Ban na 7 dana.Anamneko je napisao/la:![]()
![]()
FK Radnički Lukavac
-
- Moderator
- Kontakt:
Re: FK Radnički Lukavac
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
SiouxLukavac je napisao/la:#RadničkiJeLukavac #ZajednoMožemoViše
Iza plavo-bijelih boja ne stoje ni kriminalni miljei, niti jak lobi, posebno ne ličnosti čija djela bh fudbal spuštaju na niske grane, naprotiv, protiv takvih se borimo. Ovim putem upoznajemo lukavačku, ali i cjelokupnu bh javnost o nečasnim radnjama na štetu našeg kluba. Novaca niti svrhe za ulaganje žalbi nemamo, ali čistog obraza i savjesti našim navijačima prenosimo slijedeće:
Godine borbe, zalaganja, truda i raznih relacija na kojima smo kao slabiji, ali mudriji vodili bitke za ponos i čast, bile su bitke koje su očito samo uvertira i sitna opstrukcija, za ono što smo dobili sada, otvoreni RAT. RAT sa Savezom, 15 ligaških protivnika, RAT sa jako moćnim pojedincima čije pozicije govore kako bi nama i našem klubu trebali biti na usluzi, a samo su nam na plećima.
Da li je jedne proljetne srijede (22.05.2013) ispisana i isplanirana sudbina Fudbalskog kluba Radnički iz Lukavca. Kluba koji je tog dana rezultatom 1:2 u sred Cazina srušio Krajinu, te je tako poslao u niži rang. Je li tog dana počeo teror koji traje evo godinama, da li je tog dana sudijska organizacija iz Krajine odlučila „plavo-bijele“ poslati tamo gdje su oni poslali Krajinu? U niži rang....
Subotnjem duelu u kojem su nas na stadionu „GOAL“ u Orašju dočekali istoimeni domaćini, ili tzv. „Savski labudovi“, sve naše sumnje u gore navedeno su potvrđene u samo 90 minuta. Sanel Silić, dobro poznati prvoligaški arbitar, najbolji je pojedinac ovog susreta, sa nekoliko odličnih zadnjih pasova pravio je pometnju u gostujućoj odbrani, a pravovremenim startovima i intervencijama naše je veznjake „stavio u džep“. Silić svoj kvalitet pokazuje uz veliku nadmoć na terenu, a ovakvim igrama će sigurno dodatno skrenuti pažnju na sebe. Sanel Silić je prvo ime subotnjeg susreta, ili prvi klovn sudijskog cirkusa. Na put u Orašje naši su fudbaleri krenuli sa velikim samopouzdanjem znajući da ih je šef spremio i za puno veće izazove. Borbenom igrom i velikim zalaganjem, nošeni podrškom svojih navijača, odigrali su partiju kakva u dresovima Radničkog dugo nije viđena. Borbeno, agresivno i muški, onako lukavački, iz inata... ali džaba..
Sitni prekršaji, izmišljene nedozvoljene pozicije i očigledan cilj glavnog sudije, bili su prevelika prepreka za mlade i poletne lukavačke fudbalere, koje učitelji nisu mogli spremiti za ovakav scenario. Igranje glavom, karakteriše se kao igranje rukom. Prodor na protivničku polovinu je nedozvoljena pozicija. Ukoliko domaćin grubo startuje na gosta, to je prekršaj za domaće, jer ko je pobogu gost da igra fudbal na zelenom terenu. Gosti fudbal igraju za kafanskim stolom, to je bar jasno..
Ništa u svemu ovome nije čudno, obzirom da u Orašju i vjetar puše u korist domaćina, da Sanel Silić nije arbitar iz Cazina. Da, istog onog Cazina čija Krajina igra 2.ligu Federacije već dugi niz godina. Nije li čudno što u narednom susretu Radnički dočekuje direktnog konkurenta za opstanak, mostarskog velikana Veleža. Nije li čudno da se ciljanim kartoniranjem dodatno želi oslabiti luakvački ponos, pred ključni duel u ovoj sezoni. Nije li čudno da nam je godinama unazad, istu stvar uradio i Edin Jakupović (arbitar iz Bihaća) u duelu sa Vitezom, pa nas u Bihać poslao sa kadetima. Nije čudno, nego je isplanirano.
Isplanirano je i da u duelu sa Veležom, na Jošiku, Milenko Bošnjaković ne može računati na šestoricu bespotrebno kartoniranih prvotimaca. Isti Milenko koji je zbog podizanja ruke u Orašju odstranjen sa klupe za rezervne igrače. Isplanirano je i kada je na polusezoni mostarski div doveo dva najbolja igrača Radničkog, s ciljem da oslabi konkurenta, ne i da pojača svoje redove.
Uz dužno poštovanje imena i historije našeg slijedećeg protivnika, zamislimo se da li je to isti onaj mostarski div koji je samo par godina unazad igrom ispod stola „istjerao“ tuzlansku Slobodu. Da li je mostarski div sada spao na to, da mu Silić&CO čiste put do opstanka. Da li je Silić bio najveće mostarsko pojačanje ovog prijelaznog roka? Saznati ćemo već u narednu subotu, kada se mostarskom divu, suprotstave lukavački dječaci.
Neka se svako bori za svoje, to je barem pošteno u ovoj priči, ali ko se to bori za nas. Za nas koji nismo bitni ni u sopstvenom dvorištu. Godinama su Savezi na svim nivoima leđima okrenuti lukavačkom fudbalu. Ova aktuelna tema dodatno je podgrijana komentarom prvog čovjeka NSTK (Salih Delić) koji je otvoreno na jednom od sastanaka potvrdio da Radnički mora ispasti, kako bi Velež ostao. Zašto? Je li to pozadina igre sa početka priče, da li na taj način mostarski div čuva ugled, a Radnički se gura u propast?
Radnički klub, grad i način života, zajedno će ustati i rame uz rame dobiti bitku... Mi smo svoje dvorište počistili, u cilju spašavanja našeg kluba i imena.. Radnički će postojati, boriti se i pobjeđivati... 12:1!
Uletite svi u teren u trecoj minuti i namlatite sudije

