KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

sonik24
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la sonik24 » 20 apr 2012, 19:23

admin je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Slozit cu se da je KK Bosna stara vijest, nova vijest su Spursi.
Moram te riješiti i ove zablude (osim ako ne govoriš o San Antonio Spursima, umjesto KK Sparsima).
Klub koji nije dominantan ni u A1 ligi u državi gdje niko ne prati ni playoff je zanimljiv poput osmosatnog filma o uzganjanju krompira... Načuo sam da se Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice :lol:

Generalno, bez jake Bosne (ili eventualno Slobode), košarka u Bosni i Hercegovini ne postoji. To su najbolje naučili Širokobriježani koji i pored odličnih rezultata praktično ne postoje na sportskoj sceni u BiH. Tek sada i oni uče da se mora ulagati u domaću košarku uopšte, a ne gaziti po njoj, da bi se u budućnosti ubirali rezultati.

Zato i jete čitava priča da Bosna treba biti projekat iz kojeg stoji država, jer je to jedini spas za košarku u državi.
Bravo, nista bolje odavno nije napisano, kratko i jasno, svi koji misle drugacije su u zabludi, pa i oni koji su kao dibidus uvjereni u suprotno, mrzitelji Bosne ;)

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 20 apr 2012, 20:27

Garbajosa je napisao/la:Ja ne znam zasto Bosna ne krene sve ispocetka,kao tuzlanska Sloboda.Ovo nikud ne vodi.Sramota je da Bosna mora igrati utakmicu u Vogosci!!! :oops:
Zato sto svi pehari i trofeji (posebno onaj iz '79) ostaju s tim ugaslim klubom,a to je svakako ne dopustivo
Polako pocistiti krpelje iz uprave dovest nove ljude ,pomladit ekipu kroz par sezona i izborit NLB ligu

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 apr 2012, 02:08

sonik24 je napisao/la:
admin je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Slozit cu se da je KK Bosna stara vijest, nova vijest su Spursi.
Moram te riješiti i ove zablude (osim ako ne govoriš o San Antonio Spursima, umjesto KK Sparsima).
Klub koji nije dominantan ni u A1 ligi u državi gdje niko ne prati ni playoff je zanimljiv poput osmosatnog filma o uzganjanju krompira... Načuo sam da se Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice :lol:

Generalno, bez jake Bosne (ili eventualno Slobode), košarka u Bosni i Hercegovini ne postoji. To su najbolje naučili Širokobriježani koji i pored odličnih rezultata praktično ne postoje na sportskoj sceni u BiH. Tek sada i oni uče da se mora ulagati u domaću košarku uopšte, a ne gaziti po njoj, da bi se u budućnosti ubirali rezultati.

Zato i jete čitava priča da Bosna treba biti projekat iz kojeg stoji država, jer je to jedini spas za košarku u državi.
Bravo, nista bolje odavno nije napisano, kratko i jasno, svi koji misle drugacije su u zabludi, pa i oni koji su kao dibidus uvjereni u suprotno, mrzitelji Bosne ;)
U pravu je u pojedinim dijelovima, u nekim drugim nije.

