Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 19:25

BaDa12 je napisao/la:
Daj bolan, kakvog Džontru. :mrgreen:
Verdasco je jedan od simaptičnijih tenisera na touru. Nadam se da dobija ovo. ;)
Ko kaze da Jonhtra nije bio frajerchina na vrhuncu slave :?:
I jedan od nasimpaticnijih glumaca :?:
Pih, taj zenski ukus mi nikad nije bio jasTan. :roll:

slika

slika

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 jul 2013, 19:35

MaGiCa je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
Daj bolan, kakvog Džontru. :mrgreen:
Verdasco je jedan od simaptičnijih tenisera na touru. Nadam se da dobija ovo. ;)
Ko kaze da Jonhtra nije bio frajerchina na vrhuncu slave :?:
I jedan od nasimpaticnijih glumaca :?:
Pih, taj zenski ukus mi nikad nije bio jasTan. :roll:

Lijep momak iz sedamdesetih...

Još ljepši momak..
Niko, niko, majke mi. :mrgreen:
Ako te već zanima, da spomenem onda neponovljivog Clooneya, i to je to. 8-)

Hajmo, Džontra 2! Valjda ga neće ovaj Andyjev nalet i vjetar oboriti lako na zemlju.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 03 jul 2013, 19:39

Moze li iko naci izjavu janowicza poslije meca?

Pa nevjerovatno,momak je legedna,trese se od uzbudjenja,nije uspio dvije rijeci sastaviti :mrgreen:

Ako neko moze postaviti,zahvaljujem unaprijed
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jul 2013, 19:47

Andy 2 metra iza osnovne
Genius, outrageous, the best ever! RF!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 03 jul 2013, 19:47

Ide Murray dalje 100%,Delpo razvaljuje moze on Djokovica napatiti pa cak i pobijediti ako ponovi onu igru sa OG.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 jul 2013, 19:49

Delpa10 je napisao/la:Moze li iko naci izjavu janowicza poslije meca?

Pa nevjerovatno,momak je legedna,trese se od uzbudjenja,nije uspio dvije rijeci sastaviti :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false; Izvoli.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jul 2013, 20:01

Kakva sansa za Verdasca, e sad je gotovo.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 03 jul 2013, 20:13

E moj Verdasco, sam ces sebe pobijediti. :roll:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 03 jul 2013, 20:17

Bravo Andy, do finala !

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 03 jul 2013, 20:22

Do naslova Andy, do naslova.

Ovakav meč mu je trebao, odličan meč.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 20:26

Andy sada s prvom može osjećati da je besmrtan. Ovakav meč daje dodatnu snagu i vjeru u sebe, tako da će Murrayjeva motivacija biti neupitna. U polufinalu ga očekuje lagan posao, a onda protiv najvjerovatnije Đokovića, a možda i Del Potra.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 20:34

Jedna rec opisuje sve:

slika

Ako se Janowicz ne bude u.s.r.a.o tesko da ce to polufinale biti lagan mec.

Nego, @Claus, kako ti komentarises ovu predstavu Murraya :?:

Mislim na stajanje na 2-3 metra od osnovne linije i vracanje svega sto Verdasco ubaci, e da bi je Verdasco opucao u mrezu ili van terena. Jel to taj Murray best grasscourter of today brand tenisa koji bese gotivis :?: 8-)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 20:47

MaGiCa je napisao/la:Nego, @Claus, kako ti komentarises ovu predstavu Murraya :?:

Mislim na stajanje na 2-3 metra od osnovne linije i vracanje svega sto Verdasco ubaci, e da bi je Verdasco opucao u mrezu ili van terena. Jel to taj Murray best grasscourter of today brand tenisa koji bese gotivis :?: 8-)
Morala je doći i jedna ovakva partija. Ni Federer nije ličio na sebe prošle godine protiv Benneteaua, loše je igrao ali je dobio. To je odlika šampiona, ali Andy je još daleko od toga. Dosta faktora je danas igralo, to sam napisao u analizi meča u prethodnim postovima.

Poznat je moj stav što se tiče Andyjevog counterpunchinga i defanzivne baseline igre. Očigledno je da se kod Murrayja ponovo javljaju stari problemi u glavi, koji ga sprječavaju da igra ofanzivno. Ako bude igrao pasivno u finalu, neće se dobro provesti protiv Novaka. Smatram da on može igrati ofanzivno, što je i pokazao prije. Samo da to još pretoči u stvarnost.

Kada govorimo o najboljem na travi, to sam rekao prije GS-a i smatram to relevantnim s obzirom na osvajanje OI i igranje WB finala prošle godine - AM je No.1. Očigledno je da je utrka spala na 2 imena, Novaka i Andyja, pa tako mislim da je od njih dvojice Andy jači u ovom trenutku. Dakle, moje subjektivno mišljenje. ;)

Vidi, jedna loša partija ne mora značiti ništa, ako aludiraš na današnji preokret. Izvukao se na kraju, je li tako?

