FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Derdiyok
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Derdiyok » 14 nov 2017, 23:06

Dvije godine ja prizeljkujem vidjeti Eriksena u Barci. Nada je ku.rva.

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 14 nov 2017, 23:39

Ja bi sedam dana slavio kad bi doveli Eriksena. Otkad imam želju da ga vidim u Barci, brutalan igrač, koji bi se sam tako uklopio u Barcin stil. Meni bolja opcija nego Coutinho.

DaVajjjj Griezmana, to se ne odbija..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 nov 2017, 23:42

leorey je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
leorey je napisao/la:Evo @Romarija opet sa Alexisom :rol:

Bolan 30 godina covjeku skoro.
Pa sta, dvije sezone trebaju dobre i taman, mi imamo vec trojicu napadaca i ako cemo nekoga dovoditi bitno je da ne bude skup, zato je alexis sjajna opcija, da kosta ko grizman i ja bi vise francuza volio, ovako soha najidealnija opcija da se sa dembom i surezom bori za mjesto u prvoj postavi

S alexisom ne mozes fulati jer ce biti besplatan, a ovo kad se placa 100 miliona i vise uvijek je rizik, vidimo sta bi sa dembom, veliko je pitanje poslije povrede hoce li on opravdati taj silni novac
Ybg za novcem placas mladost i talenat tj potencijal. Nema nikakve veze hoce li Dembele opravdat ove sezone novac ili ne, to je davno receno, momak ima 20 godina i taman da stangira 2-3 sezone, on ce se ko igrac tek razviti tamo 2020e godine. Tako je bilo i sa Neymarom.
Jaro moj nije to tako jednostavno, vidis neko mlad pa izvali pare jer logika je da ce prije ili kasnije nadoci i donijeti ogromnu dugorocnu korist ekipi

Moze to tako biti, ne kazem ja, ali moze i ne biti, mali milion primjera imas gdje su veliki klubovi dovodili mlade supertalentovane igrace od kojih su mnogi bili i dokazaniji od npr dembe naseg, pa su propadali expresno, ili su ostali samo prosjecni igraci, ili u velikom klubu nisu mogli meda pa su odlazili na posudbe ili prodavani po mizernim cijenama itd, imali smo i mi takvih slucajeva, sta ja znam, gerard lopez, saviola,quaresma,a da ne pominjemo owena, ronalda fenomena,anelku i takva imena koja su bila brutalno dobri igraci kao jako mladi, i u mladim godinama 22-23 poceli slabiti, i nikad nisu vise imali tu moc koju su imali kao jako mladi

Nema ti tu pravila, jedan xavi ili jedan rivaldo tek su u zrelim godinama izrasli u igracine, a neki koji su njihova generacija i koji su za njih bili svemirski brodovi u ranim dvadesetim postali su 5-6 godina kasnije amateri za njih

Tako i demba nas, moze biti da ce se on nakon ove povrede vratiti na put kojim je krenuo, ak jbg mozda i nece, put do top igraca je tezak i bez povreda a kamoli s povredama, dosta tu stvari utice, vidjecemo sta ce biti s dembom, nemam ja nista protiv sto je doveden i skupo placen, moraju se preuzimati takvi rizici, ali ne mozemo bas tako jednostavno reci oporavit ce se i bice svjetska klasa za godinu dvije ili pet

Mi igramo s trojicom napadaca, tu su mesi suarez i demba, suarez opasno zabrinjava sa dugom krizom a demba se nije ni potvrdio i tesku povredu je zaradio, vrlo je realno strahovati da nece ni u blize a mozda ni u dalje vrijeme izrasti u top clasu, zato po meni nama treba jos jedan klasan napadac al da nije skup, jer ako se desi da se suarez vrati u formu i da demba zablista, glupo je baciti 100 miliona pa da neko sjedi na klupi, a akexis je besplatan i to mijenja stvari, mozes ga opet prodati i zaraditi cak, moze on igrati dok se ceka demba ili suarez, moze sve kad znas da nisi bacio velike pare, a alexis se nema sta cekati jer je dokazana klasa koja svojim fizickim karakteristikama se sjajno uklapa u nas sistem i poznaje klub,saigrace,ligu itd
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 nov 2017, 23:53

Pa sam kazes, do 26e godine jedan Xavi je bio prosjecan igrac.

Ne bi ja to tako gledao...za dobrog i talentovanog igraca je potreban dobar tim, tj sistem da bi se taj talenat izbrusio i da bi pokazao sta moze. Xavi je definitivno i za vrijeme Ronaldinha bio igracina, ali ipak mu je 2009e godine malo drugaciji sistem pomogao da bude bas top i da se razvije u onu klasu. Sam Xavi je o tome govorio, teziste se prebacilo na sredinu i on i Iniesta su postali to sto jesu. Recimo, vjerovatno Neymaru ne bi odgovarao takav stil igre, taj pozicionirani nogomet.

Ja u Dembelea ne sumnjam da ce pokazati sta zna, cisto zbog toga jer ima Messija uz sebe.

