Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la Wandelanoite » 13 nov 2020, 13:56

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:51
Ti volis reprezentaciju, kunes se u nju, a smatras da je nekorektno ponasanje nekog igraca u redu. I jos zelis ubijediti raju da tako treba. Ja imam druga cije misljene, cak smatram da je ta neka disciplina, odnos prema reprezentaciji ako nista onda isti kao odnos prema klubu, od ogromnog znacaja za uspjeh. Sto se tice Anela, licno ne mislim da je poziv dobio zato sto je sin Refika. Pogledaj koliko igraca je dobilo pozive, mnogima od njih otac nije Refik.
Ti nemas drugacije misljenje, nego si poltron saveza, potplacuju vas, a vi ste im vjerni kao cukice.
Jadan si i ti i tvoj smijesni portal.

Vi ste najveci sljam ovog drustva. Hvala i doviđenja.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 13 nov 2020, 13:58

jesam li ja dobro shvatio da admin na sportport forumu pise da ne prati sport i da nije sportski tip :rol:

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 13:59

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:56
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 13:47
Smije li se napisati članak o terenima sa vještačkom travom, koliko novca je dobijeno od uefe, koliko se terena trebalo raditi, koliko je urađeno, za koliko para i gdje je ostatak? Plus, koje firme, ljudi, kako su povezani sa članovima saveza na najvećim pozicijama pa i nekim legendama?

Dobro, možda niste znali za ovo. Halal.
Cini mi se da i to pitanje imas u intervjuu sa generalnim sekretarom?

Gdje, nađi i postavi da pročitamo molim te.

Hvala.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 nov 2020, 14:00

Da , @admin se naprasito priljučuje diskusiji i širi defetizam.
Kaže da ne prati i ne poznaje situaiju, pa ispade da ipak poznaje...elem, samo ne diraj u status quo i NFSBIH. Koordinirano dno dna :thumbdown:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:01

Wandelanoite je napisao/la:
admin je napisao/la:
13 nov 2020, 13:51
Ti volis reprezentaciju, kunes se u nju, a smatras da je nekorektno ponasanje nekog igraca u redu. I jos zelis ubijediti raju da tako treba. Ja imam druga cije misljene, cak smatram da je ta neka disciplina, odnos prema reprezentaciji ako nista onda isti kao odnos prema klubu, od ogromnog znacaja za uspjeh. Sto se tice Anela, licno ne mislim da je poziv dobio zato sto je sin Refika. Pogledaj koliko igraca je dobilo pozive, mnogima od njih otac nije Refik.
Ti nemas drugacije misljenje, nego si poltron saveza, potplacuju vas, a vi ste im vjerni kao cukice.
Jadan si i ti i tvoj smijesni portal.

Vi ste najveci sljam ovog drustva. Hvala i doviđenja.
Ne bih se slozio sa tvojim misljenjem, ali ocekivao sam ovakvu reakciju.

Da imate malo zdravog rezona shvatili biste da je novinarima najvise stalo do uspjeha reprezentacije. Hem sto im je stalo ko I svakom drugom gradjaninu, hem sto im to donosi profesionalni uspjeh (svako ko prati sport voli otici u Brazil, Rusiju, na veliko takmicenje) hem sto mediji itekako mogu zaraditi od plasmana na Euro (masa reklama).

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:06

DrFilgud je napisao/la:
13 nov 2020, 14:00
Kaže da ne prati i ne poznaje situaiju, pa ispade da ipak poznaje...elem, samo ne diraj u status quo i NFSBIH. Koordinirano dno dna :thumbdown:
Admin je legalist, nazalost ispostavlja se tokom diskusije da i pored toga sto mi je sport na dnu liste zivotnih prioriteta, mnogo bolje poznaje situaciju od vecine vas. Nema tu statusa quo, ne postoji nacin da u Savez osim legalnim putem, a to su izbori, udje neko koga bismo mi volili tu vidjeti.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 14:09

Imamo mi razuma ali sam si rekao da vas je strah da izvještavate i da su vam pare najbitnije. U redu je to da hoćete profit ali vama kao novinarima je dužnost da objektivno izvještavate a ne da žmirite pred ovim lopovlukom. Siguran sam da znate sve ovo ali ste čkice očigledno.

