Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Lillard
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Lillard » 10 jun 2017, 14:07

Raonffa je napisao/la:A eto nek' je Ante Čačić trener, lik ubi sa Hrvatskom od kako je došao na klupu reprezentacije.

Čačićev CV: Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Lokomotiva, neki hrvatski niželigaši, plus po godinu dana Dinamo i Maribor. Šta mislite šta to ima Čačke, a nema Mešun?
Bolje igrače :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 14:15

Lillard je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:A eto nek' je Ante Čačić trener, lik ubi sa Hrvatskom od kako je došao na klupu reprezentacije.

Čačićev CV: Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Lokomotiva, neki hrvatski niželigaši, plus po godinu dana Dinamo i Maribor. Šta mislite šta to ima Čačke, a nema Mešun?
Bolje igrače :mrgreen:
Sjedi, pet.

Igrači poput Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića, Ćorluke, Kovačića i ostalih bi u velikoj većini utakmica pokrili i moje nedostatke, a pogotovo nedostatke Čačića ili Baždarevića (hipotetički rečeno).

Čačke je vjerovatno najgori selektor Hrvatske po trenerskom znanju od nezavisnosti do danas (ili bar među dva najgora), al' mislim da je ostvario najbolji rezultat sa Hrvatskom još od Ćire 98-e. Došao je i Slaven 2008-e do četvrtfinala EP i onda ispušio Svjetsko u idućim kvalifikacijama, a Čačke gazi li gazi prema Rusiji.

I onda dođe neko ovdje i hladno kaže "Meša je najgori selektor ikada" :rol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 jun 2017, 14:21

Visocak fifa fantazi menadzer kao sto sam pretpistavio.
Druze onda nam precjenjeni selektori nisu potrebni, ti budi na celu Hr repke ja cu voditi BiH.Uvijek ces biti malo uspjesniji od mene ali dzaba ti to sto si malo bolji kad ce uvijek Njemacka, Spanija ili Francuska osvajati Ep.
Nikad nece recimo jedan Portugal, niti ce Island dobijati Engleze...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 jun 2017, 14:35

Unofficialpage je napisao/la:Ja sam od Velsa, Izraela prošle kvalifikacije govorio da Meša ne zna i da vrlo slabo igramo. Mi ne možemo preskati teren, to nije naša igra niti će ikad biti. Moramo zaboraviti na 4-4-2 formaciju, od 10 utakmica mi 1-2 odigramo kako treba a u ostalim smo blago rećeno katastrofa.

Nije problem grešku napraviti već je problem što ne vidiš tu grešku a Meša to ne vidi i Meša ne uči iz grešaka već ih ponavlja i uvodi još gore stvari. S tri veznjaka smo morali početi, Jajalo - Cimirot - Pjanić, izgledalo bi ovo daleko bolje. Čak šta više u 2. pol. je mogao i Medunjanin ući, Haris je vrhunski tehničar ali slabo se kreće, Meša nije vidio da je problem vezni red koji nije postao i nije činio ništa da to popravi.

Da ima imalo obraza dao bi otkaz nakon onog sinoć i one predstave jer ovo je dno dna. Nemojte pričati o rosteru, i sa ovakim rosterom se moglo ovo dosta bolje a ne da izgledamo kao neki amateri. Mi nismo izgubili, odnosno neriješeno odigrali jer smo limitirani već što nas je Meša limitirao, uništio u svakom pogledu. Mi s Mešom nećemo na SP pa makar preuzeli cijeli roster Njemačke jer bi on i to uništio jer ne zna. Od sad pa nadalje jedina formacija koju moramo igrati je 4-2-3-1 i ništa drugo.

