Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

tevezito
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la tevezito » 10 avg 2014, 08:21

Danas prilika za prvi trofej u sezoni.Iako je to vise revijalna nego takmicarska utakmica bilo bi lijepo u sezonu uci sa osvajanjem trofeja.Ako bi City i ove godine osvojio PL mogli bi govoriti i o novom dominantnom timu u Engleskoj.Glavni konkurenti su po meni United i Chelsea ostali mi djeluju neozbiljno za takav poduhvat.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 10 avg 2014, 10:04

tevezito je napisao/la:Danas prilika za prvi trofej u sezoni.Iako je to vise revijalna nego takmicarska utakmica bilo bi lijepo u sezonu uci sa osvajanjem trofeja.Ako bi City i ove godine osvojio PL mogli bi govoriti i o novom dominantnom timu u Engleskoj.Glavni konkurenti su po meni United i Chelsea ostali mi djeluju neozbiljno za takav poduhvat.
I jedni i drugi su najavili sve osim prijateljske
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 11 avg 2014, 14:27

Manchester City are delighted to announce the signing of Eliaquim Mangala from FC Porto.

The 23-year old central defender becomes the sixth signing of the summer, and will quickly re-join his old Porto teammate Fernando at the Etihad Stadium. He will wear the no.20 shirt and has signed a five-year contract with City.

The Paris-born defender said: “City is a top club in Europe. For me, it was an important step to leave Porto and join Manchester City in order to continue my progress. I want to win titles and I believe I can do this. I am ambitious and this is why I am here.

“I’m very happy to come to England because for me, the Premier League is the best league in the world. It is a very intense and very aggressive competition. There are plenty of goals, so it is also really nice to watch and I can’t wait to get started!

“The fact that Fernando is here is better because I played with him at Porto but there is also other players that I know like Sagna, Clichy and Nasri.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 11 avg 2014, 18:27

Džaba vam novci moji sinovci!
A.F.C. Bournemouth!

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 11 avg 2014, 18:54

Navodno je City platio 32 miliona funti za 57% ugovora koliko pripada Portu, ostalo ide onim mračnim tipovima. Znači 50+. :roll:
slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 avg 2014, 23:03

rambo16 je napisao/la:Džaba vam novci moji sinovci!
+ 1
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 avg 2014, 23:27

Pa nije valjda tacno ovo da je Mangala placen 55 miliona? :o
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 11 avg 2014, 23:30

Rooney88 je napisao/la:Pa nije valjda tacno ovo da je Mangala placen 55 miliona? :o
tacno je :crazy: :urnebes:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 11 avg 2014, 23:34

Znaci porto :clap: :tokralju: :salut:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 11 avg 2014, 23:37

suhi je napisao/la:Znaci porto :clap: :tokralju: :salut:
Falcao,Hulk,Deco,Pepe,James,Mangala .... :tokralju:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 avg 2014, 23:46

Evo citam da nije cijela cifra otisla Portu, oko 55% njima a ostatak nekoj grupaciji, ili cemu vec, koja je bila vlasnik ostatka njegovog ugovora.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 11 avg 2014, 23:47

Bassha je napisao/la:
Falcao,Hulk,Deco,Pepe,James,Mangala .... :tokralju:
Doktori :clap:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 avg 2014, 23:50

Rooney88 je napisao/la:
Evo citam da nije cijela cifra otisla Portu, oko 55% njima a ostatak nekoj grupaciji, ili cemu vec, koja je bila vlasnik ostatka njegovog ugovora.
Da, ima dosta igraca i Porta te "vlasnike".. Falcao je imao koliko znam takodjer.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 11 avg 2014, 23:56

Lillard je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Da, ima dosta igraca i Porta te "vlasnike".. Falcao je imao koliko znam takodjer.
Ma svejedno ,strasno je sta rade na trasnferima. Scouting i uprava :tokralju:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 12 avg 2014, 00:34

rambo16 je napisao/la:Džaba vam novci moji sinovci!
:clap: :cool:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 12 avg 2014, 12:05

Znaci Mangala i Kompany stoperski par za narednu sezonu.Nadam se da ce to dobro funkcionisati.Lescott je vec otisao a valjda svom ljubimcu MDM-u bude davao sto manje sansi.Ove tragikomicne poslovice ne bi komentarisao vrijeme ce sve pokazati.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 avg 2014, 12:14

tevezito je napisao/la:Znaci Mangala i Kompany stoperski par za narednu sezonu.Nadam se da ce to dobro funkcionisati.Lescott je vec otisao a valjda svom ljubimcu MDM-u bude davao sto manje sansi.Ove tragikomicne poslovice ne bi komentarisao vrijeme ce sve pokazati.
Ako Kompany posloži malo stvari u glavi, ako ne bude imao kikseva kao prethodne sezone, on i Mangala će činiti najbolji stoperski par u EPL.

Na transfermarkt-u piše da je plaćen 35M funti...sad koliko je to u eurima ne znam, al' mislim da nije 55. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 avg 2014, 12:18

Ma treba stati u kraj ovim trecim i cetvrtim licima kada su prava na igraca u pitanju. Kako je krenulo, morat ces platiti obestecenje klubu, zatim dvojici nekih likova koji su "eto davali pare Mangali da se provodi dok je imao 15 godina", a onda lijepo zgotiviti njegovog legalnog agenta i jos par likova koji su tu reda radi. Interesantno je da se ovo najcesce desava kod igraca koji dolaze iz Juzne Amerike, a zatim se usrece u Portu.

City je dobio dobrog igraca, ali kapa do poda ipak ide Portu. Opet su uspjeli prodati igraca debelo iznad cijene. Mnogi klubovi bi se trebali ugledati na njih.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 avg 2014, 12:29

Monolog je napisao/la: City je dobio dobrog igraca, ali kapa do poda ipak ide Portu. Opet su uspjeli prodati igraca debelo iznad cijene. Mnogi klubovi bi se trebali ugledati na njih.
Porto je daleko najbolje organizovan sportski kolektiv u Evropi glede finansija i skautinga
svaki igrac, pa i onaj koji ima trzisnu vrijednost od 5 mil ima 3-4x vecu klauzulu od njegove realne vrijdnosti, ljudi se osiguraju na vrijeme, a ne kao Dortmund, dovedes igraca za 17 mil.(Reus) i svjestan si da je jedan od najtalentovanijih igraca na svojoj poziciji i ti mu stavis klauzulu od 25 mil. (35 iduce god.) :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 12 avg 2014, 13:10

David Silva has agreed terms on a new five-year deal at the Barclays Premier League champions.

The Spanish international has put pen to paper on a new contract which will see him remain at the Etihad Stadium until at least 2019.

Silva, who joined City from Valencia in the summer of 2010, will be 33-years old when this new deal expires.
slika
Gotov svi kljucni igraci produzili ugovore.Evo sada i Silva.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.