Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 14:27

@Brokula
I šta smo dobili što podržavamo? Niko nas ne yebe ni 2 posto. Bolje prolaze ovi što prijete silom ala Vučić ili Dodik. Tako ti je u životu, što si bolji to si gori po sebe.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 14:46

alemsa je napisao/la:
12 jul 2023, 14:22
Zato sto Izrael ide malo po malo dok ne uklone Palestince skroz, cine im uslove nemoguce za zivot (nedaju im vodu recimo), nebil se skroz iselili, pod izgovorom da su u konstantnoj opasnosti od Arapskog svijeta. Imaju fenomenalan odbradbeni sistem i za to im svaka cast. A radije bi sve te sile (sto mi smatramo) ratovale s njima nego sa Sjevernoj Korejom, jer ovi nisu nikakvi ratnici, jednostavno nemaju to u sebi. Sto se tice Americkog ucesca 90ih, to je druga tematika, no bez obzira pomogli su vise od Evropljana
Izraelu ne treba nikakav izgovor, samo koriste te nazovi ih izgovore terorističke organizacije, granatiranje. I Boga pitaj ko baca te granate, mogu i oni sami iscenirati da naprave izgovor. Padne jedna granata na njihovu teritoriju oni to odmah iskoriste da uđu u Gazu i pobiju šta god im se nađe na putu. A i da nemaju nikakvog izgovora i te besmislene izgovore oni bi mogli ući tamo i niko im a ne bi rekao. Samo nekakva saopštenja, pozivi na mir, a niko nije odgovarao za zločine koje su počinili u Palestini. Po kojem to međunarodnom pravu Izrael može upadati na tuđu teritoriju i ubijati a da je to legalno?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jul 2023, 14:58

Goalgetter je napisao/la:
12 jul 2023, 14:19
Nisam nigdje nasao podatke ali vidim cesto se provlaci taj fakt - koji su to Ukrajinci ratovali u BiH na strani VRS? Pravi Ukrajinci ili ovi pro-ruski separatisti iz Donbasa? Prije bih rekao ovi drugi.
Većina Ukrajinaca je bila u mirovnoj misiji pri UN-u, prvo su bili u Sarajevu pa onda u Žepi. Uspjeli su izvući par hiljada ljudi prije dolaska bradatih terorističkih koljača sa istoka i taj događaj je opisan kao najuspješniji u historiji ukrajinskih vojnih snaga. Nažalost, bio je određen dio Ukrajinaca tj. osobe sa ukrajinskim državljanstvom na strani VRS-a ali je broj bio do 20 ljudi. Ne zna se zvanično odakle su ali pretpostavljam i ja da je to istok države gdje se izjašnjavaju kao Rusi. Genocid u Srebrenici je izvršen od strane VRS-a ali je tu bilo i ruskih i grčkih dobrovoljaca, ne zna se broj.
Ruski dobrovoljci su bili daleko najbrojniji što je i logično ali se nisu baš dobro ovdje proveli, većina je poginula i čak su im morali groblja napraviti u Miljevićima pored Sarajeva i negdje u Višegradu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 12 jul 2023, 16:49

alemsa je napisao/la:
12 jul 2023, 13:23
Vode se da su sila, i sjede za tim hastalom (Amerike, Francuske, Engleske itd.) Samo zbog Amera (naravno i svog doprinosa), pa volio bi svako. U demonstraciji sile ih vidimo nad Palestincima kad ih gadjaju kamenjem. A Boga mi kad se zakace sa Hezbollah gdje se moze i glava izgubiti, tu se muda skupe. Jest da su oni daleko tehnicki potkovaniji, pa je omjer smrti negdje 15-1, ali znaju da Hezbollah nece posustat, dok ovi kalkulisu.
Nije mi dobro sad. :rol:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 17:13

Brokula je napisao/la:
12 jul 2023, 13:51
Interesi vladaju svijetom, sokantno otkrice
Pa logično.To se i kod Palestinaca može vidjeti. Koga oni sve podržavaju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 17:26

