Jeste napredak u prodaji igraca,u to ne treba sumnjati.Druga je stvar sto mi ocekujemo da cemo jako brzo napredovati.Ako su prosle godine uspjeli da prodaju par igraca za cifre od 400 hiljada,odmah se ocekuje da cemo vec ove godine ici na milion eura.
Bude li se ovako islo i igralo u ligi i bude li klub lagano napredovao onda ce se doci i do toga.Ali po meni prvo moramo u evropi nesto bolje odigrati rezultatski.Da bi se to postiglo onda se mora i vise uloziti u kadar.Vise ulaganja znaci da dolaze bolji igraci,ali i oni imaju prodajnu vrijednost koja je veca.U to se sve lagano ulazi,da li ce doci do toga vec ove godine ili u sljedecih par godina to je pitanje.Ali cini mi se da idemo u tom pravcu.Za sada je ovo dobra prodajna vrijednost,klub moze da zivi od ovoga,ali ce nam trebati napor vise da krenemo bolje u evropi.Tek tada ce doci do vece trzisne vrijednosti.Ili ako neko zaigra za repku.Svraki je vrijednost sigurno naglo skocila samo sa jednim nastupom za BiH.Sigurno nije zbog njegovih 10 golova u premijer ligi.Treba strpljenja,a Amar radi pametno,pokusava izvuci trzisni maksimum i kada je svjestan da ne moze izvuci vise,onda i proda nekog igraca
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !