Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Wanderson
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Wanderson » 31 maj 2021, 07:58

Cestitke na tituli, skroman decko je nas Musa, nije se vidio na proslavi titule. :bih: :bih:

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 31 maj 2021, 11:52

dnalydal2 je napisao/la:
31 maj 2021, 05:29
I neko ovdje fakat konta da bi iko normalan kao zamjenu za Vasu Micića doveo balavca koji nije igrao 4 godine, bez suta, bez odbrane, a o mozgu da ne govorimo...
Oj, otvaraj se zemljo...
A Efes ko biva iduce sezone u rebuilding ide :salut:
Ljudi i dalje žive u snovima na balkonu iznad vječne vatre.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 31 maj 2021, 13:05

Ovo je strasno sta je uradio sa karijere, slobodan pad kakvom bi i Lorens Listo pozavidio.

On neka ide sad 5 koraka unazad, i vise nego sto treba, samo da vrati samopouzdanje i igru, jer ovako ako nastavi zavrsice gore od Atica.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 maj 2021, 14:14

naredna sezona ce dati sve odgovore na njegovu karijeru u efesu, ako ne bude igrao regularno u turskoj ligi i dobivao minutazu u euroligi, za njega tamo nece biti buducnosti, no, ukoliko dobije priliku, ostalo ce biti na njemu, il ce pokazati kvalitet il nece

efes je osvojio euroligu i pokazao da je najbolja evropska ekipa u ovom trenutku, a vjerovatno ce osvojiti i tursku ligu, sto samo pokazuje da musa nije dosao bilo gdje i da nije bilo realno da odmah upadne u rotaciju (osim u slucaju ako je bas bolji od igraca na njegovim pozicijama, a on ocigledno u ovom trenutku nije), obzirom da je dosao u toku sezone, nije igrao i vjerovatno nije bio u optimalnoj fizickoj spremi, nije upoznat sa stilom igre, kako, sta, gdje, a ekipa se borila za dva trofeja (turska liga i euroliga), no, krunoslav simon je pohvalio musu da vrijedno trenira i rekao da ce dobiti svoju priliku ako nastavi tako, a sljedeca sezona je prilika za to i kao sto rekoh, ona ce dati odgovore na sve

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 31 maj 2021, 14:35

Da su Netsi pametni da ga dovedu sad da sjedi u stanu u New Yorku ,prvaci NBA bi bii sigurno uz njegovo navijanje ....

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 31 maj 2021, 14:37

90minut je napisao/la:
31 maj 2021, 00:02
Glupani sam trener je potvrdio da je Musa buducnost idete iz kraja u kraj naravno da nece dobiti pravu šansu kad se bore za osvajanje eurolige i upravo su je osvojili sad idu ljudi i šansu ce dobiti da li ce je iskoristiti vidjecemo.

Evo i sad kad je dobijao šansu bio je dobar pokazao je potencijal.
Divi ovog indijanaca, mora da si mu krvni srodnik pa ga branis :rol:

Levatina uzeo koji milion i to ce mu ugravirano kao uspjeh u kosarkasoj karijeri, za godinu dvije bit ce clan prve petorke igoeke ili sparsa :kafa:

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 31 maj 2021, 14:53

Torres_9 je napisao/la:
31 maj 2021, 14:37
90minut je napisao/la:
Glupani sam trener je potvrdio da je Musa buducnost idete iz kraja u kraj naravno da nece dobiti pravu šansu kad se bore za osvajanje eurolige i upravo su je osvojili sad idu ljudi i šansu ce dobiti da li ce je iskoristiti vidjecemo.

Levatina uzeo koji milion i to ce mu ugravirano kao uspjeh u kosarkasoj karijeri, za godinu dvije bit ce clan prve petorke igoeke ili sparsa :kafa:
Njemu će to biti ispod ponosa. Bolje biti skupštinski ili stranački zastupnik. Svakako mali ima dobru spiku i zna prodavati muda za bubrege kao i političari.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 31 maj 2021, 14:59

Mirza25 je napisao/la:
31 maj 2021, 14:53
Torres_9 je napisao/la:
31 maj 2021, 14:37
90minut je napisao/la:

Njemu će to biti ispod ponosa. Bolje biti skupštinski ili stranački zastupnik. Svakako mali ima dobru spiku i zna prodavati muda za bubrege kao i političari.
hahaha elmedin "dinokio" konakovic 2.0 :D

