Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 03 jul 2013, 21:26

MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: To sto pricas pije vode samo ako se isto kaze i za Djokovica, znaci bukvalno istu stvar radi i nema nikakve razlike, ostali se pitaju, a on razbija buraniju, s tim sto je jednom prosao preko prepreke zvane Nadal, gdje treba pomenuti da je isti ocajan na travi, al' Murray je blokiran bio protiv njega 100%, imao ga jednom u polufinalu dobro se sjecam i useritis je radio, sada ne znam na cemu su, jer se nisu odavno sastali. a Federer, Murray, Roddick, JMDP, od njih je obicno gubio Djokovic, kao sto si i za Murraya rekao, tako da nema smisla pretjerivati i omalovazavati Murraya, naspram mu protivnika u finalu najvjerovatnije.
Tacno je to i za Djokovica, ali Djokovic nema reputaciju top class travasa, za razliku od Murraya. ;)

:arrow:
Sta ti kazes ko ce osvojiti ovaj buranija Slam? :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 jul 2013, 21:35

#AlSuSePonadaliBili
BeyKopites je napisao/la:
retro je napisao/la:Ide preokret.
Murray ima MNOGO više sreće nego li ti znanja...Verdasco ako prokocka 2:0 u setovima nek se samobanuje s Toura i završi karijeru :?
Ma veze on nema. Sreca ga izvlaci samo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 21:35

Edin TM87 je napisao/la: Sta ti kazes ko ce osvojiti ovaj buranija Slam? :mrgreen:
Da stavljam pare, stavio bih ih na AMa.

Djokovic je isuvise podlozan tome da kiksira kada je pod pritiskom publike + njegovu igru Murray ume da umrtvi, da mu daje mnogo junka, mnogo sliceovanih lopti, sto ubija Djokovicev ritam. Jedino da mu dodje Janowicz u finalu.

Del Potro nema sanse da predje i preko Ferrera i preko Djokovica i preko Murraya sa ovakvim kolenom. To je nazalost tako.

Janowicz ce puci pod pritiskom polufinala i publike na CCu. Jedino na neko ludilo da dobije Murraya, ali ce ga onda Djokovic riternom ugasiti. Dosta mu je i 1/2 finale, ako cemo realno.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 jul 2013, 21:36

Moram da pozdravim lešinare koji su namirisali krv, al' na kraju dobiše duplo ništa :lol:

Pošto mi se počeo vraćat' glas da samo kažem da nije bilo potrebe da budem na aparatima nakon 0-2 jer sam znao da slijedi upravo ovo. Pojedinci su također dobili odgovor šta bi se desilo da je Youzhny uzeo drugi set u ponedjeljak, o čemu sam i govorio tad.

Što se tiče vraćanja loptica sa Heathrowa moja poruka je kratka i jasna, gospodin Murray toliko dominira da šljakaškom igrom hara na travi, kakav genije 8-) Čovjek može da odigra sve od S&V do ovoga danas, a to šta igra ne zavisi od protivnika nego od njega, igra šta mu se taj dan ćefne, momak je legenda, mislim na Andyja :D

Imperija uzvraća udarac!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 21:37

MaGiCa je napisao/la:Pusti Djokolendla. Nije predmet price, uopste.

Poenta je sto ljudi konstantno uzdizu Murraya zbog njegove igre na travi, a na bazi 1 top turnira kojeg je izdominirao (OI2012) se stvorio i mit.

A on ustvari razbija boraniju, a protiv ozbiljne konkurencije stalno pusherajem pokusava (sem u nekoliko navrata kada je igrao napadacki tenis). A posto su ozbiljna konkurencija godinama na ovakvoj travi bili samo Roddick, Nadal i Federer (pa mozda i Djokovic), onda je samo od istih i mogao da izgubi - sto je on i radio. I onda se na bazi Queensa i OI stvorio narativ o Murrayu kao superiornom grasscourteru.

Ne mozes da budes superioran kada je u 90% meca tvoj protivnik taj koji se pita oko svega, a taj protivnik je no54. na svetu (bez obzira na CV i predjasnje zasluge), zar ne :?:

Murray je bolji igrac od Verdasca, u to nema sumnje, ali je danas prica ispricana u dva cina - u prvom se Murray nije pitao nista ili malo sta, a u drugom je pusheraj naterao Verdasca u fiasco. ;)

BTW, Verdasco je izgubio zbog toga sto nema igru na mrezi. Murray mu je gomilu lopti vratio sa Heathrowa, a ovaj umesto da napada na mrezi - on prolongira poen sa baseline-a, gde je losiji igrac i gde obicno gubi. :lol:
Sorry na čekanju, radim još nešto tako da sam zauzet.