Ono gdje je u pravu je to da bez jakih jos par klubova u BiH nema napretka na kosarkaskoj sceni u BiH. Ono gdje nije u pravu je to da to mora biti Bosna ili Sloboda. Zasto? Jedini parametar bi trebao biti rad i kvaliteta, a ne ime. To vidimo jasno na primjeru, a u slucaju da je rijec o nekoj drugoj, sredjenijoj drzavi, mi vise ne bi uopce vodili ovaj razgovor jer bi stecaj odavno proglasen bio.
Druga stavka gdje je u pravu je to da je i za nas puno bolje da postoji jaka Bosna ili Sloboda (ili neki drugi klub), jer to promovira zdravo sportsko nadmetanje i veze dodatni kvalitet uz ligu i kosarku u BiH i naravno da je svima u interesu.
Ono gdje pak grijesi je to da Široki Brijeg kao ne postoji na sportskoj sceni u BiH bez jake Bosne. Po cemu? Široki Brijeg je ove sezone cetvrti najjaci klub u ex-yu regiji u konkurenciji strasnih klubova i jakih imena, a mi pricamo o tome da ne postoji na sportskoj sceni BiH gdje realno nema nikakve konkurencije? Golemo. Jedno je govoriti o znacaju za BH kosarku, a nesto posve drugo izvaliti gore navedeno.
I na kraju, grijesi u tome da ista treba biti drzavni projekt. Pazi, o cemu mi pricamo? Cuj da nesto bude drzavni projekt, na racun i stetu svih ostalih klubova. Po cemu to itko zasluzuje u odnosu na nekoga drugog, koji su kao kriteriji, koji su uvjeti, pogotovo ako se nesto pokazuje kao nesposobno vodjeno? Znaci, logika je takvim ljudima dati jos vise para da ih uludo potrose i stave sebi u dzep, sve s nekom nadom da ce mozda, ali samo mozda, tim putem unatoc silnog nerada i neorganizacije napraviti nekog igraca za elitnu kosarkasku vrstu potrosivsi pritom ogromne novce iz drzavne kase? Besmislice.

Ono sto treba Bosni je rastjerati lopove u klubu, javno prozvati one koji su je doveli do stanja gdje je danas i krenuti sa rijesavanjem obveza i dugova sa onima koji istinski vole i zive taj klub. Nikakvih tu nece biti rijesenja preko noci i instant rezultata, i to fanovi moraju biti spremni istrpiti i postovati, to ce biti mukotrpan i dugotrajan rad, kao i sve drugo u zivotu, ali ako su tu pravi ljudi, bit ce i uspjesan. Gasenje kluba ili promjena imena i slicne ne dolazi u obzir, jer taj novi klub vise ne bi imao pravo na slavnu povijest KK Bosne.
I, naravno, meni prvom fali jaka Bosna i ja joj zelim dobro, naravno zelim joj i da je uvijek jedan koracic iza nas, boze moj, to je logicno osobno navijacko razmisljanje, ali kad ti imas jedan derbi koji je bio na najvisem sportskom nivou u drzavi, najkvalitetniji sto se tice same kvalitete igre, posjete i svega ostalog, onda ti je jasno da takvo sto treba, ali ne na nacin opisan u postu kojeg si citirao. Dijelovi, da, drugi dijelovi, ne.
...Život za Široki...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 apr 2012, 11:46

ŠB_Fidelis je napisao/la:
admin je napisao/la:

U pravu je u pojedinim dijelovima, u nekim drugim nije.

Ono gdje je u pravu je to da bez jakih jos par klubova u BiH nema napretka na kosarkaskoj sceni u BiH. Ono gdje nije u pravu je to da to mora biti Bosna ili Sloboda. Zasto? Jedini parametar bi trebao biti rad i kvaliteta, a ne ime. To vidimo jasno na primjeru, a u slucaju da je rijec o nekoj drugoj, sredjenijoj drzavi, mi vise ne bi uopce vodili ovaj razgovor jer bi stecaj odavno proglasen bio.
Druga stavka gdje je u pravu je to da je i za nas puno bolje da postoji jaka Bosna ili Sloboda (ili neki drugi klub), jer to promovira zdravo sportsko nadmetanje i veze dodatni kvalitet uz ligu i kosarku u BiH i naravno da je svima u interesu.
Ono gdje pak grijesi je to da Široki Brijeg kao ne postoji na sportskoj sceni u BiH bez jake Bosne. Po cemu? Široki Brijeg je ove sezone cetvrti najjaci klub u ex-yu regiji u konkurenciji strasnih klubova i jakih imena, a mi pricamo o tome da ne postoji na sportskoj sceni BiH gdje realno nema nikakve konkurencije? Golemo. Jedno je govoriti o znacaju za BH kosarku, a nesto posve drugo izvaliti gore navedeno.
I na kraju, grijesi u tome da ista treba biti drzavni projekt. Pazi, o cemu mi pricamo? Cuj da nesto bude drzavni projekt, na racun i stetu svih ostalih klubova. Po cemu to itko zasluzuje u odnosu na nekoga drugog, koji su kao kriteriji, koji su uvjeti, pogotovo ako se nesto pokazuje kao nesposobno vodjeno? Znaci, logika je takvim ljudima dati jos vise para da ih uludo potrose i stave sebi u dzep, sve s nekom nadom da ce mozda, ali samo mozda, tim putem unatoc silnog nerada i neorganizacije napraviti nekog igraca za elitnu kosarkasku vrstu potrosivsi pritom ogromne novce iz drzavne kase? Besmislice.

