Sviuodbranu je napisao/la: ↑05 nov 2019, 14:21
Ja sam za rjesenje da drzava otpise dugove svim sportskim kolektivima, u ovom slucaju fudbalskim..Zakon o sportu pod hitno.
Da recimo Sarajevu isplati drzava(simbolicno)300 000 km jer oni su te dugove ocistili(nebitno kako).
Da Drzava onda da rok klubovima recimo 2 godine da isplate sav preostali dug, i da donesu zakon po kojem ukupni dug kluba(drzsva igraci dobavljaci i td)ne smije preci 500 000 km.
Oni koji ne ispune zahtjeve hajmo kantonalna, tamam da je Sloboda moja...
Presjek se mora uraditi i to drzava mora.
Hrvatska je slicno uradila pa vidimo gdje su oni a gdje mi.
Znam ja recice onaj "pitar "boli me k mi smo platili gasi gofna, ali moramo se zapitati jel vazniji napredak ili nasa medjusobna (nadam se klubska)netrepeljivost.
Zadnja rupa na evropskoj fudbalskoj sceni. Moramo stvari iz korjena mjenjat.
I mi smo bili u dugovima kao i mnogi drugi. To sto smo mi sad u nekoj boljoj situaciji trebamo zahvaliti nekim ljudima koji su zeljeli dobro klubu. Bilo je tu losih ljudi, odluka, al u konacnici nekako smo se izvukli.
Potezali smo tu pricu oko otpisa dugova, i jedino ko se bunio su listicani, jer kao oni sve placaju zbog cega da se drugima brisu dugovi.
Ja kao navijac FKS bi prvi podrzao da se brisu dugovi svima, iako moj klub nema dugova, jer je to jedini nacin da se napreduje.
Ali, da to bude reigorozno za buduce dugove, ako se ponovi opet ovakva situacija da budu izbaceni odmah iz lige, u kantonalnu ligu po mogucnosti...
Jos bi dao jedan uslov, evo oslobodit cemo vam dugove, al vi morate u roku od 3 mjeseca/6 mjeseci, nebitno, napraviti teren kao na grbavici.. da bude tepih...
Pa jbga, ako nadjes miliona maraka za teren, otpise ti se 5...
Al za to trebaju strucni ljudi, puni ljubavi i zelje da se napravi nesta normalno i dobro...
Puno je ovde kriminala, losih i zlih ljudi da bi uspio bilo kakav pozitivan projekat...