Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Drape
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Drape » 25 mar 2018, 23:48

Ponekad igrači sa renomeom "kapitena Lazia" ništa ne pokazuju u dresu reprezentacije, Bičakčić i Zukanović kao stoperi iz Liga petice su u reprezentaciji jedva prosječni, ali zato imaš i igrača kao što je Đurić koji je uvijek dobar u reprezentaciji iako igra drugoligaški fudbal a i tu ne dominira.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 mar 2018, 23:53

dinoze je napisao/la:Mi imamo veliki pad kvaliteta a biti ce jos veci u naredno vrijeme jer nemamo dovoljno kvalitetnog podmladka. Mislim da je ova formacija koju Robert pokusava uigrati za buducnost losa a i on ce sam to uvidjeti. Po mom misljenju trebamo uigravati defenzivnu formaciju koju cemo moci rabiti sljedecih 10 godina. Kopirati tvrde reprezentacije u odbrani ili kopirati Grcku od njih mozemo najvise nauciti.
Napadacki leprsavi fudbal je preopasan za nas i pretezak za igrati nasim igracima jer kvalitetom jedva sada da mogu odgovoriti a za 2-3 godine bez Dzeke naprijed necemo imati napada a ovu odbranu ce nam svaka osrednja repka rastaviti na proste faktore.
Zato nam treba sistem gdje se kolektivno i tvrdo branimo i da naucimo da nam je najvaznije neprimiti gol a naprijed pokusati ubaciti neku frljoku. Jer inace nam se crno pise, naprijed nemamo napadaca a nazad smo uvijek spremni za gol vise.
Haha koliko gluposti u jednom postu.
Shvatite da nikad necemo igrati defanzivno (osim protiv najjacih selekcija koje nas doslovno prisile da se samo branimo)
Nikad necemo biti jaki i cvrsti u odbrani kao Grci, Irci, jer nemamo taj njIhov mentalitet i strpljenje niti cemo ga ikad imati.
Govorilo se i posle Barbareza da necemo jos dugo imati takvog napadaca, pa je dosao Dzeko. Sad se to isto govori kad Dzeko ode, a ja uopste nisam zabrinut za njegovog nasljednika i mislim da imamo dobre mlade napadace, samo da jih zdravlje posluzi (Demirovic, Prevljak, Hadzic...)
Ja sam najvise zabrinut za golmane i odbranu tu nam uvijek fali kvalitet, a Bgm zadnje vrijeme nema na vidiku ni ofanzivnog veziste.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 mar 2018, 10:00

ElCartel11 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Mi imamo veliki pad kvaliteta a biti ce jos veci u naredno vrijeme jer nemamo dovoljno kvalitetnog podmladka. Mislim da je ova formacija koju Robert pokusava uigrati za buducnost losa a i on ce sam to uvidjeti. Po mom misljenju trebamo uigravati defenzivnu formaciju koju cemo moci rabiti sljedecih 10 godina. Kopirati tvrde reprezentacije u odbrani ili kopirati Grcku od njih mozemo najvise nauciti.
Napadacki leprsavi fudbal je preopasan za nas i pretezak za igrati nasim igracima jer kvalitetom jedva sada da mogu odgovoriti a za 2-3 godine bez Dzeke naprijed necemo imati napada a ovu odbranu ce nam svaka osrednja repka rastaviti na proste faktore.
Zato nam treba sistem gdje se kolektivno i tvrdo branimo i da naucimo da nam je najvaznije neprimiti gol a naprijed pokusati ubaciti neku frljoku. Jer inace nam se crno pise, naprijed nemamo napadaca a nazad smo uvijek spremni za gol vise.
Haha koliko gluposti u jednom postu.
Shvatite da nikad necemo igrati defanzivno (osim protiv najjacih selekcija koje nas doslovno prisile da se samo branimo)
Nikad necemo biti jaki i cvrsti u odbrani kao Grci, Irci, jer nemamo taj njIhov mentalitet i strpljenje niti cemo ga ikad imati.
Govorilo se i posle Barbareza da necemo jos dugo imati takvog b, bbjb je dosao Dzeko. Sad se to isto govori kad Dzeko ode, a ja uopste nisam zabrinut za njegovog nasljednika i mislim da imamo dobre mlade napadace, samo da jih zdravlje posluzi (Demirovic, Prevljak, Hadzic...)
Ja sam najvise zabrinut za golmane i odbranu tu nam uvijek fali kvalitet, a Bgm zadnje vrijeme nema na vidiku ni ofanzivnog veziste.
Zasto gluposti a paradosksalno pises kako nam fali pola tima. Uz to nabrajas igrace koji su nasljednici Dzeke a svi imaju ozbiljnih godina a nista nisu napravili u karijeru, rezerve u trecerazrednim ligama i klubovima. Ni jedan od kojih si nabrojao neigra ozbiljan fudbal a vec su prosli godine talenta. Sam pises da nemamo odbrane i sta po tebi trebamo da napadamo sa igrcima iz Dinama i austrijske lige koji nece nikada dati gola nekoj ozbiljnjijoj odbrani ali posto neznamo da se branimo onda cemo primiti redovno 3-4 komada. Ja mislim da ti nisi svjestan sta si napisao i koju glupost si izvalio.
Ja sam rekao da nam je jedina sansa u tome da pocnemo uciti da se branimo jer buducnost naseg fudbala nije napad posto imamo veliki pad kvaliteta u ekipi. Zato bi trebali etablirati sistem u kojem cemo se poceti kolektivno braniti inace nam se crno pise. Jer ako mislimo se oslanjati u napadu na ovu trojicu o kojima pises onda cemo pobijediti svake prestupne. Sva trojica su vec navrsila 20 godina i umjesto da eksplodiraju jos su na cekanju. Hodzic i Prevljak imaju po 23 godine a pogledaj im klubova.
Oni imaju jos 1 godinu za ozbiljan transfer poslije toga pisi propalo.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 26 mar 2018, 16:26