Ono sto treba Bosni je rastjerati lopove u klubu, javno prozvati one koji su je doveli do stanja gdje je danas i krenuti sa rijesavanjem obveza i dugova sa onima koji istinski vole i zive taj klub. Nikakvih tu nece biti rijesenja preko noci i instant rezultata, i to fanovi moraju biti spremni istrpiti i postovati, to ce biti mukotrpan i dugotrajan rad, kao i sve drugo u zivotu, ali ako su tu pravi ljudi, bit ce i uspjesan. Gasenje kluba ili promjena imena i slicne ne dolazi u obzir, jer taj novi klub vise ne bi imao pravo na slavnu povijest KK Bosne.
I, naravno, meni prvom fali jaka Bosna i ja joj zelim dobro, naravno zelim joj i da je uvijek jedan koracic iza nas, boze moj, to je logicno osobno navijacko razmisljanje, ali kad ti imas jedan derbi koji je bio na najvisem sportskom nivou u drzavi, najkvalitetniji sto se tice same kvalitete igre, posjete i svega ostalog, onda ti je jasno da takvo sto treba, ali ne na nacin opisan u postu kojeg si citirao. Dijelovi, da, drugi dijelovi, ne.
pazi admin pominje Bosnu i Slobodu jer su oni davali najveci dio BiH reprezentativaca dok je HKK Siroki radio na promociji hrvatske kosarke i stvaranju hrvatski reprezentativaca, a koristeci BiH parkete i BiH mjesta u ABA ligi

i da pojasnim to je najveca moja zamjerka koju ja imam prema HKK Sirokom i cinjenica da ste klub jedne nacionalnosti, ali u HKK Sirokom su poceli da pusu neki novi vjetrovi, ali moram biti posten pa reci da je to i zbog cinjenice da iz KSBiH pusu neki drugi vjetrovi i sve se vise bavi svojom primarnom djelatnoscu, tj. kosarkom
ako aBd sutra planinic i ramljak zaigraju za BiH to ce biti korak od 7 milja i ako se nastavi trend da mladi igraci Sirokog nastupaju za mladje BiH kategorije ja cu prvi podrzati da se resursi koji se mogu odvojiti od stane drzave za kosarku (tipa sponzorstvo BH telecoma) daju HKK Sirokom kada u mom voljenom klubu vladaju anarhija i korupcija, dok se u HKK Sirokom sve zna ko i sta radi i aBd ce postati rasadnik buducih BiH reprezentativaca

i nemoj te da sada neki lupaju svoje predrasude prema meni jer mene je uvjek zanimao samo boljitak BiH kosarke i KK Bosne, a nikada nisam imao nacionalnih predrasuda sem prema extremima bilo koje nacije!

PS
nemoj biti u zabludi da u skoro svakoj zemlji nema neki kosarkaski klub koji najvise podrzava drzava, npr. to je u hrvatskoj bila cibona sada zagreb, u sloveniji olimpija, ...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 apr 2012, 14:55

@admin, nisam bio par dana u Sarajevu, pa ti nisam mogao odgovoriti:
Izvlacis iz konteksta, ne uzimajuci cjelokupan tekst u obzir. To sto se ne prica o "grijesima" KK Bosne i na ovom sajtu, nije vjerovatno tvoja "zasluga", ali i ja i "kksiroki" smo se tebi ovdje javno obratili kao nekome ko je u hijerarhijskom vrhu sajta. Sve ostalo sam ti napisao, pa bih ti predlozio da opet procitas. Morate ostati nezavisni dosljedni sebi (u sto vise nisam siguran) ako mislite biti "svjetlo u bh. sportu". Sve ostalo sam ti vec napisao, nema potrebe da se ponavljam. Pocetno pitanje je bilo "Ko se obogatio?" (ne o KK Sirokom, ne o njihovoj upravi, ne o reprezentaciji i sl.), a to je posao novinara ovog sajta, ne moj. Braneci te novinare i njihovo presutivanje istine, za koju sam uvjeren da je znaju, je isto kao i podrzavanje neistine. Porazno je takodjer da dodje covjek iz druge sredine (uz postovanje prema njemu) koji se ne plasi sarajevske malogradjanstine i "konkurencije", pa objasni sve. Porazno za ovaj grad, pa onda za mene kao nekoga dosta vremena proveo na tribinama i provodice i dalje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 apr 2012, 15:01

mislim da nisi ništa skontao što sam ti pokušao reći.
nema veze.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 21 apr 2012, 15:19

nerminh74 je napisao/la:
zabluda je napisao/la:Vjerovatno niste postavljali prava pitanja.

Npr. jeste li ga pitali ko drži šankove na utakmicama?

matematika kaže: 3 sezone sa punom dvoranom - 60 utakmica * cca 4.000 posjetilaca = ukupno 240.000 posjetilaca * 0 izdatih računa.
Postavljana su prava pitanja i ona koja nisu za foruma a Dino je imao priču ali iz današnje perspektive sada mnogo toga drugačije zvuči i izgleda
Pretpostavljam da si htio reći da iz današnje perspektive tek vidiš kakav je Dino bio muljator.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 apr 2012, 15:23

admin je napisao/la:mislim da nisi ništa skontao što sam ti pokušao reći.
nema veze.
Takodjer, ili nazalost ne zelis da skontas.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 21 apr 2012, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 apr 2012, 15:36

vlada u sjeni je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
zabluda je napisao/la:Vjerovatno niste postavljali prava pitanja.

Npr. jeste li ga pitali ko drži šankove na utakmicama?

matematika kaže: 3 sezone sa punom dvoranom - 60 utakmica * cca 4.000 posjetilaca = ukupno 240.000 posjetilaca * 0 izdatih računa.
Postavljana su prava pitanja i ona koja nisu za foruma a Dino je imao priču ali iz današnje perspektive sada mnogo toga drugačije zvuči i izgleda
Pretpostavljam da si htio reći da iz današnje perspektive tek vidiš kakav je Dino bio muljator.
dobro prepostavljas
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 apr 2012, 23:44

Nažalost KK Bosna je na toliko nisko pala da se može povući paralela sa onom KK Bosnom u doba Prodanovića kad su nas nabijali po 40 razlike Brotnjo, Posušje, Radnik, Vogošća...
Od rata je prošlo 20 godina i nekakve priče da država treba da stane iza nekog je više smiješno. Poslijeratni uspjeh KK Bosne se može pripisati jedino Neni Markoviću, jer njegov pristanak za dolazak u Bosnu je pokrenuo dolazak tada uspješnog dua Bajramović, Kovačević i još nekoliko igrača da sad ne preciziramo, te sama euforija i dolazak Nene je pokrenulo Bosnu i medijski i igrački. Tada ko god da je bio u Upravi posrećilo bi mu se da je uspjeaš organizator. Ispade Imamović alfa i omega, iako je isti Imamović i doveo Bosnu pred ponor i zaduženja do dolaska Nene. Pojava Nene Markovića je privukla sponzore i neke igrače iz regiona, kao i navijače - euforija, entuzijazam (pokrenut od strane repke i Nene)...Onda je došla i podrška iz ABA (GY lige) i vjetar u leđa i F8...Nakon odlaska Nene kola su krenula nizbrdo, te se pokazalo koliki su magovi Imamović i Konaković i kad su višemilionski zadužili Bosnu u procvatnom periodu - ostavili su je današnjim mučiteljima koji nisu u stanju organizovati kućni budžet, a ne voditi KK Bosnu! Naravno, zbog prljavih radnji i malverzacija grobara KK Bosne (Imamović, Konaković i krpelji iz Uprave) - otjerali su i legende i sve one koji vole Bosnu. Otjerali su sponzore, navijače, izvarali sve živo od koga su novac mogli izvlačiti na Neninu slavu i euforiju...

