Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 16:44

Raonffa je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Visocak fifa fantazi menadzer kao sto sam pretpistavio.
Druze onda nam precjenjeni selektori nisu potrebni, ti budi na celu Hr repke ja cu voditi BiH.Uvijek ces biti malo uspjesniji od mene ali dzaba ti to sto si malo bolji kad ce uvijek Njemacka, Spanija ili Francuska osvajati Ep.
Nikad nece recimo jedan Portugal, niti ce Island dobijati Engleze...
Poenta svega je da nekada nije samo selektor kriv, treba gledati kakve igrače ima na raspolaganju.

Već sam pisao, da se večeras opet igra utakmica protiv Grčke, mi ne bi imali drugog izbora nego izaći sa skoro identičnim sastavom kao sinoć, osim možda izmjena Ibišević-veznjak. Da je Meša loš, loš je, al' da mu je igrački kadar bio dobro dobro srozan za ovaj meč protiv Grčke, bio je.

Fino je rekao @pinoglavi, u nas da igraju sami Džeko i Pjanić protiv 11 igrača iz protivničke ekipe, mi bi očekivali glat pobjedu jer nam igraju najbolji igrači, bez obzira što fali ostalih devet.
Eto ga! U tom grmu I lezi zec (Boldano).
Postavis klasicnog centarfora u vezu I zakines svoju momcad u sredini. Napravio si katastrofu.
Posaljes Kolasinca protiv amatera na teren I riskiras da ga nemas u najvaznijoj utakmici kvalifikacija. Genijalno! Tko bi od nas forumasa amatera nesto ovako uradio?
Izadjes sa 2 igraca u vezi u kojoj je jednom kreativnost na nivou Sunjica I nadas se necemu. Meni nije jasno zasto su Gojko I Besic jucer ostali na klupi I nikad mi to nece biti jasno. Kako ocekivati da ces nesto uspjeti na postavljenu igru sa tako sporom sredinom I jednim igracem koji moze kreirati sansu. Ako je vec isao sa Vedadom po prvi put cu reci da je njegov prethodnik (koliko got bio ogranicen) njega gurao na krilo I nije sakatio sredinu.
Imali smo makar 3 igraca koji bi poziciju sekundarnog napadaca ili ofenzivnog srednjaka odigrali bolje od Ibisevica. Mislim da smo toga svjesni svi na forumu. Ne znam zasto to ne reci I gledati Bazdarevicevu uplasenu facu iznova u svakoj sljedecoj utakmici.
Osim ovoga mislim da bi se vecina slozila da je stopera u ovoj utakmici trebao igrati neko tko zna iznijeti loptu I poslati je koliko toliko normalno prema naprijed. To sigurno nije Sunjic I ne znam kako je I zasto u ovoj utakmici on pretpostavljen Cocalicu kojeg je uzgred ne tako davno Mesa stavljao u vezni red. Valjda bi ga po nekom rezonu to kvalificiralo za tehnicki potkovanijeg igraca od Sunjica. Ili mislis da mu je u navedenoj povijesnoj utakmici na pamet moglo pasti da Sunjic igra DM-a.
Sve u svemu Bazdarevic od svog dolaska na klupu BiH nije napravio 3-4 suvisle izmjene I nasa makar I mala prednost pred protivnikom bude anulirana suludim postupcima genija na nasoj klupi.
Susic=Bazdarevic, da ne bi napisao sta gore.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 10 jun 2017, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jun 2017, 16:49

pinoglavi je napisao/la: Slazem se gotovo sve samo je poenta da mi ne bi dobili nesto puno sa Cimirotom u veznom osim inicijative. Jedini koji nesto moze kreirati je Pjanic od svih veznjaka i krila, a Dzeko sam u napadu i lagano bi ga odsjekli. Ne bi imao ko doci do njega s loptom osim Pjanica a nije on taj igrac. Patnja bi bila i ta formacija samo na drugi nacin. Vjerovatno bi bili bolji samo sto to nije nista puno bolje kako ti napisa.
Ma ne radi se tu o Cimirotu, da je poceo Medunjanin kao desetka, a Pjanic i Jajalo iza, siguran sam da bi i to bolje izgledalo... Ili da je Besica uveo ranije, zapravo i bio je najavljen njegov ulazak oko 60. minute, ali ga je onaj iz nekog razloga dvaput vracao na zagrijavanje. Dzaba kad Vedo mora igrati pa makar s jednom nogom i na lijevoj poziciji.

Meni jednostavno ni danas nije jasno sta je bazdarevic pokusao ovdje. Da je uveo u zadnjih 20-25 minuta tri napadaca pri 0-0, pa tad krenuo sa nabijanjem, razumio bih, ali da mu je preskakanje igre plan A, B i C, ne mogu da shvatim nikako :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 16:54

dubrovnik je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Visocak fifa fantazi menadzer kao sto sam pretpistavio.
Druze onda nam precjenjeni selektori nisu potrebni, ti budi na celu Hr repke ja cu voditi BiH.Uvijek ces biti malo uspjesniji od mene ali dzaba ti to sto si malo bolji kad ce uvijek Njemacka, Spanija ili Francuska osvajati Ep.
Nikad nece recimo jedan Portugal, niti ce Island dobijati Engleze...
Poenta svega je da nekada nije samo selektor kriv, treba gledati kakve igrače ima na raspolaganju.

Već sam pisao, da se večeras opet igra utakmica protiv Grčke, mi ne bi imali drugog izbora nego izaći sa skoro identičnim sastavom kao sinoć, osim možda izmjena Ibišević-veznjak. Da je Meša loš, loš je, al' da mu je igrački kadar bio dobro dobro srozan za ovaj meč protiv Grčke, bio je.

Fino je rekao @pinoglavi, u nas da igraju sami Džeko i Pjanić protiv 11 igrača iz protivničke ekipe, mi bi očekivali glat pobjedu jer nam igraju najbolji igrači, bez obzira što fali ostalih devet.
Postavis klasicnog centarfora u vezu I zakines svoju momcad u sredini. Napravio si katastrofu.
Posaljes Kolasinca protiv amatera na teren I riskiras da ga nemas u najvaznijoj utakmici kvalifikacija. Genijalno! Tko bi od nas forumasa amatera nesto ovako uradio?
Izadjes sa 2 igraca u vezi u kojoj je jednom kreativnost na nivou Sunjica I nadas se necemu. Meni nije jasno zasto su Gojko I Besic jucer ostali na klupi I nikad mi to nece biti jasno. Kako ocekivati da ces nesto uspjeti na postavljenu igru sa tako sporom sredinom I jednim igracem koji moze kreirati sansu. Ako je vec isao sa Vedadom po prvi put cu reci da je njegov prethodnik (koliko got bio ogranicen) njega gurao na krilo I nije sakatio sredinu.
Imali smo makar 3 igraca koji bi poziciju sekundarnog napadaca ili ofenzivnog srednjaka odigrali bolje od Ibisevica. Mislim da smo toga svjesni svi na forumu. Ne znam zasto to ne reci I gledati Bazdarevicevu uplasenu facu iznova u svakoj sljedecoj utakmici.
Osim ovoga mislim da bi se vecina slozila da je stopera u ovoj utakmici trebao igrati neko tko zna iznijeti loptu I poslati je koliko toliko normalno prema naprijed. To sigurno nije Sunjic I ne znam kako je I zasto u ovoj utakmici on pretpostavljen Cocalicu kojeg je uzgred ne tako davno Mesa stavljao u vezni red. Valjda bi ga u po nekom rezone to kvalificiralo za tehnicki potkovanijeg igraca od Sunjica. Ili mislis da mu je u navedenoj povijesnoj utakmici na pamet moglo pasti da Sunjic igra DM-a.
Sve u svemu Bazdarevic od svog dolaska na klupu BiH nije napravio 3-4 suvisle izmjene I nasa makar I mala prednost pred protivnikom bude anulirana suludim postupcima genija na nasoj klupi.
Ma Mešin kiks je ono sinoć, to nema dileme. Ne bih da se stvori neki utisak da ga ja nešto branim, mislim branim ga gdje ga mogu braniti (uglavnom u tome da mu je dosta igrača bilo povrijeđeno i van forme), a kudim ga gdje ga mogu i trebam kuditi, recimo za postavku sinoć.

Mislim da je sa obzirom na sve okolnosti, onaj remi sinoć realan. I remi ko remi meni nije problem, nije tolika katastrofa. Mene više brine to što Meša ništa ne uči iz svojih "poraza" (u smisli da ga nadmudre kolege selektori drugih reprezentacija), pravi često slične greške. I dosta je čudan u biranju sastavu, uvijek ima jedno ili dva iznenađenja u početnih jedanaest, nikako ne možeš pretpostaviti kako bi mogao izgledati sastav. Jedino je sigurno da baš voli ovu 4-4-2 formaciju, i to ga najviše košta.

I malo je smiješno da je prije pola godine ova ekipa pod Mešom uništila Grke u sred Atine, samo si tada imao Lulića, Hajrovića i Kolašinca, koji su nam sinoć puno nedostajali. I tada je igrao Jajalo, i tada je igrao Vedo, i tada je igrao Vranješ, i tada smo igrali 4-4-2...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 16:56

----------------Jajalo
Visca-Pjanic-Hadziahmetovic-Lulic/Duljevic

Ovako smo mogli izaci ali trebaju muda za ovo a Mehmed se usro prije nego je pocela utakmica
Nad tobom sunce najljepše sja

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 jun 2017, 17:02

Pojma ti nemas Mesa, martin oneil zelembac ti zadao zadacu koju jos nisi uradio, budi menader onom francuzu neka se udara, **** fudbal.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 17:09

Raonffa je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Osim ovoga mislim da bi se vecina slozila da je stopera u ovoj utakmici trebao igrati neko tko zna iznijeti loptu I poslati je koliko toliko normalno prema naprijed. To sigurno nije Sunjic I ne znam kako je I zasto u ovoj utakmici on pretpostavljen Cocalicu kojeg je uzgred ne tako davno Mesa stavljao u vezni red. Valjda bi ga u po nekom rezone to kvalificiralo za tehnicki potkovanijeg igraca od Sunjica. Ili mislis da mu je u navedenoj povijesnoj utakmici na pamet moglo pasti da Sunjic igra DM-a.
Ma Mešin kiks je ono sinoć, to nema dileme. Ne bih da se stvori neki utisak da ga ja nešto branim, mislim branim ga gdje ga mogu braniti (uglavnom u tome da mu je dosta igrača bilo povrijeđeno i van forme), a kudim ga gdje ga mogu i trebam kuditi, recimo za postavku sinoć.

Mislim da je sa obzirom na sve okolnosti, onaj remi sinoć realan. I remi ko remi meni nije problem, nije tolika katastrofa. Mene više brine to što Meša ništa ne uči iz svojih "poraza" (u smisli da ga nadmudre kolege selektori drugih reprezentacija), pravi često slične greške. I dosta je čudan u biranju sastavu, uvijek ima jedno ili dva iznenađenja u početnih jedanaest, nikako ne možeš pretpostaviti kako bi mogao izgledati sastav. Jedino je sigurno da baš voli ovu 4-4-2 formaciju, i to ga najviše košta.

I malo je smiješno da je prije pola godine ova ekipa pod Mešom uništila Grke u sred Atine, samo si tada imao Lulića, Hajrovića i Kolašinca, koji su nam sinoć puno nedostajali. I tada je igrao Jajalo, i tada je igrao Vedo, i tada je igrao Vranješ, i tada smo igrali 4-4-2...
Nije smijesno moj care nego tuzno.
Oni imaju trenera koji je iz te utakmice naucio nesto a mi na klupi imamo covjeka koji ne moze nauciti. Jer da moze u svojih 50 I kusur godina bi vec nesto naucio. Njegovi dolaskom smo kao ekipa pali I postali nemocni da al pari igramo sa B Ircima ili dobijemo B ekipu Grcke. To je tuga I nevolja. Prosirio je kadar ali nove igrace rijetko koristi osim pokojeg napadaca vjerujuci da ako ubaci napadaca daje gol. Slicno kao sto je I Safet rezonirao puno puta u drugom djelu svoje selektorske karijere.
Nama treba selektor pod kojim cemo sa nasim izborom igraca dobiti Irce I Grke u Zenici. Nije to nedostizno.
Ako nam to ne moze obezbjediti savez onda neka daju ekipu nekom mladom pametnom treneru iz BiH lige I neka stasava sa njima.
Ako nista bit ce jeftiniji od ovih kvazi legendi koje usput I nisu tako jeftine. A rezultat svakako nemamo ako ne mozemo pobjediti B tim Grcke u Zenici. I Marinovic ce osvojiti 3 mjesto u ovoj grupi. Neka onda sparaju lovu!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 17:11

pinoglavi je napisao/la:----------------Jajalo

Ovako smo mogli izaci ali trebaju muda za ovo a Mehmed se usro prije nego je pocela utakmica
E to vidiš da je do Meše, nemoj onda reći loš roster. To što on neke nije pozvao ili ih poslao na tribinu nije kriv roster već Meša, on je birao igrače.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 17:12

