FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ZELJO MOJA
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ma pustite novinare sta mlate nista se ne zna do ponedeljka
Od "profesionalaca" za ekipu "prijatelja" bi trebao nastupiti i Bulend Biščević, bivši reprezentativac i igrač FK Željezničar, zatim Amar Osim, trener plavih, kao i Refik Šabanadžović, proslavljeni fudbaler, te Mimo Šahinpašić, novinar i voditelj OBN-a...
Braco idemo uciniti dobro djelo i ujedno sefa podrzati
Braco idemo uciniti dobro djelo i ujedno sefa podrzati

NO PYRO NO PARTY
Željezničar igrao protiv milanskog Intera 3:3

http://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljez ... /120616030

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- SkyWallker
Ubi ovo čekanje i neizvjesnost, nigdje informacija pa makar "bombi" pojedinih forumasa
gledam sastav i nesto kontam, nama i ne trebaju sada toliko pojačanja da očekujemo svaki dan da neko dodje i potpiše, golman, štoper i napadač to je sve sto nam treba uz mogucnost da su klasu dvije bolji od ostalih koji igraju na tim pozicijama, problem nam je mjesto golmana, štopera (Nyema ako ode) i napadač u slucaju Adilović da ode a ako i ne ode jos bolje imat ce bar konkurenciju kako treba i to je to, vezni red necu ni da spominjem jos kad se Smajić oporavi bit ce haos
Zeba - Bekrić - Svraka - Smajić
Realno je očekivati da se u ponedjeljak pojavi neko novo lice (osim Brkovića), jer pripreme počinju ko god da dodje trebat ce da se uklopi, uigra itd. znaci vremena ce biti sve manje i manje do nastupa u Evropi pa je za očekivati da "počnu" dolaziti od ponedjeljka

Realno je očekivati da se u ponedjeljak pojavi neko novo lice (osim Brkovića), jer pripreme počinju ko god da dodje trebat ce da se uklopi, uigra itd. znaci vremena ce biti sve manje i manje do nastupa u Evropi pa je za očekivati da "počnu" dolaziti od ponedjeljka

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Taman sam se navikao na tisinu. No news is good newsSkyWallker je napisao/la:Ubi ovo čekanje i neizvjesnost, nigdje informacija pa makar "bombi" pojedinih forumasagledam sastav i nesto kontam, nama i ne trebaju sada toliko pojačanja da očekujemo svaki dan da neko dodje i potpiše, golman, štoper i napadač to je sve sto nam treba uz mogucnost da su klasu dvije bolji od ostalih koji igraju na tim pozicijama, problem nam je mjesto golmana, štopera (Nyema ako ode) i napadač u slucaju Adilović da ode a ako i ne ode jos bolje imat ce bar konkurenciju kako treba i to je to, vezni red necu ni da spominjem jos kad se Smajić oporavi bit ce haos
Zeba - Bekrić - Svraka - Smajić
![]()

Ne vjerujem da ce se ista desiti u ponedjeljak

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Imal sta za opremu?
- BolanBolan
- Kontakt:
Nemojte o tome, odmah će BlueTiger požuriti da napravi kolekciju dresova!nime_tm87 je napisao/la:Imal sta za opremu?

Šala mala, pozdrav za BlueTiger-a...

"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
Obicno je ovako kad se nesto veliko sprema.Da su nam dosad dolazili svaki dan nekakvi igraci za koje neznamo pa nagadjamo jel dobar ili nije ocekujem samo jedno jutro BUM sta bi jel fakat on doso u Zelju.Sto kazu stisalo se pred buru.
treba dovesti Skoru , i staviti ga na klupu...
mislim, kako zbog amosfere u klubu, tako i u samom gradu.

mislim, kako zbog amosfere u klubu, tako i u samom gradu.

Tobejarabi, ni u sali... doduse taj kod Amara nebi ni na klupi biotu i tamo je napisao/la:treba dovesti Skoru , i staviti ga na klupu...
mislim, kako zbog amosfere u klubu, tako i u samom gradu.![]()