E sad nevezano za Bosnu i kao neki uvod:
- Razgovarao sam sa jednim turčinom iz X predstavništva i onako sam ga ljutito pitao: ''De ti meni reci zašto ste vi tako bezobrazni prema nama''...On me začuđeno pogledao i pitao, kako mislim. A ja mu velim: ''Pa sve nas tapšete po ramenu, zovete nas braćom, a ulažete milijarde u Srbiju, a u BiH niste investirali ni 100miliona i ako su neke investicije to je smiješno''...A on će meni: ''Eeee prijatelju...nije to tako! Mi u Srbiju ulažemo jer oni 100-tine naprave biznis planova i privuku nas svojim popustima i povlašićivanjem, a vi u Bosni sve čekate da vam to neko drugi sa strane uradi, da pripremi, da donira i na gotovo. U BiH nisam u 3 godine imao ni jedan biznis plan da mogu uložiti novac, dok se u Srbiji i Albaniji utrkuju ko će više biznis planova napraviti...Pa nećemo vam na lijepe oči dati novac, investirati u nešto ne znam ni ja šta''...Naravno, rekoh da je upravu i da se izvinjavam za optužbu, jer mu je svaka na mjestu!

E kakve ovo ima veze sa Bosnom?
Itekako ima!
Ima iz prostog razloga, jer koja se rečenica stalno ponavlja?
Nije grad stao iza nas, kanton nema razumjevanja, federacija nas želi uništiti, državu nije briga, sponzori ne ispunjavaju uslove, ovi nas istjeruju, oni nas tuže, oni nas negiraju, ovi nas ne vole, legende okrenule leđa....
Sve nekakva jadikovanja i isčekivanja da neko drugi nešto poduzme jer je KK Bosna bila PRVAK EVROPE 79'...
Eto, ko bi od vas da je milioner, političar ili ti ne znam ni ja šta već...investirao u KK Bosnu? Pokrili bi dug od 8 miliona, finansirali sezonu za 2 miliona? Kome? Za koga? Za Konakoviće, Bukve i Imamoviće? Pa ne bi im ni feninga povjerio...Šta oni to nude zauzvrat? Nove tribine iza koševa? Basnoslovne trasfere polovnih i ispovrijeđivanih igrača iz Beobasketa? Nekakve supertalente od 23-24 godine???

Ja vam kažem!
Bosna kroz 4 sezone može stati na svoje noge, ako bi se napravio biznis plan i uposlili ljudi koji će to sprovesti u djelo. Evo npr...onako ugrubo:
1. Napraviti biznis plan i dovući inostranog sponzora (da investira u Bosnu)
2. Dilovi sa Evropskim velikanima i NBA ekipama za jednogodišnju posudbu mladih igrača (legende KKB pomažu)
3. Dogovoriti zamrzavanje duga prema potražiocima sa grejs periodom otplate u ratama bez zateznih kamata
4. Pokrenuti školu košarke
5. Usvojiti broj mladih i perspektivnih - i školovati kadar za budućnost KK Bosne (treneri i uprava)
6. Plasirati se u NLB ligu
7. Početi prikupljati bh talente (vidite kako to Aco radi)

Znači ovo je prvi dio kroz 2 sezone, a drugi dio dolazi sam od sebe sa prvim rezultatima uspješnog ispunjavanja Biznis plana...to je ključ - biznis plan - a ne rezultat neki preko noći na klimavim nogama koji nema veze sa ciljevima...kao što je do sada stihijski bilo! Nakon toga sljedeća faza bi bila:

1. Dogovor sa investitorima, početak gradnja dvorane (nešto kao u Zenici)
2. Kanton podrška (sportska gimnazija + dom za smještaj) - sportska akademija (budžet kantona npr 50%)
3. Povećanje broja uposlenih (kadar - treneri, uprava...skauti...)
4. Preuzimanje dijela ugovora posuđenih igrača + isplata dijela dugovanja
5. Prvi rezultati u NLB i prvi mladi domaći igrači u prvoj postavi