Unofficialpage je napisao/la:

E to vidiš da je do Meše, nemoj onda reći loš roster. To što on neke nije pozvao ili ih poslao na tribinu nije kriv roster već Meša, on je birao igrače.
Pa prva stvar ne branim ga nego pisem o losim igracima gdje i on ima krivice. Drugo za ovo trebaju celicna muda a Mesa se sjene boji. I nije ovo opcija sa veznim redom punim def. veznih ili sa Stevanovicem na lijevom krilu

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 17:15

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:

Pa prva stvar ne branim ga nego pisem o losim igracima gdje i on ima krivice. Drugo za ovo trebaju celicna muda a Mesa se sjene boji. I nije ovo opcija sa veznim redom punim def. veznih ili sa Stevanovicem na lijevom krilu
Ali opet je kriv. :mrgreen: Nama ne treba kukavica već neko ko zna koliko toliko raditi svoj posao. Razumijem ja tebe šta ti govoriš ali sigurno bi bolje bilo da je bio neki veznjak, bilo kakav, umjesto Vede ali kasno je sad za bilo šta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 17:19

dubrovnik je napisao/la: Nije smijesno moj care nego tuzno.
Oni imaju trenera koji je iz te utakmice naucio nesto a mi na klupi imamo covjeka koji ne moze nauciti. Jer da moze u svojih 50 I kusur godina bi vec nesto naucio. Njegovi dolaskom smo kao ekipa pali I postali nemocni da al pari igramo sa B Ircima ili dobijemo B ekipu Grcke. To je tuga I nevolja. Prosirio je kadar ali nove igrace rijetko koristi osim pokojeg napadaca vjerujuci da ako ubaci napadaca daje gol. Slicno kao sto je I Safet rezonirao puno puta u drugom djelu svoje selektorske karijere.
Nama treba selektor pod kojim cemo sa nasim izborom igraca dobiti Irce I Grke u Zenici. Nije to nedostizno.
Ako nam to ne moze obezbjediti savez onda neka daju ekipu nekom mladom pametnom treneru iz BiH lige I neka stasava sa njima.
Ako nista bit ce jeftiniji od ovih kvazi legendi koje usput I nisu tako jeftine. A rezultat svakako nemamo ako ne mozemo pobjediti B tim Grcke u Zenici. I Marinovic ce osvojiti 3 mjesto u ovoj grupi. Neka onda sparaju lovu!
Sigurno je i Skibbe dosta naučio iz one utakmice, to si upravu. Mada opet mislim, da smo mi imali Kolašinca, Bešića i Lulića cijelu tekmu, mi bi ih vjerovatno na kraju dobili. I ovako smo u lošoj igri stvorili više prilika od njih, oni su imali jednu al' najbolju a mi smo imali možda tri vrlo dobre, i još par solidnih.

Da li imamo boljeg od Meše, rekoh već da čisto sumnjam. A savez nikada neće staviti nekog mladog trenera, pogotovo iz naše lige, sve dok ima ovih ex-yu zvijezda tipa Pape, Meša, Baka, Hadžibegić i ostali. Valjda je rezon taj ako su bili dobri igrači, da su dobri i treneri. A istina je da niko od njih nije neki trener, samo eto Pape ima taj plasman, al' mi najbolje znamo njegove trenerske kvalitete i ne može nam se prodavati priča kako je on neki trener, kao ni ova ostala trojica navedenih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 17:22

