FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

HankMoody
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la HankMoody » 04 nov 2017, 22:47

Treba biti pošten pa reći da je ovo Messiju jedna od gorih utakmica u ne znam ni ja koliko. Malo je popravio dojam igranjem odbrane pred kraj utakmice. Dotad letargičan, jedva nešto, toliko bezobrazno pogledom prati igrače kad izgubi loptu da mi je počelo ići na nerve. Pizarro ga je baš momački zaustavio. Urugvajac na groznom nivou, po običaju, mada je onaj lob bio lijep pokušaj, to mu ne zamjerim. Rakitić odradio najbolju utakmicu ove sezone, ne samo zbog asistencije. Semedo će konačno dobiti priliku sad da zaigra u kontinuitetu, nadam se da će je iskoristiti, večeras je bio iznadprosječan. Nervira kako su loše kontre završavali, trebali su bar još dva gola postići. Suđenje na nivou Segunde B.

Usput, ovaj komentator na Sport Klubu je nalupao toliko gluposti da je to neviđeno. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 22:49

Ja mislim da je Valverde kontao riješiti ovu tekmu već u prvom dijelu. Zato su napravili onaj blitzkrieg i mogla su biti još dva komada u prvom dijelu, ali džaba kad imaš prelošeg Suareza u napadu. U prvom su se pravo istrošili, pa je možda i to uzrok slabijeg drugog dijela.

I mene nervira kod Messija što neće dva metra da potrči, samo stoji i čeka da drugi idu za njega. To nije ispravno, ali opet mu se ne može zamjeriti, jer on mnogim drugim stvarima nadoknadi sve to.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2017, 22:52

Panjina beskorisna
slika

Eto i Paco, koji je također igrač šesnesterca i po pravilu mu ne bi trebala odgovarati pozicija, dobi istu ulogu ko Suki pa mu opet nije smetalo da odigra sjajnu tekmu, zabije dva gola uz konstantno pomaganje u odbrani, dok urugvajski smetljar gore češe jaja.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 nov 2017, 22:53

Po prvi put , nakon toliko godina, odbrana je najjaci dio Barcinom tima :crazy: :thumbup: pošto su sredina i napad urbenesna komedija :urnebes: to jest horror, strava i užas :o
Primili su samo 4 gola u 11 odigranih kola Primere :clap: svaka cast odbrani...i samo na tome treba cestitati Valverdeu...za ostali dio igre, treba ga spaliti na lomači...napravio je da Barca u polju izgleda kao prosječan premierligaški klub :puke:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 nov 2017, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 04 nov 2017, 22:54

Dobro je sve, protiv jačih ekipa se uvijek bolje izgleda
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 22:56

let3 je napisao/la:Po prvi put , nakon toliko godina, odbrana je najjaci dio Barcinom tima :crazy: :thumbup: pošto su sredina i napad urbenesna komedija :urnebes: to jest horror, strava i užas :o
Primili su samo 4 gola u 11 odigranih kola Primere :clap: svaka cast odbrani...i samo na tome treba cestitati Valverdeu...za ostali dio igre, treba ga spaliti na lomači...napravio je da Barca u polju izgleda kao prosječan premierligaški klub :puke:
Ti si lud frajer, stavio ti neko drogu u herion.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 nov 2017, 22:57

AlfredNobel je napisao/la:
let3 je napisao/la:Po prvi put , nakon toliko godina, odbrana je najjaci dio Barcinom tima :crazy: :thumbup: pošto su sredina i napad urbenesna komedija :urnebes: to jest horror, strava i užas :o
Kako si samo otkačen :tokralju:

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 04 nov 2017, 23:01

Svaka cast Treneru, neka samo radi po svom. Zna on da moze trpiti suraza u ovakvim utakmicama i da ce barcelona na ovaj nacin vecinu utakmica pobjediti... a to radi zato sto zna ako zelimo nesto napraviti u lp da barcelona sa pacom i deulofeuom to nece moci nego jedino sa suarezom u formi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 23:02

let3 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:
Kako si samo otkačen :tokralju:
Pomalo neka ti stavljaju, škodi ti pravo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 nov 2017, 23:03

AlfredNobel je napisao/la: Pomalo neka ti stavljaju, škodi ti pravo.
Najluđi si u raji, jarane :thumbup:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 nov 2017, 23:07

let3 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la: Pomalo neka ti stavljaju, škodi ti pravo.
Najluđi si u raji, jarane :thumbup:
Pomalo ozbiljno.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2017, 23:08

Neloše odrađen ovaj period između dvije pauze. Odrađena dva komplikovana gostovanja, dva kiksa (doduše onaj manje bitan protiv Olympiacosa). Igra se nije mnogo popravila, i dalje prevelika razlika između dva poluvremena, ali rezultati su i dalje tu.

Dobro, treba malo gledati sa pozitivnije strane, teško je igrati lijepo sa deset igrača svaku utakmicu. :kafa:

Bit će sad zayebano nakon pauze. Devet tekmi do Božića, od toga tri zayebana i bitna gostovanja.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 nov 2017, 23:11

Kako bi ti da igramo sa ovim igracima ? :mrgreen: Nit su vise mladi, nit su tehnicari, nit imamo igrace za lijepsu igru.

Treneru se definitivno nema sta zamjeriti jer nisu dovedeni igraci koje je on zelio. Tesko da bi s njima i Pep bolje igrao jer vise nismo u 2012oj godini.

Znam ja da bi ti da mi igramo ko City, i ja bi, ali nazalost mi nemamo igrace vise za to. Mozda sljedece ljeto, ove godine nema sanse.

Ekipa mu definitivno oscilira kroz utakmicu, ali je odbrana fkt beton kako si i sam rekao. Kad i ako se Suarez vrati u formu i Dembele oporavi mozemo ocekivati i vise golova, a do tada polako.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 nov 2017, 23:52

HankMoody je napisao/la:Treba biti pošten pa reći da je ovo Messiju jedna od gorih utakmica u ne znam ni ja koliko. Malo je popravio dojam igranjem odbrane pred kraj utakmice. Dotad letargičan, jedva nešto, toliko bezobrazno pogledom prati igrače kad izgubi loptu da mi je počelo ići na nerve. Pizarro ga je baš momački zaustavio. Urugvajac na groznom nivou, po običaju, mada je onaj lob bio lijep pokušaj, to mu ne zamjerim. Rakitić odradio najbolju utakmicu ove sezone, ne samo zbog asistencije. Semedo će konačno dobiti priliku sad da zaigra u kontinuitetu, nadam se da će je iskoristiti, večeras je bio iznadprosječan. Nervira kako su loše kontre završavali, trebali su bar još dva gola postići. Suđenje na nivou Segunde B.

Usput, ovaj komentator na Sport Klubu je nalupao toliko gluposti da je to neviđeno. :mrgreen:

Treba biti posten i reci ono sto ja dugo pricam, a sto neki ismijavaju, mesi vec duze vrijeme, par godina na zalost igra ovako kako igra ovu sezonu, sistem dvije dobre utakmice, pa onda 3 lose, pa 3 srednja zalost, samo slijepi njegovi idolopoklonici ne vide to, i supljiraju kako nas on jedini vuce i te ublehe

Veceres je odigro ko i 70 posto utakmica ove sezone, poceo je sezonu motivisano i dobro, koja utakmica i opet kurcobolja mode, jedino suarez je zesci jer on ne sara nego mu je skoro svaka kurcobolja

Treba biti posten i reci da smo ubjedljivo prvi zahvaljujuci valverdeu i sjajnoj defanzivi koju je donio, pobjedjujemo onako na silu zato sto protivnici nam ne mogu dati gola a u napadu se uvijek ucalika neki gol i eto pobjede, sjajne rezultate imamo bez nekog prevelikog ucinka i uticaja mesija i suareza, iako mesi opet ima statistiku, al realno od ovih petnaestak utakmica tek je tri-cetiri odigrao ozbiljnije

Veceras u prvih pola sata dok mesiju nije dosadilo imali smo lijepu igru i prilike i tako je uvijek, kad pocne setati onda slijedi igra na silu

Jbt zato nismo trofejni u zadnje vrijeme koliko smo mogli biti, zato ronaldo kupi zlatne lopte ni kriv ni duzan i real nimalo impresivan kupi klempe, neka jbg potpuno zasluzeno

Ima tu i pozitivnih stvari, ovako cvrstoj ekipi ako se pridoda mesi koji zeli igrati ozbiljnije onda ce se dobiti i ljepota i rezultati. Al ja vise nisam ubijedjen da ce tako biti, samo se nadam, moze biti i to, a moze biti ko i proslih sezona da ce ovako prenosalantno ponasati i u najbitnijim utakmicama i da cemo ispadati u ligi prvaka, ovo sto mesi pokazuje je daleko od najboljeg igraca svijeta a miljama daleko od nivoa najveceg ikada, no ima vremena jos, vidjecemo hoce li opet zakovati na proljece kad je najbitnije ili ce naci motiva da pokaze ko je tata ove igre kad hoce da igra
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 nov 2017, 23:55

