Meni je najgore sto se oni koji su sa bilo kakav suzivot i koji nisu u fazonu "da se mi naoruzamo" predstavljaju ko idioti, dok se ovi drugi busaju u grudi nekim patriotizmom. A ne kontaju da nema takvih kao oni, ne bi se ni imali potrebe takvi naoruzavati. Najvise bih volio da se mogu svi ti staviti na jednu poljanu da se medjusobno pokolju, a mi da nastavimo zivjeti. Ali j*biga, to je nazalost nemoguce.Raonffa je napisao/la: ↑24 feb 2022, 15:32Političari druže i zapaljiva masa, oni i njihovi ciljevi su najopasniji po tom pitanju. Nije ni '92 bilo "nikome" do ratovanja pa se na kraju, yebiga, ipak ratovalo.
To kad krene, pacifizam i "kome treba rat" priča pada k'o svijeća, to je tako i uvijek će biti tako na ovom prostoru. Ja se naravno nadam da nikad neće doći do toga, hem je besmisleno hem je, u ovom slučaju hvala Bogu, omladina vojno nesposobna, mislim da bi se više međusobno ubijali od nestručnosti nego protivnici jedni druge![]()
Zato samo gledati u se i u svoje kljuse.. Raditi ono sto mogu raditi za sebe i za okolinu, a ratom se svakako uopste ne opterecujem niti o njemu razmisljam. Ne bih razmisljao ni o ovome u Ukrajini da ne utice indirektno i na nas. Eno vec pisu da cijena psenice ide u nebo, slicno kao gorivo i gas.