Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Devil » 21 mar 2011, 15:22

Porediti Barcelonu i City i njihove pocetke je u najmanju ruku smesno.Izvini ali tako je.Barca je od svoje istorije oduvek imala igrace,oduvek se borila za najbolje.Sto pokazuje da je Barca do tih "pre 20 godina" sto spominjes imala nekih 10-11 titula prvaka Spanije,i isto toliko kupova Spanije,pa su onda igrali 2 finala LP,2 finala KPK-a.Na ovamo posle se necmo ni obazirati,bitan je period pre toga sto si ti spomenuo gde je Barca bila.

A sad uzmi City i sta je on uzeo do sada,ne do pre 20 godina,nego do 2011.
Uzeo je 2 lige engleske,3-4 FA cupa,te 1 KPK.
Razlika evidentna.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 mar 2011, 15:44

Ne morate bukvalno shvatiti da poredim Barcu i City. Htio sam reci da se u 20 godina mnogo toga moze promijeniti.
Niko preko noci nece postati prvak Engleske, za to treba vise vremena..... Zato nisam toliko nezadovoljan trenutnim stanjem u klubu.
Barca jeste i ranije bila jaka ali je u prvih 90 godina postojanja osvojila desetak titula i u zadnjih 20 godina jos toliko a ligu prvaka tri puta i sve u zadnjih 20 godina! To je ogromna razlika.
City ce ako ovako nastavi postati stabilan top tim u Engleskoj. Sada mislim da je sramota da ovako lose igraju a da su cetvrti u Engleskoj, ali kad pogledas zadnjih 20 godina, City se pretezno borio za opstanak i vise puta ispadao. Znaci da se napredak osjeti, cetvrto mjesto bi im bio najbolji plasman u zadnjih 20 godina a sigurno i vise.

Jos jednom za vas koji ste bukvalno shvatili. :) Nisam rekao da je Barca bila jaka kao City sada ali Barca nije bila ni blizu ovoj sadasnjoj. Sad imaju najbolji tim na svijetu i mislim da ovakav tim i ovakvu igru nikad niko nije imao.
Ova Barcelona je naj tim svih vremena a mi trebamo biti sretni sto smo zivjeli u vremenu ove Barcelone. :)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 mar 2011, 20:55

Razovarao sam sa Balotellijem, shvatio je da je glupo postupio. Rekao mi je da mu je potrebna pomoć, jer uvijek sve upropasti", rekao je Prandelli, selektor reprezentacije Italije.

Otkad je to Prandelli postao psihijatar :lol: :lol:

Tom Huddlestone

Post Postao/la Tom Huddlestone » 22 mar 2011, 13:24

SamoZeljo je napisao/la:Ne morate bukvalno shvatiti da poredim Barcu i City. Htio sam reci da se u 20 godina mnogo toga moze promijeniti.
Niko preko noci nece postati prvak Engleske, za to treba vise vremena..... Zato nisam toliko nezadovoljan trenutnim stanjem u klubu.
Barca jeste i ranije bila jaka ali je u prvih 90 godina postojanja osvojila desetak titula i u zadnjih 20 godina jos toliko a ligu prvaka tri puta i sve u zadnjih 20 godina! To je ogromna razlika.
City ce ako ovako nastavi postati stabilan top tim u Engleskoj. Sada mislim da je sramota da ovako lose igraju a da su cetvrti u Engleskoj, ali kad pogledas zadnjih 20 godina, City se pretezno borio za opstanak i vise puta ispadao. Znaci da se napredak osjeti, cetvrto mjesto bi im bio najbolji plasman u zadnjih 20 godina a sigurno i vise.

Jos jednom za vas koji ste bukvalno shvatili. :) Nisam rekao da je Barca bila jaka kao City sada ali Barca nije bila ni blizu ovoj sadasnjoj. Sad imaju najbolji tim na svijetu i mislim da ovakav tim i ovakvu igru nikad niko nije imao.
Ova Barcelona je naj tim svih vremena a mi trebamo biti sretni sto smo zivjeli u vremenu ove Barcelone. :)
Ali smijesno je to da ste svi "fanovi" city od kada su ga kupili oni Arapi, ekipa se voli jer ti godi, jer volis njen fudbal, a ne njihove pare ili sto im je dosao Dzeko

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 22 mar 2011, 13:33

Tom Huddlestone je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Ne morate bukvalno shvatiti da poredim Barcu i City. Htio sam reci da se u 20 godina mnogo toga moze promijeniti.

