KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
iskreno se nadam da ne zavrsite ko Sloboda, pa kad se dogodine vratimo iz A1 i vi se oporavite pa da opet bude derbi ko u stara vremena. Ovdje ima onih sto dosta dobro znaju o A1 ligi pa bi volio ko dami kaze hocel imat Sloboda nekih velikih problema za ulazak
Pa cim tako pricas, ocito je da ne znas. Jer je Emir Zimic bio igrac Beobasketa u tom periodu.Misli ti da ne znam.....Zimic nije doveden sa strane,kao pojedinci i znam ja ko je zastupao zimica...
Ako i dalje mislis ,da je imao primanja preko 100 hiljada godisnje zivi u toj iluziji.
Ja sam imao priliku da budem na jednoj skupstini ,gdje su bukva i dino optuzivali jedan drugoga za dug,samo sto je konakovic mnogo sposobniji i lukaviji od admira.
Opet ponavljam,konakovic je u jako dobrim odnosima sa miskom,koji je razlog samo on zna ..
Ja ne govorim da usa igraci nisu dobili novac,ali su zaradivali extra novac,koji bosna nikad nije ni imala,jer sponzori nisu ni ispostovali ono sto su trebali,ehh sada ko je kriv za to?.....
Duga je ovo prica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Pa cim tako pricas, ocito je da ne znas. Jer je Emir Zimic bio igrac Beobasketa u tom periodu.Misli ti da ne znam.....Zimic nije doveden sa strane,kao pojedinci i znam ja ko je zastupao zimica...
Ako i dalje mislis ,da je imao primanja preko 100 hiljada godisnje zivi u toj iluziji.
Ja sam imao priliku da budem na jednoj skupstini ,gdje su bukva i dino optuzivali jedan drugoga za dug,samo sto je konakovic mnogo sposobniji i lukaviji od admira.
Opet ponavljam,konakovic je u jako dobrim odnosima sa miskom,koji je razlog samo on zna ..
Ja ne govorim da usa igraci nisu dobili novac,ali su zaradivali extra novac,koji bosna nikad nije ni imala,jer sponzori nisu ni ispostovali ono sto su trebali,ehh sada ko je kriv za to?.....
Duga je ovo prica.
Izgleda , da me ne razumijes.
Kome je pripadao zimic prije beobasketa?I GDJE JE IGRAO TADA?
Ti meni hoces da kazes kada ga preuzeo beobasket plata mu je postala 4 puta veca?
Nisam spominjao zimica u prvom tekstu,nego sam rekao beobasket igrace ""koji su bili dovedeni u bih iz srbije!!
Ti ne shvatas sta ti pricam i govorim. Emir Zimic je bio igrac Beobasketa u to vrijeme i to je istina. To sto ti nisi znao, pa se sada vadis je neka druga stvar. Nebitno.
Volio bih kada bi mi neko objasnio kako to da je Lance Williams imao platu od 130. 000 eura i nije bio clan Beobasketa, i sve mu se isplatilo (kao i svim Amerima tada), a s druge strane u Bukvino doba dug od 5,2 miliona KM.
Da se mi razumijemo, ja ne branim nikoga niti sekunde, samo cinjenice su u pitanju. Ili je bivsi menadzment onda ipak znao nesto kad je dovodio igrace, pa uhvatio Lensa za te pare, ili Baileya koji je imao smijesna primanja u odnosu na npr. Sehovica?
Volio bih kada bi mi neko objasnio kako to da je Lance Williams imao platu od 130. 000 eura i nije bio clan Beobasketa, i sve mu se isplatilo (kao i svim Amerima tada), a s druge strane u Bukvino doba dug od 5,2 miliona KM.
Da se mi razumijemo, ja ne branim nikoga niti sekunde, samo cinjenice su u pitanju. Ili je bivsi menadzment onda ipak znao nesto kad je dovodio igrace, pa uhvatio Lensa za te pare, ili Baileya koji je imao smijesna primanja u odnosu na npr. Sehovica?
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Ti ne shvatas sta ti pricam i govorim. Emir Zimic je bio igrac Beobasketa u to vrijeme i to je istina. To sto ti nisi znao, pa se sada vadis je neka druga stvar. Nebitno.
Smjesan si majkemi.Jasno je meni kome je pripadao Zimic, ali nije dosao preko beobasketa u kk bosnu.Raspitaj se koliko su kasirali´´ non amerikanci´´ koje je misko poslao u kk bosnu a da ne spominjem trenera ...
Nije jedini problem bio konakovic,ja i dalje tvrdim sposobniji je od bukve,ali je mnogo stete ovom klubu konakovic napravio...
Lence,ovaj, onaj sve je to nebitno...
Nije nama beobasket upropastio klub,nego oni sto su ga vodili.
Hvala ti doe. I sa novim nickom si ostao licemjer. Ali navikao sam ja od tebe i na teze rijeci, to meni nije nista novo
Sto se tice situacije u Bosni, tu se ja nemam sta da raspitujem, jer znam kako je sve funkcionisalo, zato sto sam prvo navijac bio, pa onda nesto drugo, a danas nesto sasvim trece, sto se tice kluba. Osoba kao ti ne moze meni pricati te stvari, jer sam dosta stvari vidio svojim ocima.