Uostalom, vidjet ćemo na kraju ko je trenutno gazda na travi; nije ostalo još mnogo vremena. 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 20:55

Verdasco se prepao, ništa novo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 21:00

Pusti Djokolendla. Nije predmet price, uopste.

Poenta je sto ljudi konstantno uzdizu Murraya zbog njegove igre na travi, a na bazi 1 top turnira kojeg je izdominirao (OI2012) se stvorio i mit.

A on ustvari razbija boraniju, a protiv ozbiljne konkurencije stalno pusherajem pokusava (sem u nekoliko navrata kada je igrao napadacki tenis). A posto su ozbiljna konkurencija godinama na ovakvoj travi bili samo Roddick, Nadal i Federer (pa mozda i Djokovic), onda je samo od istih i mogao da izgubi - sto je on i radio. I onda se na bazi Queensa i OI stvorio narativ o Murrayu kao superiornom grasscourteru.

Ne mozes da budes superioran kada je u 90% meca tvoj protivnik taj koji se pita oko svega, a taj protivnik je no54. na svetu (bez obzira na CV i predjasnje zasluge), zar ne :?:

Murray je bolji igrac od Verdasca, u to nema sumnje, ali je danas prica ispricana u dva cina - u prvom se Murray nije pitao nista ili malo sta, a u drugom je pusheraj naterao Verdasca u fiasco. ;)

BTW, Verdasco je izgubio zbog toga sto nema igru na mrezi. Murray mu je gomilu lopti vratio sa Heathrowa, a ovaj umesto da napada na mrezi - on prolongira poen sa baseline-a, gde je losiji igrac i gde obicno gubi. :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 jul 2013, 21:02

Basic pobjedio Janowicza na travi 2013
Janowicz polufinalista Wimbledona 2013
----------------------------------------
Basic je prekucao Wimbledon i nece da se pegla ia da mu propadne godisnji

Logika 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 03 jul 2013, 21:07

BaDa12 je napisao/la:

Izgleda da mu je Basic velike traume nanio hehe :mrgreen: ,salu na stranu stvarno se vidi da mu je stalo..trese se ko prut.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 jul 2013, 21:07

MaGiCa je napisao/la:Pusti Djokolendla. Nije predmet price, uopste.

Poenta je sto ljudi konstantno uzdizu Murraya zbog njegove igre na travi, a na bazi 1 top turnira kojeg je izdominirao (OI2012) se stvorio i mit.

A on ustvari razbija boraniju, a protiv ozbiljne konkurencije stalno pusherajem pokusava (sem u nekoliko navrata kada je igrao napadacki tenis). A posto su ozbiljna konkurencija godinama na ovakvoj travi bili samo Roddick, Nadal i Federer (pa mozda i Djokovic), onda je samo od istih i mogao da izgubi - sto je on i radio. I onda se na bazi Queensa i OI stvorio narativ o Murrayu kao superiornom grasscourteru.
To sto pricas pije vode samo ako se isto kaze i za Djokovica, znaci bukvalno istu stvar radi i nema nikakve razlike, ostali se pitaju, a on razbija buraniju, s tim sto je jednom prosao preko prepreke zvane Nadal, gdje treba pomenuti da je isti ocajan na travi, al' Murray je blokiran bio protiv njega 100%, imao ga jednom u polufinalu dobro se sjecam i useritis je radio, sada ne znam na cemu su, jer se nisu odavno sastali. a Federer, Murray, Roddick, JMDP, od njih je obicno gubio Djokovic, kao sto si i za Murraya rekao, tako da nema smisla pretjerivati i omalovazavati Murraya, naspram mu protivnika u finalu najvjerovatnije.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2013, 21:15

Edin TM87 je napisao/la: To sto pricas pije vode samo ako se isto kaze i za Djokovica, znaci bukvalno istu stvar radi i nema nikakve razlike, ostali se pitaju, a on razbija buraniju, s tim sto je jednom prosao preko prepreke zvane Nadal, gdje treba pomenuti da je isti ocajan na travi, al' Murray je blokiran bio protiv njega 100%, imao ga jednom u polufinalu dobro se sjecam i useritis je radio, sada ne znam na cemu su, jer se nisu odavno sastali. a Federer, Murray, Roddick, JMDP, od njih je obicno gubio Djokovic, kao sto si i za Murraya rekao, tako da nema smisla pretjerivati i omalovazavati Murraya, naspram mu protivnika u finalu najvjerovatnije.
Tacno je to i za Djokovica, ali Djokovic nema reputaciju top class travasa, za razliku od Murraya. ;)

:arrow:

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 03 jul 2013, 21:18

emir18 je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:

Izgleda da mu je Basic velike traume nanio hehe :mrgreen: ,salu na stranu stvarno se vidi da mu je stalo..trese se ko prut.
I am just really happy :lol: :lol:

Janowicz ce Andyu uzeti minimalno jedan set ja sam siguran,a ako pokaze svoju najbolju igru,a uz to da ga servis sluzi nista nije nemoguce.
Na kraju krajeva,ja mislim da bi vece iznenadjenje bilo da je verdasco dobio andya,nego da ga dobije izvrsni poljak.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.