Realno od 2009e godine uz Messija, niti jedan napadac kojeg smo doveli nije bas bio fejl. Svi misle da je Ibrahimovic krahirao u Barci, ali nije tako, zabio je covjek preko 20 golova vec u prvoj sezoni- covjek je jednostavno htio napustiti klub jer mu nije sistem odgovarao i to je to. Ili kako neki kazu Pep ga prodao.

Villa, Alexis, Pedro, Neymar, Suarez, Eto'o niti jedan od njih nije bio fail, naprotiv. A mnogo je lakse igrati u timu sa Messijem i tako postizati golove, svaki od ovih nabrojanih igraca je to i izjavio.

Tako da, ne brini za Dembelea, talenat i znanje ima, a i savrsen klub da to pokaze. Jedino da ga povrede bas syebu kao npr Kaku, pa da ne opravda novac, ali ne vjerujem da ce se to dogoditi. Dembele ce za 5 godina biti mlad igrac, to shvati.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 nov 2017, 00:08

JoeBleck je napisao/la:Alexis je najveći potrošač loptu u Evropi koji uz Ronalda ima najmanji procentualni uspjeh i realizaciju.
Pored zivog Ronalda to je jako tesko,ali mu polazi za rukom.Umisljeni superstar koji je svoju avanturu u Barci imao ispod prosjecnu.Totalno nepotreban igraca Barci.
Griezman je drugi svijet za sve i jednog ofanzivca Barce ne računajući Messija.strasan na lopti,strasan u tranziciji i kreaciji.pored toga njegov work rate je uz Cavanijev najveći od svih 9-ki u Evropi.
Pretjerujes jaro, ne znam sta je umisljen alexis, momak je borac zesci, u barci ga nije islo al se trudio i to mu ne moze niko osporiti, i bio je sasvim korektan kao osoba,jednostavno nije se mogao uklopiti u tadasnji sistem, u ovaj sadasnji vjerovatno bi mogo dosta bolje

Ne moze se reci realno da je slabiji izrazito igrac od grizmana, mnogi ce reci i da je bolji,po meni tu je to negdje, grizman ima bolju zavrsnicu , alexis je opet prodorniji, mora se gledati sta sad nama vise treba, koji tip igraca, s mesijem u sredini mozda nam je tip alexisa vise potreban, da nam treba devetka opet grizman bi bio bolja opcija, al eto nama sad treba nesto sto mote biti i spic, i krilo i poluspic, i grizman i alexis su tu za toga odlicni, nijanse su u pitanju

Al zato nije nijansa 0 i 100 miliona, mnogo cijenim grizmana i volio bi i njega u nasem dresu, ali vise bi volio alexis + ericsen ili coutinjo nego grizman +niko, a ta razlika od 100 miliona ti daje mogucnost za eriksena ili tako neko ime jos dovedes uz alexisa

A to sto kazes alexis potpuno nepotreban, bas nam je upravo potreban i u ovoj sezoni, pored igrackih kvaliteta i cijene ima tu alexis jos jednu bitnu prednost, a to je da se moze dovesti odmah u januaru i da moze igrati ligu prvaka, i tu do kraja sezone bi sigurno bio strasno pojacanje, onda ne bi bio dzaba, al ne bi ni skup bio i moglo bi se iskompezovat to sa gomesom,pacom ili nekim drugim

Sve je to ok, pitanje je samo imal nasa uprava gram mozga da radi na alexisu, ne znam sto on ne bi dosao, kud bi realno, u parizu i citiju konkurencija u napadu je zesca nego kod nas, united bi mu mozda bio najbolja opcija i to je to, a on je latinos, klima u barci i poznat teren mu sigurno vise prije, pare bi ogromne zaradjivao i kod nas, s obzirom da je jeftin dobio bi vjerovatno jaku platu i ogroman bonus za potpis, sto je opet sve puno jeftinije nego bilo koji drugi igrac te klase
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 nov 2017, 00:26

leorey je napisao/la:Pa sam kazes, do 26e godine jedan Xavi je bio prosjecan igrac.

Ne bi ja to tako gledao...za dobrog i talentovanog igraca je potreban dobar tim, tj sistem da bi se taj talenat izbrusio i da bi pokazao sta moze. Xavi je definitivno i za vrijeme Ronaldinha bio igracina, ali ipak mu je 2009e godine malo drugaciji sistem pomogao da bude bas top i da se razvije u onu klasu. Sam Xavi je o tome govorio, teziste se prebacilo na sredinu i on i Iniesta su postali to sto jesu. Recimo, vjerovatno Neymaru ne bi odgovarao takav stil igre, taj pozicionirani nogomet.

Ja u Dembelea ne sumnjam da ce pokazati sta zna, cisto zbog toga jer ima Messija uz sebe.

Realno od 2009e godine uz Messija, niti jedan napadac kojeg smo doveli nije bas bio fejl. Svi misle da je Ibrahimovic krahirao u Barci, ali nije tako, zabio je covjek preko 20 golova vec u prvoj sezoni- covjek je jednostavno htio napustiti klub jer mu nije sistem odgovarao i to je to. Ili kako neki kazu Pep ga prodao.