Ali smijesno je to da ste svi "fanovi" city od kada su ga kupili oni Arapi, ekipa se voli jer ti godi, jer volis njen fudbal, a ne njihove pare ili sto im je dosao Dzeko
Jarane odnosno djecace:fudbal se gleda a zene se vole,piva se voli,meza se voli..... ;)
RIP SALE VILENJAK

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 mar 2011, 14:14

[youtube][/youtube]

Baloteli bas retardiran :lol: :lol: :lol: :lol:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mancity_32
Kontakt:

Post Postao/la mancity_32 » 22 mar 2011, 15:14

Prvi post na ovoj temi, nadam se da ću ostati duži period.
City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
The City !

I'm City 'til I die, I know I am, I'm sure I am, I'm City 'til I die.
|MCFC|

Tom Huddlestone

Post Postao/la Tom Huddlestone » 22 mar 2011, 16:14

mancity_32 je napisao/la:Prvi post na ovoj temi, nadam se da ću ostati duži period.
City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
Ti si fan city-a sigurno puno dvije godine

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 mar 2011, 16:18

RKO je napisao/la:

Jarane odnosno djecace:fudbal se gleda a zene se vole,piva se voli,meza se voli..... ;)
Fudbal se gleda ekipa se voli,to najbolje znamo mi koji smo dugo godina uz Zvezdu,Partizan,SArajevo,Zelju,Hajduk...za te klubove se ne navija oni se vole. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

mancity_32
Kontakt:

Post Postao/la mancity_32 » 22 mar 2011, 16:51

mancity_32 je napisao/la:Prvi post na ovoj temi, nadam se da ću ostati duži period.
City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
A otkad ti za Tottenham?

Ne vjerujem baš kada su bili u sredini tabele i kada su igrali Zokora,Mido i sl.?
The City !

I'm City 'til I die, I know I am, I'm sure I am, I'm City 'til I die.
|MCFC|

Tom Huddlestone

Post Postao/la Tom Huddlestone » 22 mar 2011, 20:28

mancity_32 je napisao/la:
City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
A otkad ti za Tottenham?

Ne vjerujem baš kada su bili u sredini tabele i kada su igrali Zokora,Mido i sl.?
Navijao sam za njih i prije nego su oni i bili, znam napamet sastav kada je bio Juande Ramos ili Martin Jol, ako se mozda sjecas kad su igrali Teemu tainio, steed Malbranque, ja znam sve te sastave ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 mar 2011, 22:16

City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
daj postedi ga, on ce se raspisati maximalno oko 20 postova, i otici ce i nikad se vise nece vratiti, cudno mi, nijedan dosad nije napravio profil i da navija za wigan :oops:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 mar 2011, 00:14

Tom Huddlestone je napisao/la:Ali smijesno je to da ste svi "fanovi" city od kada su ga kupili oni Arapi, ekipa se voli jer ti godi, jer volis njen fudbal, a ne njihove pare ili sto im je dosao Dzeko
Meni je vise zanimljivo sto se ti opterecujes sa takvim stvarima. Sto ti sebi uzimas za pravo da odredjujes zasto neko voli neki klub?
Uopste ne osjecam potrebu da ti se pravdam ali cu ti reci, moj razlog jeste Edin Dzeko. Sasvim je normalno da mi Bosanci i Hercegovci podrzavamo klub u kojem igra neko nas. To je svugdje u svijetu normalno. Japanska televizija prenosi sve utakmice Intera jer u Interu igra jedan Japanac, a i na tribinama su sve cesca pojava.
Znaci, navijam za Manchester City kad hocu i koliko hocu, moja stvar. Tebe ne treba da interesuje sta je razlog, da li je to Dzeko ili Arapi ili mozda jer ne volim Manchester United...... MOJA STVAR.

To kad je neko i zasto poceo da navija za neki klub nije bitno a i nikakav je argument za diskusiju. To je samo spam na forumu. :)

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 23 mar 2011, 09:47

U vezi pitanja trenera
Pa cisto sumnjam da ce Mancini otici, tj dobiti otkaz, jer sad za sad trece mjesto u engleskoj ligi nije mala stvar, jeste da u Evropi se nisu bas pokazali, ali doci ce i to na svoje.
Jer ne treba nakon jedne godine igranja zajedno, mjenjati trenera i ekipu, ekipa se skroz ponovila, tj promjenila je igrace, trenere, jednostavno treba im da se naviknu jedno na drugo, i onda bi trebali biti rezultati kakvi svi od njih ocekuju.

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 23 mar 2011, 14:05

evo lijek za Balotellia ;
Manchester City's Mario Balotelli: Ronaldo Can Help Me
Manchester City and Italy international striker Mario Balotelli believes that Brazilian legend Ronaldo can help him in turning over a new leaf.

