Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Paradajz
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Paradajz » 09 okt 2015, 14:38

Klopp samo potvrdjuje i moje misljenje, da ova ekipa ima kvalitet, i da to nije ni losa ekipa, niti lose stanje u klubu i generalno na tabeli. Odusevio me sa intervjuom.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 09 okt 2015, 14:41

Ovo mi je @paradajz najbolje: ekipu gradite od odbrane, da imate cvrstu, stabilnu odbranu, da su svi igraci ekipe sigurni da nece svaki napad protivnika primiti gol. Tako se gradi ekipa. Ne od napada, od vrha, vecod odbrane. Tada imate dobru bazu za dalji rad...
Ubo covjek!
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 okt 2015, 14:45

Intervju :thumbup:
Q. Are you ready for the expectations?
Twenty-five years is a long time [without winning the league]. All the people have tried to get better and take the title. History is the base for us. It’s not allowed to take the history in the backpack. You have to come in our race. I want to see the first step next week but not always compare with other times.

This is a great club with great potential. We have strong, fast players with flair. Let’s start a new way. This is the perfect moment. I don’t know everything but I am a good listener. I will go to Melwood and see what works and what doesn’t.

It’s a good moment now. Not all the players are there and then we will start. We will try to play very emotional football. All the world is talking about ball possession, but we have to have a plan for when we have the ball and when we don’t. It’s time to restart.

Q. What attracted you to Liverpool?

Sorry for my English! Usually I am on holiday. Since a few days I am back in the race. It’s the biggest honour to be at one of the biggest clubs in this world and the opportunity to try and help the situation. It’s not the perfect moment but it’s a good moment to come. I feel really proud.

I'm looking forward to the intensity of football and how the people live football in Liverpool. It’s a special club. I had two special clubs and this role is the perfect next step for me to try to help.

Q. What are your aims?

This is one of the biggest problems in Liverpool. The Premier League is one of the most difficult in the world. There's five, six or seven clubs that can be the champions. Only one can win and all the others are disappointed and live in the middle of disaster.

The most important for the development is the start. This is a good moment to restart. It’s not important now who is the winners of the Premier League. We play our own game and it's important the players feel the confidence and trust of the people.

They have to think they can reach the expectations of the fans and the press. If someone wants to help they have to change from doubter to believer. We have to change our performance because no one is satisfied at the moment. If you want to enjoy the game you have to be prepared. You want to see fighting spirit, many sprints, many shots, and the result is the result of these things.

Will you have control over signings?

It’s a crazy discussion. It was not a problem for 10 seconds. I’m not an idiot. It’s enough that I have the first and the last word - in the middle we can discuss. We want to discuss good players on the highest level. I’m not a genius. I need other people to get the perfect information. When we have this we will decide to sign or sell a player.

When you came here for a pre-season game did you think you would be manager?

I’m not a dreamer but I’m a romantic. I love the stories and Anfield is one of the best places in the football world. It was my first time and I thought about how it would be. Now I’m here. I’m a lucky guy and really looking forward to the first match. I am prepared. I had four months holiday and am in the best shape.

How do you describe yourself?

Does anyone in this room think that I can do wonders? I’m a normal guy from the Black Forest. My mother is very proud. I am the normal one. I was a very average player and became a trainer in Germany with a special club. I had a great job to manage Dortmund for seven years and it was the best for us to leave. I hope to enjoy my work. Everyone has told me about the British press. It’s up to you to tell me they are all liars!

What style of football can we expect?

I’m not here to talk too much about the football. I want to talk to the team first. Everyone knows me. It’s emotion, speed. It’s a transition game so you will see this. All the things that make football interesting I want to see.

We have to make points and win games. I don’t want to promise a style of football. I promised full-throttle football in Dortmund. It would be really nice if there’s no photos in the hotel. It would be nice if we concentrate on football from 11am onwards.

How did you spend your holiday?