Eto neko će prestati pratiti portal, smanjit će vam se klikovi, reklame zbog nekog tamo Begića kojeg ne voli niko od navijača, zbog menadžera. Otići će i Bajević, a ni zbog njega ne biste imali manji profit. Vjerovatno bi i više zarađivali ali sramota je da mi novinare moramo ubjeđivati da rade svoj posao jer ih je strah.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:09

PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 13:59
admin je napisao/la:
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 13:47
Smije li se napisati članak o terenima sa vještačkom travom, koliko novca je dobijeno od uefe, koliko se terena trebalo raditi, koliko je urađeno, za koliko para i gdje je ostatak? Plus, koje firme, ljudi, kako su povezani sa članovima saveza na najvećim pozicijama pa i nekim legendama?

Dobro, možda niste znali za ovo. Halal.

Hvala.
Evo tu, nadam se da ti nece biti predugo i komplikovano

UEFA je dala mogućnost da se povuče i 400.000 eura iz Hattrick IV programa koji je obuhvatao period 2016-2020. To je program ukupno vrijedan 3,5 miliona eura u okviru kojeg je NFSBiH prijavio program za igradnju 15 terena sa plastičnom travom za razvoj omladinskog fudbala u lokalnim zajednicama. Kakav je uopšte status tog novca, može li se on koristiti? Do sada od planiranih 15 terena, dosta toga je ostalo još uvijek nerealizovano.

"Može, naravno. U okviru tog programa, dva terena su kompletno završena, dva su u pripremi, treba nekih 15 dana da se postavi trava. Ukupno 13 terena je već naručeno i spremno za montažu u svim lokalnim zajednicama s kojim smo potpisali ugovore nakon što se otvori granica. Preostala dva će biti spremljena i završena do kraja godine. pandemija je poremetila predviđenu dinamiku radova na ovom projektu."

To je program koji se mora realizovati do isteka aktuelne sezone i ne može se bez izričite saglasnosti IO UEFA prebaciti u narednu. Nema bojazni da zakasnimo i da ta sredstva propadnu?

"Ne, nema govora. To je završena priča, ostalo je samo još tehnički da se završi."

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:16

Bundesliga je napisao/la:
13 nov 2020, 14:09
Imamo mi razuma ali sam si rekao da vas je strah da izvještavate i da su vam pare najbitnije. U redu je to da hoćete profit ali vama kao novinarima je dužnost da objektivno izvještavate a ne da žmirite pred ovim lopovlukom. Siguran sam da znate sve ovo ali ste čkice očigledno.

Eto neko će prestati pratiti portal, smanjit će vam se klikovi, reklame zbog nekog tamo Begića kojeg ne voli niko od navijača, zbog menadžera. Otići će i Bajević, a ni zbog njega ne biste imali manji profit. Vjerovatno bi i više zarađivali ali sramota je da mi novinare moramo ubjeđivati da rade svoj posao jer ih je strah.

Pa mi smo jedini jos prije prosineckog pisali da je ovo pogresan put. Pa prije Bajevica... tada ste nam se smijali, jbg Žuti je kralj. Princ s Neretve. Mi bili krivi sto pisemo.

Sad kad ste vidjeli da se prethodna generacija raspala, a nemamo apsolutno nikakvu strategiju, sad shvatate da stvari ne valjaju. Ali I dalje slabo shvatate Zasto ne valjaju.