Morao sam pomenuti Đokovića jer mu je on konkurencija na travi, kako inače da prikažem njegovu tihu dominaciju ako ga barem malo ne uporedim s njegovim rivalima.

Vidi, on nije top class grass-court player u poređenju s jednim Federerom, Samprasom (da ne idem dalje, lista je dugačka), ali je činjenica da je jedan od najboljim (vjerovatno najbolji) travaš na touru.

Slažem se da njegova dominacija i tzv. primat nije toliko veliki kako ga neki opisuju, ali je postojan od prošle sezone. Istina je da ga Britanci, kao i pojedini forumaši, previše uzdižu i prave od njega zvijezdu, a onda ga nakon poraza iznova popljuju i popišaju se na njegov trud. (Upravo su britanski tabloidi njegovi najveći naprijatelji).

Međutim, on ima igru za travu i treba mu jedan WB da pokaže ko vodi glavnu riječ na travi. Odnosno, treba mu pobjeda protiv Djokovica (Nadal i Federer su pokazali da je njihova priča vjerovatno gotova što se tiče trave, tako da njih ne brojim) prvog u svijetu i trenutno najjačeg igrača na ATP touru.

Možda griješim i stavljam lažni epitet i titulu Britancu, ali daj mi napiši ko je bolji igrač na travi od Murrayja (u ovom momentu)? Napominjem da si napisao kako "Djokovic nema reputaciju top class travaša." ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2013, 21:50

Mogao se ocekivati ovakav rasplet... Verdasku i Berdihu puse propuh kroz glavu. Zbog toga nisu napravili vise, a imaju talenta.

Ko je sad Janovic? Vjerujte da evo sad prvi put cujem za njega. Neki sljivotres ala Ivo Karlovic?

Valjda ce Delpo biti spreman da sa Noletom demonstrira spektakularan tenis.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 jul 2013, 21:56

Valencia je napisao/la:Mogao se ocekivati ovakav rasplet... Verdasku i Berdihu puse propuh kroz glavu. Zbog toga nisu napravili vise, a imaju talenta.

Ko je sad Janovic? Vjerujte da evo sad prvi put cujem za njega. Neki sljivotres ala Ivo Karlovic?

Ma neki levat, bezveze:

http://sportsport.ba/tenis/fantasticno- ... leu/106857

:mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 21:57

@Claus

Nazalost, slozicemo se da Murray u ovoj konkurenciji (padom Fedala) jeste najbolji travas, ali daleko od toga da njegova igra nije porozna i da nema igraca koji mogu da ga "resetuju".
Da je Del Potro 100% fit, ja bih njega smatrao #1 grasscourterom jer mi se njegov tenis na travi cini kvalitetnijim i odrzivijim u visokom nivou igre.
Takodje, gamewise, Berdych i Tsonga mu dodju kao cistiji "travasi" od Murraya, ali sa stanarima u glavi se ne moze napadati Major.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 03 jul 2013, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 03 jul 2013, 21:57

Ma nema pojma,zalutao u polufinale,ivo karlovic izmislio tenis za njega :lol:

Prijatelju nemoj se ljutiti,al ne znam koliko dobro pratis tenis cim nisi cuo za 22. igraca svijeta :roll:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 22:00

Valencia je napisao/la: Ko je sad Janovic? Vjerujte da evo sad prvi put cujem za njega. Neki sljivotres ala Ivo Karlovic?
203 cm moj @Valencia. Ali, ima i osnovne udarce + dropshot.
Bice "mali" izgleda najopasniji od sve dece (Tomic, Dimitrov, Harrison). ;)

slika

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jul 2013, 22:01

Valencia je napisao/la:o je sad Janovic? Vjerujte da evo sad prvi put cujem za njega. Neki sljivotres ala Ivo Karlovic?
Janowicz ili pračovjek je igrač odličnog servisa i još razornijeg forhenda. BH mu je labilan i s njim jedino može prebacivati, ali je znatno bolji nego je bio prije nekoliko mjeseci kada je teniska javnost prvi put čula za ovog Poljaka zahvaljujući odličnjim partijama na Mastersu u Parizu kada je kao kvalifikant došao do polufinala. Momak izuzetno dobro koristi istoćni hvat gripa i izuzetno jako i ravno udara po loptici. Ima prefinjene dropove, često voli mijenjati ritam, ali selekcija udaraca je svakako nešto što treba popraviti.

