FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 09 nov 2017, 00:22

Romariooo je napisao/la:Solidan je gorecka, fekir cak sta vise odlican, al problem je taj sto nama veznjaci do kraja sezone ne trebaju, cak sta vise imamo ih viska i sto se tice veznog reda za januar je uspjeh da se proda arda,rafinja, mozda i gomes, a naljeto se poselamit sa raketom, iniesta kao zamjena i roberto i paulinjo opet ostaju, dodas im coutinna to je opet cetiri covjeka za dvije pozicije, peti igrac je tu odmah teski visak, al eto ako bi se nasla neka superklasa a la sta ja znam saul ili koke mozda bi se to moglo i nagurati, tako sa ja ne vidim ni u januaru ni u dogkedno vrijeme sa se bilo ko osim superklasnih igraca treba dovoditi u vezni red

Veci je prioritet napad, gdje imamo dembu koji je tesko povrijedjen a uz to jos i ne dokazan, tako da ce njemu mozda sad trebati duze vremena da bi se dokazao kao klasa, a imamo i suareza koji je los izuzetno i pitanje je hocel se ikada vise dozvati, zato je alexis puno prioritetnija opcija od veznjaka

Vezni red je prioritet opet, Couthino ce vjerovatno na krilo kad dodje. Jer kako sam kazes kad odu Gomes, Rafinha, Arda i Rakitic a Iniesta ostari skroz opet osim Roberta nemas nista u vezi. Denisa opet racunam ko krilo.

Da se uzme u obzir ni da Busquets nije tako mlad vise...da se mene pita, vec bi se radilo na Weiglu polako, ali eto.

Paulinho nije dosao da se zadrzi dugo u klubu, covjek vec ulazi u tridesetu, tako da njega za buducnost isto ne racunam.

Znaci opet dolazimo do toga da nemas nikog u veznom redu ( a sada imas skoro 10 veznjaka jel) ja garantiram da se svi ti nabrojani nece zadrzati u klubu do 2019/20 godine jer nema logike zbog njihovih godina.

Napad je isto tako prioritet jer se Suarez opao skroz a Neymar prodan i zbog toga je logicno da dodje neka klasa ( hoce li to biti Lewa, Griezmann ili neko treci, vidjet cemo)

Alexisa otpisi, nema smisla o tome ni govoriti... mislim lijepo bi nam dosao kao besplatan igrac bar privremeno, ali mislim da je on Pepov igrac vec i da to svi znaju...to je trebalo biti odradjeno jos u julu.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 nov 2017, 00:57

dzaba sto imas Ardu, Rafinhu, Gomesa, Rakitica, Iniestu, Busquetsa, Roberta, Paulinha kad od svih njih, samo na Busquetsa mozes racunati, Rafinha je Vermaelen veznog reda, Arda je debelguz koji nikad u klub nije trebao doci i ocito je da minute nece vise zaigrati.
Gomes je malo proigrao, al puno igra bez lopte, ne znam ni moze li se racunati kao veznjak kad i on kao i Paulinho imaju 30 dodira za citavu tekmu.
Roberto vise veznjaka igra, sad se i ozlijedio, a ako cemo realno, nije ni on taj igrac prevage na sredini terena, bio bi bolja verzija Rakitica trkacki i tehnicki, bez suta.
Imas Iniestu koji igra prosjecno za veznjake danasnjice i koliko god da mi volimo i hvalimo, on nece izgurati citavu sezonu kao glavni veznjak i prije ili kasnije ce opasti ili formom ili fizicki se ozlijediti.
Da je srece Goretzka bi odmah dosao na zimu i Alena bi uveliko igrao za prvu ekipu.

Paco je pokazao da se moze racunati na njega kad su golovi u pitanju, al opet, da li smijemo dozvoliti da ostanemo na trenutnom kadru ili se i tu treba nesto dodati?

I naravno, stoper, stoper, stoper, to bi trebao biti glavni prioritet, backupi u vidu Vermaelena i Mascherana u srednja zalost, ponajvise sto je Mascherano jedini backup, a ako se jos uzme u obzir da je Pique u tako ocajnoj formi, onda je valjda ocito da Umtiti treba novog partnera ili backupa, sad da li ce to biti ruta mladjeg stopera velikog potencijala, iskusnijeg igraca jako kvalitetnog ( tipa Iniga).
Ja bi radije pucao na mlado i strasnog potencijala, nego da se izvali neka lova za igraca koji bi trebao biti backup ili se boriti sa Piqueom za prvu poziciju.

