Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bayano21
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la bayano21 » 30 avg 2010, 17:48

tanzla je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:
aha bolji je džeko 2 a možda i 3 puta od ibre :o
a to što nije igrao nikad u nijednoj jačoj ligi osim njemačke, što nije marketinški atraktivan nimalo, dolazi iz realno fudbalski anonimne BiH i precjenjen je za najmanje 15 miliona zaboravljamo.
To što igra u Bundesligi (ne znam čemu podcjenjivanje ove lige, karaju talijane evo drugu godinu zaredom), što nije "marketinški atraktivan" i što je BiH "fudbalski anonimna" ga čine slabijim igračem od Ibrahimovića? Mislim, to su kao neki parametri? :mrgreen:

59 golova za Wolfsburg je malo, kako bih rekao, jači argument za nas koji smo u ekipi Afirmacije. :mrgreen:
Ma u modernom fudbalu nije pitanje samo kvalitete igraca...on bi moro otici iu veliki klub i ponovo se dokazat javnosti...Ibrahimovic nema sta da dokazuje njega vise ne prodaje njegov kvalitet vec ime i marketinski poso koji donese sa sobom u klub...pitas li se koliko ce Milan zaraditi od prdaje njegovih dresova, snimanje novih reklama njega i Ronaldinha za Nike, nista to nece proci bez kluba...Dzeko nije jos na tom nivou...njegova greska je sto prista na klauzulu...sad mora odradit ugovor pa tek onda put nekog drugog kluba...moze se bunit koliko hoce...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 avg 2010, 17:53

Razumijem ja to savršeno dobro, ali ja sam pričao isključivo o igračkim kvalitetama, ne o mogućnosti zarade via marketinga i prezimena Džeko kao brenda. Nije još na tom nivou, sa tim se slažem, i znam da mora igrati u većem klubu da bi taj nivo dostigao, ali govoriti da je manje kvalitetan zato što prodaje manje dresova nije uredu.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

bayano21
Kontakt:

Post Postao/la bayano21 » 30 avg 2010, 17:55

tanzla je napisao/la:Razumijem ja to savršeno dobro, ali ja sam pričao isključivo o igračkim kvalitetama, ne o mogućnosti zarade via marketinga i prezimena Džeko kao brenda. Nije još na tom nivou, sa tim se slažem, i znam da mora igrati u većem klubu da bi taj nivo dostigao, ali govoriti da je manje kvalitetan zato što prodaje manje dresova nije uredu.
u tome se potpuno slazem s tobom...kao i sa ovim komentarom
majestic24 je napisao/la:Otici ce Dzeko na zimu,vidjet cete. Sreca u nesreci mu je sto Wolfsburg ne igra evropske kupove. Arsenal,United,Real , juventus...neko od ovih ekipa ce biti nezadovoljan sa realizacijom i vjerovatno ce se opet svi okrenuti Dzeki. Njegovo je da zabija i da trenira i da DA doznanja upravi vukova da nemisli dugo igrati za taj klub.
pitanje je samo ko ce dat tolike pare za njega...nece se niko pokajati ako ih da to svi znamo

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 avg 2010, 17:57

Ako ispadnu u LP npr u 1/8 finala,izgubiti ce 40 mill. Pa ti vidi jel mu se isplati dati za igraca 40 mil..igraca koji je top strijelac vec evo 3 sezonu u jednoj od najacih svjetskih liga.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 30 avg 2010, 18:48

Velika mi je čast diskutirati sa ovolikim brojem marketinških stručnjaka ovdje. :P

Znate, marketinške zvijezde se rađaju, one ne nastaju nikako drugačije. Ako se ne rodiš kao marketinška zvijezda, džaba ti je sve - možeš biti najbolji fudbaler ali nikada ne možeš da nešto vrijediš, jer uz tebe ne ide marketing :o

Pod sretnom marketinškom zvijezdom je rođen, recimo, Rooney, koji je još od trećeg mjeseca života zaštitni znak Pampersa, dok je Messi još sa 2 godine potpisao doživotnu saradnju sa Hipp-om. :?

Ne budite smiješni - mali klubovi, u evropskim razmjerama, malo razmišljaju o marketingu uopšte, tako da Edin i nije marketinški eksponiran. Sasvim bi drugačija situacija bila da igra na ovom nivou u nekom velikom klubu, tek tada bi se moglo govoriti o nekakvom njegovom korištenju kao zvijezde. Nema zvijezda u malim klubovima, samo mogu biti dobri igrači ili čak vanserijski igrači, kakav je Edin.