Mi smo svoju priliku da popravimo danasnjicu propustili prije 4 godine ili kad smo doveli selektora Prosineckog koji ne zivi u BiH I koji nece ozbiljno graditi reprezebtaciju vec pokusati sa Dzekom I Pjanicem na ho ruk. Kockali smo se, nije upalilo. Tad smo pisali o ovom danas. Danas nema svrhe pisati o danas, treba pisati o 2026 godini

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 14:16

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 14:06
DrFilgud je napisao/la:
13 nov 2020, 14:00
Admin je legalist, nazalost ispostavlja se tokom diskusije da i pored toga sto mi je sport na dnu liste zivotnih prioriteta, mnogo bolje poznaje situaciju od vecine vas. Nema tu statusa quo, ne postoji nacin da u Savez osim legalnim putem, a to su izbori, udje neko koga bismo mi volili tu vidjeti.
Ma ja fudbal i repka na dnu, a redakcija vam najpreca.

Jeli Vico usao preko izbora, i kad su bili to?
BašČelik!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 nov 2020, 14:18

Al Custovic i laganje da je Iran u najjacem sastavu :oops:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:19

Ne bih vise, vidim da nisam bas dobro primljen. Dao sam par prijedloga, koji su moguci. Novom selektor dati mandat na 4 godine, napraviti plan i program u kojem ce kvalifikacije za SP biti priprema za ono najvaznije i jedino realno, plasman na EP 2024 godine. Uz to sto vise paznje i ulaganja usmjeriti prema domacem klupskom takmičenju.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 14:19

admin je napisao/la:
PravaRaja je napisao/la:
13 nov 2020, 13:59
admin je napisao/la:

Hvala.
Evo tu, nadam se da ti nece biti predugo i komplikovano

UEFA je dala mogućnost da se povuče i 400.000 eura iz Hattrick IV programa koji je obuhvatao period 2016-2020. To je program ukupno vrijedan 3,5 miliona eura u okviru kojeg je NFSBiH prijavio program za igradnju 15 terena sa plastičnom travom za razvoj omladinskog fudbala u lokalnim zajednicama. Kakav je uopšte status tog novca, može li se on koristiti? Do sada od planiranih 15 terena, dosta toga je ostalo još uvijek nerealizovano.

"Može, naravno. U okviru tog programa, dva terena su kompletno završena, dva su u pripremi, treba nekih 15 dana da se postavi trava. Ukupno 13 terena je već naručeno i spremno za montažu u svim lokalnim zajednicama s kojim smo potpisali ugovore nakon što se otvori granica. Preostala dva će biti spremljena i završena do kraja godine. pandemija je poremetila predviđenu dinamiku radova na ovom projektu."

To je program koji se mora realizovati do isteka aktuelne sezone i ne može se bez izričite saglasnosti IO UEFA prebaciti u narednu. Nema bojazni da zakasnimo i da ta sredstva propadnu?

"Ne, nema govora. To je završena priča, ostalo je samo još tehnički da se završi."

Al si ga raznio pitanjima i potpitanjima, Džemiđić se jadan izgubio. Posebno oduševljava dio gdje si mu lice nabio da taj projekat u trenutku kada je davao intervju kasni više od šest mjeseci. Nakon što si ga tu opalio, nastavio si rešetati dovodeći ga u vezu sa firmom koja je dobila posao, u vlasništvu bordo prijatelja čiji je jedan od osnivača. Dalje, kako si ga samo natakao pitanjima o cijeni pijeska koje naručuje samoprozvani expert saveza za infrastrukturu, nihad hodžić, koji ima neku ludu naviku da za drenažu vrhunskih i skupih terena postavlja pijesak iz dječjih parkova.

Svaka čast @admine, vrhunska priprema i vrhunski odrađen intervju. Oduševio si.

Edit. Posebno oduševljava dio kada si postavio slike i dokaze 'pripreme' koju su napravili. Aferim, e to je novinarstvo!

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 nov 2020, 14:23

Sve to dobro zvuci. Sistem neki, 4g dati mu da radi. Imati kostur.
Ali uz ovakav rad i savez nema toga.
BašČelik!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 nov 2020, 14:23

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 14:16

Pa mi smo jedini jos prije prosineckog pisali da je ovo pogresan put. Pa prije Bajevica... tada ste nam se smijali, jbg Žuti je kralj. Princ s Neretve. Mi bili krivi sto pisemo.

