FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
Ne mozemo mi ostati,osim u jednom slucaju,a to je da ekipe iz nizeg ranga ne pokazu interes za prvom ligom.sta hocu reci.prvak neke od cetri druge lige da ne htjedne igrati visi rang kao sto je to slucaj bio ranije sa malesicima,igman(nisu imali mladjih selekcija).simin han isti slucaj.
Za mene optimizam ispasti i usmjeriti KONACNO pare na infrastrukturu jer Bog te vidio svako selo u BH ima uslove iste ili bolj od nas.Anamneko je napisao/la:![]()
![]()
Optimizma ljudi malo.
Pocelo se nesto raditi,mozda se moze to sve polako postici i srediti i bez ispadanja iz lige,ko zna...
Evo sad gledam tabelu. Novi Travnik je već ispao, Velež se čupa, ali daleko od toga da će im biti lako, Čapljina je ja mislim za nijansu gora od nas, Bosna Sema za nijansu bolja, Budućnost je za neka 2 igrača u svojih prvih 11 kvalitetnija od gore nabrojanih, tako da sve zavisi od njih, ali i njima slijedi borba za opstanak, Sloga ostaje, Jedinstvu treba mnogo sreće da ostane..... Npr. razlika između nas i Rudara je 5 bodova, a mi smo u zoni ispadanja, a oni u gornjem dijelu tabele i (bar do sada) se bore (su se borili) za PL. Pored toga svega svake godine neki trećeligaš odustane ili nema uslove za ulazak u ovu ligu. Za razliku od prošle polusezone sada imamo iskustvo i kada su svi govorili da ćemo biti na dnu s Jedinstvom, ipak zadržavamo šanse za opstanak. Sada imamo oko kluba one koji vole Radnički, i sada treba razmišljati samo o Kaknju i izdvojiti 5-10 km 