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 09 nov 2017, 10:53

120M nova ponuda za Coutinha... :hmmmm:
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 09 nov 2017, 14:29

Ne znam za vas, al' meni je Coutinho malo "mekan". Zna on fudbal, ima taj vic u igri i slazem se da bi valjao- al' za neku razumnu cijenu.Ono na ljeto sto se spominjalo je van svake pameti.Mislim da bi na neku agresivniju igru, "u kost " fudbal , sav se pogubio....Jedini vezni igrac kojeg bi ja pozelio je KDB, al to je, naravno, nerealno.Sta imamo u vezi ?Imamo Dona koji moze izgurati(vrhunski) jos ovu sezonu.Imamo Paulinha koji ,taman, moze odra.diti cijeli ugovor.Hebem ga, ako moze igrati, biti nezamjenljiv u zemlji gdje po rodjenju ti loptu umjesto s.i.s.e. guraju pod nos, mora i nama valjat da ga hebes.Zalimo se na nas dizelaski vezni red, pogledajte Realov ove sezone, oni su kao atomski, al ja ih (u ovom trenutku) niti jednog ne bi mijenjao za nekog naseg.Cinjenica je da ono sto je nekad krasilo Barcu, je tesko vratit.Nemas vise takvih igraca na trzistu, i ovo malo sto ima je nemoguce dovest.Dosao je vakat da se privikavamo na neku novu Barcu, manje atraktivnu igru a (ja se nadam ) i trofejima.
P.S nismo ni losi ko sto se prica-imas Stegena , trenutno u naj formi na svijetu, imas bekove, mogu se vala a svakim ponosat, imas u vezi Busija- ko je to bolji?Imas Dona, ako nista najbolji veteran na svijetu, imas najboljeg stopera(MEDJU TRI SIGURNO) Samuela.Imas najboljeg igraca svih vremena, imas Dembelea koji ce igurno zadavat glavobolje svim odbranama svijeta....i na kraju od svih napadaca sto se spominju, ja bih 50% Suareza sa drugog dijela onog videa nego sve ostale....
Malo li je....
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 nov 2017, 15:24

Fazon je sto 99 % ljudi ovdje na forumu uporedjuje Pepovu Barcelonu sa ovom i to je kao mjerilo igre.

Isto tako, 99 % ljudi hoce da nadje zamjenu za Xavija i Iniestu, a znaju da takvi igraci vise nisu dostupni, realno kad bi mogao potrositi 5 milijardi, ne bi mogao naci takvog igraca jer ga trenutno nema na trzistu. I to vec godinama. Kad to shvate, bit ce im i lakse gledati nogomet.

Atraktivno se moze igrati i bez Xavija i Inieste ( sto smo pokazali i mi, a i 90 % drugih klubova na svijetu). Treba pametno kupovati samo.

Tim jeste losiji igracki nego prosle sezone- ali je igrom bolji 5 puta.

Pa 4 yebena gola samo samo primili do sada ljudi! Odbrana je 15 puta bolja nego u zadnje 2 godine i to je cinjenica.

A kad primis samo 4 gola onda nije samo odbrana zasluzna za to, vec itekako i sredina i krila koja odradjuju sjajan posao pomagajuci toj odbrani. Jos kad se uzme u obzir da je Pique van forme :crazy:

Pa prosle sezone nam trpao ko god je stigao.
27.10.2020

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 09 nov 2017, 15:43

Novi sistem, vise trke, zelje....bolja odbrana..sve to imamo-Vjeruj te da nas opet svi boje !
Ovo je moja mastarija-osmina- neko lagan, za zagrijavajnje.Cetvrt.- odma Real- njih razvalimo 1-0 i 0-0, poluf. Pep-ubie nas igrom bla bla...Ukaza se Messi 2 puta i eto ga 0-2.Revans-ista slika...povedu oni, opet stisli ...opet Messi i 1-1. Zagrljaj Pepa i Mesaje uz stidno Leovo -izvini.Finale-PSG...Ney nervozan, dva dana sa slusalicama u svlacionici ceka tekmu .Nabrijan...samo sto je pocelo, Dembas bijeti i egzikucija.Do kraja Dembas jos dva .....nosaju ga, bacaju...Uplakani Ney. zabio glafu u travu i govori."Sto je meni ovo trebalo..." :clap: :clap:
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 nov 2017, 17:03

wtf

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 09 nov 2017, 17:09

slika

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 nov 2017, 17:21

da 15:43 nije malo rano za alkohol?

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 09 nov 2017, 17:29

Donnie Darko je napisao/la:da 15:43 nije malo rano za alkohol?
slika

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 nov 2017, 17:37

Blejzer10 je napisao/la:
slika
:salut:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 nov 2017, 17:42

:kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

LittleCule
Kontakt:

Post Postao/la LittleCule » 09 nov 2017, 17:46

:urnebes: :urnebes:
Mes Que Un Club ● Visça Barça ● Visça Catalunya

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 nov 2017, 17:48

jedva cekam dembu da zaigra, ima da dar mar radi, nadam se samo da ga nece pokositi neka ozljeda..

