Gospodski klub

Nadam se ponovo nekoj prijateljskoj utakmici protiv ove prijateljske ekipe

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
"Can you tell us what style of play we can expect, Jurgen?"
Klopp: "A wild one."
KLOPP is all you need AHAHAHHAgaston je napisao/la:
Šta smo mi doveli za trenera![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s.: Kliknite na sliku za početak videa
a ne vjerujem, da nam tog onda nisu doveliBeyKopites je napisao/la:Ovo je Matze Knop, poznati njemački imitator. Znam da su mnogi pomislili da je ovo stvarno Jurgen, lik fenomenalno imitira.
Ko da si mene opiso..mi smo morali promijenit raspored jer sam puno guro trosjed... sad ga okreno prema zidu...ackeey je napisao/la:Sve je ovo @fera lijepo, samo opet pocinju svađe sa ženom kad igra Liverpool. Taman se odvikao od toga, ono u zadnje vrijeme, sutim, gledam i ne psujem, ne skacem ko ludak po sobi...
Opet pocinje...
fera je napisao/la:pozdrav ljudieto dvije dosta lijepe stvari se desise u liverpoolu od mog proslog posta. prvo dugo iscekivani otkaz rodgersu a drugo napokon pa mozda i prvi put u historiji da liverpool dovede ovako veliko trenersko ime jer klopp je po paznji koju dobija u medijima trenutno sigurno u top 5 svjetskih trenera a je li i po kvalitetu i po znanju evo mu prilike da se dokaze. realno nikad nije imao ovako tezak posao i nadam se da je svjestan toga jer u dortmund kad je stigao klub je bio u potpunom rasulu i nije bilo nekih ocekivanja e sad cemo vidjeti kako se nosi s pritiskom koji donosi posao u liverpoolu jer ipak fsg je otpustio rodgersa prije nego sto je uspio upropastiti i ovu sezonu pa 6 bodova zaostatka za prvim mjestom se sada i ne cini toliko lose.
prvo sto se rodgersa tice meni je drago sto je otisao izgubio sam i ono malo vjere u njega prethodnih sezona tako da ovu i nisam previse pratio. meni je kod njeg od pocetka smetalo sto prica jedno a radi drugo, smetali su mi uzasni transferi koji su se desili za njegovog mandata...dugo pratim fudbal ali se ne sjecam koji je trener u ovako kratkom roku prodao veci broj igraca koji su dosli za vrijeme njegovog mandata u klubu, ne kazem da ih je sve on doveo ali opet ovako veliki broj promasaja je neoprostiv. nisam mogao vjerovati da nije dobio otkaz nakon onih silnih blamaza prosle sezone posebno mi je nevjerovatno da je prezivio onaj poraz od stokea i tad sam mislio da su i amerikanci digli ruke od kluba ali evo ipak su pokazali da imaju neke ambicije i to ce ih samo kostati nekih 15ak miliona 7 rodgersu za otpreminu i 7 kloppu za narednu godinu... nadam se da ce rodgers odmoriti od trenerskog posla neko vrijeme jer cim ga vidim dan mi se pokvari pa da malo i mi odmorimo. ja mu necu pozeliti ni srecu na narednom poslu jer me covjek vise uopste ne zanima.
e sad sto se novog trenera tice ja sam se nadao ancelottiju al ocigledno da je on postao lovac na titule i nije ga previse zanimao jako tezak posao u klubu koji nema sampionske ambicije, nadam se da ce se vratiti u romu to bi bilo idealno. mada ja mislim da ce prije liverpool osvojiti titulu nego roma opet al vrijeme ce pokazati. nama je klopp svakako mozda i bolje rjesenje kad ovako objektivno gledam. covjek ce nas vratiti u zivot bar sto se tice medija jer liverpool je polako postao zaboravljeni velikan koji nije nikom toliko interesantan jos od odlaska suareza. mislim da ce liverpool sa kloppom lakse i privuci neke igrace jer svako ce radije raditi sa njim nego sa rodgersom od kojeg su nam najbolji igraci poceli bjezati. e sad nesto sto me brine je da su i kloppu najbolji igraci odlazili mislim to je neminovno kad vam bayern lovi svakog igraca ali evo u liverpoolu za vrijeme rodgersa su od svih igraca koje je doveo samo sturridge i coutinho se pokazali kao prava pojacanja a da nisu preplaceni a za vrijeme njegovog vodenja kluba su otisli suarez, gerrard i sterling igraci koji su bili itekako vazni za liverpool i nadam se da ce se sa kloppom ova tradicija prekinuti.
klopp ce nam donijeti ono sto odavno nije bilo prisutno u liverpoolu a to je dobra atmosfera i motivacija, samo se nadam da ce ga istrpiti ako slabo krene sto je recimo bio slucaj u dortmundu a tu je ona razlika koju sam spominjao u pocetku posta, taj pritisak koji ce mu u liverpoolu biti prisutan od prvog dana. nisam lud za kloppom kao sto su mnogi ali pozitivno sam iznenađen da su ga uspjeli dovesti u liverpool posebno jer se prije otkaza rodgersu klub po ovome sto su pisali kod nas na forumu dovodio u vezu sa monkom i slicnim...
ako nista probudili su nadu i volju za pracenjem liverpoola u meni ovim potezom.
ja ne pricam puno o formacijama i taktikama jer mi je to bacanje vremena trener ce raditi ono sto on misli da je dobro a i svakako zna bolje od nas ovdje vjerovatno i sam rodgers tako da ja zaobilazim taj dio price. isto tako o pojacanjima posebno onim iz dortmunda nema potrebe sad ni razmisljati jer daleko je prelazni rok.
osim tog sporog starta koji sam spominjao brine me malo sto se kloppa tice ne njegov izbor pojacanja nego to sto su mu se neki igraci posebno oni malo skuplji koje je dovodio izvan bundeslige dosta sporo uklapali evo uzmimo za primjer mkhitaryana kojeg je nama maznuo i aubameyanga koji nisu promasaji posebno ako ih poredis sa igracima koje je rodgersov liverpool dovodio za slicne sume ali im je obojici posebno armencu trebalo dosta vremena da se uklope. sviđa mi se i sto je doveo svoje saradnike u strucni stab jer u samo par njemackih klubova imas boljeg i skolovanijeg trenerskog i drugog strucnog osoblja nego u pola engleske lige. i sudeci po trenutnom stanju u klubu nasa najveca zvijezda ce biti upravo klopp kojem zelim prije svega puno srece i uspijeha u liverpoolu. sad cekamo da ludilo pocneko ga se sjeca kao igraca i tad je bio cudan i luckast al kao trener je jos luđi i bice sigurno iskljucenje i problema sa protivnickim trenerima i nadam se da ce podnijeti pritisak engleskih medija koji znaju biti neugodni itekako i po meni su jedan od krivaca zasto je suarez pobjegao iz liverpoola.
sto se amerikanaca tice pozitivno sam iznenađen sa ovim potezom, cinilo mi se da samo sminkaju klub za prodaju al mozda i nije tako... samo ih zeza tajming itekako jer pravo vrijeme za otkaz rodgersu je bilo na kraju prosle sezone jer morala se platiti cijena za lose transfere i losu taktiku ali eto nije... mozda su cekali da se klopp malo odmori ko znaeto koliko jedan pozitivan potez moze promijeniti situaciju i dovesti do toga da jedva cekam naredne utakmice dok sam se samo priej sedam dana trudio da i ne znam kad su.
Isti stari klošar iz mahale,kad se napije ili napuši pa grli omladince i priča lovačke od prije rataFinn je napisao/la:
Bit će mnogo zabavno u klubu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.