Ako bih ga po sirovoj snazi udaraca upoređivao sa nekim, to bi bio James Blake, iako nije kompletan i raznovrstan kao pomenuti Amerikanac, nisam vidio da neko sa istočnim hvatom gripa onako jako lupa forhende. Nusprodukt toga je da mu je svakim mečom ruka sve više zamotana, :mrgreen: zato ne bi bilo nimalo začuđujuće ako bi zglob ili rame uskoro 'izdali'. Pretpostavljam da će imati istih problema kao Delpo, teško će zglob još dugo podnijeti i izdržati onakvu snagu i napor.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 03 jul 2013, 22:05

Edin TM87 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: To sto pricas pije vode samo ako se isto kaze i za Djokovica, znaci bukvalno istu stvar radi i nema nikakve razlike, ostali se pitaju, a on razbija buraniju, s tim sto je jednom prosao preko prepreke zvane Nadal, gdje treba pomenuti da je isti ocajan na travi, al' Murray je blokiran bio protiv njega 100%, imao ga jednom u polufinalu dobro se sjecam i useritis je radio, sada ne znam na cemu su, jer se nisu odavno sastali. a Federer, Murray, Roddick, JMDP, od njih je obicno gubio Djokovic, kao sto si i za Murraya rekao, tako da nema smisla pretjerivati i omalovazavati Murraya, naspram mu protivnika u finalu najvjerovatnije.
Tacno je to i za Djokovica, ali Djokovic nema reputaciju top class travasa, za razliku od Murraya. ;)

:arrow:
Sta ti kazes ko ce osvojiti ovaj buranija Slam? :mrgreen:
Znam ko neće :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 22:09

MaGiCa je napisao/la:@Claus

Nazalost, slozicemo se da Murray u ovoj konkurenciji (padom Fedala) jeste najbolji travas, ali daleko od toga da njegova igra nije porozna i da nema igraca koji mogu da ga "resetuju".
Da je Del Potro 100% fit, ja bih njega smatrao #1 grasscourterom jer mi se njegov tenis na travi cini kvalitetnijim i odrzivijim u visokom nivou igre.
Takodje, gamewise, Berdych i Tsonga mu dodju kao cistiji "travasi" od Murraya, ali sa stanarima u glavi se ne moze
napadati Major.
Eto, o tome i pričamo. ;) Ruku na srce, Murray nije ni blizu izdanja kakve su nudili velikani prije njega, ali su i ovakva dovoljna da bude najbolji. To jeste žalosno.

Slažem se za Delpa, inače meni izuzetno dragog tenisera. Problem je što ima staklena koljena i podložan je povredama, a inače...

Što se tiče Berdycha i Tsonge, upotrijebit ću Novakov citat: "Tennis is a mental game. Everyone is fit, everyone hits great forehands and backhands." Valjda je sve jasno. :mrgreen:

Ne može se samo s hard hittingom do Slamova.

@formance, eh da, Blake... :roll: Kako sam ja njega gotivio, to je nenormalno. :mrgreen: Mnogo mi je žao bilo kad je poklonio Gonzalesu onu pobjedu za finale OG 2008. Tada je, podsjećanja radi, eliminirao i RF-a i uništio mu snove o medalji u pekinškom singlu.

Radi dobrobiti tenisa se nadam da će Jerzy pokazati najbolje što zna. Momak ima nevjerovatan osjećaj, udara loptu veoma snažno, ali i ovo polufinale mu je velika premija.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jul 2013, 22:12

Mjera za Blakea mi je osim velikog comebacka nakon nesreće koju je doživio, svakako onaj ludi meč sa USO-a 2005 protiv Agassija, koji spominjem kad god imam priliku. Ono je pokazatelj kako tenis treba izgledati. Blake je samo iz riterna imao preko 20 vinera. 8-) Svih 5 extra kvalitetnih setova su im stali u 2 i po sata, bez da je iko od njih na kraju završio hvatajući se za koljena od umora. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 22:16

formance je napisao/la:Mjera za Blakea mi je osim velikog comebacka nakon nesreće koju je doživio, svakako onaj ludi meč sa USO-a 2005 protiv Agassija, koji spominjem kad god imam priliku. Ono je pokazatelj kako tenis treba izgledati. Blake je samo iz riterna imao preko 20 vinera. 8-) Svih 5 extra kvalitetnih setova su im stali u 2 i po sata, bez da je iko od njih na kraju završio hvatajući se za koljena od umora. :mrgreen:
Pogledao sam highlights s tok meča. Fakat nevjerovatan tenis koji su pružila dvojica Amerikanaca ćelavaca. :mrgreen: U životu nisam vidio da dvojica igrača jače udaraju lopticu. :o Agassi je bio u godinama, a opet je okrenuo 0-2 i plasirao se u finale, gdje ga je RF riješio bez poteškoća. Upravo labilnost i oscilacije su bili i ostali Blakeova najveća mana. To ga je sprječavalo da napravi veću karijeru, a nije da nije mogao.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 03 jul 2013, 22:31

ppppp je napisao/la:Znam ko neće :mrgreen:
Zar si već izgubio povjerenje u svog pulena Đoku :?: :? :mrgreen:

