Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BadrHari
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BadrHari » 10 jun 2017, 11:59

Baader je napisao/la:Moralna i ljudska gnjida, Ćiro Blažević, kojeg mrzim više od Sušića, kakav god bio - je kombinacija Kapela i Krojfa iz najboljih dana za potpune amatere poput Musemića i Osima. Ova dvojica su savršeni za naše lige, pilićari i mahalci koji love u mutnom i busaju se u prsa namještenim utakmicama. Jednog od takvih dovesti na čelo nacionalne selekcije je potez koji bi možda odobrio čovjek tipa Mile Ronhilla.

Ako neće Bajević ili Halilhodžić, a neće, onda uraditi sve da se Prosinečkog nekako prevari da nas preuzme.
Cak mozda i Barbareza ili Kodru probati
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 12:01

Kodro ne bi bio los, sigurno ne moze biti gori od Curana.

Ali opet, nece curan nigdje, nema sanse. Savez ce cekati dok smo matematicki ispali iz kvalifikacija prvo.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 jun 2017, 12:03

Jel stvarno mislite da on ili neko u savezu razmislja o ostavci ili smjeni?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 10 jun 2017, 12:04

Ne vidim način da se Kodro vrati nakon svega što se izdogađalo s njim. Slobodno zaboravite na tu opciju.

Barba je neozbiljan i trenutno je u fazi zaj.ebancije.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2017, 12:08

High je napisao/la:slika
:salut:

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 jun 2017, 12:09

BiH je ukupno pod njegovim vodstvom dobila 12 utakmica, a padali su Andora i Cipar po dvaput, Izrael, Wales, Estonija i Gibraltar, odnosno Luksemburg, Švicarska, Japan i Albanija u prijateljskim utakmicama.

http://telesport.telegram.hr/analize/se ... ji-ne-zna/

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 12:15

emil02in je napisao/la:Jel stvarno mislite da on ili neko u savezu razmislja o ostavci ili smjeni?
Ne.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 jun 2017, 12:16

Zašto se insistira na Barbarezu kao selektoru? Čovjek nije vodio niti jednu ekipu do sada, nema nikakvog trenerskog iskustva i bio bi sigurno puni promašaj. Ne možemo sebi priuštiti da se uči trenerskom poslu na A reprezentaciji.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jun 2017, 12:16

Nemojte Mesu,koji vam je???Pa on je legenda ex Yu fudbala,a od sinoc i idol nacije....Neki likovi bi samo pljuvali...ccc Nismo imali srece i trebali smo biti ubojitiji.Malo su nas i povrede poremetile,a i sudija nam nije svirao 2 penala.Malo objektivnosti,molim. :rol: :rol:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 12:19

NEZALAGANJE je napisao/la:Nemojte Mesu,koji vam je???Pa on je legenda ex Yu fudbala,a od sinoc i idol nacije....Neki likovi bi samo pljuvali...ccc Nismo imali srece i trebali smo biti ubojitiji.Malo su nas i povrede poremetile,a i sudija nam nije svirao 2 penala.Malo objektivnosti,molim. :rol: :rol:
:rol:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 jun 2017, 12:20

BoixosNois1899 je napisao/la:Zašto se insistira na Barbarezu kao selektoru? Čovjek nije vodio niti jednu ekipu do sada, nema nikakvog trenerskog iskustva i bio bi sigurno puni promašaj. Ne možemo sebi priuštiti da se uči trenerskom poslu na A reprezentaciji.
Ma ajde ne brini nece se ni mijenjat selektor jer se nema volje a ni $. Osim toga ko da Savez zanima koga bi forumaši za selektora i sta mi mislimo evo ja sad kazem hocu Allegria za selektora i sta? Hocel me neko poslusat nece isto ko i za Barbareza j sve ostale koji se spominju.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 jun 2017, 12:21

Pa Barba i nije trener nit se ima namjeru time baviti. Eno gledam na instagramu, trenutno je u Vegasu u koji je došo sa Ibize. Uživa kapiten!

Jedini koji nešto kao treniraju iz te generacije su Baljić i Bajramović. Konjić, Musić, Hibić, Salihamidzic, Bolic.. Niko nista, oni i jesu krivi što nemamo kvalitetnih trenera.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 10 jun 2017, 12:27

Baždareviću je noga ove godine ako ne uspije izboriti barem baraž. A onda će savez opet u svom stilu angažovati nekog amatera i opet ćemo ići u krug. Jedino riješenje je dovesti stranca za selektora.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 10 jun 2017, 12:47

Ne kontam ja ovdje ništa. Do juče sam i mislio možda i nešto zna, ali pokaza se kao totalni laik. Možda on van terena i radi dobar posao, ali mene zanima ono na terenu, a tu je u rangu prethodnika. Za početak bih volio da svako igra njemu što prirodniju poziciju, pa makar počeli i sa Stevanovićem.