Formacija 4-4-2 može proći protiv Luksemburga, Lihtenštajna... i protiv nikog više.
:clap:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 14:53

JohnCleese je napisao/la:Visocak fifa fantazi menadzer kao sto sam pretpistavio.
Druze onda nam precjenjeni selektori nisu potrebni, ti budi na celu Hr repke ja cu voditi BiH.Uvijek ces biti malo uspjesniji od mene ali dzaba ti to sto si malo bolji kad ce uvijek Njemacka, Spanija ili Francuska osvajati Ep.
Poenta svega je da nekada nije samo selektor kriv, treba gledati kakve igrače ima na raspolaganju.

Već sam pisao, da se večeras opet igra utakmica protiv Grčke, mi ne bi imali drugog izbora nego izaći sa skoro identičnim sastavom kao sinoć, osim možda izmjena Ibišević-veznjak. Da je Meša loš, loš je, al' da mu je igrački kadar bio dobro dobro srozan za ovaj meč protiv Grčke, bio je.

Fino je rekao @pinoglavi, u nas da igraju sami Džeko i Pjanić protiv 11 igrača iz protivničke ekipe, mi bi očekivali glat pobjedu jer nam igraju najbolji igrači, bez obzira što fali ostalih devet.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jun 2017, 15:08

Raonffa je napisao/la:
Poenta svega je da nekada nije samo selektor kriv, treba gledati kakve igrače ima na raspolaganju.

Već sam pisao, da se večeras opet igra utakmica protiv Grčke, mi ne bi imali drugog izbora nego izaći sa skoro identičnim sastavom kao sinoć, osim možda izmjena Ibišević-veznjak. Da je Meša loš, loš je, al' da mu je igrački kadar bio dobro dobro srozan za ovaj meč protiv Grčke, bio je.

Fino je rekao @pinoglavi, u nas da igraju sami Džeko i Pjanić protiv 11 igrača iz protivničke ekipe, mi bi očekivali glat pobjedu jer nam igraju najbolji igrači, bez obzira što fali ostalih devet.
Ovdje nisu igrali samo Dzeko i Pjanic, nego 11 igraca Koje je Mesa izveo.
Koliki je Problem Mesa imao , jos veci je Skibbe imao sa izostankom. Pustite te Price i alibije.

4-2-4 nisu izmislili igraci nego Mesa. Kadar mu srozan? Na klupi Medunjanin, Cimirot, Besic, a on ostavio samog Pjanica da se pati. Nista nije bilo srozano, kvalitetom smo bolji bili od Grcke prije utakmice. Osim toga, nakon sto se Lulic povrijedio imao je spremnog Stevanovica i da napravi rokadu sa Viscom ,( kao sto su nekada zajedno spartali za U21), sta on radi, ubacuje Kodru.

Ove stvari se ne pripisuju srozanom kadru, jer je imao dovoljan broj igraca za kvalitetnu formaciju. Mi nismo imali sredine terena, zivi propuh.
One izmjene koje je on pravio, ne prave u nizerazrednim ligama ovdje u Austriji, a nije mu ovo prvi put, nego 1001.

Ovo nema opravdanja ali nikakvog, niti bi iko normalan trazio alibije za njegove postupke. I Pjanic je vec rekao svoje, upravo onaj igrac koji ga je nekada i pohvalio.

Onda ono sa Kodrom, ma ono je zalosno. Koliko moras biti idiot poslati momka da igra neprirodnu poziciju pa ga ponovo izmjeniti.
On gubi konce sa igracima. Besic je vec odreagovao na maltretiranje sa zagrijavanjem, Bicakcic mu odmahuje rukom, Pjanic upucuje javne kritike, onda ovo sa Kodrom.

Ne ide ovo vise sa njim.

Nakon baraza i ovoga sad, mislim da je i previse. Traziti nekoga da se sprema za EP, ovo je izgubljeno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 15:18

emir79 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ovdje nisu igrali samo Dzeko i Pjanic, nego 11 igraca Koje je Mesa izveo.
Koliki je Problem Mesa imao , jos veci je Skibbe imao sa izostankom. Pustite te Price i alibije.

4-2-4 nisu izmislili igraci nego Mesa. Kadar mu srozan? Na klupi Medunjanin, Cimirot, Besic, a on ostavio samog Pjanica da se pati. Nista nije bilo srozano, kvalitetom smo bolji bili od Grcke prije utakmice. Osim toga, nakon sto se Lulic povrijedio imao je spremnog Stevanovica i da napravi rokadu sa Viscom ,( kao sto su nekada zajedno spartali za U21), sta on radi, ubacuje Kodru.

Ove stvari se ne pripisuju srozanom kadru, jer je imao dovoljan broj igraca za kvalitetnu formaciju. Mi nismo imali sredine terena, zivi propuh.
One izmjene koje je on pravio, ne prave u nizerazrednim ligama ovdje u Austriji, a nije mu ovo prvi put, nego 1001.

Ovo nema opravdanja ali nikakvog, niti bi iko normalan trazio alibije za njegove postupke. I Pjanic je vec rekao svoje, upravo onaj igrac koji ga je nekada i pohvalio.

Onda ono sa Kodrom, ma ono je zalosno. Koliko moras biti idiot poslati momka da igra neprirodnu poziciju pa ga ponovo izmjeniti.
On gubi konce sa igracima. Besic je vec odreagovao na maltretiranje sa zagrijavanjem, Bicakcic mu odmahuje rukom, Pjanic upucuje javne kritike, onda ovo sa Kodrom.

Ne ide ovo vise sa njim.

Nakon baraza i ovoga sad, mislim da je i previse. Traziti nekoga da se sprema za EP, ovo je izgubljeno.
Kažem, jedino da je umjesto Ibiševića ubacio trećeg veznjaka, sve ostalo nije moglo bolje nego što je izveo. Rokada sa Kodrom jeste bila čudna i neprirodna, al' znamo i ja ti da bi ti isto pisao da je umjesto Lulića ušao Stevanović i da je na kraju ostao ovakav rezultat. Bilo bi "Yebo te Stevanović, on nije najbolji u našoj ligi" bla bla, nisam ja od jučer na ovom forumu moj Emire.

Odnosno možda ne bi ti pisao, al' bi pisali neki drugi što pišu isto za Kodru.

Da gubi konce, gubi, da možemo još uvijek izvući baraž, možemo (lakše nego i jednostavnije nego kada je Meša u prošlom ciklusu došao na klupu). Da ima neko bolji ko bi u ovom trenutku preuzeo reprezentaciju, mislim da nema i zato ne vrijedi raspravljati o otkazu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 15:24

S ovom formacijom bi 100% Grčku dobili i zar je teško ovo izvesti?

slika
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jun 2017, 15:28

Realno, Meša je pogubljen. Nismo mi velesila, to niko i ne tvrdi. Ali, bez obzira na osvajanje Eura (davne 2004. godine), nije ni Grčka. Negdje pročitah, i apsolutno stoji, da mi pod Mešom nemamo nikakav sistem. Igrači pogubljeni, igra nikakva, sve ono što se moglo zamjeriti Papetu, može i Meši. Jedino što se to Papetu moglo trpiti zato što smo se s njim plasirali na SP. Ono, ima kredita u odnosu na Mešu. No, da su obojica pogubili konce - jesu. Ups, ovako mi se čini da ih Meša nikad nije ni vukao, al' to je već neka druga tema.

Bilo kako bilo, ma koliko to smiješno zvučalo, mi bismo se trebali pozdraviti sa Baždarevićem onog trenutka kad/ako se ne plasiramo u baraž, a ako se kojim čudom plasiramo, onda se pozdraviti s njim ukoliko ne izborimo SP. Ponavljam, nismo mi velesila, al' nismo ni amateri, a tako izgledamo na terenu. To je nedopustivo.

Meša je sinoć bio u grču. Više je pazio da ne izgubi nego da zabije gol i da upišemo pobjedu. Ono nije ni ziheraški, ono je još gore od toga. A, nismo u stanju da si to priuštimo.