- storm_raider
- Kontakt:
Pored Brkovića u podjeljak će se pojaviti i onaj Amerikanac, Gabeljić ili ovako nešto.Ma biće dosta tih igrača na probi ko i svake godine
DRUG NEBI TI PUNCA
Skoro je krenu za parama i evo kako je sad zavrsio, da je potpisao za Sarajevo bolje bi se proveo nego u 3 ligasu. Sad je slobodan igrac i neka Boga moli da nađe angazman.tu i tamo je napisao/la:treba dovesti Skoru , i staviti ga na klupu...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Početkom sljedeće sedmice (ponedjeljak) najavljena je prozivka fudbalera Željezničara, aktuelnog bh. šampiona. I ove godine, kao i protekle tri, svi zaposleni u klubu, nisu imali puno vremena za odmor, zbog nastupa u Evropskim takmičenjima. Menadžera Amara Osima zatekli smo na stadionu Grbavica, gdje je promatrao derbi susret juniora Željezničara i Sarajeva.
- Iznenađem sam utakmicom u kojoj oba trenera nemaju šta kriti i koja je bila dobra. Očigledna je razlika kod ekipa kada igraju na velikom glavnom stadionu, gdje imaju šta pokazati. Ipak, naši tereni sa plastičnom travom, gdje treniraju omladinci, su dosta manji i odmah u startu su u minusu - kaže Amar Osim, menadžer Željezničara.
Jeste li uspjeli napuniti baterije pred novu sezonu?
- Bio sam na odmoru u Italiji pet dana, ali jesam li se odmorio, upitno je. Odmah pri povratku u Sarajevu su me dočekale obaveze, a već u ponedjeljak je prozivka.
I u ovoj pauzi je dosta "mirno" na Grbavici što se dolazaka i odlazaka tiče. Ko će napustiti Grbavicu ovog ljeta?
- Zvanične ponude uopšte ne dobijamo. Tačno je da postoji zanimanje za Eldina Adilovića od strane ukrajinske Zorje i sigurno je da najboljeg strijelca lige nećemo pustiti za "siću".
Da li ima zainteresovanih za ostale igrače?
- Samim osvajanjem duple krune, te dobrim igrama, nastupima u reprezentacijama, interesovanja ima. Da li će doći do nekog transfera, u ovom trenutku se ništa ne može precizirati. Bitno je da klub bude zadovoljan i nećemo nikome praviti probleme. Najviše zainteresovanih je za Zebu, Svraku i Bekrića.
Koliko će Željezničaru teško pasti odlazak standardnog veznog igrača Gerhardta Nyeme?
- Uopšte ne znam gdje se on nalazi i gdje je otišao, tako da ne vjerujem da će se vratiti. On je tako odlučio, jer ipak naša finansijska struktura ne može ga zadovoljiti, pogotovo iz razloga jer je stranac u našoj ligi.
Poslije prozivke, idete u Međugorje. Da li ćete već u Hercergovini odigrati neke kontrolne utakmice?
- Pokušat ćemo naći nekoga, iako će biti teško, jer većina klubova kasnije kreće sa pripremama. Više utakmica očekujemo u drugoj fazi priprema, gdje ćemo igrati sa austrijskim, češkim i slovenskim klubovima, koje ćemo obaviti u Austriji.
Imate li u planu dovoditi neka pojačanja?
- Pojačanja u ekipi će direktno zavisiti od odlazaka. Maksimalno ćemo prodati jednog ili dvojicu igrača. Trenutno je želja defanzivni vezni zbog odlaska Nijeme. Također, postoji mogučnost da ga zamjeni mladi Nermin Zolotić.
Približava se žrijeb pretkola Lige Prvaka. Imate li nekih želja?
- Svi su u startu bolji od nas, imaju bolje koeficijente. Ipak, neke sigurno možemo pobijediti. Cilj uvijek treba imati, a naš je da prođemo pretkolo. Kada je u pitanju bh. šampionat ovisimo sami od sebe, dok u ovom takmičenju dosta toga ovisi o sreći u žrijebanju, koju nismo imali proteklih godina. Volio bih da igramo prvu utakmicu na domaćem terenu, najviše iz razloga da bude pun stadion - kaže za kraj Osim.
Velike reprezentacije se "skrivaju"
Počelo je EP u fudbalu. Kako gledate na dosadašnji dio i ko je po Vama favorit za osvajanje trofeja?
- Na prvenstvu su mnoge reprezentacije odigrale drugačije, nego kako smo ih zamišljali. Ove velike se "skrivaju". Mnogo taktiziraju, jer nisu željeli poraze na startu. Prijatno sam iznenađen Poljskom, Ukrajinom, Hrvatskom, Rusijom, ekipama koje idu do kraja "punim gasom" i ako se velike ekipe ne aktiviraju, može doći do iznenađenja - kaže Osim.
- Iznenađem sam utakmicom u kojoj oba trenera nemaju šta kriti i koja je bila dobra. Očigledna je razlika kod ekipa kada igraju na velikom glavnom stadionu, gdje imaju šta pokazati. Ipak, naši tereni sa plastičnom travom, gdje treniraju omladinci, su dosta manji i odmah u startu su u minusu - kaže Amar Osim, menadžer Željezničara.
Jeste li uspjeli napuniti baterije pred novu sezonu?
