Postao/la brunoconti » 27 feb 2015, 18:19
Espanyol - Cordoba 2+
Utakmica koja ima vise znacaja za goste nego za domacina, Espanyol je u zlatnoj sredini, daleko su od borbe za evropu i borbe za opstanak, sto nije u slucaju sa Cordobom koju ceka grcevita borba za opstanak. U proslom mecu Cordoba je porazena kuci od Valenice sa 2:1, takodjer tad sam tipovao na 2+, jednostavno Cordoba ima pristojnu ekipu, u napadu imaju Bebea i Ghillasa, a u vezi Krhina. Ipak ovdje favorit na papiru jeste domacin, i mnogi ce tipovati na pobjedu njihovu, ali Cordobi ovaj mec vise znaci nego domacinu, zbog borbe za opstanak. Iako gosti vec 5 utakmica ne znaju za pobjedu, mislim da danas mogu doci do iznenadjenja. Cordoba sigurno nece doci da se brani, ovdje ocekujem jedan otvoren mec.
Kaiserslautern - Furth 2+
Domacini su prosli mec izgubili od FSV Frankfurta, u mecu kojemje FSV zasluzeno slavio, i sa igracem manje postigli su pogodak i tako ispratili goste sa 2 gola u mrezi, Dok gosti nakon pobjede nad St. Paulijem i nerijesenog susreta kod kuce protiv Sandhausena pobjegli su iz zone ispadanje. Ovaj mec je puno od veceg znacaja za domacina, koji bi pobjedom preskocili Darmstad koji se nalazi na poziciji broj 3. koja vodi u razigravanje za Bundesligu, jos ako uzmemo u obzir da Darmstad docekuje ekipu Braunschweiga koji je takodjer u borbi za trece mjesto i koja ce pruziti dobar otpo, ekipa Kaiserslauterna nema pravo na kiks. Od prve minute ocekujem atak domacina na gol Furtha, koji jako dobro igra na kontre, a to su najbolje pokazali u mecu protiv St.Paulija. Furth je iskusna ekipa i svakako ce svoje prilike iskoristit, a domacin je primoran zabiljeziti tri boda ukoliko zeli poziciju koja vodi u razigravanje, ovo im je sjajna prilika.
Galatasaray - Erciyespor 1
Koliko god ovaj mec izgledao sumnjiv, ja cu se ipak usuditi i odigrati na pobjedu domacina. Gosti su u borbi za opstanak i prijekorno su im potrebni bodovi, ali ipak mislim da nemaju sta traziti u mecu protiv Galate, oba pratioca Fener i Besiktas su u proslim kolu zabiljezili poraze, i mislim da Galata nece sebi dozvoliti luksuz kiksa u ovom mecu, jedino ako turci nisu sta namjestili. Nadam se da samo nece ovo biti jos jedan mec, kada na kraju utakmice kazem. "E j*** me svak' ako ikad vise stavim turke na tiket".
Zadnja izmjena:
brunoconti, dana/u 28 feb 2015, 11:51, ukupno mijenjano 3 puta.