Na kraju, opet ćemo čitati natpise "Koga nakon Meše", a sam je kriv zbog toga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 15:29

Unofficialpage je napisao/la:S ovom formacijom bi 100% Grčku dobili i zar je teško ovo izvesti?

slika
Stevanovic je smijesan igrac na lijevom krilu.
Jajalo i Cimirot su prelosi prema naprijed. Cimirota smo imali priliku gledati u prijateljskim i nije nista napravio. A to je zato jer je defanzivni vezni.
Nad tobom sunce najljepše sja

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jun 2017, 15:29

Jos nisi podnio ostavku takticki amateru?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 15:36

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:S ovom formacijom bi 100% Grčku dobili i zar je teško ovo izvesti?

slika
Stevanovic je smijesan igrac na lijevom krilu.
Jajalo i Cimirot su prelosi prema naprijed. Cimirota smo imali priliku gledati u prijateljskim i nije nista napravio. A to je zato jer je defanzivni vezni.
Njega sam stavio kao zamjnu za Lulića, Stevanović i Višća samo da se zamjene pozicija.
Morao je biti jedan veznjak čisto da stvori prostor Pjaniću, Cimirot bi to mogao, zna on igrati pa ako ne ide Cimirot OUT Medo IN, kasnije Jajalo OUT Bešić IN . Mislim da bi ovdje daleko bolje izgledalo, a ne ono sinoć 3-4 igrača na pogrešnoj poziciji. Nisu znali ko šta igra.

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 15:42

I Visca i Stevanovic su desna krila. Cimirot nije igrac kakvim ga smatrate.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 jun 2017, 15:45

Raonffa je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Visocak fifa fantazi menadzer kao sto sam pretpistavio.

Nas selektor je imao manje problema sa izostancima nego Grcki. Nas selektor je imao bolje igrace na raspolaganju nego Grcki. Po logici fantazi menadzera mi smo trebali pobjediti bez obzira ko je selektor, jer tamo kad se saberu sve ocjene svakog igraca: stamina, balance, power, speed, agility... mi smo bili u prednosti. Ali na kraju nismo dobili vec je kvalitetniji i pametniji selektor sa malo mudrosti uzeo ono po sto je dosao i sto je obecao, a nas Mešun je izvisio.Zasto ?
1.Zato sto je nekvalitetan ?
2.Zato sto ima neku viziju i kvalitet ali ne i muda da to sprovede ?
3.Zato sto su igraci bili losi i nece da igraju, ne postuju njegov autoritet, sabotiraju ga?
4.Fortuna, kleta sudbina, pun mjesec.. ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 15:47

Kako god bolje i i krilo na pogrešnoj strani nego napadač na krilo koje to nikad nije igrao. Bolje i Cimirot kao vezni nego napadač koji to nikad u životu nije igrao. Pa veća bi logika bilo da je ovako krenuo:
------Medunjanin ---- Pjanić
-------------Jajalo----------

nego ono sinoć. Falio je vezni koji će kreirati nešto. Ima li smo igrače da ih pobjedimo ali je Meša to limitirao totalno svojom glupom formacijom.

Damir Dzumhur!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 15:52

JohnCleese je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Nas selektor je imao manje problema sa izostancima nego Grcki. Nas selektor je imao bolje igrace na raspolaganju nego Grcki. Po logici fantazi menadzera mi smo trebali pobjediti bez obzira ko je selektor, jer tamo kad se saberu sve ocjene svakog igraca: stamina, balance, power, speed, agility... mi smo bili u prednosti. Ali na kraju nismo dobili vec je kvalitetniji i pametniji selektor sa malo mudrosti uzeo ono po sto je dosao i sto je obecao, a nas Mešun je izvisio.Zasto ?
1.Zato sto je nekvalitetan ?
2.Zato sto ima neku viziju i kvalitet ali ne i muda da to sprovede ?
3.Zato sto su igraci bili losi i nece da igraju, ne postuju njegov autoritet, sabotiraju ga?
4.Fortuna, kleta sudbina, pun mjesec.. ?
Kolašinac, Hajrović, Lulić odmah na početku udešen, Bešić bez utakmice godinu dana, Begović nešto bolji, odbrana isto tako vrlo loša. Grčki selektor je ostao bez dva standardna igrača, dok smo mi igrali bez četiri. A Pjanić bio rovit...