The 20-year-old was dropped from the Azzurri squad for their upcoming matches against Slovenia and Ukraine with coach Cesare Prandelli claiming that he needs help to avoid destroying his career.

The former Inter striker was also shown a red card against Dynamo Kyiv in the Europa League while playing for Manchester City, leading to the exit of the Citizens from the competition.

Balotelli has been a controversial figure in football since his time at Inter and his behavior both on the pitch and off it has seen him draw plenty of criticism.

The player himself has acknowledged that he needs to solve his problems and now claims that a meeting with Ronaldo could make him a better person.

“Introduce me to Ronaldo and I swear I’ll behave to the end of my playing career,” he told Le Iene television program.

“I never met him, so you know when you see the idol of a lifetime it can change your way of thinking? There are many great players, but Ronaldo was the greatest and so one word from him is worth a thousand from the others.”

However, he was quick to add: “In any case, I already behave myself fairly well, but I’ll try to stop doing those stupid little things. It happens. You’ll soon see the real Mario on the field!”

Balotelli has been linked with a move back to Serie A in the summer with Milan and Napoli said to be interested, but he denies that he wants to leave Eastlands.

“I’d buy a house in Naples to go there on holiday, but not to play right now," he said. "I’m not heading to Milan either. I have a five-year contract in Manchester. Where do you think I’m going?
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 mar 2011, 16:27

Sto se tice ankete, i ja mislim a i glasao sam za opciju da Mancini ostaje. Kritikujemo ga cesto ali mislim da ne moze puno bolje. Svakako da moze bolje ali tu treba vise kockica da se slozi. Mislim da ce se i Mancini a i City popraviti. A ko zna, mozda se dovede neko veliko ime.....

Mislim da ce City sljedecu sezonu biti jos jaci. Samo da se ne izgubi cetvrto mjesto.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 23 mar 2011, 17:40

City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
Dobro dosao bez obzira iz kojeg razloga volis City.Ne osvrci se na ove provokacije.Klub napreduje iz dana u dan za jedno 2 3 godine uzimamo titulu.Come on you City........
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 mar 2011, 19:44

tevezito je napisao/la:
City Till I Die! 8-)
[youtube][/youtube]
Dobro dosao bez obzira iz kojeg razloga volis City.Ne osvrci se na ove provokacije.Klub napreduje iz dana u dan za jedno 2 3 godine uzimamo titulu.Come on you City........
hočete li i vi k´o Liverpool

We will win title this year :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 mar 2011, 01:49

Warden, da prevedem :mrgreen:

"Upoznajte me s Ronaldom i bit ću poslušan do kraja karijere"

Mario Balotelli, napadač Manchester Cityja i talijanske nogometne reprezentacije, u više je navrata svojim ispadima dokazao da je neobuzdan. Posljednji je takav tamnoputog nogometaša koštao nepozivanja u izabranu vrstu.

Cesare Prandelli sve je objasnio kršenjem etičkog kodeksa kojega je nametnuo igračima, a kojega su oni potpisali obavezavši se na pristojno ponašanje na terenu i izvan njega. Balotelli je pogriješio tokom utakmice protiv kijevskog Dinama kada je zaradio crveni karton zbog udaranja kopačkom u stomak Gorana Popova, zbog čega ga je Prandelli izostavio s popisa igrača koji konkurišu za nastup protiv Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Balotelli se kasnije javio Prandelliju, izvinio se za svoju glupost i zamolio ga za pomoć budući da mu, kako je sam izjavio, prijeti samouništenje. Sada je Cityjev napadač i sam ponudio rješenje svih svojih problema.

"Upoznajte me s Ronaldom i obećavam vam da ću se do kraja karijere ponašati kako dolikuje. Nikada ga nisam upoznao, a znate li da vas susret s idolom može promijeniti u potpunosti? Bilo je mnogo izvrsnih igrača, no on je bio najveći i jedna njegova riječ značila bi mi više od hiljadu koje drugi kažu", kazao je Balotelli koji, ipak, ne smatra da su njegovi ispadi prečesto na naslovnim stranama.

"Ponašam se, rekao bih, uglavnom pristojno. Pokušat ću zaustaviti i ovakve glupe ispade koji se događaju. Uskoro ćete pravog Marija vidjeti na terenu", obećao je.

Boldirano - :lol: :lol: :lol: :lol:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 mar 2011, 02:03

Taj Balotelli stvarno nije sav svoj.
Dok je jos igrao u Interu, pokazao je karakter ravan nuli. Javno podrzavati Milan a igrati u Interu moze samo totalno glup fudbaler. Kao da je on jedini koji navija za jedan a igra za drugi klub.
Nevjerovatno!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.