Meni izgleda da poslje SP2014 da su dosta igraca izgubili glad da opet igraju na veliko takmicenje a i osjeti se i po navijanju navijaca.

Svidza mi se sta Robi zeli da uradi i da igramo dobar nogomet i naravno treba ce vremena a isto imamo tekme sa jacim repkama a ne kao prije prijateljske stanlo sa nekim Lichensteinom a tako nikad neces postati bolji.

Dosta se ovdje o formacijima stanlo pise ali to bas ni nema toliko veze, najvise po meni fali volje i dobre taktike.

Sta vidim ocima svojim I analiziranje igre neznam jer iko slicno misli ali mislim da nam se ovo mora popravti ili uvesti:

Evo Naprimjer mi trebamo da igramo gdje su nam Pjanic, Kolasinac i Dzeko nekako oslobodjeni jer sanjima smo najaci i najvazni nam igraci. Ima toliko utakmica gdje su nam protivnici zatvorli Pjanica a mi nemamo pojma sta drugo, ako je taj Tomic toliko dobar defanzivno kao sto neki pisu treba njega i Besica stavti da nam Pjana ima vise vremena sa loptom a da oni zatvarju te igrace koji njega zatvaraju.

Kolasinac po meni jedini nudi nekakvu prirodnu shirinu na terenu, uz to naravno je jak i dosta brz ali postaje igra previdljiva sanjim a "balance" jako los jer nemam desnu stranu (Podsjeca me malo na moj Man Utd, sve preko ljeve strane) znam da nemamo desnog beka a bilo koga uvesti umjesto nasi stopera jer su prelosi na toj poziciji. Stanlo sam mislio da bi nam Lula tu mogao uraditi dobar posao ali nesjecam se jeli ikad i isproban, svakako kasno za to.

Dzeko je klasa i stanlo ce biti a mislim u ove zadnje godine odkad je Miske napustio puno je uzeo na svoja ramena jer ta krila ili igrac koji igra iza njega se stanlo mjenja a tako nikad neces stvoriti dobar ritam sa saigracem. Po meni licno Visca je taj igrac koji treba biti koristen a ne kao desetka jer nije kreativan a ni krilo jer nije prebrz niti dovoljno jak ali sta vidim ocima snadze se covjek stanlo u dobro vrijeme u sesnestercu i ima solidan "link up play" nesto kao Lingaard a dosta se i bori i trudi sto se trazi a da je i solidan broj golova a sitan sto znaci da je vise agilan i vise ce se faulova vuci na njega. Na Hajrovica se nikad nece moci racunati jer sam se i ja nado ali taj momak je stvarno nedisiplinovan a nezna ni instrukcije izgleda pratit kad pogledas koliko je klubova prosao i koliko je igro,
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 mar 2018, 18:00