I had a normal holiday. I’m 48 and most of the time in my life I had no money. The next day I had no time! It was really cool. I was with the family and played a lot of tennis. Everything was ok. Now I’m here I’m relaxed and fine.

The last thing I said when I left Dortmund was I would see what happens. If someone called me then I would speak - and that’s what we did. We had a good feeling. They are cool guys so we had a good meeting and it was ok. It was clear to stop making holiday and then start to work.

Is it a surreal feeling?

It’s surreal. I woke up this morning and I was manager of Liverpool FC. I don’t care about things like press. I’m a normal football manager and I want to be on the pitch. That’s similar all over the world. I am prepared for this because of my experiences. It’s absolutely crazy what happened here.

It’s not important what people said when you come in, but what they say when you leave. If we want this could be a special day. We can start in a very difficult league and in a special Liverpool way we can be successful. If we sit here in four years I think we win a title, I’m pretty sure. If not, maybe Switzerland!

Are there similarities between Dortmund and Liverpool?

It's impossible to compare two clubs. It's a similar situation, nobody is happy with the position in the table. But there's no pre-season and some matches have already been played. It’s not important what we did in Dortmund. What we have to do is improve, to work for a common idea of play. The same thing we will do here.

The players are better in some cases and younger in some cases. I believe in the potential of this team. There are four or five strikers I can work with, experienced defenders, the goalkeeper is really good. You can be as good as you want but you have no control over the other team. If they are really good you have to bring them to your level. On your level you can kill any team.

How do you see yourself fitting in to Liverpool's history?

I don’t compare myself with these geniuses within the history of Liverpool. It’s cool that you are looking forward to the work for the next few months and years. None of these managers said they wanted to be a legend when they arrived. This is a great club because of many good decisions in the past.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 okt 2015, 14:58

Sviđa mi se što njegov osmijeh fakat djeluje iskreno i čini se da je baš sretan dolaskom u Liverpool. :thumbup:

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 okt 2015, 15:12

Odlican press. Od Kloppa manje nisam ni ocekivao. A evo i mala analiza Michaela Coxa:
http://www.theguardian.com/football/blo ... ombination
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 okt 2015, 15:44

Čestitam Redsima, dobili ste jednog od najboljih evropskih stručnjaka, bez obzira na njegovu posljednju sezonu u Dortmundu. Njegov dolazak će definitivno pokrenuti pozitivne stvari u Liverpoolu i vratiti vjeru navijačima i igračima da mogu ponovo osvajati trofeje. Jednog takvog lidera, koji zrači karizmom i pozitivnim nabojem, niko ne može ravnodušno posmatrati. Trenutni igrački kadar, ma koliko bio osporavan, solidna je podloga za budućnost. :thumbup:

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 09 okt 2015, 16:42

[youtube][/youtube]

Oplakah brata mi :lol:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 09 okt 2015, 17:18

GabrielBatistuta je napisao/la:nekoga tko ce imati plan B kada njegova ekipa bude gubila 2-0
Dobrodošao Jurgene :salut:
Od Kloppa mozete ocekivati sve samo ne plan b :D On je i otisao iz Dortmunda jer nije imao plan b :D On ima svoj stil i formaciju i sve ulaze u nju, zeli taj stil i formaciju dovesti do savrsenstva, vrlo rijetko odstupa od standardne formacije i stila. Rijetko vrlo rijetko je u stanju promijeniti tok utakmice kad ne ide, izmjene u pravilu kasne, i to me najvise nerviralo kod njeg i sto na poluvremenu nikad ne mijenja iako gubi 2:0. Malo je trenera koji mogu nesto promijeniti jos za vrijeme utakmice,on sigurno nije jedan od tih.