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 31 maj 2021, 15:02

Cestitke Musi na evropskoj tituli, unio je taj pobjednicki mentalitet u ekipu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 maj 2021, 15:14

Semper je napisao/la:
31 maj 2021, 15:02
Cestitke Musi na evropskoj tituli, unio je taj pobjednicki mentalitet u ekipu.
Jel iko u Efesu imao neki evropski naslov prije ovog?,jasno da je tu Musa prije svega iskustvom osvajanja evropskih trofeja bio vrlo bitan faktor.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 31 maj 2021, 15:27

Chinaglia je napisao/la:
31 maj 2021, 14:14
naredna sezona ce dati sve odgovore na njegovu karijeru u efesu, ako ne bude igrao regularno u turskoj ligi i dobivao minutazu u euroligi, za njega tamo nece biti buducnosti, no, ukoliko dobije priliku, ostalo ce biti na njemu, il ce pokazati kvalitet il nece

efes je osvojio euroligu i pokazao da je najbolja evropska ekipa u ovom trenutku, a vjerovatno ce osvojiti i tursku ligu, sto samo pokazuje da musa nije dosao bilo gdje i da nije bilo realno da odmah upadne u rotaciju (osim u slucaju ako je bas bolji od igraca na njegovim pozicijama, a on ocigledno u ovom trenutku nije), obzirom da je dosao u toku sezone, nije igrao i vjerovatno nije bio u optimalnoj fizickoj spremi, nije upoznat sa stilom igre, kako, sta, gdje, a ekipa se borila za dva trofeja (turska liga i euroliga), no, krunoslav simon je pohvalio musu da vrijedno trenira i rekao da ce dobiti svoju priliku ako nastavi tako, a sljedeca sezona je prilika za to i kao sto rekoh, ona ce dati odgovore na sve
taman posla da ce ga Efes dogodine vise gurati, jer je, ko biva, ove godine dosao u vec uhodanu ekipu. i kad odu Vasa, i Simon ode u penziju,oni vec na radaru imaju dokazana evropska imena. da imalo vjeruju u njega, igrao bi tursku ligu redovno. a tamo cak i neke svoje mlade turke isprobavaju.

ostanak u Efesu znaci da je gotov. jer to je pet godina neigranja relevantne kosarke. sve ostalo su pusti snovi. ko fol on ce se nametnuti na pripremama... hoce jasta radi.

neak bjezi tamo gdje ce imati minimum 20 minuta, sve ostalo je nastavak agonije

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 31 maj 2021, 16:14

On je izgubio motiv za košarkom kad je vidio da neće biti NBA igrač u najmanju ruku kao neki od Bogdanovića. Da mu kažeš da može biti kao Larkin u Europi, iako to sad izgleda potpuno nerealno, ni to mu ništa neće značiti, Euroliga ga uzbuđuje koliko i ABA liga. Da je bio željan igre ne bi potpisao za Efes, njemu se ne igra.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 maj 2021, 17:39

hz1987 je napisao/la:
31 maj 2021, 07:31
90minut je napisao/la:

Nekom logikom on je dolaskom iz NBA trebao biti pojacanje, a ne projekcija za buducnost. I da je kroz mjesec-dva igre trebao biti u konkurenciji za najjace utakmice. Sve ostalo je suplja. Covjek na treningu vidio da je rupa u odbrani, da ima jednu fintu, da suta toplo-hladno i da ce ga protivnici vrlo brzo procitati. Realno ko kakav zabac u odbrani siri ruke i skakuce okolo dok ga svi obilaze kako zele, u napadu stalno puhka u sake, coskari il trci ka lopti da mu se doda ne bil sta individualno probao na lijevi dvokorak gdje se izvija pacenicki kao kakva nejac ne bil izvukao faul. Upitno mi je sad, da li uopste ima mozga da nauci akcije. Sve se svede na individualizam, od prevelike samouvjerenosti je izgubio i samopouzdanje. Fizicki se nije nesto razvio, a koliko se sjecam vece je povjerenje imao prve 2 sedmice nego zadnja 3mj. Jer cim je potpisao, bio je i rosteru, sad nije ni 16ti igrac. A utakmica u nogama nemaaaaaa, pa nemaaaaa i tako se kosarka ne moze igrati. Blizi je on nogari nego nekim minutama.
Trener je to potvrdio još nakon prvih par utakmica naravno da sam ja svjestan da je zabetoniran na klupu, al' eto nadam se da nije bila neka svađa ili je trener shvatio da nema kvalitet u međuvremenu.