Nakon te 2 godine i gradnje sportske dvorane i akademije, kao i završetka školovanja mladog kadra, naredne 2 godine Bosna bi bila u punom pogonu tipa:
1. Imaju novu dvoranu - pune tribine navijača
2. Imaju akademiju - nove naraštaje i kontrolirani rad sa mladim
3. Imaju prve igrače iz akademije u prvih 12 i potencijalen reprezentativce
4. Skauti proširuju posao van granica BiH, dovode se talenti sa U16-U18 Evropskog prvenstva
5. Manje posuđenih igrača - samo petorka, više domaćih, otplate dugova
6. Izlazak u Evropu
7. Legende Bosne aktivno uključene u rad (infrastrukuralno)

Ostalo ide po inerciji i sponzorskim ugovorima i medijskom podrškom uz navijače! Bosna postaje Brand!

Sve se može ako se zasuču rukavi i napravi detaljan plan svega! Ima ljudi sposobnih u BiH, samo je pitanje koliko su grobari spremni ostaviti Bosnu na miru, jer bi već nakon prve sezone počelo rovarenje i sitni interesi gdje bi bilo minirano na svakom koraku kako medijski, tako i iznutra!
Problem Bosne je mentalitet bošnjaka koji će uvijek reći - daj ti meni danas mojih 100KM, a to što sutra mogu zaraditi 10.000KM neka...nemoj ti meni šuplje...ja živim od danas do sutra...a za sutra ćemo vidjeti, e tako je i sa KK Bosnom!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 apr 2012, 09:19

Sve je to lijepo da smo normalna drzava , kod nas se planira samo mjesec unaprijed :roll:

Svi samo sebe gledaju i to SAD I ODMAH , nista na grejs period i na dugorocno , jer "njega2 dugorocno mozda nece biti tu i nece moci da se "ugradi" , tak oda niko nece prstom mrdnuti ;)

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 22 apr 2012, 09:45

hz, plan ti je sjajan, isto kao da su ga Bordo prijatelji sastavljali. :D puno lijepih želja, apsolutno neostvarivih u realnom vremenu i prostoru, a onda stavka: "a kad se to uradi, ostalo dolazi po inerciji..." ...pa onda još red lijepih želja.

da ne idem u dubinu, ova me stavka posebno impresionirala:
2. Dilovi sa Evropskim velikanima i NBA ekipama za jednogodišnju posudbu mladih igrača (legende KKB pomažu)
Znači, nakon što strani investitor investira u udruženje građana (što je tehnički nemoguće, tj. zahtjevalo bi traženje rupa u zakonu ili djelovanje na crno, mimo zakona), očekujemo da Chicago Bullsi pošalju svoje igrače na posudbu da se kale u bosanskohercegovačkoj Ligi 6. Ili evo objektivnije, Fenerbahce će poslati igrača na posudbu u Bosnu i Hercegovinu? Zašto? Zar su poludili? Žele upropastiti igrača?

ili:
Ne znam jesi li upratio, ali Sarajevo (ja sam Sarajlija) je najnesportskiji grad u BiH. Kod nas sve dvorane zjape prazne, reprezentacije zaobilaze sablasno Sarajevo koliko god mogu, igraju u Zenici, Goraždu... i ti bi očekivao da ti neko izgradi još jednu dvoranu i to kao investiciju od koje će očekivati povrat. Kako?

Tu se vraćamo na priču o pomoći države. Ne govori se da država treba dati Konakoviću keš da on investira u svoju kafanu (a već mu daju, tj. daje sam sebi, za lažne projekte omladinskih liga, isl.)... Govori se da je neophodno stvoriti ambijent u kojem bi se krenulo sa razvojem sporta, jer u ovoj situaciji koju sad imamo, teren je pogodan samo za lovce u mutnom i jednogodišnje projekte cijeđenja iz, ionako obogaljenih klubova.

Pojednostavljeno, da bi tvoja stavka 2. bila moguća, neophodno je da čitava liga uznapreduje, a time se ne može baviti KK Bosna, već mora neko ko je iznad.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 apr 2012, 10:07

Opasno vršiš zamjenu teza...tačnije izvlačiš ono što ti je odgovaralo da možeš replicirati...