Intelekt mu nije jača strana, kao ni prethodniku (dobro, to se znalo još od 89 i onog pljuvanja) - izveo Kodru jer ebiga defanzivci imaju žute kartone?

Svaki selektor do sada je imao svojevrstan problem, ali ja sam opet najviše cijenio one koji imaju damu. Motiviši igrače, ako treba ostavi Ibiševića na klupi - kao što je to Ćiro znao uraditi, i bio je spreman odgovoriti na pitanja u vezi toga. I znao je zanat.

Jučerašnja utakmica će imati epilog, samo još ne znamo kakav. Onaj kickbokser se više neće pojavljivati na klupi - Baždarević je dobijao suspenziju, valjda može i pomoćni. A i sam Baždarević je imao taj ispad sa sudijom (a i sa navijačima, ako to išta znači) te bi i on mogao odmoriti. Dajte nam nekog interim, ne mora ništa pokušavati, samo nek pošalje smišljenih 11 na teren. Ako se starosjedioci nešto bune, odmoriti ih, vidjeli smo u Japanu da može i B tim fino odigrati protiv solidnih selekcija.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 12:51

BoixosNois1899 je napisao/la:Baždareviću je noga ove godine ako ne uspije izboriti barem baraž. A onda će savez opet u svom stilu angažovati nekog amatera i opet ćemo ići u krug. Jedino riješenje je dovesti stranca za selektora.
Vrijedilo je pokusati sa Bazdarevicem. Ostaviti ga do kraja kvalifikacija pa sta bude. Halilhodzic, Bajevic, Petkovic ili Kodro bi bile najbolje opcije. Ali mislim da se niko ne zeli petljati sa nasim savezom nazalost. Hadzibegic ni pod razno, Barbarez bez iskustva, Osim ili Musemic smijesno je pisati, Prosinecki bi trazio pare koje ne mozemo ponuditi, kvalitetnog stranca ne mozemo priustiti a ne znam koliko bi nam stranci pomogli. Ne znaju stranci ni da postoji klub Konya a ne da igraju 3 nasa tamo. Pokusavali su drugi iz regije sa strancima i nije niko uspio, treba znati s balkancima a tesko da stranac to moze.
Nad tobom sunce najljepše sja

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 10 jun 2017, 13:02

Kad se samo sjetim da se spominjao Magath kad je Mesa preuzimao. :cry:
Uglavnom nemojte pisat gluposti, od ostavke/otkaza nema nista do kraja kvalifikacija.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 13:13

Ja sam od Velsa, Izraela prošle kvalifikacije govorio da Meša ne zna i da vrlo slabo igramo. Mi ne možemo preskati teren, to nije naša igra niti će ikad biti. Moramo zaboraviti na 4-4-2 formaciju, od 10 utakmica mi 1-2 odigramo kako treba a u ostalim smo blago rećeno katastrofa.

Nije problem grešku napraviti već je problem što ne vidiš tu grešku a Meša to ne vidi i Meša ne uči iz grešaka već ih ponavlja i uvodi još gore stvari. S tri veznjaka smo morali početi, Jajalo - Cimirot - Pjanić, izgledalo bi ovo daleko bolje. Čak šta više u 2. pol. je mogao i Medunjanin ući, Haris je vrhunski tehničar ali slabo se kreće, Meša nije vidio da je problem vezni red koji nije postao i nije činio ništa da to popravi.

Da ima imalo obraza dao bi otkaz nakon onog sinoć i one predstave jer ovo je dno dna. Nemojte pričati o rosteru, i sa ovakim rosterom se moglo ovo dosta bolje a ne da izgledamo kao neki amateri. Mi nismo izgubili, odnosno neriješeno odigrali jer smo limitirani već što nas je Meša limitirao, uništio u svakom pogledu. Mi s Mešom nećemo na SP pa makar preuzeli cijeli roster Njemačke jer bi on i to uništio jer ne zna. Od sad pa nadalje jedina formacija koju moramo igrati je 4-2-3-1 i ništa drugo.

Formacija 4-4-2 može proći protiv Luksemburga, Lihtenštajna... i protiv nikog više.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 13:33

A eto nek' je Ante Čačić trener, lik ubi sa Hrvatskom od kako je došao na klupu reprezentacije.

Čačićev CV: Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Lokomotiva, neki hrvatski niželigaši, plus po godinu dana Dinamo i Maribor. Šta mislite šta to ima Čačke, a nema Mešun?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 jun 2017, 13:53

Raonffa je napisao/la:A eto nek' je Ante Čačić trener, lik ubi sa Hrvatskom od kako je došao na klupu reprezentacije.

Čačićev CV: Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Lokomotiva, neki hrvatski niželigaši, plus po godinu dana Dinamo i Maribor. Šta mislite šta to ima Čačke, a nema Mešun?
Muda
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 13:54

Pogrešno Johne, pogrešno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAZIN, Normus90, tutankamon1905, Zglavkar i 46 gostiju.