I samo da kažem, nemam ništa protiv Murraya samo mi nisu jasni oni kojima se sviđa njegov gamestyle i ono što on predstavlja.Ali, Bože moj nisu svima isti ukusi :roll:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 03 jul 2013, 23:07

MaGiCa je napisao/la:Jedna rec opisuje sve:

slika

Ako se Janowicz ne bude u.s.r.a.o tesko da ce to polufinale biti lagan mec.

Nego, @Claus, kako ti komentarises ovu predstavu Murraya :?:

Mislim na stajanje na 2-3 metra od osnovne linije i vracanje svega sto Verdasco ubaci, e da bi je Verdasco opucao u mrezu ili van terena. Jel to taj Murray best grasscourter of today brand tenisa koji bese gotivis :?: 8-)
U pravu si.Tačno ovako kako si napisao,stajanje daleko iza osnovne linije i vraćanje jakih forehanda,čekanje greške protivnika.To mi se gadi.
Volio bih da ga Srbin otrese više nego išta.Samo da se ova publika i mama malo smire.Kako su mi samo antipatični,fuj.Nadam se da će i Poljak pokušati nešto da uradi.Valjda neće skinuti gaće prije početka.
Verdascu se nema šta zamjeriti.Čovjek je tukao,borio se,ali baš onakvo stajanje iza osnovne linije bar 2 metra i vraćanje svega mi je zgadilo tenis.Nisam očekivao ovo od Murraya,nisam ovo dosada viđao.Baš kao što reče Murraya je spasilo što Verdasco nije izlazio na mrežu često,nego je stalno čekao loptice.
Delpo neće moći ništa Novaku.
Ovo je vjerovatno Novak-Murray i nadam se da će ga Srbin otresti samo da se smire malo,previše su se digli ovi Britanci.
You'll never walk alone.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 jul 2013, 23:17

Britanci su uvijek isti njih ništa ne može ni da digne ni da spusti. Da ne igra Murray WB,oni bi očekivali sa istim žarom i od recimo Warda da osvoji WB. Svi kritikujete Murraya da igra previše defanzivno a Đoković na ovom WB igra mnogo defanzivnije od njega. Ja sam ubijeđen da Murray ima mnogo više winnera od Đokovića na ovom turniru. Ovakav Murray nema šanse protiv Đokovića. Đoković osvaja turnir bez izgubljenog seta.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 03 jul 2013, 23:21

BeyKopites je napisao/la:
ppppp je napisao/la:Znam ko neće :mrgreen:
Zar si već izgubio povjerenje u svog pulena Đoku :?: :? :mrgreen:

I samo da kažem, nemam ništa protiv Murraya samo mi nisu jasni oni kojima se sviđa njegov gamestyle i ono što on predstavlja.Ali, Bože moj nisu svima isti ukusi :roll:
Bože sačuvaj očekujem finale Srbina i Škota a neka pobjedi bolji(tog dana) :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jul 2013, 23:25

Moze on imati 100 winnera, ali onaj ko je gledao mec zna kako je igrao i kako je dosao do njih.

Danas je sve zavisilo od Verdasca, koji je dva seta igrao fenomenalno, podsjecao na onog Verdasca iz 2009 i u jednom trenutku sam mislio da ce mu se vratiti onaj poraz od Nadala na AO u pet setova.

Kasnije standardna njegova boljka u glavi ga je kostala pobjede, kao i uvijek.
Da je iskoristio jednu od 4 break lopte u cetvrtom setu vjerovatno bi i dobio, sve te break lopte je Murray spasio servisima, ali je na bar dvije Verdasco mogao bolje reagovati.
Verdasco je pokazao kako kvalitetan igrac moze biti, ali...

Ne vjerujem da Janowicz moze dobiti Murraya, previse ce pokloniti, sacekat ce ga Skot na greskama, jedino da servira kao lud tri seta( a u stanju je to uraditi), onda ima sanse.
Poljak djeluje kao novi Delpo, ali sa slabijim kretanjem, kako samo lupa po loptici i nema sanse da ruka izdrzi.

Delpo je dobro prosao danas, ruzno je izgledalo, ali ne vjerujem da je pretrpio neko vece ostecenje, jer nema sanse da bi se onako mogao kretati citav mec.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.