Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

RollingPaper
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la RollingPaper » 10 feb 2023, 18:14

Pa šta ima Barca odgovarat u Italiji, kao klub Barca moze odgovarat pred sudovima Španije gdje joj se sudi po zakonima Kraljevine Španije.

Objektivna vrijednost igrača kao takva ne postoji jasno definisama u pravnim normama, ali se itekako moze uzet kao dosljedan argument na sudu i po tuzbama.

Pa ne mozes ti sad dovest u Real npr. prosječnog igrača iz Bačke topole za 90 miliona, kad bi se to moglo radit, ljudi bi prali pare preko transfera na dnevnom nivou. Međutim nađe se uvjek način da se pare operu ili da se muti u neku drugu korist.

Pa eto uzmi primjer Pjanic - Artur, čista muljavina da ne moze bit veca.

"On 29 June 2020, Barcelona announced that they had reached an agreement with Juventus for the transfer of Arthur on a five-year contract for €72 million, plus €10 million in variables; the deal was also coordinated with a swap of Miralem Pjanić."

Pa jasno je i pticama na grani da Artur ne vrijedi toliko i da su se pare oprale, al ne mozes dokazat to na sudu tako lako.

E to su legalne muljaze u danasnjem fudbalu gdje je se Juve malo oklizno.

Isto kao i transfer Pogbe, nije se moglo dokazat na sudu da je prevelika cifra placena a jasno je svima da Pogba u tom momentu nije vrijedio te pare i da to nisu čista posla.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 10 feb 2023, 18:45

RollingPaper je napisao/la:
10 feb 2023, 18:14
Pa šta ima Barca odgovarat u Italiji, kao klub Barca moze odgovarat pred sudovima Španije gdje joj se sudi po zakonima Kraljevine Španije.

Objektivna vrijednost igrača kao takva ne postoji jasno definisama u pravnim normama, ali se itekako moze uzet kao dosljedan argument na sudu i po tuzbama.

Pa ne mozes ti sad dovest u Real npr. prosječnog igrača iz Bačke topole za 90 miliona, kad bi se to moglo radit, ljudi bi prali pare preko transfera na dnevnom nivou. Međutim nađe se uvjek način da se pare operu ili da se muti u neku drugu korist.

Pa eto uzmi primjer Pjanic - Artur, čista muljavina da ne moze bit veca.

"On 29 June 2020, Barcelona announced that they had reached an agreement with Juventus for the transfer of Arthur on a five-year contract for €72 million, plus €10 million in variables; the deal was also coordinated with a swap of Miralem Pjanić."

Pa jasno je i pticama na grani da Artur ne vrijedi toliko i da su se pare oprale, al ne mozes dokazat to na sudu tako lako.

E to su legalne muljaze u danasnjem fudbalu gdje je se Juve malo oklizno.

Isto kao i transfer Pogbe, nije se moglo dokazat na sudu da je prevelika cifra placena a jasno je svima da Pogba u tom momentu nije vrijedio te pare i da to nisu čista posla.
Pogba nije vrijedio te pare? Nek vrijedi toliko sad Grealish ili Enzo. Mislim da neki nisu svjesni kakav je igrac Pogba bio tih nekoliko godina u Juventusu pa samo sude po periodu iz Uniteda.

I jasno je da Pjanic i Arthur ne vrijede toliko, iako su u to vrijeme bili prvotimci svojih klubova. A da li je jasno onda da igraci koje je Napoli poslao u Lille a danas igraju petu ligu nisu vrijedili svaki po 4-5 miliona. Ako su transferi medjunarodni onda trebaju postojati i medjunarodna pravila. Fudbal je globalna stvar, ne moze nesto biti problem u Italiji a da nije problem u Spaniji.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 10 feb 2023, 19:52

De admine budi milostiv i preusmjeri ih na neku novu temu. Ovo vise nema smisla jbt :crazy:
Unico amore sei!
❤️🖤

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 10 feb 2023, 22:40

Kakvo vam cinjenice smetaju...admini se zovu...sta li je slijedece?
Ne treba da se zna kako su milanisti i interisti OSLOBODJENI prije nekoliko godina i to bas za capital gain...vidi molim te, sto bi se to trebalo ovdje pisati.. :hmmmmm:
Sto bi se trebalo pisati o ljudima koji pakuju Juventusu..ko su, sta su...sto bi se trebalo spominjati farsopoli, itd, itd

Sve treba pod tepih...da nam se ne uvrijede "cijenjeni" forumasi...

Ovaj podforum, ako niste skontali, je SERIE A... :idea:

Cim Juventus predje u superligu... :wave:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 feb 2023, 22:52

Živ bio de nemoj nama ništa objašnjavati, mi smo nebitni, sve te dokaze posalji advokatima Juventusa. Valjda ljudi nisu glupi pa da ne iskoriste to.
I ne vidim razlog da se ne otvori nova tema pa ko ima vremena i volje da čita tvoje romane bujrum.
Il Club più titolato al mondo!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 10 feb 2023, 22:55

Libo me racku i da juve likvidira i zavrsi ko chievo, isto ko sto me libo i da juve na kraju bude nevin i uz to dobije +100 milki, javno izvinjenje i bodove nazad. Kao i za neko realisticno izmedju rjesenje
Bilo je interesantno pratiti prva dva dana, sad tema zatrpana esejima od postova istih clanova i tako sve ukrug. Nisam prvi da se zali na stanje teme. Napravite novu i opletite. Ovako se u moru postova i ne nadje mjesta za neku drugu diskusiju kao ni zelje clanova da pisu o drugim stvarima.
Unico amore sei!
❤️🖤

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 feb 2023, 22:55

Bio je vuk samotnjak al polako čopor izlazi iz mraka :mrgreen:
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 10 feb 2023, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 feb 2023, 22:58

Pogba nije vrijedio te pare :urnebes: :urnebes:
Kakvi likovi ovdje pišu.