Muda ti trebaju ako imas izbora u suprotnom ti treba pamet da shvatis da ti je to jedina sansa.
Mislim da su Hodzic, Milosevic I Bajic takodjer poziciju Vedada mogli odigrati bolje od njega iako mu ni rijeci loseg ne bih napisao da je mali Hadziahmetovic odigrao na Vedadovom mjestu.
Dapace dobio bi cestitku od srca sa moje strane.
Ali da on tako rezonira mi bi jucer imali I Kolasinca na raspolaganju a ne bi nam u momcadi igrali makar jos 2 igraca iz prvih 11.
Sta je jucer kvalificiralo Sunjica da to Besic nije imao? Totalno nebitno kako je odigrao I sto se meni ne svidja kao igrac naravno.
Da mu je prethodnik ucinio slicnu stvar vec bi bilo stotine natpisa o Germaniji I spasavanju karijere doticnog stopera.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 17:26

Steta je sto nam sasvim solidna generacija igraca Begovic, Spahic, Lulic, MIske, Salihovic, Dzeko, Ibisevic, gotov zavrsi a posto smo ih potrosili 7-8 godina sa Susicem i sad Bazdarevicem domet je bio samo plasman na 1 SP i ispad u grupnoj fazi. Ova generacija je mogla puno, puno vise, pod pravim trenerom. Ali to je nasa realnost.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 jun 2017, 17:29

Ali on jadan vazda negdje putuje, prati, analizira a igra uvijek qrcina i uvijek igra 13-14 istih :lol: :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jun 2017, 17:42

Gradi vezni red na Pjanicu-Besicu-Cimirotu, jel' ti se mora bas to crtati curane? Dodas tu Lulica na ljevoj strani i jednog igraca na desnoj NE VISCU, nego jednog od ovih koji bude u boljoj formi Milicevic/Hajrovic i to je sva logika. Zasto ne pozoves malog Milosevica iz Konye? Momak igra na poziciji ofenzinvog veznog a mi bas takvih igraca nemamo, razleti se malo po Evropi pa nadji tog desnog bocnog vec jednom, a ne samo trazit veziste i napadace. Uigravaj Memisevica na stoperskoj poziciji, yebo te propali Sunjic koji u Palermu ne moze doci do prve postave. I jos nisi nikome objasnio sto sinoc izvede Kodru, jedini igrac koji je odigrao nesto u napadu? Zasto nas uvjek ublehe od trenera zapadnu...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 17:42

dubrovnik je napisao/la:

Muda ti trebaju ako imas izbora u suprotnom ti treba pamet da shvatis da ti je to jedina sansa.
Mislim da su Hodzic, Milosevic I Bajic takodjer poziciju Vedada mogli odigrati bolje od njega iako mu ni rijeci loseg ne bih napisao da je mali Hadziahmetovic odigrao na Vedadovom mjestu.
Dapace dobio bi cestitku od srca sa moje strane.
Ali da on tako rezonira mi bi jucer imali I Kolasinca na raspolaganju a ne bi nam u momcadi igrali makar jos 2 igraca iz prvih 11.
Sta je jucer kvalificiralo Sunjica da to Besic nije imao? Totalno nebitno kako je odigrao I sto se meni ne svidja kao igrac naravno.
Da mu je prethodnik ucinio slicnu stvar vec bi bilo stotine natpisa o Germaniji I spasavanju karijere doticnog stopera.
Bajic bi mozda i bolje igrao od Vede ali ova dvojica nisu uopste dobri. Hodzic je katastrofa bio protiv Gibraltara a nije kvalitetan igrac ako puni Cibaliju, Milosevic je za sitne pare iz Belgije zavrsio u Turskoj i u 47 utakmica ima 3 gola i 4 asistencije, u Turskoj gdje Visca i Vrsajevic dominiraju a igra of. veznog. Parmaci su to kao i vecina ostalih, jedino da je Hadziahmetovic igrao

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 18:06

Mesa ocigledno pregorio. I dan poslije utakmice nezna sta lupa. Ispade da je od pocetka bio najslabija karika.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 18:20

"Na pitanje kako se trenutno osjeća njegov pomoćnik Stephane Gilli nakon incidenta i tuče sa grčkim reprezentativcem Giannisom Giannotasom, Baždarević je rekao:

– A kako će se osjećati. Krivo mu je što se sve ovo desilo. Krenuo je da smiri situaciju i onda bude napadnut od strane grčkih igrača. Sve je bilo u samoodbrani – kaže Meša.