Niti jedan igrač nije bio zvijezda prije nego je zaigrao u nekom od velikih klubova. Eto, baš je Zlatan neka zvijezda bio prije Ajaxa, pa čak i u Ajaxu - ali sasvim je druga priča kada igrač igra u Bayernu, Realu, Barci, Interu, Manchesteru...

Dalje, zašto Edin ne bi mogao da postane i marketinška zvijezda? On je već sada zvijezda u Wolfsburgu, u BiH pa čak i u Srbiji i Hrvatskoj. Kako će biti zvijezda u Italiji ili Španiji, kao da tamo neko prati Wolfsburg. Isto što je kod nas zvijezda onaj momak iz Austrije koji zabija po 40 golova po sezoni...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 avg 2010, 18:50

tanzla je napisao/la:Razumijem ja to savršeno dobro, ali ja sam pričao isključivo o igračkim kvalitetama, ne o mogućnosti zarade via marketinga i prezimena Džeko kao brenda. Nije još na tom nivou, sa tim se slažem, i znam da mora igrati u većem klubu da bi taj nivo dostigao, ali govoriti da je manje kvalitetan zato što prodaje manje dresova nije uredu.
sve ok, ali svi mi vrlo dobro znamo da cijenu igrača ne čini samo igrački kvalitet, tako da džeko nemože biti 40 m odštete + bar 5 m godišnje plate nikako,
a ono što sam rekao za bundes ligu nisi uopšte shvatio dobro, nisam omalovažavao bundesligu, kažem od jakih liga igrao je samo u njemačkoj, znači njemačka je jaka liga ali nije igrao još u nekoj, a to bi mu bio plus itekako ;)

a ovo za marketing, naravno da može i edin postati marketinški atraktivan i tad će možda vrijediti i 200 miliona, al sad to nije i ja lično ne vjerujem da će wolf. dobiti 40 m za njega, al volio bi da griješim ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

bayano21
Kontakt:

Post Postao/la bayano21 » 30 avg 2010, 20:13

NoName je napisao/la:Velika mi je čast diskutirati sa ovolikim brojem marketinških stručnjaka ovdje. :P

Znate, marketinške zvijezde se rađaju, one ne nastaju nikako drugačije. Ako se ne rodiš kao marketinška zvijezda, džaba ti je sve - možeš biti najbolji fudbaler ali nikada ne možeš da nešto vrijediš, jer uz tebe ne ide marketing :o

Pod sretnom marketinškom zvijezdom je rođen, recimo, Rooney, koji je još od trećeg mjeseca života zaštitni znak Pampersa, dok je Messi još sa 2 godine potpisao doživotnu saradnju sa Hipp-om. :?

Ne budite smiješni - mali klubovi, u evropskim razmjerama, malo razmišljaju o marketingu uopšte, tako da Edin i nije marketinški eksponiran. Sasvim bi drugačija situacija bila da igra na ovom nivou u nekom velikom klubu, tek tada bi se moglo govoriti o nekakvom njegovom korištenju kao zvijezde. Nema zvijezda u malim klubovima, samo mogu biti dobri igrači ili čak vanserijski igrači, kakav je Edin.

Niti jedan igrač nije bio zvijezda prije nego je zaigrao u nekom od velikih klubova. Eto, baš je Zlatan neka zvijezda bio prije Ajaxa, pa čak i u Ajaxu - ali sasvim je druga priča kada igrač igra u Bayernu, Realu, Barci, Interu, Manchesteru...

Dalje, zašto Edin ne bi mogao da postane i marketinška zvijezda? On je već sada zvijezda u Wolfsburgu, u BiH pa čak i u Srbiji i Hrvatskoj. Kako će biti zvijezda u Italiji ili Španiji, kao da tamo neko prati Wolfsburg. Isto što je kod nas zvijezda onaj momak iz Austrije koji zabija po 40 golova po sezoni...
O gospodine :) elem, bitno je cini mi se i u kojoj se drzavi rodis kad ga vec poredis sa igracima kakvi su Messi i Rooney. Niko nije reko da Edin nece postati marketinska zvijezda vec da on to sada jos uvijek nije, i da je cijena od 40 mil napuhana bas zato sto jos marketinski ne moze povuci koliko igraci sa kojima si ga poredio....mislim da smo se svi razumjeli ovdje ali malo pogledali situaciju iz drugacije perspektive, jer si reko isto sto i mi da nije marketinski eksponiran jer ne igra u velikom klubu...bit ce sigurno lice Adidasa zajedno sa Messijem cim se dohvati Reala, Arsenala, Man Utd-a i tako neke ekipe...e tad ce 40 mil biti sasvim opravdano, mozda cak i premalo...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 avg 2010, 20:16

Vrijedis koliko je neko spreman platiti za tebe i to je to.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 avg 2010, 20:18