Spomenuo si Fenerbahce...Da ali djelimično. Naravno da jedan klub ne vidi smisao posudbe igrača, ali bi vidio smisao kada bi posudio i italijanski i španski i francuski i turski klub...pa iz svake zemlje po 2 - pa kad ukažeš s kim će njegov klinac igrati u timu, onda bi razmislio i sigurno ne bi oklijevao. Ovdje govorim o posudbi 7-8 igrača minimalno koji bi ti činili tim KK Bosnu za narednu sezonu...a to je moguće samo uz urgiranje pojedinih legendi koje rade širom Evrope.

Pomenuo si dvoranu?
Koju Sarajevo ima dvoranu? Sarajevo ima sajamsku dvoranu Skenderija gdje je uvijek, ama baš uvijek bio prioritet Sajam! Ne misliš valjda na adekvatnu Malu dvoranu Skenderije? Misliš na onu Veliku dvoranu Skenderiju što zimi nema grijanja i gdje su ove godine vile nosale menadžment zbog sniježnih padavina da ne propadne krov?
Nije valjda da misliš na Zetru kao košarkašku dvoranu????
Šta ti misliš kakve dvorane imaju druge ekipe? Što Arene nose nazive sponzora?

Iskreno da ti velim, ja ne mogu da prežalim činjenicu da nikom u ovom gradu nije palo na pamet da na Otoci napravi stadion od 30.000 mjesta sa pomoćnim od 5.000 mjesta (sa atletskom stazom) - gdje bi se riješilo pitanje doma Sarajeva i Želje (gradski zajednički stadion)...Pa ono je sramota (mislim na Koševo i Grbavicu) za stadione - pa ono je rupa bez dna sa ulaganjem...Ako mogu imati gradovi Milano, Rim...zajedničke stadione, što ne bi Sarajevo i Željo...

Sarajevo nema SPORTSKE DVORANE! Ne budi u zabludi!

A kad sam rekao po inerciji, nisma mislio ovoj našoj, nego po inerciji razvoja prema bizins planu (mislio sam po inerciji ispunjavanja biznis plana - ono kad se zakoluta)...Što se tiče ovog sa udruženjem, to se da prevazići...to je prepreka samo za javnost da se pokriju talovi, minusi i lovi u mutnom...i za to ima rješenje...
Naravno za pravnu službu koju ima KK Bosna gdje su potpisivani ugovori na štetu kluba, naravno nema rješenja, ali za prave stručnjake i osobe ima, vjeruj mi...

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 22 apr 2012, 11:29

Ideja da se stvori tim od 7-8 posuđenih igrača, tako da jedan klub koji posuđuje time motiviše i drugi je nategnuta do krajnijih granica. Ali hajde da uzmemo da je moguća i realna (lično mislim da nije). Nije problem u saigračima. Problem je u protivnicima. Da ti Fenerbahce posudi igrača da on igra na linoleumu u Vogošći, prebija se po raznoraznim Bilećama, Mrkonjić gradovima isl? Ili misliš da bosnine legende organizuju posudbu za sve timove lige, srede puteve po BiH da se igrači ne pate po autobusima i urede dvorane u klubićima protiv kojih igrači na posudbi iz NBA trebaju igrati. Zar ne vidiš koliko je ta ideja neizvodiva, bez obzira što jako lijepo zvuči?

I ja sam na inerciju mislio "ono kad se zakoluta po biznis planu". Ali je problem što su ovo ideje kojim želiš zakolutati stvari, a potpuno su neostvarive.

Evo sličnog biznis plana: http://www.bordoprijatelji.ba/Projekat_2010-2014.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

nekako ne vidim da se ostvaruje, iako su autori plana došli na pozicije gdje ga mogu realizovati. Sve to lijepo izgleda kad se namaštava, ali u stvarnosti je potpuno nemoguće. I u ovom slučaju ne mislim da je problem realizacije do njih. Ljudi se trude. Ali problem postavljanja nerealnih "kako to mali đokica zamišlja" planova kojim će se stvari zakolutati, a onda računati na inerciju po kojoj će se sve dalje nastaviti. na žalost, to ne ide tako.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 apr 2012, 11:38

Loše sinoć, loše. Dobro je barem da se klub prenosi na TV Alfa, da vidimo malo i ovu našu Ligu 6. :roll: Mladost se pokazala kao dobar rival, nastavljaju igrati dobro protiv u realizaciji zicera očajne Bosne, a posebno dobro ih je išao šut za tri poena, gdje je napravljena glavna prevaga u odnosu na Sarajlije. Ima tu i dobrih pojedinaca, ali nije ovo ni sjenka Bosne od prije nekoliko godina. Još jedan klub opstaje na marginama, pitanje je do kada...