Winters je napisao/la:
12 jul 2023, 16:49
alemsa je napisao/la:
12 jul 2023, 13:23
Vode se da su sila, i sjede za tim hastalom (Amerike, Francuske, Engleske itd.) Samo zbog Amera (naravno i svog doprinosa), pa volio bi svako. U demonstraciji sile ih vidimo nad Palestincima kad ih gadjaju kamenjem. A Boga mi kad se zakace sa Hezbollah gdje se moze i glava izgubiti, tu se muda skupe. Jest da su oni daleko tehnicki potkovaniji, pa je omjer smrti negdje 15-1, ali znaju da Hezbollah nece posustat, dok ovi kalkulisu.
Nije mi dobro sad. :rol:
Sto?

I nedavno su rekli da ne zele konflikt sa Hezbolom

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 17:30

Oni nemaju nikakav interes gore. Pogotovo sada kada su ekonomski vidljivo skočili.
Pa GDP per capita im je veći nego u Njemačkoj.

Hezbollahu je svejedno. Libanon je svakako bankrotirao.
To bi vojnicima Hezbollaha bio veliki motiv u ratu. Žive u bijedi i nemaju šta izgubiti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 17:43

ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 17:30
Oni nemaju nikakav interes gore. Pogotovo sada kada su ekonomski vidljivo skočili.

To bi vojnicima Hezbollaha bio veliki motiv u ratu. Žive u bijedi i nemaju šta izgubiti.
Pa nemaju, ali im pruze otpor, i 2006-e su ih otjerali koliko se ja sjecam, da je Izrael proglasio to neuspjehom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 18:47

alemsa je napisao/la:
12 jul 2023, 17:43
ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 17:30

Pa nemaju, ali im pruze otpor, i 2006-e su ih otjerali koliko se ja sjecam, da je Izrael proglasio to neuspjehom.
Pa nemaju oni motivaciju gore. Niti imaju neke ciljeve.

Ni meni iskreno ne djeluju kao neki fighteri. Prednost su im što znaju rukovati tehnikom, obučeni za to, plus su jako organizovani. Dobar komandni lanac i logistika.

Kod Arapa je sve loše, niti su neki fighteri, a niti su obučeni. Organizacija ne postoji. Žali Bože tehnike koju imaju.

Ima priča kada su ex nazi-bošnje bježeći od saveznika i partizana pobjegli u Cesareu. Pa tamo izbio rat. Kada je IDF krenuo na Cesareu svi se Arapi razbježali, ostale samo Bošnje da je brane. :urnebes:
Čak su i dokumentarci snimani na tu temu.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 12 jul 2023, 19:00

dscile je napisao/la:
12 jul 2023, 13:15

Hahaha, daj druze, Ukrajinci ulagali u kokain, a ovi Jevreji iskljucivo svojom snagom postali to sto jesu :rol:

Mislim, ajde da ne pretjerujemo. Prije svega svaka cast Izraelcima kako su odreagovali posle Holokausta, ali praviti se kako su oni tu gdje jesu zato sto su vanvremenski inteligentini ili sta vec, pa to je vec upitno. Da u Americi nema jakog zidovskog lobija vidjeli bi gdje su oni. Da su pametni, sigurno da jesu.. Ali da su u ovoj poziciji u svijetu iskljucivo zbog te pameti, a npr. da je Ukrajina u ovoj poziciji samo zato sto "nisu znali ulagati pare" je smijesna konstatacija.