Villa, Alexis, Pedro, Neymar, Suarez, Eto'o niti jedan od njih nije bio fail, naprotiv. A mnogo je lakse igrati u timu sa Messijem i tako postizati golove, svaki od ovih nabrojanih igraca je to i izjavio.

Tako da, ne brini za Dembelea, talenat i znanje ima, a i savrsen klub da to pokaze. Jedino da ga povrede bas syebu kao npr Kaku, pa da ne opravda novac, ali ne vjerujem da ce se to dogoditi. Dembele ce za 5 godina biti mlad igrac, to shvati.
Amin da tako bude, al ja bi se ipak osigurao s jos jednim dokazanim napadacem tipa alexis, jer dembu mozda valja cekati dvije godine da nadodje, a taj medjuprostor mora neko popuniti jer mi nismo razvojni nego vrhunski klub,a opet mozda dembu i nikad ne docekamo

Iz tih razloga, i iz razloga raspalog suareza ja bi odmah sad ganjo alexisa za januar, ako ne onda barem na ljeto, a u slucaju sa se na ljeto proda suarez onda i alexis i grizman obojica trebaju biti opcije

I opet kazem, da ne bi ko pomislio da svrsavam na sohu, sve kad se sabere grehota je propustit takvog igraca kad ti treba definitivno jedan takav i kad je tako ispalo da je tako jeftin, da nije jeftin rijeci ne bi reko, al posto jeste to sve mijenja i po svim zakonima fudbalske logike nas pacov bi vec njega trebo kontaktirati i mahati mu ugovorom jakim, 10 miliona plata da ne narusava hijerarhiju, i jedno 25 miliona kroz bonuse sigurne, sto bi za alexisa znacilo da bi godisnje izlazio na 15-20 miliona, sto je i za njegove apetite sjajno i sto mu niko drugi ne bi dao puno vise sigurno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 nov 2017, 02:51

Arda Turan je sesti najplaceniji igrac u Klubu.

Aferim picka vam materina.

slika
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 nov 2017, 06:20

Ako će Messi na krilo onda sam Griezmana. Ako će Messi ostati 9ka, onda daj nam lijevo krilo. Mada kako god, Griezman je ogromno pojačanje.

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 15 nov 2017, 10:21

Prije će Xavi opet imat 23 godine, nego li će ovi naši dovest Eriksena...
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 nov 2017, 12:17

Antoine Griezmann and Barcelona are edging closer to an agreement for a move next summer. Currently Griezmann’s release clause is €200M but after July 1st it will be €100M. [@ffpolo]
Dakle izvor je najbolji novinar MD-a.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 nov 2017, 12:24

---------Messi-----------
-Dembele---Griezman

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :njanjanja: :njanjanja:

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 15 nov 2017, 12:29

messilla je napisao/la:
Antoine Griezmann and Barcelona are edging closer to an agreement for a move next summer. Currently Griezmann’s release clause is €200M but after July 1st it will be €100M. [@ffpolo]
Dakle izvor je najbolji novinar MD-a.
Najbolji Bartomeuov novinar* :crazy:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 nov 2017, 13:06

LittleCule je napisao/la:Najbolji Bartomeuov novinar* :crazy:
Nah. Drugi su pod Bartinim uticajem.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 15 nov 2017, 13:10

messilla je napisao/la:
LittleCule je napisao/la:Najbolji Bartomeuov novinar* :crazy:
Nah. Drugi su pod Bartinim uticajem.
Sve je to ista bagra :/

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 nov 2017, 13:32

LittleCule je napisao/la:Sve je to ista bagra :/
Ma nije. Glavni urednik i jos par novinarcica koji brane svaki potez uprave je dovoljno za kontrolu. Ostalima su svezane ruke pa se i ne bave time.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 nov 2017, 13:58

jasmin10 je napisao/la:---------Messi-----------
-Dembele---Griezman

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :njanjanja: :njanjanja:
to cemo gledati, al u qurcu

ovo je realnija opcija

antonela mesijevica ...........suarezovica
..........................raketinica..........
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 nov 2017, 15:26

Mascherano povrijedjen. Cetiri sedmice.

Eto Verminatora :lol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 15 nov 2017, 15:26

Mascherano out 4 tjedna, Umtiti i Pique jedan žuti karton do suspenzije, a nikad teže utakmice pred klubom, a jedini na kog se možemo oslonit jest Thomas Vermaelen...

Kad je Valverde tražio stopera, nije mu se doveo, a Marlon je poslan u tri lepe pm

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 nov 2017, 15:46

messilla je napisao/la:Mascherano povrijedjen. Cetiri sedmice.

Eto Verminatora :lol:
E yebali smo ježa u leđa ako on bude stoper.

Vracati Marlona iz Nice, odmah !

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 15 nov 2017, 15:52

Pique će dobit peti žuti već protiv Leganesa ovog vikenda kakav je kloc...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.