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
simpaticno je da je Velez trn u oku svim ekipama kojim gostuje. Nama bodovi trebaju odavde, mi cemo ici na sva 3.
Izgleda i vama treba lijepit
" ... Uprava FK Velez nece razgovarati ni s kim ni o namjestanju ni o prodaji ni tri za tri niti cemo razgovarati sa sudijama dok sam ja predsjednik Uprave. Ako neko bude insistir'o na tome ja nemam nista protiv nek odmah sutra preuzme nek odmah pridje. U sklopu tog necemo biti omiljeni kod sudije. Necemo omiljeni biti kod kompletnog estamblismenta u Fudbalskom Savezu jer necemo davati nikom nista. Zato nemojte nasjedati na provokacije ..."
10 januar 2017
El prezidente gosp. Šemsudin Hasić

" ... Uprava FK Velez nece razgovarati ni s kim ni o namjestanju ni o prodaji ni tri za tri niti cemo razgovarati sa sudijama dok sam ja predsjednik Uprave. Ako neko bude insistir'o na tome ja nemam nista protiv nek odmah sutra preuzme nek odmah pridje. U sklopu tog necemo biti omiljeni kod sudije. Necemo omiljeni biti kod kompletnog estamblismenta u Fudbalskom Savezu jer necemo davati nikom nista. Zato nemojte nasjedati na provokacije ..."
10 januar 2017
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!
FORZA VELEŽ!
Ne dajte lukavcani da vas banda istjera kao sto su nas istjerali, lopovi odredjuju sta i kako.... Podrska za Radnicki, iako nismo u sjajnim odnosima zelim da ostanete u ligi, bolje vi nego ovi komunisti sto se prodaju za 5 milja!
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Tako je brato. Svi u teren uletite u trecoj minuti i prekinite utakmicu. Ponesite palice kamenice boksere molotovljeve koktele. Ne dopustite da vas Velez i savez mutnim radnjama izbace. Samo nemojte prije i nakon zavrsetka utakmice jer javnost nece cuti vas glas pravde. Protiv lopova svim silama . SVI U TEREN ZA SPAS FUDBALA U LUKAVCUMejdanTz je napisao/la:Ne dajte lukavcani da vas banda istjera kao sto su nas istjerali, lopovi odredjuju sta i kako.... Podrska za Radnicki, iako nismo u sjajnim odnosima zelim da ostanete u ligi, bolje vi nego ovi komunisti sto se prodaju za 5 milja!