Mi imamo samo jednog igraca koji moze nesto sam uraditi to je Dzeko, ostali svi trebaju neki support. Odbrana i veza su nam preslabe, kada Kipar poveca pritisak mi plivamo a kamo li neka jaca repa. Moramo uvesti sistem sa kojim se kolektivno branimo i njega usavrsavati u A repci kao i u U21. Ako to nepromjenimo i mislimo da se mozemo sa jacin nadigravati redovno cemo primati 2-3 komada.
Nisam se nadao da cemo tako brzo izgubiti na kvaliteti. Znao sam da nasa liga nemoze izbaciti par talenata koji mogu mjenjati ove u repki ali me iznenadila dijaspora. Vec 2-3 godine nista iz dijaspore nije doslo da valja.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2018, 18:16

Nista nije doslo da valjda, a ne samo iz dijaspore. Prosjecna smo reprezentacija, kada nas napuste Dzeko i Pjanic onda ce to biti na nivou jedne Bjelorusije, jedino sto nas moze vadit je tvrda timska igra kao sto imaju Island i Sjeverna Irska.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 26 mar 2018, 18:22

Vucevich je napisao/la:Nista nije doslo da valjda, a ne samo iz dijaspore. Prosjecna smo reprezentacija, kada nas napuste Dzeko i Pjanic onda ce to biti na nivou jedne Bjelorusije, jedino sto nas moze vadit je tvrda timska igra kao sto imaju Island i Sjeverna Irska.
Slazem se. Imamo mi nekoliko kvalitetnih igraca, i vjerovatno ce i u buduce doci njih par. Ne puno nego nekoliko kao uvjek. I sada bi mi mogli neke pozitivne stvari napraviti ali fundamentalni problem je sto ja ne vidim taj motiv i zelju kod trenutnih igraca. U pravu je momak iznad sto je napisao, isto kao poslije svijetskog prvenstva da se motiv kod nasih glavnih igraca izgubio. Nemogu nikako da razumim, ali takav dojam imam. Oni ce normalno drugacije govoriti, ali na terenu je skroz druga prica.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 mar 2018, 18:46

Pa normalno je jel su stariji i financijski situirani. Hoce da igraju sto duze u svojim klubovima da bi uzeli jos koju paru nece da se peglaju nizasta sa repkom i da se jos povrijede.
To je sasvim ljudski i normalno.
Evo Edin npr. naravno da mu je bolje iskoristiti ljeto za zenom i djecom u Dubrovniku, baciti koju suplju sa Spahom i Ibricicem pa malo do Sa sa roditeljima nego se **** po Rusiji nizasta.
To je sasvim normalno i opravdano jer ti momci svakako nemaju vremena za porodicu u toku sezone.

Trebaju mladi da preuzmu i da grizu samo su mladi losi fudbaleri i hebiga.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 mar 2018, 18:54

Selektore svaka ti cast! Sjajan potez. Ko je gledao video sa treninga, zna o cemu pisem.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 mar 2018, 19:23

Kada pogledamo onaj sastav pred početak Svjetskog, kada smo imali sjajnu ekipu, i sada ovaj sastav nije teško primjetiti veliko opadanje kvaliteta. Nedostatak Spahića, Mujdže, Misimovića, Hajrovića, Lulića su preveliki, pogotovo prve trojice, nenadoknadiv, bez imalo pretjerivanja.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2018, 19:26

samoposmatram je napisao/la:Selektore svaka ti cast! Sjajan potez. Ko je gledao video sa treninga, zna o cemu pisem.
ne kontam...dzeko i pjanic?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 mar 2018, 19:28

babino je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Selektore svaka ti cast! Sjajan potez. Ko je gledao video sa treninga, zna o cemu pisem.
ne kontam...dzeko i pjanic?
Upravo to. Mozda su i cimeri ovog puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 mar 2018, 19:33

Sheyi je napisao/la:Kada pogledamo onaj sastav pred početak Svjetskog, kada smo imali sjajnu ekipu, i sada ovaj sastav nije teško primjetiti veliko opadanje kvaliteta. Nedostatak Spahića, Mujdže, Misimovića, Hajrovića, Lulića su preveliki, pogotovo prve trojice, nenadoknadiv, bez imalo pretjerivanja.
Ni blizu nije po kvalitetu (pogotovo Mujdza, od kako je otisao igra po desnoj strani je k*rac), uvijek se sjecam onog suta Dzeke u 93 minuti koja je udarila stativu... jbg, mozda i zadnji put da cemo vidjeti SP jos dugoooo.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 mar 2018, 19:37

