Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Lotus » 14 jul 2015, 18:51

Ethel je napisao/la:Nemam ja sta pljuvati ili ne pljuvati, sve se vidi, ne mozes hvaliti igru lika koji je danas i tokom cijelog turnira na 20% suta za tri poena, a uzima u prosjeku 7-8 suteva po utakmici. Recimo Srdjan Milanovic je odigrao mnogo bolju partiju od Luzaica, ako cemo vec nekoga izdvajati, ali ni to nije priblizno dobra partija da kazes da na nekog mozes racunati.

Igraju za reprezentaciju, ne za klub, naravno da ce da se bore, to je prva i osnovna stvar repke, da se boris za nju i to se podrazumijeva. Imamo srece sto su i ostale reprezentacija na turniru ocajne, vec sam rekao da su ekipe od prosle godine redali bi katastrofe za katastrofom, ali sta je tu je.
Necu da vise diskutujem o tome..
Tebi ako se ne svidja kako igramo nemoj ni gledat, rijesio si problem.Dodjes ovdje izbacujes neke frustracije nazivas momke kretenima,idiotima,pa de saberi se malo.
Opet kazem,svaka cast momci i nek vam ovi pljuvaci ovdje budu motivacija u narednim utakmicama :bih:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 jul 2015, 18:56

Normalno da cu gledati, ali cisti je idiotizam napraviti 4 napada zaredom faul u napadu, a u petom dobiti opomenu pred tehnicku. Sramota je ovako igrati na turniru, kad igraju dobro treba pohvaliti naravno, ali mi smo uceni da kad smo katastrofa odmah nalazimo neke izgovore, pobjeda je pobjeda, ali generalno nema se cemu cestitati ovoj generaciji, jedino eventualni opstanak u diviziji koji je i ovom pobjedom miljama daleko.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 14:03

Lotus je napisao/la:Svaka cast momci :clap: Ivkovic i Luzaic pokazali da se moze racunati na njih.Loncar isto imo solidnu rolu..bravo momci :bih:
Ne mogu da vjerujem da neko moze reci nakon ovih 6utakmica (ako ih je gledao sve) da se moze racunati na Luzaica, Ivkovica i Loncara, ja nezz jel mi gledamo istu kosarku :roll:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2015, 14:19

mirsad993 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Svaka cast momci :clap: Ivkovic i Luzaic pokazali da se moze racunati na njih.Loncar isto imo solidnu rolu..bravo momci :bih:
Ne mogu da vjerujem da neko moze reci nakon ovih 6utakmica (ako ih je gledao sve) da se moze racunati na Luzaica, Ivkovica i Loncara, ja nezz jel mi gledamo istu kosarku :roll:
Ja isto tako kao i @lotus mislim da na ovu trojicu možemo računanti u budućnosti. U njima ima potencijala mada se nekima od vas oni ne sviđaju i ja to razumijem. Buza i POlutak su sigurni A reprepzentativci ako ih kakva glupost ne zezne. Zahiragić je dobar i može biti i bolji ako dobro na popravi šut. Lakić se isto može svrstati u prvu grupu. Ostatak ekipe tj TUna, Davor, Milanović, Gačić, Garić mogu biti samo prosječni igrači u našoj ligi. Gačić mora promijeniti psihu i to dobro ako želi nešto više. Pravo razočarenje. Kataloški prijer kako otac uništi dijete. Garić slično, mada ima još nade za njega jer je u dobrom klubu. Umjesto oviih gore igrača su morali ići Lazić, Luka Jovanović i Mateo ako su već opravdano falili ostali (alibegović,Šehić, Ćataković, Dino Alić, Stipanović :) itd itd) kako mi rekoste. Laka je navodno propustio dobar dio treninga, a Lazić je bio prekobrojna trojak. Mislim da su to obje greške LJubine. Lukaje bio pripreljen sigurno za 15 min po tekmi koliko mu igraju i Gačić i Garić, a Lazić je bolji kao lažna 4 od obojice i Srđana i Davora koji su navodno prave četvorke.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 14:47