Nažalost, glupost je neizlječiva. :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 nov 2017, 00:07

Romariooo je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:Treba biti pošten pa reći da je ovo Messiju jedna od gorih utakmica u ne znam ni ja koliko. Malo je popravio dojam igranjem odbrane pred kraj utakmice. Dotad letargičan, jedva nešto, toliko bezobrazno pogledom prati igrače kad izgubi loptu da mi je počelo ići na nerve. Pizarro ga je baš momački zaustavio. Urugvajac na groznom nivou, po običaju, mada je onaj lob bio lijep pokušaj, to mu ne zamjerim. Rakitić odradio najbolju utakmicu ove sezone, ne samo zbog asistencije. Semedo će konačno dobiti priliku sad da zaigra u kontinuitetu, nadam se da će je iskoristiti, večeras je bio iznadprosječan. Nervira kako su loše kontre završavali, trebali su bar još dva gola postići. Suđenje na nivou Segunde B.

Treba biti posten i reci ono sto ja dugo pricam, a sto neki ismijavaju, mesi vec duze vrijeme, par godina na zalost igra ovako kako igra ovu sezonu, sistem dvije dobre utakmice, pa onda 3 lose, pa 3 srednja zalost, samo slijepi njegovi idolopoklonici ne vide to, i supljiraju kako nas on jedini vuce i te ublehe

Veceres je odigro ko i 70 posto utakmica ove sezone, poceo je sezonu motivisano i dobro, koja utakmica i opet kurcobolja mode, jedino suarez je zesci jer on ne sara nego mu je skoro svaka kurcobolja

Treba biti posten i reci da smo ubjedljivo prvi zahvaljujuci valverdeu i sjajnoj defanzivi koju je donio, pobjedjujemo onako na silu zato sto protivnici nam ne mogu dati gola a u napadu se uvijek ucalika neki gol i eto pobjede, sjajne rezultate imamo bez nekog prevelikog ucinka i uticaja mesija i suareza, iako mesi opet ima statistiku, al realno od ovih petnaestak utakmica tek je tri-cetiri odigrao ozbiljnije

Veceras u prvih pola sata dok mesiju nije dosadilo imali smo lijepu igru i prilike i tako je uvijek, kad pocne setati onda slijedi igra na silu

Jbt zato nismo trofejni u zadnje vrijeme koliko smo mogli biti, zato ronaldo kupi zlatne lopte ni kriv ni duzan i real nimalo impresivan kupi klempe, neka jbg potpuno zasluzeno

Ima tu i pozitivnih stvari, ovako cvrstoj ekipi ako se pridoda mesi koji zeli igrati ozbiljnije onda ce se dobiti i ljepota i rezultati. Al ja vise nisam ubijedjen da ce tako biti, samo se nadam, moze biti i to, a moze biti ko i proslih sezona da ce ovako prenosalantno ponasati i u najbitnijim utakmicama i da cemo ispadati u ligi prvaka, ovo sto mesi pokazuje je daleko od najboljeg igraca svijeta a miljama daleko od nivoa najveceg ikada, no ima vremena jos, vidjecemo hoce li opet zakovati na proljece kad je najbitnije ili ce naci motiva da pokaze ko je tata ove igre kad hoce da igra
Pa @Romario, zar u nogometu nije najvaznije imati EKIPU, a ne jednog igraca, pa cak i Messija?

Real Madrid je uzeo 3 LP u 4 godine jer je imao EKIPU.

Ja ipak mislim da je ovo timski sport a ne individualni, Ronaldo je uzeo zlatne lopte jer je IMAO EKIPU, a Messi nije i to je sva poenta.

Ja tebe shvatam, ti bi zelio da Messi igra punom parom svih 90 minuta svih 55 utakmica. Svi bi mi to htjeli, pa i on sam. Ali budimo realni, niko nije robot, a nema se vise ni 25.

Da ne bude zabune, slazem se ja s tobom s Messi doslovno prehoda neke utakmice u sezoni, kao npr ona u La Corunji protiv Deportiva gdje smo ispusili mozda i titulu, ali zar ti mislis da on to radi namjerno, na stetu kluba ? Ili mozda zato sto ponavljam, nije robot i ne moze svaku tekmu sam igrati i tako 10 sezona.