Nakon transfera Pogbe desilo se jos 30 transfera preko 100 M, od kojih ne zna se ko je veći propalitet, a da Pogbi po pitanju talenta i godina tada pri transferu ne mogu peskir nositi.

Banuj se sam.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 feb 2023, 23:07

Izazivaju, kada dobiju po usima zovu starijeg brata u pomoc. :mrgreen:

Cuj transfer Pogbe prenapuhan, mene bi bilo sramota pisati nakon ovakvih nebuloza, jos malo ce biti da smo i ovih 9 skudeta pokrali, samo dok prodje jos par godina, da se zaboravi teror. :rol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 feb 2023, 00:10

Pogba je napisao/la:
10 feb 2023, 22:58
Pogba nije vrijedio te pare :urnebes: :urnebes:
Kakvi likovi ovdje pišu.

Nakon transfera Pogbe desilo se jos 30 transfera preko 100 M, od kojih ne zna se ko je veći propalitet, a da Pogbi po pitanju talenta i godina tada pri transferu ne mogu peskir nositi.

Banuj se sam.
Logično da ne vrijedi, prosječan igrač. U to vrijeme se za mnogo bolje igrače plaćalo manje novca, Pogba je otiso sa cini mi se 22,23 g za 80m dok je godinu ranije npr Neymar s21,22g dosao u Barcu za 40m.

a tim transferima preko 100m koji su postali suludi je kumovao transfer Neymara u Psg, onaj transfer od preko 200m. Onda su krenule besmislene cifre i transfer cirkus čiji su akteri arapski investitori prije svega.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 feb 2023, 09:26

Kad se desio transfer Pogbe imao si 10 godina, a danas 17 pa te razumijem.

#MaxOUT

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 feb 2023, 10:46

Pogba je napisao/la:
11 feb 2023, 09:26
Kad se desio transfer Pogbe imao si 10 godina, a danas 17 pa te razumijem.
Glupo spinovanje, vjerovatno sam stariji od tebe. Bujrum u tz na sparing, il na pice, ako budes mladji casti kafanu ;D

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 feb 2023, 14:19

Ne pijem. A ni ti ne bi trebao sa 17 :mrgreen: pa ću ti sokić kupiti prvom prilikom.

#MaxOUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 11 feb 2023, 17:13

muxa je napisao/la:
10 feb 2023, 22:52
Živ bio de nemoj nama ništa objašnjavati, mi smo nebitni, sve te dokaze posalji advokatima Juventusa. Valjda ljudi nisu glupi pa da ne iskoriste to.
I ne vidim razlog da se ne otvori nova tema pa ko ima vremena i volje da čita tvoje romane bujrum.
Stvarno mislis da sudstvo u bilo kojoj drzavi svijeta tako radi i funkcionise??

Koji sud u svijetu dopusta da se branis i uporedjujes svoj slucaj/klub/firmu, sa nekim drugima??

Nije mi jasno zbog cega ti/vama smeta sto ja postam ovdje??

To vam ja uperim pistolj u glavu da citate? To ja spamam ako postam najnovija desavanja u serie A?
Jesam li ja poceo postati o "lopovima" iz Juventusa?
Dok si/ste ti/vi postali o "kriminalcima" iz Juventusa, sve je bilo u dure, zar ne?
Cim vam se odgovori, postaju cinjenice, odmah vam ne odgovara ...smeta vam..
Dok je bilo IN, Agnelli "prodaje" ulaznice mafijasima na tribinama, Suarezu kupuju drzavljanstvo, itd...nije vam smetalo kada ste pisali po desetine stranica o tome dnevno.. :hmmmmm:

Zamislite da je to obratno, da je Milan/Inter/svejedno ko, kaznjen za nesto sto svi rade...koliko bi bilo komentara o tome ovdje?

Nevjerovatno je to koliko vam smetaju cinjenice...nevezano samo za ovo oko Juventusa sto se trenutno desava...

Evo, sada vidim da Pogba nije vrijedio one pare... :shock: Covjek igrao finale CL, uzeo scudetta, itd...Ima li ko u Juventusu ikada da je vrijedio? :shock:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 feb 2023, 18:17

Jah eto sudstvo ne radi kako ja i većina drugih ovdje mislimo, al zato radi kako si to ti i jos par vas u svojoj glavi zamislili.
Ne kontas poentu prijatelju. Evo meni se lično jbe jel Juventus kriv il nije al mi zbog takvih ko ti nekako ipak bude drago kad ih kazne pa makar eto bilo i onako reda radi, samo zato sto ste Juventus.
Više mi smeta sto vidim da su ispisane 2 strane na forumu, kontam ima se sta pametno procitat, neka nova dešavanja, kad imam sta vidjet, tvoja 2 posta ured zauzela te 2 stranice.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 feb 2023, 18:19

Lik navalio da Šaravi puca penal i gotovo

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 feb 2023, 18:33

A igrao covjek sigurno da Shaarawy daje gol :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 12 feb 2023, 21:10

Kakvi su ovo dresovi Napolija :urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 12 feb 2023, 21:15

Arvid je napisao/la:
12 feb 2023, 21:10
Kakvi su ovo dresovi Napolija :urnebes:
A bas, postoji li razlog zasto nisu u svijetlo plavima? Isto kad Pariz na svom stadionu izidje u bijelim.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 feb 2023, 10:31

Ma dobro to je vjerovatno promocija treće garniture, al fakat su bezveze

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.