PS - Normalno da ce Izraelci nakon WWII vise ulagati u vojsku od jedne Ukrajine, s obzirom na to da su okruzeni Arapima koji bi ih vjerovatno istrijebili da nema Amera, tj cim bi dobili priliku.
nije ovo tema ljepotice ili automobili pa da svako ima mišljenje tek onako, ova/ovo po mom ukusu ova/ovo nije. Trebalo bi prvo malo nešto pročitati pa pisati ovdje na temi. Ovo kada kažem ulagali u kokain, ne mislim bukvalno, već je njihova elita ona koja ima milijarde ulagala u provod, na to sam mislio. Naravno da sirotinja nije uživala u provodu. Isto kao i kod Arapa, ali u Rusa. Pogledaj Ruse, ulagali su u jahte, zato sada i ratuju sa Staljinovom tehnologijom. Jevrejima je nauka na prvom mjestu. Jedan od razloga što su Amerikanci uspješni jeste upravo što im jevreji vode državu. To su prenijeli i na Izrael. Oni su 5000 godina čekali i pripremali se da uspostave državu Izrael. Razmišljaju 50 godina unaprijed kada nešto rade. Izrael je danas tehnološki jedna od najrazvijenih država svijeta, a oko njih sve polupismen svijet. Naravno imaju potporu amerike, ali imao je npr Afganistan pa gdje su sada, ili dobili smo i mi u BiH milijarde donacija gdje su nam? Ukrajinci da su imali pameti, pripremali bi se za Ruse pa ih spremno dočekali, isto kao i mi što smo 92 govorili neće biti rata. Palestinci, iako mi ih je žao, bukvalno su bačeni izraelcima pod točkove od vlastitog rukovodestva i susjednih arapskih država. Za ovo što im se dešava 70% krivice nose nihove vođe a 30% izrael. Da ne elaboriram sada sve što se dešavalo, navest ću samo jedan primjer, kako palestinci i arapi nemaju pameti da razmišljaju unaprijed za razliku od jevreja.
Naime, 93. godine negdje u UN su se sreli Arafat i Alija. Arafat mu je rekao Alija potpiši sve što ti nude, makar i komadić zemlje ali potpiši da znaš da je vaše. Kaže Arafat dalje, meni su isto nudili da potpišem, ali ja nisam potpisao i sada nemamo ni pola od onoga što su nam nudili a ni na tih pola nismo sigurni. Alija je dejton i potpisao razmišljajući o ovom riječima, iako nije bio baš povoljan za Bošnjake. E sada zamisli da su Palestinici dobili državu uz Izrael prije 50 godina. Sada bi ih prema prirodnom priraštaju bilo nekih 10-15 miliona, a jevreja sigurno manje od 9 miliona. Sirijci bi imali cijelu Golansku visoravan, Jordan cijelo mrtvo mor, ali nije bilo pameti.

ovo što alemsa govori je upravu 100%. Jedina oružana formacija koje se izrael boji jeste Hezbolah. Jedini rat koji nisu dobili je bio upravo rat protiv Hezbolaha, sve ostale ratove su dobili

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 19:06

Ma svaka gerila je zafrkana kad se ukopa na svom teritoriju. Ne bih rekao da je Hezbollah puno zafrkaniji od Hamasa ili PLO-a, samo što imaju bolji geostrateški položaj.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 19:14

@legend

Sto se tice pameti, jesu pametni i to pokazuje Mossad kao medju top organizacija svijeta. Vojno imaju tehniku, ali nisu fighteri kao sto @asd napisa, pratio sam taj rat 2006 (mnogo boljeg izvjestavanja bilo nego u Ukrajini tj. jasnijeg), imali su uspjeha bombardovanjem, gadjanjem civila (30% su djece pobili manje od 13 godina), ali kad je morala vojnicka cizma zapet/ proci, gerilsko ratovanje prsa u prsa, Hezbollah ih naprasio, i odma su trazili rezoluciju. Cak i vojno nisu bili efikasni, bacili su 10 tona exploziva u prazno. Danas Hezbollah daleko bolje stoji tehnicki, posebno sto im je jos bliza saradnja s Iranom. Po brojevima bi Izrael jer su jaci tehnikom inali manje gubitaka ali prsa u prsa su bara bara, da ne kazem L.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 19:17

Hezbollah se pokazao jako tankim u Siriji. Ne mogu oni nigdje napredovati, samo se mogu ukopati gdje poznaju ljude i teren. Njihovo područje je Jug Libanona.

Kod Arapa nije problem tehnika, koliko je problem rukovanje tom tehnikom.
Egipat je uvijek imao dobru opremu, i dan danas ima. Da se kojim slučajem zarati, vjerovatno bi pola toga izgubili bez boja.
Drugi je problem što se prelako razbježe. Pogledajte u Siriji i Iraku kako se napredovalo i kako su odbrane gradova padale.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 19:57

ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 19:17
Hezbollah se pokazao jako tankim u Siriji. Ne mogu oni nigdje napredovati, samo se mogu ukopati gdje poznaju ljude i teren. Njihovo područje je Jug Libanona.

Kod Arapa nije problem tehnika, koliko je problem rukovanje tom tehnikom.
Egipat je uvijek imao dobru opremu, i dan danas ima. Da se kojim slučajem zarati, vjerovatno bi pola toga izgubili bez boja.
Drugi je problem što se prelako razbježe. Pogledajte u Siriji i Iraku kako se napredovalo i kako su odbrane gradova padale.
To ti stoji za Arape generalno, Libanon je drugaciji, oni sve sto znaju je rat maltene. Njihovo djelovanje u Siriji je drugo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2023, 20:04

slika
Jos uvijek neke clanice EU direktno finansiraju rusku agresiju.

Naravno da je taj rez tesko napraviti preko noci, ali su recemo Svabe napravile odlican zaokret iako su bili medju vecim zavisnicima o ruskim energentima.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 jul 2023, 20:13

Goalgetter je napisao/la:
12 jul 2023, 14:19
Nisam nigdje nasao podatke ali vidim cesto se provlaci taj fakt - koji su to Ukrajinci ratovali u BiH na strani VRS? Pravi Ukrajinci ili ovi pro-ruski separatisti iz Donbasa? Prije bih rekao ovi drugi.
Ovo je prica sda botova po nalogu iz udbaske Centrale kako bi bosnjake okrenuli od zapada ka primitivnom istoku( kojem veleizdajnicka sekta mladomuslimanskih posrbica tezi). Plan te falange je da bosnjake drzi u zagrljaju rusko- srpskog pravoslavno- talibanskog svijeta a zauzvrat bi dobili begovat u kojem vedre I oblace.. ulogu ukrajinaca u ratu u bih ti je opisao momak gore iznad. Ovi sto su ratovali na strani srba su isti ovi pravoslavni talibani iz donbasa koji vec 10 godina ratuju protiv ukrajine. Tu su naseljeni nakon holodomora na isti nacin na koji su srbi naseljavani u bosni svugdje nakon agrarnih reformi I za vrijeme komunizma.. tako su oteli I okupirali banja luku
arapi su generalno slabi ratnici a cesto nemaju muda ni za obicnu tucu 1 na 1 nego napadaju u coporu. Generalno imaju mentalitet stoke , nepostuju autoritet pa otud nemogu ni da se organizuju vojno jer da bi imao kvalitetnu vojsku moras imati sposobnu I autoritativnu komandu I vodstvo..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 20:52

LegendKiller je napisao/la:
12 jul 2023, 19:00
nije ovo tema ljepotice ili automobili pa da svako ima mišljenje tek onako, ova/ovo po mom ukusu ova/ovo nije. Trebalo bi prvo malo nešto pročitati pa pisati ovdje na temi. Ovo kada kažem ulagali u kokain, ne mislim bukvalno, već je njihova elita ona koja ima milijarde ulagala u provod, na to sam mislio. Naravno da sirotinja nije uživala u provodu. Isto kao i kod Arapa, ali u Rusa. Pogledaj Ruse, ulagali su u jahte, zato sada i ratuju sa Staljinovom tehnologijom. Jevrejima je nauka na prvom mjestu. Jedan od razloga što su Amerikanci uspješni jeste upravo što im jevreji vode državu. To su prenijeli i na Izrael. Oni su 5000 godina čekali i pripremali se da uspostave državu Izrael. Razmišljaju 50 godina unaprijed kada nešto rade. Izrael je danas tehnološki jedna od najrazvijenih država svijeta, a oko njih sve polupismen svijet. Naravno imaju potporu amerike, ali imao je npr Afganistan pa gdje su sada, ili dobili smo i mi u BiH milijarde donacija gdje su nam? Ukrajinci da su imali pameti, pripremali bi se za Ruse pa ih spremno dočekali, isto kao i mi što smo 92 govorili neće biti rata. Palestinci, iako mi ih je žao, bukvalno su bačeni izraelcima pod točkove od vlastitog rukovodestva i susjednih arapskih država. Za ovo što im se dešava 70% krivice nose nihove vođe a 30% izrael. Da ne elaboriram sada sve što se dešavalo, navest ću samo jedan primjer, kako palestinci i arapi nemaju pameti da razmišljaju unaprijed za razliku od jevreja.
Naime, 93. godine negdje u UN su se sreli Arafat i Alija. Arafat mu je rekao Alija potpiši sve što ti nude, makar i komadić zemlje ali potpiši da znaš da je vaše. Kaže Arafat dalje, meni su isto nudili da potpišem, ali ja nisam potpisao i sada nemamo ni pola od onoga što su nam nudili a ni na tih pola nismo sigurni. Alija je dejton i potpisao razmišljajući o ovom riječima, iako nije bio baš povoljan za Bošnjake. E sada zamisli da su Palestinici dobili državu uz Izrael prije 50 godina. Sada bi ih prema prirodnom priraštaju bilo nekih 10-15 miliona, a jevreja sigurno manje od 9 miliona. Sirijci bi imali cijelu Golansku visoravan, Jordan cijelo mrtvo mor, ali nije bilo pameti.

ovo što alemsa govori je upravu 100%. Jedina oružana formacija koje se izrael boji jeste Hezbolah. Jedini rat koji nisu dobili je bio upravo rat protiv Hezbolaha, sve ostale ratove su dobili
Dobro ti je čovjek rekao, ne možeš porediti Ukrajinu sa Izraelom koji je u ratu gotovo pa stoljeće sa prekidima. A i prije toga, a i poslije su u konstantnim sukobima sa Arapima. Iran im dan danas prijeti da će ih izbrisati sa lica zemlje nuklearkama. Ukrajina nije imala razloga da čitav prirodni dohodak troši na vojsku i naoružavanje do prije nekih 15 godina eto recimo. A i nije isto ratovati protiv Rusije koja kakva god da se pokazala se vodila kao druga vojna sila na svijetu i Izraela koji je jedna mala država sa nuklearnim oružjem. Jevreji su pametni i obrazovani, drže Ameriku, a samim tim i najviše pažnje i lobiranja posvećuju Izraelu. Amerikanci ih štite u svemu, u zločinima koje čine pod krinkom da se brane od one sirotinje iz Gaze. Niko im nikakve sankcije ne uvodi niti je uvodio, nisu nizašta odgovarali. I kada bi ih neko napao, Amerikanci bi poslali svoju vojsku da ih štite jer i Amerikanci su Jevreji, to je njihova država. Afganistan i BiH ne možeš porediti ali baš nikako sa Izraelom jer su Izraelu napravili državu, štitili ih. Nije im niko prvo uništio državu pa da su im onda stali u odbranu. Afganistance su prvo Rusi srozali 200 godina, a onda Amerikanci još 200 tako što su izvršili agresiju na njih. Pa poslije kao pomagali, a vidim kako su ih pustili niz vodu. Opet ih ostavili Talibanima da rade s njima šta hoće. U Bosni pustili da Srbi i Hrvati kolju godinama, pa kao počeli nešto pomagati, nagradili Srbe tako što su im dali RS. Nama razoreno pola države. Bošnjacima napravili Frankeštajn državu sa 2 entiteta, 10 kantona, na nacionalnom ključu gdje se sve živo blokira. To da je Alija glup bio zna svako. Potpisao nešto što niko s foruma ne bi potpisao. SDA su kriminalci, ali nije da 90% ljudi glasa za njih niti je glasalo. Druga bi priča bila da ti je država centralizovana, a ne da imaš vlast u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2023, 20:58

