Moji pogledi na slijedeću sezonu su se ovim transferom takoreći "razvedrili" jer je ova kupovina bila jedna od pametniji u zadnje vrijeme, faktički ljetni period je počeo pametnim transferima (Milner i Bogdan - bez odštete, Ings i Gomez sića) sada smo iskeširali za klasu (nadam se). Nakon Firminhoa željno iščekujem završetak transfer sage oko Clynea, također očekujem napadača (moja želja je Jackson, ali najvjerovatnije da će to biti Bacca) te srednjeg veznog (najvjerovatnije Kovačić) uz prodaje Borinija, Lamberta, Johnsona, Balotellija, Manquilla (pod moranje). Ostali manje-više, Enrique nek' stoji za Back-up opciju, također isto važi i za Leivu, Allena, Tourea... Dolaskom pomenutih igrača imali bi veoma širok kadar istih, sa mnogo opcija (mnogo više ofanzivno nego defanzivno ali šta da se radi). Nadam se nekakvom takoreći puknuću Illorija, nešto tipa razvoja Coutinhoa, jer je momak zreo za tako nešto i ima sve predispozicije za vrhunskog stopera. Također očekujem da Sturridge bude potpuno spreman za novu sezonu jer znamo kakav imamo raspored te koliko on doprinosi našoj igri naprijed.
Firmino, Coutinho, Lallana, Milner, Henderson i naravno Can će čini kostur naše veze uz konstantan presing i brzu kretnju, povećana nam je doza kreativnosti (F+C) ali i kondicije (M+H+L), samim tim i razbijač napokon u vezi (Can).
Također prostora za napredak itekako ima. Tu su Ings, Ibe, Illori, Marković, Flanagan, pa i Coutinho i Firmino.
Mislim, ali i volio bih da Rodgers najviše primjenjuje dijamant Formaciju tj. 4-3-1-2 jer sa ovom formacijom dominiramo posjedom, kretnjom, ali i defanzivno se zatvaramo u 4-4-2 sa konstantim presingom. Dakle neka moja idealna (najrealnija) formacija bi izgledala ovako: