Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

High

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la High » 23 mar 2016, 01:18

Vidi se utjecaj Bajine kakofonije. :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 mar 2016, 01:29

Dobro, mozda sam i ja malko pretjerao kad sam rekao da je seljacina, mada da sam pogrijesio skroz - nisam (neko ce se sjetiti njegovog mlataranja zvakom na predstavljanju kad je izvucen na draftu, kao da je dosao u kladionicu il slicnu ustanovu), ali meni i nije bas ok ovo sto radi sa provociranjem....mozda u pojedinim trenucima to djeluje "simpaticno", ali definitivno nema potrebe da nekog ponizava nakon sto ga blokira, pogodi sut preko njega itd...zar se ne mozes okrenuti ko sav normalan svijet i nastaviti igrati utakmicu ?

I tacno sam znao da ce neko napisati nesto tipa "Juka igra u NBA i prima milione, a vi sto sjedite za tastaturom sta vi imate"....klasik...glupi klasik koji veze s vezom nema :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 mar 2016, 07:52

Papastathopoulos je napisao/la:Dobro, mozda sam i ja malko pretjerao kad sam rekao da je seljacina, mada da sam pogrijesio skroz - nisam (neko ce se sjetiti njegovog mlataranja zvakom na predstavljanju kad je izvucen na draftu, kao da je dosao u kladionicu il slicnu ustanovu), ali meni i nije bas ok ovo sto radi sa provociranjem....mozda u pojedinim trenucima to djeluje "simpaticno", ali definitivno nema potrebe da nekog ponizava nakon sto ga blokira, pogodi sut preko njega itd...zar se ne mozes okrenuti ko sav normalan svijet i nastaviti igrati utakmicu ?

I tacno sam znao da ce neko napisati nesto tipa "Juka igra u NBA i prima milione, a vi sto sjedite za tastaturom sta vi imate"....klasik...glupi klasik koji veze s vezom nema :)
Gledaj druze, ovo sto Juka radi se radilo i radit ce se i prije i poslije Juke u NBA, nije on nista novo ni donio ni prezentovao, NBA je show a Juka se odlicno uklapa u to, 100 puta vidjeno ako neko zakuca preko tebe ili te blokira da slijedi podjebavanje pa i na basketu u parku a ne u NBA.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 mar 2016, 11:39

Vidi se da ne pratite NBA tako da ne pišite gluposti. Samo bahato Jusufe!
Nad tobom sunce najljepše sja

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 23 mar 2016, 11:54

pinoglavi je napisao/la:Vidi se da ne pratite NBA tako da ne pišite gluposti. Samo bahato Jusufe!
Nije to stvar NBA nego stvar opšte kulture i odgoja.

naravno da ima majmuna koji prakticiraju show i spektakl, ali ima mnogo više normalnih ljudi koji ne reaguju na taj način. Stvar je izbora, odnosno 'kakav si k'o čovjek'.

Juka takođe ima izbor - da bude poput Novitckog ili brojnih drugih evropljana koji su igrali i bili primjer ili da bude poput nekih majmuna, koji žele da budu majmuni. On je izgleda izabrao da bude ovo drugo.

Mnogo je manji broj igraća koji prave show od onih koji igraju samo košarku.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 mar 2016, 12:26

ma da se razumijemo, neki potezi koje jusuf ima ne služe mu na čast, ali večina ovih koji brane "moral" su našli u ovome samo još jednu alatku kako bi pljuvali po njemu

činjenica je da jusuf zna pretjeratu u reakcijama, ali to nije ni blizu onome što čak večina NBA igrača radi kako na terenu tako van njega (alkohol, nasilje, droga,...), pa taj "king" se tako odvratno ponašao prema Novitckom kada je bio prehlađen u finalnoj seriji kada je tek došao u Miami i eto sada se u Bosni našli dežurni moralisti da zamjere Jusufu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 mar 2016, 12:31

nerminh74 je napisao/la:ma da se razumijemo, neki potezi koje jusuf ima ne služe mu na čast, ali večina ovih koji brane "moral" su našli u ovome samo još jednu alatku kako bi pljuvali po njemu

činjenica je da jusuf zna pretjeratu u reakcijama, ali to nije ni blizu onome što čak večina NBA igrača radi kako na terenu tako van njega (alkohol, nasilje, droga,...), pa taj "king" se tako odvratno ponašao prema Novitckom kada je bio prehlađen u finalnoj seriji kada je tek došao u Miami i eto sada se u Bosni našli dežurni moralisti da zamjere Jusufu
ne znaju oni ko je bio rodman. obuče se u vjenčanicu napuši se trave pa oplete po ženama
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 23 mar 2016, 12:41

nerminh74 je napisao/la:ma da se razumijemo, neki potezi koje jusuf ima ne služe mu na čast, ali večina ovih koji brane "moral" su našli u ovome samo još jednu alatku kako bi pljuvali po njemu

ma ja, samo nek je nase, branit ćemo ga do smrti, **bem ti više nacionalizam i ta sranja.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 23 mar 2016, 12:44

DANTES je napisao/la:

ne znaju oni ko je bio rodman. obuče se u vjenčanicu napuši se trave pa oplete po ženama
Rodman je bio jedan od rijetkih - zar bi to trebao njega da slijedi, ili bilo kog drugog sličnog. Zar ne može biti normalan, ili je to tako teško?