Izrael je prijateljska drzava Bosni i Hercegovini, a Bosnjaci pate za Milosevicevim Palestincima. :facepalm:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 21:05

Bundesliga je napisao/la:
12 jul 2023, 20:52
LegendKiller je napisao/la:
12 jul 2023, 19:00

Dobro ti je čovjek rekao, ne možeš porediti Ukrajinu sa Izraelom koji je u ratu gotovo pa stoljeće sa prekidima. A i prije toga, a i poslije su u konstantnim sukobima sa Arapima. Iran im dan danas prijeti da će ih izbrisati sa lica zemlje nuklearkama. Ukrajina nije imala razloga da čitav prirodni dohodak troši na vojsku i naoružavanje do prije nekih 15 godina eto recimo. A i nije isto ratovati protiv Rusije koja kakva god da se pokazala se vodila kao druga vojna sila na svijetu i Izraela koji je jedna mala država sa nuklearnim oružjem. Jevreji su pametni i obrazovani, drže Ameriku, a samim tim i najviše pažnje i lobiranja posvećuju Izraelu. Amerikanci ih štite u svemu, u zločinima koje čine pod krinkom da se brane od one sirotinje iz Gaze. Niko im nikakve sankcije ne uvodi niti je uvodio, nisu nizašta odgovarali. I kada bi ih neko napao, Amerikanci bi poslali svoju vojsku da ih štite jer i Amerikanci su Jevreji, to je njihova država. Afganistan i BiH ne možeš porediti ali baš nikako sa Izraelom jer su Izraelu napravili državu, štitili ih. Nije im niko prvo uništio državu pa da su im onda stali u odbranu. Afganistance su prvo Rusi srozali 200 godina, a onda Amerikanci još 200 tako što su izvršili agresiju na njih. Pa poslije kao pomagali, a vidim kako su ih pustili niz vodu. Opet ih ostavili Talibanima da rade s njima šta hoće. U Bosni pustili da Srbi i Hrvati kolju godinama, pa kao počeli nešto pomagati, nagradili Srbe tako što su im dali RS. Nama razoreno pola države. Bošnjacima napravili Frankeštajn državu sa 2 entiteta, 10 kantona, na nacionalnom ključu gdje se sve živo blokira. To da je Alija glup bio zna svako. Potpisao nešto što niko s foruma ne bi potpisao. SDA su kriminalci, ali nije da 90% ljudi glasa za njih niti je glasalo. Druga bi priča bila da ti je država centralizovana, a ne da imaš vlast u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru.
Nisu ih ostavili Talibanima nego oni jesu Talibani. Ameri su pokušali nametnuti nešto iole civilizovano tamo, ali jednostavno ne ide kada narod nije za.
Talibani su za veoma kratko vrijeme osvojili drzavu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 21:07

tuzlak1987 je napisao/la:
12 jul 2023, 20:58
Izrael je prijateljska drzava Bosni i Hercegovini, a Bosnjaci pate za Milosevicevim Palestincima. :facepalm:
To šta je Arafat radio sa Miloševićem ne znači da je automatski uredu ovo što se radi Palestincima toliko vremena. Sabili ih u onaj prostor i iživljavaju se na njima kao na životinjama. Nama trebaju prijatelji koji će nam napraviti normalnu zemlju, a ne ovo čudovište što nam je nametnuto. Jedina država na svijetu koja ima ovakvo uređenje, gdje imaš 3 predsjednika. Nek je multikulturalna država, i treba biti ali napravi je normalnom kao svaku državu na svijetu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance i 13 gostiju.