Mogli je napisao/la: ↑09 avg 2024, 20:06
alemsa je napisao/la: ↑09 avg 2024, 19:24
Ma i 2008 kad je Spanija odigrala ovakvu tekmu kao Srbija, cuvena ona Kobe tekma, su govorili da se svijet priblizio. Pa krompir, sve dok Americki crnci zive u Usa, bit ce najbolji na svijetu. Narod stvoren za koshu (izmedju masu ostalih stvari), najbolji su u koshi, kao sto imas x nacija/naroda da su jaki u necemu i to je to.
Ameri nikad losije mlade igrace nisu imali. Uopste nece bit veliki favoriti 2028.
Pa ne bi se bas slozio, imaju itekako talenta, smjena generacija je, odlaze Lebron, realno takav igrac ce se tesko pojaviti, međutim ima dosta mladih igraca koji itekako imaju potencijala da postanu superstar tipovi igraca. Ant tek sazrijeva, Ja Morant, Zion, Jackson, Tatum, Brown, Mitchell, ovako na prvu, plus hrpa nekih mladjih igraca koji tek treba da se razviju u tom periodu, tipa Barnes, Mobley, jos na to sve imas Cooper Flagga koji je na pripremama rasturao a tek treba na koledz, AJ Dyabantsa koji je vanserijski talent I vec ga predvidjaju kao 1 pick 2026 iako ima jos godinu srednjoskolske kosarke. Naravno tu je jos hrpa drugih igraca koji treba jos da se dokazu u NBA ali su na dobrom put, Duren, Cunningham..sto vise razmisljam vise mi igraca pada na pamet koji su jos mladi a dobri igraci, tipa Fox..
Sa druge strane ja ne vidim drzavu koja im moze po potencijalu parirati, jedino Francuska ali I kod njih za Wembija vazi kao I za Amere, ima 4 godine do sljedecih I treba uzeti u faktor razvijanje, povrede..
Ono sto ja jedino kod amera vidim kao problem je voďenje utakmice, Ni Kerr ni Popovich se nisu proslavili, pogledajte vođenje Redeem team kod Coach K I sve ce biti jasno. Kurcoviti pristup ne funkcionise protiv ekipa koje igraju skupa 8+ godina, a ti se pripremas 3 sedmice I nemas akcije uigrane. Najbolji primjer smo sinoc vidjeli, ova ekipa srbije itekako se dobro poznaje, kao sto su se njemci poznavali pa su ih zato razbili prosle godine.