Previse je ovo euforije oko njeg, nije on mesija kako ga svi vide. Ja fakat ne znam kako ce to ici, jer on je za mene macak u vreci. Imao je tih par sezona u Dortmundu, prekucao ligu, medjutim cim je dosla prva kriza, on nije imao rjesenje. Da li su ga procitali ili jednostavno nije imao dobar kadar da provede u djelo njegove zamisli, pokazace vrijeme. Ljudi sad ocekuju od njeg da ih vrati u borbu za titulu, prevelik je to pritisak za njeg. U Dortmund kad je dosao niko mu nije zacrtao nikakav cilj, cilj je bio igrati bolji fudbal pa sta na kraju ispadne. Ni nakon dvije uzastopne titule nije bilo nikakvih ciljeva, igramo svoju igru pa sta ispadne na kraju.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 okt 2015, 17:31

Klopp je napisao/la: medjutim cim je dosla prva kriza, on nije imao rjesenje.
Poslije onog katastrofalnog prvog dijela,Borussia je izborila europsku ligu,bila peti tim drugog dijela Bundeslige(4 manje od drugoplasiranog Wolfsburga) i igrano je i finale kupa...nije bas da se stvari nisu promijenile iako generalno se slazem s misljenjem,treba smanjiti euforiju...nece se nista preko noci promijeniti.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 09 okt 2015, 17:35

Uzmite Brendana pa pricajte da treba smanjiti euforiju...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 okt 2015, 17:45

ackeey je napisao/la:Sve je ovo @fera lijepo, samo opet pocinju svađe sa ženom kad igra Liverpool. Taman se odvikao od toga, ono u zadnje vrijeme, sutim, gledam i ne psujem, ne skacem ko ludak po sobi...
Opet pocinje...
ja sa tim nemam problema :D moja zena sa mnom bodri liverpool
evo sad spremam za vikend jednu kracu prezentaciju o kloppu da je malo uputim hahahah

realno ne treba cuda ocekivati al kako god nakon sto izgubis svu nadu i skoro dignes ruke zbog rodgersa tesko je ostati hladan na dolazak kloppa.
You are someone else I am still right here

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 okt 2015, 18:15

Klopp je napisao/la:
GabrielBatistuta je napisao/la:nekoga tko ce imati plan B kada njegova ekipa bude gubila 2-0
Od Kloppa mozete ocekivati sve samo ne plan b :D On je i otisao iz Dortmunda jer nije imao plan b :D On ima svoj stil i formaciju i sve ulaze u nju, zeli taj stil i formaciju dovesti do savrsenstva, vrlo rijetko odstupa od standardne formacije i stila. Rijetko vrlo rijetko je u stanju promijeniti tok utakmice kad ne ide, izmjene u pravilu kasne, i to me najvise nerviralo kod njeg i sto na poluvremenu nikad ne mijenja iako gubi 2:0. Malo je trenera koji mogu nesto promijeniti jos za vrijeme utakmice,on sigurno nije jedan od tih.

Previse je ovo euforije oko njeg, nije on mesija kako ga svi vide. Ja fakat ne znam kako ce to ici, jer on je za mene macak u vreci. Imao je tih par sezona u Dortmundu, prekucao ligu, medjutim cim je dosla prva kriza, on nije imao rjesenje. Da li su ga procitali ili jednostavno nije imao dobar kadar da provede u djelo njegove zamisli, pokazace vrijeme. Ljudi sad ocekuju od njeg da ih vrati u borbu za titulu, prevelik je to pritisak za njeg. U Dortmund kad je dosao niko mu nije zacrtao nikakav cilj, cilj je bio igrati bolji fudbal pa sta na kraju ispadne. Ni nakon dvije uzastopne titule nije bilo nikakvih ciljeva, igramo svoju igru pa sta ispadne na kraju.
Pa logicno je , kad je Bayern sljedece sezone kupio sve sto valja, kad su prodali igrace. On je od anonimaca napravio klase. Ja licno sam znao mozda 2-3 igraca Dortmunda prije njegovog dolaska. A 3-4 godine kasnije je igrao finale LP. Mislim da Liverpool nece vise tako lako prodavati klasne igrace, jer imaju pare. A Liverpool je ipak veci klub od BVB. Ukoliko igraci budu pratili njegove zamisli i ukoliko se dovede par dobrih pojacanja, fini rezultati se mogu ocekivati tim vise jer United, Chelsea i Arsenal igraju ocajno.
27.10.2020