Niko kao Radnički Soda!!!!!!
I kada su već transferi prošli: razlika između Radničkog i ostalih konkurenata za opstanak je u tome što su se ti konkurenti pojačavali iz Radničkog, a Radnički se pojačavao iz timova iz gornjeg dijela tabele. Naravno, na kraju sezone će se sve vidjeti..
-
- Kontakt:
Kopirano sa FB stranice Prva liga FBiH
Igrački kadar:
Golmani: Elbis Šabić, Enis Smajić
Odbrana: Nedim Dautović, Tarik Šahović, Adnan Kasumović, Lazar Kalajanović, Armin Imamović, Stefan Udovčić, Almedin Mahovkić, Ramiz Lupić.
Vezni red: Faruk Kuduzović, Hasmir Salihović, Mladen Stjepanović, Kemal Salimbegović, Amar Plakalo, Adem Hodžić.
Napadači: Mirnes Salihović, Arman Biković, Almis Kasumović, Armin Tinjić.
Devet novih igrača:
Stefan Udovčić, desni bek, 25 godina, došao iz Olimpika.
Mladen Stjepanović, zadnji vezni, 34 godine, došao iz Zvijezde iz Gradačca.
Lazar Kalajanović, može igrati više pozicija (stoper, bek, vezni), 22 godine, došao na posodbu iz Mladosti Dobroj-Kakanj.
Elbis Šabić, golman, 34 godine, došao iz Goražda.
Tarik Sahović, stoper, 19 godina, dolazi iz Olimpika.
Armin Imamović, stoper, 23 godine, dolazi iz Čelika.
Ramiz Lupić, stoper, 19 godina, došao iz Zvijezde iz Gradačca.
Adem Hodžić, vezni, 20 godina, dolazi iz Borca iz Jelaha.
Amar Plakalo???
Iz prve postave otišili:
Brezičanin i Ćosić koji su bili jedni od najboljih, odlazak ostalih se neće ni osjetiti jer nisu ni igrali osim Mujkića koji je otišao jer bi bio treća opcija vjerovatno.
Nisam upućen u kvalitet tih novih igrača ali vjerujem da ima tu dosta kvalitetnih igrača i da će nova ekipa biti dosta, dosta bolja od one iz prvog dijela.
Da se uspio dovesti Kuduzović 100% sam ubjeđen da opstanak ne bi došao u pitanje, ovako vjerujem ali procenat vjerovanja je za nijansu manji. Ako su pare bile u pitanju za Elmira, trebali su se navijači pokrenuti, njega poštuje i voli cijeli grad i navijači bi mogli pogurati njegov dolazak ali kasno je sad.
Ako neko zna nešto više o igračkom kadru i novim igračima neka napiše, bio je tu i neki Bibovski koji je bio kod Husrefa u Mladosti DK na probi ali nije zadovoljio i bio je ovdje ali ga nema na ovom spisku?
Igrački kadar:
Golmani: Elbis Šabić, Enis Smajić
Odbrana: Nedim Dautović, Tarik Šahović, Adnan Kasumović, Lazar Kalajanović, Armin Imamović, Stefan Udovčić, Almedin Mahovkić, Ramiz Lupić.
Vezni red: Faruk Kuduzović, Hasmir Salihović, Mladen Stjepanović, Kemal Salimbegović, Amar Plakalo, Adem Hodžić.
Napadači: Mirnes Salihović, Arman Biković, Almis Kasumović, Armin Tinjić.
Devet novih igrača:
Stefan Udovčić, desni bek, 25 godina, došao iz Olimpika.
Mladen Stjepanović, zadnji vezni, 34 godine, došao iz Zvijezde iz Gradačca.
Lazar Kalajanović, može igrati više pozicija (stoper, bek, vezni), 22 godine, došao na posodbu iz Mladosti Dobroj-Kakanj.
Elbis Šabić, golman, 34 godine, došao iz Goražda.
Tarik Sahović, stoper, 19 godina, dolazi iz Olimpika.
Armin Imamović, stoper, 23 godine, dolazi iz Čelika.
Ramiz Lupić, stoper, 19 godina, došao iz Zvijezde iz Gradačca.
Adem Hodžić, vezni, 20 godina, dolazi iz Borca iz Jelaha.
Amar Plakalo???
Iz prve postave otišili:
Brezičanin i Ćosić koji su bili jedni od najboljih, odlazak ostalih se neće ni osjetiti jer nisu ni igrali osim Mujkića koji je otišao jer bi bio treća opcija vjerovatno.
Nisam upućen u kvalitet tih novih igrača ali vjerujem da ima tu dosta kvalitetnih igrača i da će nova ekipa biti dosta, dosta bolja od one iz prvog dijela.
Da se uspio dovesti Kuduzović 100% sam ubjeđen da opstanak ne bi došao u pitanje, ovako vjerujem ali procenat vjerovanja je za nijansu manji. Ako su pare bile u pitanju za Elmira, trebali su se navijači pokrenuti, njega poštuje i voli cijeli grad i navijači bi mogli pogurati njegov dolazak ali kasno je sad.
Ako neko zna nešto više o igračkom kadru i novim igračima neka napiše, bio je tu i neki Bibovski koji je bio kod Husrefa u Mladosti DK na probi ali nije zadovoljio i bio je ovdje ali ga nema na ovom spisku?
Eto nema Bibovskog, a znao je dat gol na pripremama, ali trener najbolje zna. A što se tiče Amara Plakala, ja mislim da je on veznjak. Ima 20ak godina, bio je u Krivaji, a prošao je omladinsku školu Pribrama i mislim da je i živio u Češkoj. Udovičić bi trebao biti jako dobar po boku, Stjepanović doktor, Kalajanović jako koristan, Šabić dobar i iskusan. Za ovog Šahovića neki govore da je dobar talenat, Imamović je igrao finu u Čeliku, pa zašto ne bi i u ligi niže, za Lupića ne znam, a Hodžić je bio na ljeto kod nas ali nije ostao. Igrao je za kadete i juniore Rijeke i Dinama, došao u Slobodu i onda u Borac Jelah. Karijera mu je išla silaznom putanjom, ali možda nama bude bio od koristi. Tu nam je i Biković koji je prije otišau u Dinamo pa se vratio, nadamo se da će i od njega biti koristi.
-
- Kontakt:
Iraola je napisao/la:Eto nema Bibovskog, a znao je dat gol na pripremama, ali trener najbolje zna. A što se tiče Amara Plakala, ja mislim da je on veznjak. Ima 20ak godina, bio je u Krivaji, a prošao je omladinsku školu Pribrama i mislim da je i živio u Češkoj. Udovičić bi trebao biti jako dobar po boku, Stjepanović doktor, Kalajanović jako koristan, Šabić dobar i iskusan. Za ovog Šahovića neki govore da je dobar talenat, Imamović je igrao finu u Čeliku, pa zašto ne bi i u ligi niže, za Lupića ne znam, a Hodžić je bio na ljeto kod nas ali nije ostao. Igrao je za kadete i juniore Rijeke i Dinama, došao u Slobodu i onda u Borac Jelah. Karijera mu je išla silaznom putanjom, ali možda nama bude bio od koristi. Tu nam je i Biković koji je prije otišau u Dinamo pa se vratio, nadamo se da će i od njega biti koristi.