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 nov 2017, 19:33

leorey je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Solidan je gorecka, fekir cak sta vise odlican, al problem je taj sto nama veznjaci do kraja sezone ne trebaju, cak sta vise imamo ih viska i sto se tice veznog reda za januar je uspjeh da se proda arda,rafinja, mozda i gomes, a naljeto se poselamit sa raketom, iniesta kao zamjena i roberto i paulinjo opet ostaju, dodas im coutinna to je opet cetiri covjeka za dvije pozicije, peti igrac je tu odmah teski visak, al eto ako bi se nasla neka superklasa a la sta ja znam saul ili koke mozda bi se to moglo i nagurati, tako sa ja ne vidim ni u januaru ni u dogkedno vrijeme sa se bilo ko osim superklasnih igraca treba dovoditi u vezni red

Veci je prioritet napad, gdje imamo dembu koji je tesko povrijedjen a uz to jos i ne dokazan, tako da ce njemu mozda sad trebati duze vremena da bi se dokazao kao klasa, a imamo i suareza koji je los izuzetno i pitanje je hocel se ikada vise dozvati, zato je alexis puno prioritetnija opcija od veznjaka

Vezni red je prioritet opet, Couthino ce vjerovatno na krilo kad dodje. Jer kako sam kazes kad odu Gomes, Rafinha, Arda i Rakitic a Iniesta ostari skroz opet osim Roberta nemas nista u vezi. Denisa opet racunam ko krilo.

Da se uzme u obzir ni da Busquets nije tako mlad vise...da se mene pita, vec bi se radilo na Weiglu polako, ali eto.

Paulinho nije dosao da se zadrzi dugo u klubu, covjek vec ulazi u tridesetu, tako da njega za buducnost isto ne racunam.

Znaci opet dolazimo do toga da nemas nikog u veznom redu ( a sada imas skoro 10 veznjaka jel) ja garantiram da se svi ti nabrojani nece zadrzati u klubu do 2019/20 godine jer nema logike zbog njihovih godina.

Napad je isto tako prioritet jer se Suarez opao skroz a Neymar prodan i zbog toga je logicno da dodje neka klasa ( hoce li to biti Lewa, Griezmann ili neko treci, vidjet cemo)

Alexisa otpisi, nema smisla o tome ni govoriti... mislim lijepo bi nam dosao kao besplatan igrac bar privremeno, ali mislim da je on Pepov igrac vec i da to svi znaju...to je trebalo biti odradjeno jos u julu.
Jest prioritet al samo top klase da se dovedu dvije, a ovo sto ostane, iniesta,roberto i paulinjo da budu vise izmjene. Ofanzivniji veznjak je vec dogovoren,znaci coutinjo, i trebao bi jos jedan malo defanzivniji tipa koke ili saul

A ovi osrednji igraci tipa gorecka iako nisu losi nisu potrebni, fekir je dobar, al ne toliko kao coutinjo i nije taj kalibar da zamijeni iniestu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 09 nov 2017, 21:53

Ma Iniestu ne može niko zamijeniti, on je najbolji igrač malog fudbala koji je igrao na velikom terenu... Mislim da kad bi njega pustio da igra mali fudbal niko mu ne bi uzeo loptu
Još da je imao šut kroz karijeru bio bi igrač u rangu Messija.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 09 nov 2017, 22:05

Romariooo je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Jest prioritet al samo top klase da se dovedu dvije, a ovo sto ostane, iniesta,roberto i paulinjo da budu vise izmjene. Ofanzivniji veznjak je vec dogovoren,znaci coutinjo, i trebao bi jos jedan malo defanzivniji tipa koke ili saul

A ovi osrednji igraci tipa gorecka iako nisu losi nisu potrebni, fekir je dobar, al ne toliko kao coutinjo i nije taj kalibar da zamijeni iniestu
Dobro je Valverde rekao da mu dovedu samo igrae za prvi tim... slazem se sa njim jer je ekipa pretrpana ne tako kvalitetnim igracima (zamjenama)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 09 nov 2017, 23:10

SAD ovo pročita na **** [emoji38]

"Sport" navodi da je Neymar u razgovoru s bivšim suigračima provjerio bi li ga prihvatili ako bi se vratio u Barcelonu.

Inače, Brazilac je u 12 ovosezonskih nastupa postigao 11 golova i ubilježio je 9 asistencija.

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 nov 2017, 23:10

Players with most successful dribbles in the top5 leagues this season:

Messi 68
Neymar 61
Fekir 44
Malcom 39
Pulisic 38
Dybala 36

Aleñá has completed 43 dribbles in Segunda A this season, at least 4 more than any other player in the league.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 nov 2017, 23:23

Lord44 je napisao/la:Novi sistem, vise trke, zelje....bolja odbrana..sve to imamo-Vjeruj te da nas opet svi boje !
Ovo je moja mastarija-osmina- neko lagan, za zagrijavajnje.Cetvrt.- odma Real- njih razvalimo 1-0 i 0-0, poluf. Pep-ubie nas igrom bla bla...Ukaza se Messi 2 puta i eto ga 0-2.Revans-ista slika...povedu oni, opet stisli ...opet Messi i 1-1. Zagrljaj Pepa i Mesaje uz stidno Leovo -izvini.Finale-PSG...Ney nervozan, dva dana sa slusalicama u svlacionici ceka tekmu .Nabrijan...samo sto je pocelo, Dembas bijeti i egzikucija.Do kraja Dembas jos dva .....nosaju ga, bacaju...Uplakani Ney. zabio glafu u travu i govori."Sto je meni ovo trebalo..." :clap: :clap:
Zaboravio si napisati da je u januaru Valverde otpusten a novi trener bio Samuel L Jackson :lol:
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.