Ne vidim zašto bi shvatio jer svaki put kad je ulazio u domacoj ligi odradio je istu dobro tacno vidiš da je u nekom od ovih timova da bi u istoj imao 15 poena bez problema prosjek.

Sve u svemu nisam ga nikad ni mirisao samo ici iz krajnosti u krajnost ne ide znalo se ovo od pocetka da ce dolaskom na kraju sezone igrati ovoliko i ništa više od ovoga.

benjo34
Kontakt:

Post Postao/la benjo34 » 31 maj 2021, 20:17

Drape je napisao/la:
31 maj 2021, 16:14
On je izgubio motiv za košarkom kad je vidio da neće biti NBA igrač u najmanju ruku kao neki od Bogdanovića. Da mu kažeš da može biti kao Larkin u Europi, iako to sad izgleda potpuno nerealno, ni to mu ništa neće značiti, Euroliga ga uzbuđuje koliko i ABA liga. Da je bio željan igre ne bi potpisao za Efes, njemu se ne igra.
Jedini krivac zašto nije u NBA bio igrač rotacije je on sam. U dosta nba utakmica je izgledalo kao da nije na terenu. Kretnje u napadu, odbrani, nakon toga je počeo da ne gleda u koš. Na kraju je došao u Detroit gdje je itekako zalaganjem mogao ostati, bar da igra sa klupe..

Na njeg sam ljut samo jer me razocarao. Očekivao sam da ćemo uz Nurkića dobiti još jednog, solidnog igrača NBA lige, dobili smo igrača koji, ne samo da nije NBA kvalitet, nego će mu rotacija neke osrednje Euroligaške ekipe biti plafon, i to pod uslovom da krene raditi na sebi već jučer.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 maj 2021, 22:28

Lik ima strasnog menadžera. Nece on nikada nazad u BiH. Uvijek ce moci naci neki klub u Turskoj i tu se vrtiti cijelu karijeru.

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 31 maj 2021, 22:30

jasmin10 je napisao/la:
31 maj 2021, 22:28
Lik ima strasnog menadžera. Nece on nikada nazad u BiH. Uvijek ce moci naci neki klupu u Turskoj i tu se vrtiti cijelu karijeru.
Sad je post ok :salut:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 31 maj 2021, 22:36

jasmin10 je napisao/la:
Lik ima strasnog menadžera. Nece on nikada nazad u BiH. Uvijek ce moci naci neki klub u Turskoj i tu se vrtiti cijelu karijeru.
Pa i u Efes je došao navodno zbog Miška. Mislim, nikome nije trebao u Efesu, niti ga je netko tražio. Uzeli ga radi Miška i ranijih/budućih odnosa, talova i usluga. Ovo mi liči kada neki bogati babo voda sina gdje hoće na osnovu svojih veza, bogastva i uticaja. Za mene je ovo derište običan šaner.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 jun 2021, 00:18

Mirza25 je napisao/la:
31 maj 2021, 22:36
jasmin10 je napisao/la:
Pa i u Efes je došao navodno zbog Miška. Mislim, nikome nije trebao u Efesu, niti ga je netko tražio. Uzeli ga radi Miška i ranijih/budućih odnosa, talova i usluga. Ovo mi liči kada neki bogati babo voda sina gdje hoće na osnovu svojih veza, bogastva i uticaja. Za mene je ovo derište običan šaner.
Nije Efes :arrow: KK Celik pa da uzima igrace zbog Miska :shock: :shock: uzeli su ga ,jer je mlad a njima odlaze 2,3 igraca naredne godine.Odmah nakon dolaska je Ataman objasnio da cemu trebati dosta vremena,jer EFES nije ,gdje dodes i odmah postajes glavni kauboj.

dnalydal2
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal2 » 01 jun 2021, 10:24

Sljedeća sezona je njegova :D

haris123456789
Kontakt:

Post Postao/la haris123456789 » 01 jun 2021, 11:52

Narednih 365 dana je ključno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.