su potpisani predugovori koji bi od 1990.godine trebali stupiti na snagu.

Tada je predstavnik Leverkusena u posljednjoj prijateljskoj utakmici DDR-a dosao cak na klupu za rezervne igrace gdje je sjedio Sammer i rekao mu ja sam iz Leverkusena, predstavnici ostalih klubova cekaju ispred stadiona.
Naravno Sammer je prihvatio ponudu Lerverkusena, ali se tada ukljucio Helmut Kohl koji je upravi Bayer-a poslao pismo u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo sto jedna velika Njemacka kompanija odmah na pocetku dovodi toliko veliki broj igraca sa istoka zemlje i u Bayer-u se onda odlucili da rakinu predugovor sa Sammer-om koji je nakon toga potpisao za VfB (koji ga je prema njegovim rijecima odusevio sa navijacima kada je sa Dresdenom gostovao u utakmici kupa UEFA), a nakon VfB-a su slijedili Inter i onda BVB.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 feb 2013, 13:43

U muzičkom spotu se pojavljaju J.Boateng, Ben-Hatira, Klopp, Schmiedebach... ;)
[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 feb 2013, 16:18

Dobar ovaj Bayern ne'a sta...ko bi rek'o da ih neko moze izdominirati kao sto je to uradio jedan klub iz rurske oblasti zadnjih par godina.

Odbrana posebno impresivna...koliko god da je Arsenal los odavno nisam vidio da su stvorili manje prilika na jednom mecu.

Mandzukic odlican...ispast ce strasno glupi ako ne bude prvi izbor i sljedece sezone.

Veceras Schalke...ocekujem da bar ne izgube-Galatasaray je strasno navikan dolaskom Sneijdera i Drogbe a realno nisu neki bauk.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 feb 2013, 18:32

Fürth otpustio Büskensa...Kako BLENTAV potez uprave. Büskens je iz one ekipe izvukao maksimum i mislim da njegov nasljednjik nece moci nista vise uciniti.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 feb 2013, 18:43

amerosm je napisao/la:Fürth otpustio Büskensa...Kako BLENTAV potez uprave. Büskens je iz one ekipe izvukao maksimum i mislim da njegov nasljednjik nece moci nista vise uciniti.
Pravi debili.....Ja ne znam šta ta uprava očekuje....E ovo su potezi, koji mi se gade. Pa koliko samo vremena nisu mogli ući u BuLi i čovjek ih uvede, vodi ekipu sjajno, ekipa nabrijana , borbena, ali nema individualnog kvaliteta. I šta sad? Treneru leti glava......Ta njihova bijedna uprava bi da samo malo sredstava čovjek čuda čini.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 20 feb 2013, 18:55

Firt, ja sam toliko realan da kažem kako ne pamtim da je slabija ekipa kročila Bundesligaški prag.

Ali isto tako i vas dvojica budite realni i recite da je ovo očekivan, opravdan potez. ;)

Buskens je imao dovoljno vremena, vidjeli ljudi da nema spasa, pa red je pokušati neko drugo rješenje,
ništa izgubiti neće, a još nije kasno ukoliko krene na dobro.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2013, 18:08

Daj Boze da se varam, ali imam osjecaj da nas veceras ocekuje crna noc kada je LE u pitanju...Nekako jedino nade imam u Gladbach, dok od ostalih nemamo sta ocekivati...posebno od VfB-a.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 21 feb 2013, 18:21

Klare je napisao/la:Firt, ja sam toliko realan da kažem kako ne pamtim da je slabija ekipa kročila Bundesligaški prag.
Ulm. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2013, 18:49

KSIVLE je napisao/la:
Klare je napisao/la:Firt, ja sam toliko realan da kažem kako ne pamtim da je slabija ekipa kročila Bundesligaški prag.
Ulm. :lol:
Ulm je na kraju sezone imao 35 bodova sto je za Fürth nemoguca misija. ;) ;) Jedina utakmica gdje su rastavljeni na proste faktore je ona protiv Bayera kada su izgubili 9-1. Ruku na srce mora se priznati da je Ulm prodao skupo kozu u Bundesligi.

Od ujedinjenja Njemacke trenutno najgora ekipa ako gledamo bodove je bila VfB Leipzig koja je sezonu okoncala sa 20 bodova u sezoni 1993/94 (preracunato na tzv. Drei-Punkte regel), a Fürth i Augsburg su na dobrom putu i da njih zahebu.

PS: Ulm pamtim dobro jer su nas tada u gostima dobili sa 2:1, a jos izvukli i bod kod BVB-a i Schalke-a.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.