Nadam se da se za ovo zadnje šališ ili si slučajno pobrkao prezime.
Re: RE: Re: FK Radnički Lukavac
Ima li stvarno sta od njega?SiouxLukavac je napisao/la:[emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]Iraola je napisao/la:Eto nema Bibovskog, a znao je dat gol na pripremama, ali trener najbolje zna. A što se tiče Amara Plakala, ja mislim da je on veznjak. Ima 20ak godina, bio je u Krivaji, a prošao je omladinsku školu Pribrama i mislim da je i živio u Češkoj. Udovičić bi trebao biti jako dobar po boku, Stjepanović doktor, Kalajanović jako koristan, Šabić dobar i iskusan. Za ovog Šahovića neki govore da je dobar talenat, Imamović je igrao finu u Čeliku, pa zašto ne bi i u ligi niže, za Lupića ne znam, a Hodžić je bio na ljeto kod nas ali nije ostao. Igrao je za kadete i juniore Rijeke i Dinama, došao u Slobodu i onda u Borac Jelah. Karijera mu je išla silaznom putanjom, ali možda nama bude bio od koristi. Tu nam je i Biković koji je prije otišau u Dinamo pa se vratio, nadamo se da će i od njega biti koristi.
Nadam se da se za ovo zadnje šališ ili si slučajno pobrkao prezime.
Sent from my F3111 using Tapatalk
Na onom spisku igraca ne vidim ni Muminovica, Aljukica, Bektica. Jesu li svi ti momci otisli? Nije gubitak neli ali..
Održana je press konferencija Radničkog:
http://www.zona047.ba/2017/03/01/bosnja ... svaki-bod/
http://www.zona047.ba/2017/03/01/bosnja ... svaki-bod/
Mirnes je najavio da će poginuti za svaku loptu za 100tinjak navijača koliko je Radnički prijavio Rudaru da dolazi.

Dinamo? ..ako je rijec o zagrebackom i ako je rijec o onom malom sto mu je babo mislio da je Zagreb Lukavac i da je Dinamo Radnicki onda svaka cast do kakvih vi "informacija" dolazite i sta ustvari mi ovdje moramo citati.... inace nemam nista protiv momka i sto se mene tice ima neki potencijal da bude igrac za ove lige za nekih 5,6 godina (mozda).. ali da nama bude od koristi,mozda je i preslo granicu da se uopste to dovodi u pitanje..Makar nas postedite tih gluposti,ako nista drugo ...

Samo Sioux 1989
Kako bilo u kaknju, imal sta od pojačanja?
-
- Kontakt:
izgubili smo 1 0...oni su imali i crveni karton...bit ce bolje 

Ma do petog kola mi cemo znat jel ostajemo ili ispadamo. Pod moranje je 9 bodova, al nisam optimista. Mogli bi opet gledat raspad siatema, jbg
Ovo nema veze sa utakmicom u Kaknju, i jaci kad smo bili dole nismo mogli pobijedit.
Ovo nema veze sa utakmicom u Kaknju, i jaci kad smo bili dole nismo mogli pobijedit.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.