89 prvacica u Bijeljini.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Hahahahaha, ko god je pogledao starosnu piramidu iz popisa 2013. mogao je vidjeti padove u ratnim generacijama.
Ukriaga je napisao/la: ↑15 avg 2020, 18:31Da uporedimo broj žena godišta 1993. i godišta 1992. na popisu iz 2013. po kantonima.
Kanton = 1993. godište / 1992. godište (-Pad%)
KS = 1866 / 2443 (-23.6%)
TK = 2574 / 3157 (-18.5%)
ZDK = 2052 / 2516 (-18.4%)
SBK = 1425 / 1730 (-17.6%)
USK = 1580 / 1912 (-17.4%)
PK = 228 / 270 (-15.6%)
HNK = 1221 / 1394 (-12.4%)
K10 = 503 / 530 (-5.1%)
BPK = 120 / 125 (-4.0%)
ZHK = 703 / 674 (+4.3%)
Danas prosječna prvorotkinja rađa s 27 godina, a to su žene rođene 1993. Ovaj pad broja žena poprilično se uklapa s ovogodišnjim padom rođenih:
' % $ " 1996-те " " " $.
Generacije od 1996. jos nisu na vrhuncu radjanja. To su generacije 1993.
Koliko je beba rodjeno 1993 u FBiH, a koliko u dr. entitetu?
1. % & " су $ " ? " у & ? " " " у % $ не '.admin je napisao/la: ↑23 avg 2020, 17:32Osnovna razlika izmedju mene i tebe je ta sto ti mislis da je Zvornik multietnicni grad, a ja da je Sarajevo jednonacionalna kasaba.
Gledajuci objektivno, gradnja, investicije, skolstvo, zdravstvo, atmosfera za zivot, multietnicnost, broj ljudi koji doseljavaju iz ove i drugih drzava u Sarajevo I Zvornik, ne mogu se porediti. Ti posto izgleda ne znas za druge parametre zivota gledas natalitet i djecu koja se upisuju u skolu, pa mislis da je u Zvorniku ‘srednja zalost’ a u biti je potpuna katastrofa.
Ja bih radije da se poprave standardi u skolama u Sarajevu nego da se rodi jos beba. Kad dodjes do faze da brojis bebe koje su se rodile u tvom gradu, to je rock bottom. Mi smo eto centimetar iznad toga.
To Koliko beba se gdje rodilo je u biti najmanje bitno. Daleko bitnije je to sto te bebe nece imati priliku za kvalitetan zivot.
Pri tome te ne pokusavam ubijediti da je u Federaciji ‘srednja zalost’, vec je tuga golema. U RS, pogotovo dijelu u kojem je Zvornik je zalost epskih razmjera. Banja Luka i nekako. To sto si ti zadovoljan meni govori da ili imas korist od loseg stanja u drzavi ili si totalno nerealan i lazes sam sebe I nas ili si toliko zatucan na ne vidis dalje od svog nosa (Mislim da ovo zadnje nije).
Evo i odgovori.
1. Mislim aktuelno stanje zivota utice u znacajnoj mjeri na porazavajuce demografske tokove. Mislim da na to stanje znacajno uticu osobe koje su ili toliko neuke ili toliko nepostene da nas iz nekog svog interesa pokusavaju ubijediti da je OK, da se multietnicni Zvornik fino razvija isl.
2. Mislim da najmnogoljudniji narod u bih trenutno mnogo odlazi najvise iz razloga sto nije toliko dolazio u periodu 1995-2005. Nije imao mogucnost da radi u Evropi, a nije ga toliko privlacila Srbija ili Hrvatska Uz to je taj narod bio najvise protjerivan, pa se najvise vracao kuci I onda je logicno rastao broj ljudi u RS, a smanjivao se u FBiH. U Zvorniku recimo 1996 nije bilo nijednog nesrbina, dok je sad to jedan multietnicni grad, znaci smanjio se broj stanovnika u FBiH a povecao u RS, zar ne?
Imam i ja pitanje za tebe...
Eto odlaze Bosnjaci trenutno vise nego Srbi i Hrvati. OK. Zasto je to tebi toliko bitno da na sportskom forumu ispises 60 stranica o tome?