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 09 okt 2015, 19:02

slika

Jel Xavi imao docek ko Skrtel nedavno :? :mrgreen:
Klopp je napisao/la:

http://www.****.com/vesti/prela ... use/117634
Procitaj ovaj tekst, i jasno ce ti biti zbog cega euforija :)
Jednostavno da navijaci Liverpoola mogu odabrati menadzera, 90 % navijaca bi odabralo Kloppa.

Naravno da je pred Kloppom veliki posao i da postoje dobre sanse da na kraju ne bude onako kako ocekujemo, jer pitaju se dosta i drugi klubovi, koji su daleko ispred Liverpoola, ali ako ne vjerujem da nas covjek kojeg sam najvise zelio vidjeti na klupi Liverpoola, ne moze vratiti tamo gdje je Liverpool nekad bio, onda nema potrebe da vise pratim Liverpool, a i nakon toliko razocarenja od strane uprave Liverpoola, bacanja velike love na engleske ublehe...ovo dovođenje Kloppa izgleda nestvarno i daje nadu da napokon klub ide naprijed i da nema vise bacanja love na Lallanu i sl.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 09 okt 2015, 19:22

Ja bih volio isto ko i vi da Klopp osvoji titulu s Liverpulom i praticu ih kad god budem mogao. Meni je Liverpul uvijek bio drag a sad pogotovo :) Ja sam samo htio reci da se previse od njeg ocekuje, da se spusti malo euforija, jer od te euforije nema niko koristi. Nije on madjionicar, ima i on dosta nedostataka.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 09 okt 2015, 19:24

Klopp je napisao/la:Ja bih volio isto ko i vi da Klopp osvoji titulu s Liverpulom i praticu ih kad god budem mogao. Meni je Liverpul uvijek bio drag a sad pogotovo :) Ja sam samo htio reci da se previse od njeg ocekuje, da se spusti malo euforija, jer od te euforije nema niko koristi. Nije on madjionicar, ima i on dosta nedostataka.
Kakve smo strucnjake imali u zadnjih 5 godina on jeste mađioničar vjeruj mi.
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 09 okt 2015, 20:17

YNWA je napisao/la:
kumkalesic je napisao/la:Ljepšu vijest dugo ne pročitah, a da je vezana za Liverpool fc :)
+1
Nismo navikli da Ameri nesto pozitivno naprave, iako s druge strane, ovaj potez su morali napraviti.

I ne znam da li ima neko da nije zadovoljan sa dovođenjem Kloppa osim @fere :mrgreen:
Realno gledano, ovo im je druga odlična stvar koju su napravili u ovih pet godina od preuzimanja kluba...prva je, naravno, bila kupovina problematičnog Suareza...
Iskreno, bio sam poprilično skeptičan, jer sam očekivao da nastave po starom i dovedu Monka, ali mi je baš drago što sam pogriješio...jedna od rijetkih njihovih odluka koja me baš pozitivno iznenadila...valjda bude još takvih u budućnosti :)
Dalje, ono što očekujem od Kloppa jeste da promijeni mentalitet fudbalera Liverpoola i da im usadi u glavu da nema "manje bitnih" utakmica kada nosiš dres Liverpoola...ono žargonski rečeno švapski mentalitet :shifty:
Isto tako očekujem da više nema "povlaštenih" među igračima kao što je to npr. Skrtel koji je može kiksati koliko god želi, ali i dalje je siguran u prvom timu...samo jednak tretman prema svima...recimo, ovo je odlična prilika i za Jose Enriquea da pokaže koliko uistinu vrijedi kao lijevi bek...sada mi je i žao što je Marković na pozajmici, jer mislim da bi se mogao nametnuti kod novog menadžera...pogotovo kada danas na presici Klopp onako reče da Liverpool ima"...good defenders, good midfielders, good strikers, some wingers..."ispravite me ako griješim, ali sam ja tako čuo...
Pozitivna bi stvar mogla biti i ta da je on još kao trener Dortmunda želio u svojoj momčadi Bentekea i Firmina i nadam se da će ih znati na najbolji način iskoristiti na terenu...mogao bi to biti strašan tandem u nastavku sezone...
Joint_fc