- Bio sam na odmoru u Italiji pet dana, ali jesam li se odmorio, upitno je. Odmah pri povratku u Sarajevu su me dočekale obaveze, a već u ponedjeljak je prozivka.
I u ovoj pauzi je dosta "mirno" na Grbavici što se dolazaka i odlazaka tiče. Ko će napustiti Grbavicu ovog ljeta?
- Zvanične ponude uopšte ne dobijamo. Tačno je da postoji zanimanje za Eldina Adilovića od strane ukrajinske Zorje i sigurno je da najboljeg strijelca lige nećemo pustiti za "siću".
Da li ima zainteresovanih za ostale igrače?
- Samim osvajanjem duple krune, te dobrim igrama, nastupima u reprezentacijama, interesovanja ima. Da li će doći do nekog transfera, u ovom trenutku se ništa ne može precizirati. Bitno je da klub bude zadovoljan i nećemo nikome praviti probleme. Najviše zainteresovanih je za Zebu, Svraku i Bekrića.
Koliko će Željezničaru teško pasti odlazak standardnog veznog igrača Gerhardta Nyeme?
- Uopšte ne znam gdje se on nalazi i gdje je otišao, tako da ne vjerujem da će se vratiti. On je tako odlučio, jer ipak naša finansijska struktura ne može ga zadovoljiti, pogotovo iz razloga jer je stranac u našoj ligi.
Poslije prozivke, idete u Međugorje. Da li ćete već u Hercergovini odigrati neke kontrolne utakmice?
- Pokušat ćemo naći nekoga, iako će biti teško, jer većina klubova kasnije kreće sa pripremama. Više utakmica očekujemo u drugoj fazi priprema, gdje ćemo igrati sa austrijskim, češkim i slovenskim klubovima, koje ćemo obaviti u Austriji.
Imate li u planu dovoditi neka pojačanja?
- Pojačanja u ekipi će direktno zavisiti od odlazaka. Maksimalno ćemo prodati jednog ili dvojicu igrača. Trenutno je želja defanzivni vezni zbog odlaska Nijeme. Također, postoji mogučnost da ga zamjeni mladi Nermin Zolotić.
Približava se žrijeb pretkola Lige Prvaka. Imate li nekih želja?
- Svi su u startu bolji od nas, imaju bolje koeficijente. Ipak, neke sigurno možemo pobijediti. Cilj uvijek treba imati, a naš je da prođemo pretkolo. Kada je u pitanju bh. šampionat ovisimo sami od sebe, dok u ovom takmičenju dosta toga ovisi o sreći u žrijebanju, koju nismo imali proteklih godina. Volio bih da igramo prvu utakmicu na domaćem terenu, najviše iz razloga da bude pun stadion - kaže za kraj Osim.
Velike reprezentacije se "skrivaju"
Počelo je EP u fudbalu. Kako gledate na dosadašnji dio i ko je po Vama favorit za osvajanje trofeja?
- Na prvenstvu su mnoge reprezentacije odigrale drugačije, nego kako smo ih zamišljali. Ove velike se "skrivaju". Mnogo taktiziraju, jer nisu željeli poraze na startu. Prijatno sam iznenađen Poljskom, Ukrajinom, Hrvatskom, Rusijom, ekipama koje idu do kraja "punim gasom" i ako se velike ekipe ne aktiviraju, može doći do iznenađenja - kaže Osim.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
U-17: Dinamo Z. - FK Zeljeznicar -> finalni susret
U nedjelju, posljednjeg dana turnira,čiji je moto “Igraj fudbal, živi život”, bit će odigrana utakmica za treće mjesto (10:30 sati), dok je finale na programu u 13:00 sati, uz direktan prijenos na TVSA
Uvijek moze u OLimpicElegant je napisao/la:Skoro je krenu za parama i evo kako je sad zavrsio, da je potpisao za Sarajevo bolje bi se proveo nego u 3 ligasu. Sad je slobodan igrac i neka Boga moli da nađe angazman.tu i tamo je napisao/la:treba dovesti Skoru , i staviti ga na klupu...
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
baš, Gracić voli bivše igrače sarajeva, to znamo odranije, no da li će otići tamo ? baš me zanima ko se interesuje sad za njega...barbarez je napisao/la:Uvijek moze u OLimpic
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- SkyWallker
Cuj Škoro
poznato je da im je jedan kapiten vec dosao u Želju, pa onda zatim tada najbolji igrac nece valjda sada i ikona sa Koševa

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
- istina1981
- Kontakt:
I ovakva nasa Grbavica izgleda predobro kada je ispuni 25000 ljudi. Nadam se da ce ovakvu posjetu nasi momci imati iduce sezone a po meni su je vise nego zasluzili i prosle. Rapsodija u plavom pocinje od 13. minute klipa. Uh najezih se gledajuci.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
FORZA ZELJO !!!
Ma nema šanse Škoro i Željo ne ide jedno sa drugimSkyWallker je napisao/la:Cuj Škoro![]()
![]()
poznato je da im je jedan kapiten vec dosao u Želju, pa onda zatim tada najbolji igrac nece valjda sada i ikona sa Koševa
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.