zaboljisportuBiH je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:
Ja isto tako kao i @lotus mislim da na ovu trojicu možemo računanti u budućnosti. U njima ima potencijala mada se nekima od vas oni ne sviđaju i ja to razumijem. Buza i POlutak su sigurni A reprepzentativci ako ih kakva glupost ne zezne. Zahiragić je dobar i može biti i bolji ako dobro na popravi šut. Lakić se isto može svrstati u prvu grupu. Ostatak ekipe tj TUna, Davor, Milanović, Gačić, Garić mogu biti samo prosječni igrači u našoj ligi. Gačić mora promijeniti psihu i to dobro ako želi nešto više. Pravo razočarenje. Kataloški prijer kako otac uništi dijete. Garić slično, mada ima još nade za njega jer je u dobrom klubu. Umjesto oviih gore igrača su morali ići Lazić, Luka Jovanović i Mateo ako su već opravdano falili ostali (alibegović,Šehić, Ćataković, Dino Alić, Stipanović :) itd itd) kako mi rekoste. Laka je navodno propustio dobar dio treninga, a Lazić je bio prekobrojna trojak. Mislim da su to obje greške LJubine. Lukaje bio pripreljen sigurno za 15 min po tekmi koliko mu igraju i Gačić i Garić, a Lazić je bolji kao lažna 4 od obojice i Srđana i Davora koji su navodno prave četvorke.
Daj ba ljudi jel se vi zezate ,oni da mogu do A repke, kvalitetom nikad ni blizu, i ne mogu da vjerujem da mozes reci da je Zahiragic dobar to ne moze u istu recenicu ,u ovoj ekipi samo Buza je dobar i to se vidi, Lakic ima malu minutazu zahvaljujuci selektoru iako mislim da je tu odmah iza Buze, fali mu malo samopouzdanja otkako je masio ona 4 zaredom slobodna bacanja protiv Italije nije na nivou na kojem je bio do tada, ali vidi se da je skolovan igrac i atletski veoma mocan, Polutak ukoliko u ove naredne 2-3sezone na seniorskom nivou ne unaprijedi svoju igru u svim segmentima bice teski prosjek mozda ABA igrac, ostali :nene: , a Lazic je se morao naci medju 12 jer je na U18 prosle godine igrao kao 4 a sad kao selektor kaze kao da je bio prekobrojna 3, a i ako jeste u sustini 3 opet bi za dvije klase odigrao bolje od ovih nasih tzv 4 Karamatica, Loncara i Milanovica

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2015, 15:02

Nisam ja rekao za ostale da su A repka već samo za Buzu i Polutka a ostali imaju potencijal da budu, osim ove petorice koju sam otpisao.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 jul 2015, 15:04

Ako Lončar ikad bude na sirem spisku A reprezentacije, ili ikad zaigra za neki ozbiljan seniorski klub, ja se selim s planete Zemlje. Skoro isto to vrijedi i za Luzaica i Ivkovica. Jadni smo mi, ako se na njih ozbiljno racuna u buducnosti. Takvih "potencijala" je propalo, da im se sad ni trag ne zna... Iz ove ekipe Buza, Polutak i kapak, kako sam i napisao u mom prethodnom postu na ovu temu. Lakic bi mozda mogao nesto da napravi, ali mora mnogo da radi, plafon mu je neki abaligas.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 jul 2015, 15:10

Buza i Polutak, eventualno Lakic, svima ostalima je plafon nasa liga. Zahiragic je los play sa ocajnim sutem kojeg ne nadoknadjuje asistencijama.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 15 jul 2015, 16:03

[youtube][/youtube]
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 16:13

mirsad993 je napisao/la:
Mislio sam da mozemo racunati na njih u narednim utakmicama na prvenstvu.Nekim igracima treba vise igre da dobiju samopouzdanej jer igraju sa vecim strahom za razliku od ostalih.
Sto se tice seniorske kosarke od ove trojice samo Loncar po meni ima sanse zbog odlicnog tijela i fizikalija.Samo da se dohafiza malo..
Lakic jeste atletski jak,al ja u njemu ne vidim igraca dalje od nase lige,ne mozes ti igrat 2 i 3,a imat onako ocajan sut..
Sve u svemu cilj je opstanak i ne znam sto pojedini dzabe gube nerve i onda i nas ovdje na forumu potpaljuju..sa ovakom ekipom kad bi izobrili opstanak to bi bilo ravno osvajanju medalje :D