Lik igra 10 sezona na nivou, evo cak i Ronaldo sada pada, on ne, zbog toga on je zadnji kojeg treba kritikovati, vec mu dovesti 2-3 igraca koja mogu ispratiti njegov mozak, tj njegove zamisli.

Jer i te utakmice koje je prehodao prosle sezone bi bile rijesene gdje im je hodajuci namjestio 4-5 mrtvih sansi, da su ovi samo to znali zavrsiti.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 05 nov 2017, 00:23

Messi i kad prehoda 90% utakmice, on napravi par zicera za gol, koje npr. jedan Suarez ne pretvori u gol. Ne može Leo sve sam, imao je večeras dosta grešaka, ali nikada ne bude odron.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 nov 2017, 01:34

Nisam gledao utakmicu tako da je necu komentarsiati, samo da kazem da ne mogu vjerovati da neki jos cekaju Suareza da udje u formu a vidim i veceras je bio najgori vjerovatno sudeci po komentarima, jos neko napisa treba igrati cesto da udje u formu :lol: Pa lik vec pola godine ulazi u formu, koliko on to treba igrati da pocne napokon igrati kako treba, sto se mene tice na kraju sezone slobodno nek ga prodaju jer je propao i dovedu nekog novog.Lijepo je to sto je on igrao odlicno jedan period, sto je zabio toliko golova i sve to ali na osnovu stare slave se ne igra nit ce se kad igrati, on je klupu zasluzio i nista vise od toga trenutno.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 nov 2017, 02:55

Vrtim nešto ovaj snimak drugog gola i slučajno vidjeh da je pripremio Deulofeua i Denisa pored aut linije i onda Paco zabi i Valverde vrati Denisa na klupu. :mrgreen: Nešto kontam da li je urugvajski panj trebao napolje ili Rakitić. :think: Više mi baca na amaterčinu, jer Rakitić je bio odličan, a vjerovatno je bila ideja da pokuša preko krila.

Šteta majku mu što kanibala ne zamijeni. To bi mu bila samo takva šamarčina. :lol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 nov 2017, 03:15

messilla je napisao/la:Vrtim nešto ovaj snimak drugog gola i slučajno vidjeh da je pripremio Deulofeua i Denisa pored aut linije i onda Paco zabi i Valverde vrati Denisa na klupu. :mrgreen: Nešto kontam da li je urugvajski panj trebao napolje ili Rakitić. :think: Više mi baca na amaterčinu, jer Rakitić je bio odličan, a vjerovatno je bila ideja da pokuša preko krila.

Šteta majku mu što kanibala ne zamijeni. To bi mu bila samo takva šamarčina. :lol:
To sam i ja primjetio...Denis i Deulofeu bili spremni da uđu, ali sam gotovo siguran da bi izašli Paco i Raketa :mrgreen: srecom, Paco pogodio i tako je izvršena samo jedna izmjena.

Ali na stranu sve to, šta da EV radi sa Suletom :damn: ako ga pocali na klupu, to je gotova prica, nikad se nece vratiti u formu...znaci, na ljeto je bivši i vozdra. Ovako ga forsira u nadi da ce nešto ponuditi na terenu, nece li ga pročepiti, gura ga i nogama i rukama, iako sva logika nalaže da bude na klupi bar nekoliko kola...ali džabe sve kad je onaj ko mrtva raga, ne uzvraca mu povjerenje, ne može više dodati ni jednostavni pas kako treba :oops: .. Što neko napisao za Suleta "sve što radi, pogrešno radi" . EV radi protiv svake logike, pa cak i protiv sebe kao trenera (sreca pa ga rezultati prate, a malo je falilo da se desi kiks veceras), a sve u nadi da ce se Suarez vratiti u onu njegovu staru golgetersku formu - jer Suarez u pravoj formi je vrlo moćno oružje za svakog trenera...i nije prvi trener koji tako rezonuje. Cak ga i brani po medijima. Evo i veceras je opet izjavio da je jako zadovoljan sa Suarezom :rol: svjesno se pravi lud, al nema veze. Ja ga razumijem zašto to govori.
Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Sule (uz Mascherana) najbolji jaran Messija.
Sve te stvari dovedu do toga, da Sule igra prvih 11, cak i kad je potpuno van forme u amaterskim izdanjima.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.