Sad kad ste vidjeli da se prethodna generacija raspala, a nemamo apsolutno nikakvu strategiju, sad shvatate da stvari ne valjaju. Ali I dalje slabo shvatate Zasto ne valjaju.

Mi smo svoju priliku da popravimo danasnjicu propustili prije 4 godine ili kad smo doveli selektora Prosineckog koji ne zivi u BiH I koji nece ozbiljno graditi reprezebtaciju vec pokusati sa Dzekom I Pjanicem na ho ruk. Kockali smo se, nije upalilo. Tad smo pisali o ovom danas. Danas nema svrhe pisati o danas, treba pisati o 2026 godini
Kakvo je tvoje misljenje o Bruni Akrapovicu.
Znam da je covjek preuzeo CSKA i da je nerealno u ovom trenutku. Nego cisto onako da li preferiras poslijeratnu generaciju igraca koji su sada treneri ili zaostale strucnjake iz doba Jugoslavije koji se cijene zbog imena Susic, Bajevic, Prosinecki, Bazdarevic a ne zbog trenerskog znanja i umijeća prilagodbe na moderan fudbal 2020 godine.

Sto se tice saveza znam da ne možete sami udariti na kriminalce jer bi vas potopili pa BHF suti a kamoli da se jedan portal krene obracunati.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 13 nov 2020, 14:26

braco je napisao/la:
13 nov 2020, 14:11
Dame i gospodo, fudbalski savez Bosne i Hercegovine:

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Evo malo o temi od kolege forumaša, koji je za većinu sportskih novinara iz BiH Pulicer glavom i bradom. Pa ako ih ima da čitaju, neka nauče šta.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 14:27

admin je napisao/la:

Nisam se smijao niti sam mislio da je ijedan od njih dobar izbor za selektora. Tu se slažem s vama, čitavo vrijeme je pogrešna strategija dovođenja trenera. Od Baždarevića, Kodre, Prosinečkog do Bajevića. Zato nisam optimističan ni za tu 2026 godinu. Ako sada ne pišete i izvještavate o kriminalu onda ni ta 2026 godina neće biti ništa bolja jer će opet dovesti nekog poltrona ili nekog da oživljava karijeru na reprezentaciju ili da se uči. A oni će nastaviti sa malverzacijama, menadžerskim igračima, pronevjerom novca. Ništa se neće promijeniti do te godine ako se stvari ne počnu mijenjati sada.

A na nama navijačima je da bojkotujemo ovaj kriminal od reprezentacije. Tako možemo pomoći, jer lopinama je najgore kad ih udariš po džepu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 14:31

avenija je napisao/la:
13 nov 2020, 14:23
admin je napisao/la:

Kakvo je tvoje misljenje o Bruni Akrapovicu.
Znam da je covjek preuzeo CSKA i da je nerealno u ovom trenutku. Nego cisto onako da li preferiras poslijeratnu generaciju igraca koji su sada treneri ili zaostale strucnjake iz doba Jugoslavije koji se cijene zbog imena Susic, Bajevic, Prosinecki, Bazdarevic a ne zbog trenerskog znanja i umijeća prilagodbe na moderan fudbal 2020 godine.

Sto se tice saveza znam da ne možete sami udariti na kriminalce jer bi vas potopili pa BHF suti a kamoli da se jedan portal krene obracunati.
Preferiram bilo koga Ko ce zivjeti u BiH I svaki dan dolaziti na posao bar 4 godine u kontinuitetu.

Da je Mourinho, ako ce dolaziti samo na okupljanja, Mislim da nam ne moze pomoci.

Jos bi dobro bilo da nije senilan, da nije poltron, da nije porocan pa da mu stalno treba para i kojecega I Eto kad bi jos sta znao o fudbalu... Mislim da nam ne treba samo takticar, strateg, vec neko ko bi izgradio sistem na kojem mozemo nasloniti buduci razvoj reprezebtacije

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 nov 2020, 14:38

Imam osjecaj da ce Vico postaviti neke stvarri na svoja mjesta ..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.