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
O cemu pricas defektas, mi smo se popisali po vama u sred Mostara, pravda zadovoljena. Red je na ostaleNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Tako je brato. Svi u teren uletite u trecoj minuti i prekinite utakmicu. Ponesite palice kamenice boksere molotovljeve koktele. Ne dopustite da vas Velez i savez mutnim radnjama izbace. Samo nemojte prije i nakon zavrsetka utakmice jer javnost nece cuti vas glas pravde. Protiv lopova svim silama . SVI U TEREN ZA SPAS FUDBALA U LUKAVCUMejdanTz je napisao/la:Ne dajte lukavcani da vas banda istjera kao sto su nas istjerali, lopovi odredjuju sta i kako.... Podrska za Radnicki, iako nismo u sjajnim odnosima zelim da ostanete u ligi, bolje vi nego ovi komunisti sto se prodaju za 5 milja!![]()
![]()
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Halo bez vrijedjanja decko. Ko si ti i koga simpatiziras ne zanima me. Samo dajem podrsku i prijedlog fudbalskoj sredini kao sto je lukavac kako da se izbori protiv lopova iz Veleza i krim organizacije u vidu saveza. SVI U TEREN U SUBOTUMejdanTz je napisao/la:O cemu pricas defektas, mi smo se popisali po vama u sred Mostara, pravda zadovoljena. Red je na ostaleNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Tako je brato. Svi u teren uletite u trecoj minuti i prekinite utakmicu. Ponesite palice kamenice boksere molotovljeve koktele. Ne dopustite da vas Velez i savez mutnim radnjama izbace. Samo nemojte prije i nakon zavrsetka utakmice jer javnost nece cuti vas glas pravde. Protiv lopova svim silama . SVI U TEREN ZA SPAS FUDBALA U LUKAVCUMejdanTz je napisao/la:Ne dajte lukavcani da vas banda istjera kao sto su nas istjerali, lopovi odredjuju sta i kako.... Podrska za Radnicki, iako nismo u sjajnim odnosima zelim da ostanete u ligi, bolje vi nego ovi komunisti sto se prodaju za 5 milja!![]()
![]()

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Slazem se da ima patetike u tekstu i da nam Velez apsolutno nije kriv za ovu situaciju gdje smo ali realno 95 % ovog obavijestenja je istina. Takodjer to motat kablove i gasit struju mozemo okrenut na nas mlin, pogotov kada je novi nacelnik obecao ostaviti iste pare za Radnicki pa kad bi pali u nizi rang takmicenja kako bi se resetovali ali ovaj put da to bude opipljivo i vidljivo golim okom. Ljudi nije sve tako crno ako se to crno pretvori u nesto sjajno a to je da se klub vodi od strane ljudi koji vole klub a ne da za neki drugi klub navijaju i da se krenu sa dugorocnim projektimasa i j.benom infrastrukturom..A naravno u medjuvremenu mi jednostavno MORAMO nekoga ugurati u savez a ne to da nam je Struja jedan od predstavnika u savezu sa nase opstine. Svi znamo da klubovi sluze savezu a ne savez klubovima, nazalost ali je to tako 100%, jer to su uhljupi zlo drustva matori pacovi koji ni email svoj ne znaju sami napraviti i kao takvi nemaju ambicija promjeniti na nesto bolje a i zasto bi . Ali se i oni mogu srusiti samo treba malo akcije organizovane od strane svih klubova ali veliko pitanje je sada kome je to u koristi a kome ne. Mi definitivno znamo gdje smo.studeni je napisao/la:Ma pusti patetiku. Nije nama Velez kriv sto sa onakvom ekipom ulazimo u sezonu. 16 bodova smo izgubili kod kuce, sa barem 6 bi sada bili puno mirniji. Bez dvije naredne pobjede, mi mozemo motat kablove I gasit struju.
Sto se tice tekme nadam se, ovaj put ,pobjedi od 13-1 i da nam se uslisi jedan Salem Prolic jer slucajno ili ne tu je i Puracki Al kapone Bajro Bacic a poznato je kakav je Bajro domacin.