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 16:38

Lotus je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:
Mislio sam da mozemo racunati na njih u narednim utakmicama na prvenstvu.Nekim igracima treba vise igre da dobiju samopouzdanej jer igraju sa vecim strahom za razliku od ostalih.
Sto se tice seniorske kosarke od ove trojice samo Loncar po meni ima sanse zbog odlicnog tijela i fizikalija.Samo da se dohafiza malo..
Lakic jeste atletski jak,al ja u njemu ne vidim igraca dalje od nase lige,ne mozes ti igrat 2 i 3,a imat onako ocajan sut..
Sve u svemu cilj je opstanak i ne znam sto pojedini dzabe gube nerve i onda i nas ovdje na forumu potpaljuju..sa ovakom ekipom kad bi izobrili opstanak to bi bilo ravno osvajanju medalje :D
Ne bih se bas slozio da sa ovom ekipom opstanak bi imao vrijednost kao medalja, zato sto su i ostale ekipe katastrofalne, pa jedna Belgija koju smo mi sveli na 3poena u cetvrtini juce izgubi od Srbije 2 razlike koja je objektivno najjaca na prvenstvu sto dovoljno govori o kvalitetu ovog takmicenja, a i Buza je sigurno medju top 5 igraca na ovom prvenstvu kvalitete sto se tice tako da smo opstanak u ovakvoj konkurenciji vec do sada trebali da osiguramo

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 17:43

[
Sve u svemu cilj je opstanak i ne znam sto pojedini dzabe gube nerve i onda i nas ovdje na forumu potpaljuju..sa ovakom ekipom kad bi izobrili opstanak to bi bilo ravno osvajanju medalje :D[/quote]
Ne bih se bas slozio da sa ovom ekipom opstanak bi imao vrijednost kao medalja, zato sto su i ostale ekipe katastrofalne, pa jedna Belgija koju smo mi sveli na 3poena u cetvrtini juce izgubi od Srbije 2 razlike koja je objektivno najjaca na prvenstvu sto dovoljno govori o kvalitetu ovog takmicenja, a i Buza je sigurno medju top 5 igraca na ovom prvenstvu kvalitete sto se tice tako da smo opstanak u ovakvoj konkurenciji vec do sada trebali da osiguramo[/quote]

aahahahhahahahah nadam se da se salis?Srbija je sve utakmice oderala i uz Spaniju dva koplja su iznad ostalih selekcija..to sto su imali los dan svakom se moze desit...Buza top pet :urnebes: Mi do jucerasnje utakmice igrali sa tri igraca u rotaciji pritom i ta tri osciliraju nenormalno..
Mi da smo prosli grupu vidio bi onda da bi nas svi otresli ko slinu..

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 17:57

ne znam cemu se ibretis toliko :crazy: , maloprije govoris da smo igrali egal s francuzima, dobili italijane a sad kao svi bi nas tresli u drugom krugu ,a u tom drugom krugu bi igrali protiv Izraela i Latvije a evo Belgija igra egal i protiv Latvije a Izrael su vec pobijedili a mi i s Belgijom na jednu loptu izgubismo, stv nezz otkud toliki cinizam, mislis da je Jaramaz ili mozda Zagorac veci potencijal od Buze ali ja ne ,trebamo i mi malo svoje cijeniti zato i jesmo gdje smo, u svakom slucaju sretno mocima :bih:

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 18:05

mirsad993 je napisao/la:ne znam cemu se ibretis toliko :crazy: , maloprije govoris da smo igrali egal s francuzima, dobili italijane a sad kao svi bi nas tresli u drugom krugu ,a u tom drugom krugu bi igrali protiv Izraela i Latvije a evo Belgija igra egal i protiv Latvije a Izrael su vec pobijedili a mi i s Belgijom na jednu loptu izgubismo, stv nezz otkud toliki cinizam, mislis da je Jaramaz ili mozda Zagorac veci potencijal od Buze ali ja ne ,trebamo i mi malo svoje cijeniti zato i jesmo gdje smo, u svakom slucaju sretno mocima :bih:
Evo sad cu ti rec..cijelo ovo prvenstvo pisem kako je ova generacija ogranicena kosarkaski zato sto vecina njih stagnira duze vrijeme,a isto tako pisem i glavni razlog nase egal zavrsnice sa francuzima i pobjede nad italijanima je BORBA gdje momci daju daleko iznad svojih realnih mogucnosti koje su kako svi vidimo ocito slabe u vecine nasih igraca..
Pitas li se zasto smo pali protiv hrvatske koja je slabija od svih nas u grupi,pa bas zbog umora,fajta koji smo imali protiv ovih prethodnih selekcija gdje smo na snagu i cvrstu odbranu ostvarili dobar rezultat,a onda ostali bez daha protiv hrvata..
Nemoj sta zamjerit nekad i ja reagujem prenaglo,al to uradim kad vidim da vecina pljuje po igracima koji GINU da bi ostali u a diviziji :bih:

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 18:10

Lotus je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:ne znam cemu se ibretis toliko :crazy: , maloprije govoris da smo igrali egal s francuzima, dobili italijane a sad kao svi bi nas tresli u drugom krugu ,a u tom drugom krugu bi igrali protiv Izraela i Latvije a evo Belgija igra egal i protiv Latvije a Izrael su vec pobijedili a mi i s Belgijom na jednu loptu izgubismo, stv nezz otkud toliki cinizam, mislis da je Jaramaz ili mozda Zagorac veci potencijal od Buze ali ja ne ,trebamo i mi malo svoje cijeniti zato i jesmo gdje smo, u svakom slucaju sretno mocima :bih:
Evo sad cu ti rec..cijelo ovo prvenstvo pisem kako je ova generacija ogranicena kosarkaski zato sto vecina njih stagnira duze vrijeme,a isto tako pisem i glavni razlog nase egal zavrsnice sa francuzima i pobjede nad italijanima je BORBA gdje momci daju daleko iznad svojih realnih mogucnosti koje su kako svi vidimo ocito slabe u vecine nasih igraca..
Pitas li se zasto smo pali protiv hrvatske koja je slabija od svih nas u grupi,pa bas zbog umora,fajta koji smo imali protiv ovih prethodnih selekcija gdje smo na snagu i cvrstu odbranu ostvarili dobar rezultat,a onda ostali bez daha protiv hrvata..
Nemoj sta zamjerit nekad i ja reagujem prenaglo,al to uradim kad vidim da vecina pljuje po igracima koji GINU da bi ostali u a diviziji :bih:
Taj umor da smo prosli grupu bi nas stigao i sta mislis sta bi nam bilo protiv selekcija koje su jace od hrvatske koja nas je visoko porazila,pa zgazili bi nas ,eto to je to otprilike sto ti gore nisam napisao..

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 18:45

Pa dobro poenta je da i ja i ti bi najvise voljeli da oni ostanu na kraju nekako u A diviziji, ali morao sam reagovati jer ne slazem se bas da je opstanak ove generacije ravan medalji kao i da ona 3 igraca da ne pominjem opet imaju kalibra kasnije igrati u A repki, ali eto ispostavilo se da si ti mislio na ostatak prvenstva da mogu pomoci tako da se nismo razumjeli najbolje :bih: :bih:

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 18:48

mirsad993 je napisao/la:Pa dobro poenta je da i ja i ti bi najvise voljeli da oni ostanu na kraju nekako u A diviziji, ali morao sam reagovati jer ne slazem se bas da je opstanak ove generacije ravan medalji kao i da ona 3 igraca da ne pominjem opet imaju kalibra kasnije igrati u A repki, ali eto ispostavilo se da si ti mislio na ostatak prvenstva da mogu pomoci tako da se nismo razumjeli najbolje :bih: :bih:
Ma to je to,sve ok ;) Sretno momcima :bih:

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 15 jul 2015, 18:50

evo sad gledam i racunam i mislim da je racunica jasna ako pobijedimo prolazimo a ako izgubimo ispadamo i to je to :D ajmo momci :bih:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 15 jul 2015, 18:50

vraca se buza kod nas.
ovaj stamatis kod grka mi poznato zvuci, da nas nije filovao na nekim od proslih prvenstava

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 27 gostiju.