Sheyi je napisao/la:Kada pogledamo onaj sastav pred početak Svjetskog, kada smo imali sjajnu ekipu, i sada ovaj sastav nije teško primjetiti veliko opadanje kvaliteta. Nedostatak Spahića, Mujdže, Misimovića, Hajrovića, Lulića su preveliki, pogotovo prve trojice, nenadoknadiv, bez imalo pretjerivanja.
Mujdza, Spahic, Misimovic, Lulic i Ibisevic, jedini igraci koji su imali vaznost skoro kao Dzeko, nisu tu.
Zamjenu za njih nismo nasli, to je sigurno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 mar 2018, 10:02

Moram reci da se ne slazem sa forumasima koji propituju potencijal BiH nogometa. Ne sjecam se da smo ikad imali ovako konkurentan U21 tim.
Bez obzira u kakvoj formi pojedinci bili niko ovu momcad nece uspjeti razbiti sto je prije bio slucaj.
Kad pogledam srednji red u kojem imamo Loncara, Gojaka, Menala, Hadziahmetovica, Cavara i vjerovatno Burnica niko ne moze reci da tu ne postoji veliki potencijal. Cak imamo i 4 relativno konkurentna stopera. Dobar prelaz u seniorski nogomet ove grupe igraca i njihovo pravovremeno ukljucivanje u A tim ce Bosni omoguciti mirnu buducnost u ovom sportu. Nadam se da ce i Robi to shvatiti na vrijeme pa da necemo jos dugo gledati neke od vecerasnjih reprezentativaca u A timu.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 27 mar 2018, 11:11

dubrovnik je napisao/la:Moram reci da se ne slazem sa forumasima koji propituju potencijal BiH nogometa. Ne sjecam se da smo ikad imali ovako konkurentan U21 tim.
Bez obzira u kakvoj formi pojedinci bili niko ovu momcad nece uspjeti razbiti sto je prije bio slucaj.
Kad pogledam srednji red u kojem imamo Loncara, Gojaka, Menala, Hadziahmetovica, Cavara i vjerovatno Burnica niko ne moze reci da tu ne postoji veliki potencijal. Cak imamo i 4 relativno konkurentna stopera. Dobar prelaz u seniorski nogomet ove grupe igraca i njihovo pravovremeno ukljucivanje u A tim ce Bosni omoguciti mirnu buducnost u ovom sportu. Nadam se da ce i Robi to shvatiti na vrijeme pa da necemo jos dugo gledati neke od vecerasnjih reprezentativaca u A timu.
Upravo to, od one utakmice sa Njemačkom nismo imali ovakvu U21 ekipu, trener je sposoban i to je najbitnije. :thumbup:
Interesantan fenomen je da su nam U17 generacije redovno uspješne, ako nekako dobiju Dansku danas bit će treće uzastopno prvenstvo ako se ne varam, a U19 zakazuju redovno. Sakib legenda :mrgreen:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 27 mar 2018, 11:47

slika

da smo bogdom uvijek ovako losi bili gdje bi nam kraj bio
ona dzekina genereacija prije 10 godina je bila jedina igrala kao ova sada i od nje smo imali najveci broj kvalitetnih igraca koji su igrali kasnije, za nadati se da je takav slucaj sada i sa ovom
Zarathustra

klikker79
Kontakt:

Post Postao/la klikker79 » 27 mar 2018, 12:20

Moggi je napisao/la:
slika

da smo bogdom uvijek ovako losi bili gdje bi nam kraj bio
ona dzekina genereacija prije 10 godina je bila jedina igrala kao ova sada i od nje smo imali najveci broj kvalitetnih igraca koji su igrali kasnije, za nadati se da je takav slucaj sada i sa ovom
Očigledan pad kvaliteta i dolazak novih generacija... :opaopa:

klikker79
Kontakt:

Post Postao/la klikker79 » 27 mar 2018, 13:07

Ima li kod da prenosi mlade?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 mar 2018, 13:47

Tada su u sastavu bili Džeko, Vedo, Salihović, Pandža i Avdija, ostali nisu napravili nešto značajno poslije. Kada bi i iz ove generacije izašlo 4,5 koji bi bili u budćnosti važni kotači to bi bila odlična stvar.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 19 gostiju.