Dzeko je glavna faca ''Konzuma''. :mrgreen:
''A sad,akcija''.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 avg 2010, 21:59

harishp je napisao/la:Dzeko je glavna faca ''Konzuma''. :mrgreen:
''A sad,akcija''.
a i onaj drugi nije loš, liči na ibiševića, samo je nekako mršaviji i slabiji, a kaže spaha da je i ružniji :D
legendarna reklama, to im je ćiro sredio garant
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 30 avg 2010, 22:07

harishp je napisao/la:Dzeko je glavna faca ''Konzuma''. :mrgreen:
''A sad,akcija''.
slika
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 31 avg 2010, 14:57

majestic24 je napisao/la:Otici ce Dzeko na zimu,vidjet cete. Sreca u nesreci mu je sto Wolfsburg ne igra evropske kupove. Arsenal,United,Real , juventus...neko od ovih ekipa ce biti nezadovoljan sa realizacijom i vjerovatno ce se opet svi okrenuti Dzeki. Njegovo je da zabija i da trenira i da DA doznanja upravi vukova da nemisli dugo igrati za taj klub.
Sada pri samom završetku ovog prijelaznog roka možemo konstatirati da Džeko do daljnjeg ostaje u Wolfsburgu. Mislim da ova hipoteza iznad o mogućem transferu na zimu ne zvuči nemoguće jer neigranjem Wolfsburga u LŠ Edin je dostupan za igranje u ovom takmičenju ako promijeni sredinu. Njegovo je da ostane profesionalan i da svoj dio posla na terenu obavlja savjesno jer gledajući novac koji mu je zadnjim ugovorom zagarantiran sve osim toga bi bilo skroz pogrešno. Ne bih zaista volio da se upeca u reakciju poput Begovićeve i da zaradi epitet nepovjerljivog igrača.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 avg 2010, 16:07

Sta kaze Dzeko.Diego je dobar,ali sva pura svijeta mu nemoze biti dovoljna da prestigne Misketa.
P.S'' Slobodan prevod'' :mrgreen:
@losi blankos ti haman ko' onaj sa dresom Barcelone na slici,''dusevan''.Tema je Dzeko a o Dzeki se i pise :roll: .
A uostalom ne znam ko ima zadnju opomenu pred Banovice zbog milion spamanja.Ko o cemu,o postenju ili skracenju.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 31 avg 2010, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 31 avg 2010, 16:20

Kako li će Džeko bez Misketa.. Da li će Diego uspjeti da zamjeni našeg zmaja ? :?

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 16:51

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kako li će Džeko bez Misketa.. Da li će Diego uspjeti da zamjeni našeg zmaja ? :?
Ma snace se Dzeko, samo vise nece biti toliko lijepih akcija u Wolfsima jer onaj diego (ako je sudit po prosloj utakmici) jer proklestinja zesca, prije bi ti dao milion maraka nego loptu. Sto znaci ako je Dzeko pametan, a jeste, on ce kada god moze sam sa loptom ici ili je dat ono Mandzukicu, koji sigurno nece ici na to da udje u go. S tim uspjeh za onaj Wolfsburg je da se Diego sto manje sastavlja sa loptom jer je tusi.
EDIT: Nece moci on njeg nikad zamjeniti, ni za 100 godina, igro je on i u jacem klubu pa nije uspio 20 asistencija da skupi.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 31 avg 2010, 17:20

eh eto, i tako ja dobijem opkladu protiv jednog gospodina... :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 31 avg 2010, 18:17

_dreamer_ je napisao/la:eh eto, i tako ja dobijem opkladu protiv jednog gospodina... :)
Ima još par sati :P
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 avg 2010, 18:20

_dreamer_ je napisao/la:eh eto, i tako ja dobijem opkladu protiv jednog gospodina... :)
Koliko ? :mrgreen:

Što se tiče Džeke dalo se naslutiti da će ostati,a moguće je da već u Januaru ode.
FK Pjetlovi

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 avg 2010, 19:13

Sto se tice Dzeke, mozemo se nadat da ce neki veliki klub imat velike probleme u ovoj polusezoni, i onda da kupe Dzeku u januaru jer moc ce igrat i Ligu Prvaka. Real Madrid je najveci kandidat sto se ovog scenarija tice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 31 avg 2010, 20:41

reds je napisao/la:
Koliko ? :mrgreen:
ma simbolicna je opklada... Dodje mi kafu, veliku porciju cevapa i krevet u Visokom... Al posto je dobar covjek, i za njega ima bujruma u Vienni uprkos izgubljenoj opkladi :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia, Goalgetter, greenwood, HariTz, hurem i 42 gosta.