Baždarević je sinoć bio prozivan što je u igru uveo Kenana Kodru pa ga, potom, u finišu zamijenio. Pokušao je objasniti i tu situaciju:

– Sada je lako da me napadate!? Kodru sam uveo jer je jedini krilni igrač bio. Nakon Albanije, mnogi su me pitali “ko je ovaj mali”. Svi su ga hvalili i smatrao sam da treba dobiti šansu. Uostalom, odmah je i dobio priliku da postigne gol. Atmosfera, pa i taj pritisak su učinili da ne postigne gol. Nije on meni loše odigrao, a zamijenio sam ga u želji da pojačamo vezni red – kazao je Baždarević za ****, očito zaboravaljujući da Kodro ipak nije bio jedini igrač na našoj klupi koji je mogao odigrati na krilu.

Selektor BiH je dodao da je pet defanzivaca odlično odradilo sve postavljane zadatke i da Grci, osim prilike Petrosa Mantalosa u 82. minuti, “nisu stvorili nijednu ozbiljnu situaciju pred našim golom”.

– Možete me vi, novinari, sada napasti gdje je bio Mate Jajalo na utakmici na Bilinom polju, da ga nije bilo u veznom redu, zajedno s Miralemom Pjanićem. No, zaboravljate da je Jajalo sjajno odigrao prvi meč protiv Grka. Prema meni, on je i ovu utakmicu ispunio moja očekivanja, dok su drugi trebali i morali biti bolji. Ko su “drugi”? O tome ćemo kasnije, bit će prilike – rekao je Baždarević."

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 jun 2017, 18:23

Ovaj čovjek više ne zna gdje udara. Trebali su ga pitati zašto nije izveo Ibiševića umjesto Kodre, da vidimo bi li i njima psovao mater.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 18:25

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:"Na pitanje kako se trenutno osjeća njegov pomoćnik Stephane Gilli nakon incidenta i tuče sa grčkim reprezentativcem Giannisom Giannotasom, Baždarević je rekao:

– A kako će se osjećati. Krivo mu je što se sve ovo desilo. Krenuo je da smiri situaciju i onda bude napadnut od strane grčkih igrača. Sve je bilo u samoodbrani – kaže Meša.

Baždarević je sinoć bio prozivan što je u igru uveo Kenana Kodru pa ga, potom, u finišu zamijenio. Pokušao je objasniti i tu situaciju:

– Sada je lako da me napadate!? Kodru sam uveo jer je jedini krilni igrač bio. Nakon Albanije, mnogi su me pitali “ko je ovaj mali”. Svi su ga hvalili i smatrao sam da treba dobiti šansu. Uostalom, odmah je i dobio priliku da postigne gol. Atmosfera, pa i taj pritisak su učinili da ne postigne gol. Nije on meni loše odigrao, a zamijenio sam ga u želji da pojačamo vezni red – kazao je Baždarević za ****, očito zaboravaljujući da Kodro ipak nije bio jedini igrač na našoj klupi koji je mogao odigrati na krilu.

Selektor BiH je dodao da je pet defanzivaca odlično odradilo sve postavljane zadatke i da Grci, osim prilike Petrosa Mantalosa u 82. minuti, “nisu stvorili nijednu ozbiljnu situaciju pred našim golom”.

– Možete me vi, novinari, sada napasti gdje je bio Mate Jajalo na utakmici na Bilinom polju, da ga nije bilo u veznom redu, zajedno s Miralemom Pjanićem. No, zaboravljate da je Jajalo sjajno odigrao prvi meč protiv Grka. Prema meni, on je i ovu utakmicu ispunio moja očekivanja, dok su drugi trebali i morali biti bolji. Ko su “drugi”? O tome ćemo kasnije, bit će prilike – rekao je Baždarević."
Poceo je po igracima, kao I prethodnik.
Sada ce udariti po Pjani jer ga je ovaj prozvao.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 18:29

dubrovnik je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:"Na pitanje kako se trenutno osjeća njegov pomoćnik Stephane Gilli nakon incidenta i tuče sa grčkim reprezentativcem Giannisom Giannotasom, Baždarević je rekao:

Poceo je po igracima, kao I prethodnik.
Sada ce udariti po Pjani jer ga je ovaj prozvao.
Brzo je izgubio ekipu. Puno brze od prethodnika. Sto je najgore i da ga otjeraju sanse da dode kvalitetan strucnjak su 0. Nasa realnost.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, CAGarfia, Proximic i 32 gosta.