Sto se tice situacije u Bosni, tu se ja nemam sta da raspitujem, jer znam kako je sve funkcionisalo, zato sto sam prvo navijac bio, pa onda nesto drugo, a danas nesto sasvim trece, sto se tice kluba. Osoba kao ti ne moze meni pricati te stvari, jer sam dosta stvari vidio svojim ocima.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Totalno si otisao sa teme!!neno#4 je napisao/la:Hvala ti doe. I sa novim nickom si ostao licemjer. Ali navikao sam ja od tebe i na teze rijeci, to meni nije nista novo![]()
![]()
evo sada gledam avaz i interesatno mi je da nema on line clanka gdje se bukva pravda i navodi sta mu je konakovic ostavio u amanet, a pogotovu sto niko ne navodi da je konakovic na samom odlasku u ime kluba uzeo 1,6 mil. KM duga da zatvori potrazivanja koja su igraci imali prema klubu i tako je prividno izasao cist, a ostavio da kredit dospije na naplatu kada direktor bude bukva
odmah da naglasim da ne pravdam bukvu, ali razlika izmedju ove dvojice da je bukva nesposoban i sitni prevarant, a da je konakovic sposoban ali i zestoko korumpiran
inace isti je jos u kosarkaskom savezu kantona sarajevo kao delegat kojeg je nominovala KK Bosna, cime se vec sluzio kada je pomogao sparsima do dovedu glogovca, a cujem da je bio umjesan i u prelazak nedima buze u isti klub
odmah da naglasim da ne pravdam bukvu, ali razlika izmedju ove dvojice da je bukva nesposoban i sitni prevarant, a da je konakovic sposoban ali i zestoko korumpiran
inace isti je jos u kosarkaskom savezu kantona sarajevo kao delegat kojeg je nominovala KK Bosna, cime se vec sluzio kada je pomogao sparsima do dovedu glogovca, a cujem da je bio umjesan i u prelazak nedima buze u isti klub
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nisi upravu nermine za Glogovca i Buzu. Rukovdstvo Bosne je islo po Glogovca, tj. otislo da njegovim roditeljima ponudi pricu:"Bili smo prvaci Europe '79, pa bi nam bila velika cast da vase dijete igra za Bosnu". Ja to znam, jer sam bio prisutan kada se dogovaralo ko ce da ide
..I to sasvim slucajno, na prijateljskoj utakmici BiH - Crna Gora u Maloj dvorani. A onda se pocela prodavati prica kako je Glogovac igrac Beobasketa, pa mu nedaju u Bosnu.
Za Buzu, djetetu nije isplaceno 10 - tak stipendija, i otac vise nije zelio da dijete igra besplatno i da snosi silne troskove i napravio je odlican potez sto ga je prebacio u Spars.
Sto se tice malog Salica, koji je dosao u Sparse, Dario iz Bijeljine ga je nudio prvo Bosni. I onda od Sparsa dobio 20. 000 KM za doticnog igraca.
A sto se tice Dine, znas moje misljenje o njemu.

Za Buzu, djetetu nije isplaceno 10 - tak stipendija, i otac vise nije zelio da dijete igra besplatno i da snosi silne troskove i napravio je odlican potez sto ga je prebacio u Spars.
Sto se tice malog Salica, koji je dosao u Sparse, Dario iz Bijeljine ga je nudio prvo Bosni. I onda od Sparsa dobio 20. 000 KM za doticnog igraca.
A sto se tice Dine, znas moje misljenje o njemu.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno, šta ono bi sa Sparsima, najvećom pričom bh. košarke?
Jel taj megauspješni sportski kolektiv uspio da se plasira u vrhunsko takmičenje poput Lige 13?
Odličan potez, igrati za ekipu koja ne može prekočiti Kakanj. nema šta.
Jel taj megauspješni sportski kolektiv uspio da se plasira u vrhunsko takmičenje poput Lige 13?
Ubleha kao i sve sto se dize bez pokricacikac je napisao/la:Neno, šta ono bi sa Sparsima, najvećom pričom bh. košarke?