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 22 apr 2012, 12:30

cikac je napisao/la:hz, plan ti je sjajan, isto kao da su ga Bordo prijatelji sastavljali. :D puno lijepih želja, apsolutno neostvarivih u realnom vremenu i prostoru, a onda stavka: "a kad se to uradi, ostalo dolazi po inerciji..." ...pa onda još red lijepih želja.

Znači, nakon što strani investitor investira u udruženje građana (što je tehnički nemoguće, tj. zahtjevalo bi traženje rupa u zakonu ili djelovanje na crno, mimo zakona), očekujemo da Chicago Bullsi pošalju svoje igrače na posudbu da se kale u bosanskohercegovačkoj Ligi 6. Ili evo objektivnije, Fenerbahce će poslati igrača na posudbu u Bosnu i Hercegovinu? Zašto? Zar su poludili? Žele upropastiti igrača?

ili:
Ne znam jesi li upratio, ali Sarajevo (ja sam Sarajlija) je najnesportskiji grad u BiH. Kod nas sve dvorane zjape prazne, reprezentacije zaobilaze sablasno Sarajevo koliko god mogu, igraju u Zenici, Goraždu... i ti bi očekivao da ti neko izgradi još jednu dvoranu i to kao investiciju od koje će očekivati povrat. Kako?

Tu se vraćamo na priču o pomoći države. Ne govori se da država treba dati Konakoviću keš da on investira u svoju kafanu (a već mu daju, tj. daje sam sebi, za lažne projekte omladinskih liga, isl.)... Govori se da je neophodno stvoriti ambijent u kojem bi se krenulo sa razvojem sporta, jer u ovoj situaciji koju sad imamo, teren je pogodan samo za lovce u mutnom i jednogodišnje projekte cijeđenja iz, ionako obogaljenih klubova.

Pojednostavljeno, da bi tvoja stavka 2. bila moguća, neophodno je da čitava liga uznapreduje, a time se ne može baviti KK Bosna, već mora neko ko je iznad.

Gdje ćeš im Dinu dirati,to je onaj genijalac što položi 13 ispita za dva mjeseca!? :lol: .Strašan je to faks,gdje je predmet "lopovluk"ključni predmet na faksu.I još im diraš u Dininu kafanu!Sigurno im je dao da igraju pikado "free of charge" :mrgreen: čim ga pojedinci i ovdje na forumu tako brane.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 apr 2012, 19:40

vlada u sjeni je napisao/la:
cikac je napisao/la:hz, plan ti je sjajan, isto kao da su ga Bordo prijatelji sastavljali. :D puno lijepih želja, apsolutno neostvarivih u realnom vremenu i prostoru, a onda stavka: "a kad se to uradi, ostalo dolazi po inerciji..." ...pa onda još red lijepih želja.

ili:

Gdje ćeš im Dinu dirati,to je onaj genijalac što položi 13 ispita za dva mjeseca!? :lol: .Strašan je to faks,gdje je predmet "lopovluk"ključni predmet na faksu.I još im diraš u Dininu kafanu!Sigurno im je dao da igraju pikado "free of charge" :mrgreen: čim ga pojedinci i ovdje na forumu tako brane.

Nemoj tako covjek je zbog kk bosne izgubio prvu zenu:))
Valjda ce saira duze izdrzati...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 apr 2012, 21:07

Kakva Saira?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 apr 2012, 21:23

neno#4 je napisao/la:
Kakva Saira?
Ova nova martina;ili saira kako zelis..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 apr 2012, 21:34

Ma bolje Martina :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.