Sad ti skontaj prostom matematikom da li je lakše nadoknaditi četiri ili dva igrača, i da li je teže nadomjestiti dva igrača kada se 90. minuta braniš ili je teže nadomjestiti četiri igrača kada pokušavaš da napadaš.

Meša je izvisio jer je praktično igrao bez pola prve postave plus je taktički dosta loš trener.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jun 2017, 15:58

pinoglavi je napisao/la:I Visca i Stevanovic su desna krila. Cimirot nije igrac kakvim ga smatrate.
Cimirot nije Xabi Alonso, ali je igrac koji citavu karijeru igra u veznom redu i sigurno bi se na tim pozicijama bolje snasao nego ijedan napadac, sto Bazdarevic pokusava dvije godine. Ni Dzeko ni Ibisevic se ne mogu vracati na centar po loptu i organizovati igru ni u ludilu, glumiti neke desetke, kada to jednostavno nisu. Kako to izgleda u iole ozbiljnim utakmicama vidjeli smo i sinoc i u barazu protiv Irske, a bojim se da cemo gledati i u buducnosti ako ovaj idiot ostane selektor.

Svakom zivom je jasno da bismo odigrali puno bolje u nekoj od verzija 4-3-3, da je bilo koji od ova tri vezna sto su bili na klupi sinoc poceo utakmicu, a ne da se od Ibisevica pokusava praviti Griezmann i ocekivati od njega da kreira sanse.

Ne ocekujem ja da mi stvaramo milion sansi i igramo kao Brazil, ali ne mogu da razumijem zasto se uporno izmislja topla voda, kada je i slijepom jasno da neke stvari ne idu.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 10 jun 2017, 16:11

Jedino je pravog pomocnika izabrao.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 16:16

The Game je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:I Visca i Stevanovic su desna krila. Cimirot nije igrac kakvim ga smatrate.
Cimirot nije Xabi Alonso, ali je igrac koji citavu karijeru igra u veznom redu i sigurno bi se na tim pozicijama bolje snasao nego ijedan napadac, sto Bazdarevic pokusava dvije godine. Ni Dzeko ni Ibisevic se ne mogu vracati na centar po loptu i organizovati igru ni u ludilu, glumiti neke desetke, kada to jednostavno nisu. Kako to izgleda u iole ozbiljnim utakmicama vidjeli smo i sinoc i u barazu protiv Irske, a bojim se da cemo gledati i u buducnosti ako ovaj idiot ostane selektor.

Svakom zivom je jasno da bismo odigrali puno bolje u nekoj od verzija 4-3-3, da je bilo koji od ova tri vezna sto su bili na klupi sinoc poceo utakmicu, a ne da se od Ibisevica pokusava praviti Griezmann i ocekivati od njega da kreira sanse.

Ne ocekujem ja da mi stvaramo milion sansi i igramo kao Brazil, ali ne mogu da razumijem zasto se uporno izmislja topla voda, kada je i slijepom jasno da neke stvari ne idu.
Slazem se gotovo sve samo je poenta da mi ne bi dobili nesto puno sa Cimirotom u veznom osim inicijative. Jedini koji nesto moze kreirati je Pjanic od svih veznjaka i krila, a Dzeko sam u napadu i lagano bi ga odsjekli. Ne bi imao ko doci do njega s loptom osim Pjanica a nije on taj igrac. Patnja bi bila i ta formacija samo na drugi nacin. Vjerovatno bi bili bolji samo sto to nije nista puno bolje kako ti napisa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, bhfanatic14, Blackwargreymon, myself, perun, Proximic, Sheyi, Vaya i 48 gostiju.