Ja nikakve koristi od plasiranja Sparsa u Ligu 13 nisam imao niti cu. Ne znam zasto meni pitanje. Ja sam bio prvi koji je rekao da su djeca prenapuhana i da Selimovic mase s njim pricom, ovaj je 200. 000 eura, ovaj 300.000.
Bilo bi mi drago da su uspjeli, jer se u njemu nalazi nekoliko potencijalnih reprezentativaca. Sa boljim trenerom bi uspjeli sigurno i bili bi bolji puno.
Ali, postali su juniorski prvaci BiH, vjerovatno i pionirski, mada su i Sparsi i Siroki podijelili zlatne medalje

Bilo bi mi drago da su uspjeli, jer se u njemu nalazi nekoliko potencijalnih reprezentativaca. Sa boljim trenerom bi uspjeli sigurno i bili bi bolji puno.
Ali, postali su juniorski prvaci BiH, vjerovatno i pionirski, mada su i Sparsi i Siroki podijelili zlatne medalje

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
zar ne reče ti da su Sparsi glavna košarkaška priča u Sarajevu?
pa mi čudno, glavni, a ne mogu da se izbore za ligaški susret sa Vogošćom.
Ako ti mislis da nisu, uredu.
Ali ako isto tako mislis da nisu napravili dosada velike stvari, onda ili ne znas sta pricas, ili se pravis da ne znas.
Ali ako isto tako mislis da nisu napravili dosada velike stvari, onda ili ne znas sta pricas, ili se pravis da ne znas.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
rezultatski, ne vidim da su napravili bilo šta što vogošća ne napravi svake godine (kad ima neuspješnu sezonu)... osim što su napuhali priču ko da će za 4 godine igrati euroligu. a mi koji navijamo za bosnu, dobro znamo sve o toj priči i ublehašima koji je plasiraju.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
KAk nisu napravili nista.PA ponizavali su konkurenciju na juniorskom prvenstvu BiH.To što su imali topa za trenera i sto je forsirao starce (Tuljkovića - ispucavaos se do besvjesti) je druga priča.O playu da ne govorim.Kako ući u ligu bez pozicije play.Nikako! Trbić je greška i skupo su je platili.cikac je napisao/la:zar ne reče ti da su Sparsi glavna košarkaška priča u Sarajevu?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Samo sto za Vogoscu, Triland i ostale igraju ljudi stari po 30 godina, tipa Guzonjica, Cengica, Memica i ostalih. Ovdje su veliki dio posla iznijeli ovi momci. Ja nigdje nisam vidio da su oni tako to bas rekli.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
bez uvrede, ali ja pratim seniorsku košarku, a i diskutujemo na temi (nekad) ozbiljnog kluba, bivšeg prvaka evrope. bez obzira koliko bosna trenutno bila na koljenima, malo je uvrjedljivo na ovoj temi pisati o sjajnim uspjesima polufinalu A1 lige i dodati još "a tek da smo imali playa i trenera... gdje bi nam kraj bio".
uspjesi u dječijim ligama su super, svaka čast, ali mislio sam da govorimo bar o krovnim takmičenjima u ovoj antikošarkaškoj državi.
još ćemo početi pričati o turniru kemine raje i najboljem klubu mjesne zajednice toka-džeka...
RIBERY, kako ćeš reći da Kemo nema pojma sa košarkom, zabio Hami i njegovoj raji 20 koševa na cimenti!
A u Haminoj raji, da vidiš koliki su... imaju trojica - briju se!

uspjesi u dječijim ligama su super, svaka čast, ali mislio sam da govorimo bar o krovnim takmičenjima u ovoj antikošarkaškoj državi.
još ćemo početi pričati o turniru kemine raje i najboljem klubu mjesne zajednice toka-džeka...
RIBERY, kako ćeš reći da Kemo nema pojma sa košarkom, zabio Hami i njegovoj raji 20 koševa na cimenti!

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ne znam ako ti misliš da su se 16godišnjaci trebali prošetati ligom onda je uredu.Momci su iznijeli ligu na svojim plećima, a onda su gurnuti u stranu da bi čiča Gliša , Tuljan i ostali dobili minute pred penzionisanje.cikac je napisao/la:bez uvrede, ali ja pratim seniorsku košarku, a i diskutujemo na temi (nekad) ozbiljnog kluba, bivšeg prvaka evrope. bez obzira koliko bosna trenutno bila na koljenima, malo je uvrjedljivo na ovoj temi pisati o sjajnim uspjesima polufinalu A1 lige i dodati još "a tek da smo imali playa i trenera... gdje bi nam kraj bio".
RIBERY, kako ćeš reći da Kemo nema pojma sa košarkom, zabio Hami i njegovoj raji 20 koševa na cimenti!A u Haminoj raji, da vidiš koliki su... imaju trojica - briju se!
![]()
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
čestitam im. to je super za njih. samo ne kontam kako to Sparse čini boljim od ove raspale Bosne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.