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 09 okt 2015, 21:28

Ben Smith (BBC) on The Anfield Wrap Podcast: I think #Klopp will be a success. There is the opportunity to do it. #LFC

Smith: #Klopp will receive the financial backing. I know something that was mentioned in the negotiations.He was assured there will be. #LFC

Ben Smith: If there is one manager to win the league without spending the most money, it's Jurgen #Klopp .

Ben Smith: Last Friday I was told that
#Klopp had ask to keep the committee. This is before I was told #Rodgers was getting sacked. #LFC

Smith: I was told #Klopp wanted to keep the committee, but wanted to have the final say. Which is what he's got. #LFC 1/2

Smith: It's a subtle change, because Brendan #Rodgers had a strong say but didn't always get his first choice. #LFC 2/2

Smith: Balotelli was 3rd or 4th choice. Sakho wasn't a player #Rodgers wanted,
#Markovic wasn't a player #Rodgers wanted. #LFC 1/2

Smith: #Firmino was a player the committee wanted. #Lallana , #Benteke ,
#Lovren & #Lambert was wanted by
#Rodgers . #LFC

Smith: I think what #LFC need to find is consistency of thought, a coherent strategy which they haven't had for the last 3 1/2 years.

Smith: A Brendan #Rodgers player and a Committee player are different players & it's affected team selection. #LFC

Smith: I think #Klopp is comfortable in this system. #Rodgers never was, he didn't want a DoF. #LFC

Smith: It was after the debacle of 2012 when #LFC missed out on Clint Dempsey that FSG decided that #LFC were having a committee.

Smith: We will see a change in the way in which #LFC sign players. #Klopp

Smith: #LFC signed 31 players under
#Rodgers for £291m. FSG will now look to sign 15 players for £291m. #Klopp

Smith: FSG feel they have learned their lesson. #Klopp will look to work with
#LFC /FSG in a more coherent & more successful way.

Smith: Every club in Europe has a committee of sorts. The CEO, the Head Scouts and analytics guys are all involved.
#LFC

Smith: #LFC 's mistake - calling it a committee. The key thing - #Klopp wants to work in this framework, #Rodgers didnt'.

Smith: FSG when they came in they wanted under 23s & that was their framework. They've relaxed that &understand need to buy finished article
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 09 okt 2015, 21:36

Sad, sa ove tacke gledista mi se cini da je citav svijet znao u cemu je problem Liverpoola.
Samo u Liverpoolu nisu znali.
Ali, cini se da su, na tezi nacun doduse, naucili. Daj brate covjeku da radi svoj posao, za to je plaćen. Pomozi mu savjetom, ali ga pusti da on odluci.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

senkY
Kontakt:

Post Postao/la senkY » 09 okt 2015, 23:53

Evo citam mnoga novinarska nagadjanja,tko li ce napustit prvi klub a tko pojacat.
Allen,Lallana,Lovren Mignolet,Lucas kandidati za prodaju ,Subotic,Hummels i Gundogan za pojacanje,sta li ce bit istina
YNWA
Zelio sam od Liverpoola napravit neosvojivi bastion.
Poput Napoleona osvojiti cjeli svjet.Zelio sam ga razvijati dok mu se cjeli nogometni svjet ne nadje pod nogama.
Bill Shankly

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 okt 2015, 08:56

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 88666.html

Neki rezime Independenta o jučerašnjem danu, ukoliko je neko propustio sva dešavanja. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.