Lično neću podržati ni jednog bahatog čovjeka, pa makar bio najbolji u bilo čemu ili rod rođeni.

Tko je meni Juka ili bilo kome ovdje osim ljudima koji identitet nalaze u grupi zvanoj nacija, država, selo, grad, kanton, mahala.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 mar 2016, 12:48

save je napisao/la:

naravno da ima majmuna koji prakticiraju show i spektakl, ali ima mnogo više normalnih ljudi koji ne reaguju na taj način. Stvar je izbora, odnosno 'kakav si k'o čovjek'.

Juka takođe ima izbor - da bude poput Novitckog ili brojnih drugih evropljana koji su igrali i bili primjer ili da bude poput nekih majmuna, koji žele da budu majmuni. On je izgleda izabrao da bude ovo drugo.

Mnogo je manji broj igraća koji prave show od onih koji igraju samo košarku.
ovaj post mora postat' evergreen, cisto da se zna da se ovakve gluposti ne pisu .. nikada vise!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 23 mar 2016, 12:50

Pa vi sad napraviste da je Juka uradio ne znam ti ja šta, pa ga osudjujete. Juka ima taj običaj da pogleda u protivnika kad mu zalijepi bananu i to je to, zar je to sad vrijedno tolike rasprave? Uživajte u njegovoj igri ili kritikujte ga za lošu igru, a ne razglabati ovdje 2 dana sto je pogledao Kinga kojeg je zalijepio. Svaku noć se dešavaju veća sranja pa niko ništa.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 23 mar 2016, 13:07

bolesnici traze bilo kakav razlog da izbace mrznju.....prvo im je poremetio planove s predugackim oporavkom .jer su oni pisali da je otisao ranije na operaciju ozdravio bi za euro (ono kad se ispostavilo da je ipak operisan a ne gluma),a on i dan danas pauzira zbog tog koljena. potom je demantovana prica da se ne zalaze na treninzima i td.

Juka pokazuje tougness i to je ono sto Ameri vole...nije neki anemicni bijelac

ovdje bolesnici traze da ide u Hag zbog mrkog pogleda....a za ovo bi vjerovatno trazili giljotinu

[youtube][/youtube]

lijecite se "dusebriznici ";)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 23 mar 2016, 13:35

Tako je Juka kralju novi Cousins.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 mar 2016, 13:53

save je napisao/la:

ma ja, samo nek je nase, branit ćemo ga do smrti, **bem ti više nacionalizam i ta sranja.
da, da baš je ovo nacionalizam što ga neki pravdaju, mislim Dantes je stari balija :mrgreen: :crazy:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 23 mar 2016, 14:55

Point is da čovjek ne mora slijediti trendove, već može biti i 'normalan'.

Stvar je izbora, i ponavljam da ima mnogo više igrača kojima nije cilj pokazivanje i da bude dio entertainmenta.

Jukino ponašanje samo ukazuje na nezrelost i iskompleksiranost. Imaš izbor da zalijepiš čovjeka i da se okreneš i nastaviš igrati ili da radiš kao što Juka radi. Ponavljam da je on izabrao ovo drugo, a ne mora, kao što je i ogromna večina igrača izabrala da se okrene i nastavi.

Neće postati bolji igrač sa ovim stavom, niti je Novicki ili bilo koji drugi postao lošiji igrač što se nije rugao protivniku.

Nije ismijavanje drugih norma.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 mar 2016, 14:58

save je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Vidi se da ne pratite NBA tako da ne pišite gluposti. Samo bahato Jusufe!
Upravo pogresno, stvar je do kosarke i NBA. Ako si ikada igrao kosarku i zalijepio nekoga boljeg od sebe znao bi kakav je osjecaj. Kosarka je ovakav sport i Jusuf ne radi nista lose, ali vi to ne kontate i moralisete ovdje. Kad bude radio odvratne stvari van terena, slobodno opletite.
Nad tobom sunce najljepše sja

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 mar 2016, 15:18

Posto vidim da ste mene i ovog momka @save etiketirali kao bolesnike i mrzitelje Jusufa, a bar u mom slucaju to nije ni izbliza tako, ja se onda povlacim, nemam potrebu vise da ijednu rijec napisem na ovu temu kad znam kakve odgovore cu dobijati...sve najbolje :) :wave:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 23 mar 2016, 17:06

Juka i Cousins,dva brata :rol:

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 23 mar 2016, 22:05

Pa ljudi moji ja da sam onako zalijepio kralja,ja bi se jos popis'o na njega,ma dajte,svaka njemu cast pa ima muda,sto je Besic u fudbalu,to je Juka u kosarci,nabrijan i beskompromisan,to ljudi gotive,ja prvi

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 24 mar 2016, 00:14

Ima li neko link za utakmicu Denver-Filadelfija.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.