zao nam je Lukavcani sto ste u takvoj situaciji,i mi smo tu negdje,malo se i mi vadimo,sa tendencijom poboljsanja.Mi moramo ici na pobjedu ko i vi,pa u fer borbi nek pobjedi bolji.SA nase strane nema nikakvog pritiska ni na sudije ni na savez,nego probamo isplivati posteno pa kako ispane.Nemojte nas optuzivati za te neke stele i uticaj kod saveza jer da smo imali uticaj kod saveza nebi ni nas izbacili iz PL prosle godine.Nek bude sta ce biti,ja ne zelim da moj klub pobjedjuje nekim stelama ili kradjama,ako budemo zasluzili da izgubimo nek onda i izgubimo,idemo dalje se boriti nije kraj svijeta.
Sportski pozdrav
Sportski pozdrav
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Činite veliku grešku stavljanjem Veležovog imena u ove mutne radnje koje se vama dešavaju, i čak prebacujući jedan dio krivice za vaš neuspjeh.Iraola je napisao/la:Mostarci shvatite da je rečeno da Velež mora ostati, a Radnički ispasti.
Igranje u 1. Ligi FBiH - živiš u Parizu, a nemaš para i jedva preživljavaš, igranje u 2. Ligi FBiH (grupa Sjever) - živiš u BiH, ali imaš pare i vrlo skroman život. Tako bih nekako to približno opisao.
Vjerovatno vam ovi iz saveza i pakuju nešto, neznam te vaše prethodne sezone gdje ste šta "zgriješili" ali Velež apsolutno nema nikakve veze sa tim!
I molio bi te da kažeš gdje i ko je tačno izjavio da Velež mora ostati a Radnički ispasti?
Sportski pozdrav!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
-
- Kontakt:
Bez uvrede al zar stvarno misliš da će neko javno reći kupovat cemo utakmice,sudije itd.Ista situacija je bila i sa Slobodom Husic jedno pričao a drugo se radilo i to je javna tajna da možeš samo kupovinom uci u visi rang što će te vi osjetiti i znati sljedeće sezone kad udjete...Isto je i za opstanak kad krenu kupovine/prodaje kao na pijaci i to je nažalost nasa realnost..Radnicki ne treba traziti krivce u drugima jer su sami najviše krivi za poziciju gdje se nalaze(od trenera,igrača/djece, uprava itd).Svi bi mi se služili čime se većina služi samo da imamo te mogućnosti.Babatunde je napisao/la:Izgleda i vama treba lijepit![]()
![]()
10 januar 2017
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo ako je stvarno rekao predsjednik vodite ga negdje da mu stravu saliju...Cu, hoce posteno..... Ahahahaha...On mora da je novi kolac u ovoj ligi.... Vidjet Ce vec sljedeće kako stvari stojeBabatunde je napisao/la:Izgleda i vama treba lijepit![]()
![]()
10 januar 2017
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Re: Odg: RE: Re: FK Radnički Lukavac
Poštenostaragarda je napisao/la:Ovo ako je stvarno rekao predsjednik vodite ga negdje da mu stravu saliju...Cu, hoce posteno..... Ahahahaha...On mora da je novi kolac u ovoj ligi.... Vidjet Ce vec sljedeće kako stvari stojeBabatunde je napisao/la:Izgleda i vama treba lijepit![]()
![]()
10 januar 2017

Da, to je rekao nas predsjednik. Žalite se kakva je zemlja, a svi bi da nešto pokradu, namješten, kupe itd. Samo nemoj pošteno, ko ce to, nije niko lud. Nama predstavnik u savezu debil koji nije ni izabran, nego je sam sebe uz pomoć nekih ljudi izabrao u savez. Tako da priče da se nama namješta okacite mačku o rep. Mi ćemo vam dokazat da se može pošteno u ovoj ligi i opstati i ući. Bez namještanja, kupovanja i ostalih gluposti. Kad nas el prezidente nešto izjavi tako ce i bit, nikako drugačije.
Pozdrav.
Pozdrav.
FORZA VELEŽ!
FORZA VELEŽ!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa ti nisi normalan....Pa sta ce izjavit, sviju ti... Jest, kupovat cemoBabatunde je napisao/la:Da, to je rekao nas predsjednik. Žalite se kakva je zemlja, a svi bi da nešto pokradu, namješten, kupe itd. Samo nemoj pošteno, ko ce to, nije niko lud. Nama predstavnik u savezu debil koji nije ni izabran, nego je sam sebe uz pomoć nekih ljudi izabrao u savez. Tako da priče da se nama namješta okacite mačku o rep. Mi ćemo vam dokazat da se može pošteno u ovoj ligi i opstati i ući. Bez namještanja, kupovanja i ostalih gluposti. Kad nas el prezidente nešto izjavi tako ce i bit, nikako drugačije.
Pozdrav.

Ne kontas ti to, ti si navikao da sve mora nepošteno, mora Husic kupit pola utakmica.... Ja ti garantujem da se utakmice neće namještati od strane nase uprave, u to možeš kuću stavit. Ali sta ćeš, zaostali tuzlak misli da se ne može nikako drugačije. E pa može taksisto, i to ćeš vidit. I odakle tebe koji k na ovoj temi, koji si ti faktor ovdje???? Vidim nabili smo vam kompleks pa ce neki tuzlaci ići u lukavac da zajedno navijaju protiv nasstaragarda je napisao/la:Pa ti nisi normalan....Pa sta ce izjavit, sviju ti... Jest, kupovat cemoBabatunde je napisao/la:Da, to je rekao nas predsjednik. Žalite se kakva je zemlja, a svi bi da nešto pokradu, namješten, kupe itd. Samo nemoj pošteno, ko ce to, nije niko lud. Nama predstavnik u savezu debil koji nije ni izabran, nego je sam sebe uz pomoć nekih ljudi izabrao u savez. Tako da priče da se nama namješta okacite mačku o rep. Mi ćemo vam dokazat da se može pošteno u ovoj ligi i opstati i ući. Bez namještanja, kupovanja i ostalih gluposti. Kad nas el prezidente nešto izjavi tako ce i bit, nikako drugačije.
Pozdrav..... kolko je tebi godina, jarane.... Federalna liga je RAK RANA Bh fudbala....To ptice na grani znaju....

Kakvi ste VI sabani

FORZA VELEŽ!
FORZA VELEŽ!
Sve sto je navedeno u saopstenju UO je 100% tako.Jedino mislim da nema potrebe uvlaciti Velez u sve to (iako se poklopilo sa njihovim gostovanjem).Dugi niz godina sam bio u klubu i oko kluba.To sto se radi Radnickom, to je horor.Mislim na sudjenje u Lukavcu, suvisno je spominjati gostovanja, na kojim sam bio 90%.Vratimo film unazad pa se sjetimo Viteza, Metallegea, to je iz skorije proslosti.Ljudi nas masakriraju, a sta god kazes jos te savez kazni. I to po nekom arsinu koji vazi samo za Radnicki.Da ne duzim, nemamo ljude u savezu.ZASTO??? Zato sto ljudi u Opstinskom n/f savezu dolaze na utakmice Radnickog i boga mole da izgubi.Tako njihove pozicije ne dolaze u pitanje. Mirza Kazlagic, Kenan Bajraktarevic, onaj drugi iz Cazina sto mu punac delegira sudije itd.Dno dna od ljudi.Pokusali smo skrenuti paznju kad je bio Jakupovic, pa kažnjeni 3000km i tri utakmice pred praznim tribinama. Bez uvrede i polemike, fukare orotiv Branitelja udju u teren u toku utakmice i Sloboda dobije 2000 kazne i jednu utakmicu . Na žalost, tako nam je, jako nam je.U se i u svoje kljuse, bema nam druge.Sami smo.
-
- Kontakt:
@Babatunde Ne govori ovdje niko protiv Veleza nego o mafiji koja je prozeta kroz sve pore ove lige od saveza do ljudi u klubovima...Mnogi su probali pošteno da udju pa kad vide koliko sa svih strana "udaraju" sljedece se opamete i usmjere novac "gdje treba"...Pisao sam ranije da mozemo zatvarati oči na tu cinjenicu i pisali su mnogi kao što ti sad pises pa su se kasnije uvjerili u ovo.Jos jednom naglašavam nemoj shvatati ovo kao napad na Velez ovo sam napisao generalno za čitavu ligu
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Vrapcicane, vidjet ces vec iduce sezone da su pare cudo... letite u 3.ligu sto vam je mjeraBabatunde je napisao/la:Ne kontas ti to, ti si navikao da sve mora nepošteno, mora Husic kupit pola utakmica.... Ja ti garantujem da se utakmice neće namještati od strane nase uprave, u to možeš kuću stavit. Ali sta ćeš, zaostali tuzlak misli da se ne može nikako drugačije. E pa može taksisto, i to ćeš vidit. I odakle tebe koji k na ovoj temi, koji si ti faktor ovdje???? Vidim nabili smo vam kompleks pa ce neki tuzlaci ići u lukavac da zajedno navijaju protiv nasstaragarda je napisao/la:Pa ti nisi normalan....Pa sta ce izjavit, sviju ti... Jest, kupovat cemoBabatunde je napisao/la:Da, to je rekao nas predsjednik. Žalite se kakva je zemlja, a svi bi da nešto pokradu, namješten, kupe itd. Samo nemoj pošteno, ko ce to, nije niko lud. Nama predstavnik u savezu debil koji nije ni izabran, nego je sam sebe uz pomoć nekih ljudi izabrao u savez. Tako da priče da se nama namješta okacite mačku o rep. Mi ćemo vam dokazat da se može pošteno u ovoj ligi i opstati i ući. Bez namještanja, kupovanja i ostalih gluposti. Kad nas el prezidente nešto izjavi tako ce i bit, nikako drugačije.
Pozdrav..... kolko je tebi godina, jarane.... Federalna liga je RAK RANA Bh fudbala....To ptice na grani znaju....
![]()
![]()
![]()
Kakvi ste VI sabani
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.