FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NekoNebitan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NekoNebitan » 28 maj 2012, 00:33

za_zivot_cijeli je napisao/la:nesto kontam, garant je u odluci presudilo to sto Haugesund ima aplikaciju za iPhone :mrgreen:
hahahahhahaha

Mislio sam da furas a sad sam u App Store-u provjerio i stvarno ima par aplikacija vezanih za Haugesund... eo jedna Haugesund Aeorobic Senters... hahahhaha

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 00:34

NekoNebitan je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:nesto kontam, garant je u odluci presudilo to sto Haugesund ima aplikaciju za iPhone :mrgreen:
hahahahhahaha

Mislio sam da furas a sad sam u App Store-u provjerio i stvarno ima par aplikacija vezanih za Haugesund... eo jedna Haugesund Aeorobic Senters... hahahhaha
Odlucio Osmanagic da izadje na Iphone-u :mrgreen:

http://itunes.apple.com/us/app/fkh/id428453102?mt=8
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 maj 2012, 02:02

EVo malo sam se igrao, pa napravio kopletnu opremu kappa za naseg Zelju! Mislim da ce biti ukusa za sve nase navijace! :D :D :D Uskoro cu i odraditi Lotto verziju! :D :D

Domaci dres 1 - Prvenstvo & Evropa
slika

Domaci dres 2 - Kup & Prijateljske + Bajramski i Bozicni :D :lol:
slika

Gostujuci dres 1 - Prvenstvo & Evropa
slika

Gostujuci dres 2 - Kup & Prijateljske + Bajramski i Bozicni :D :lol:
slika

Golmanski dres 1
slika

Golmanski dres 2
slika

Trening Majica
slika

Rezevni Model - Domaci
slika

slika

Rezervni Model - Gost
slika
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 28 maj 2012, 04:04, ukupno mijenjano 2 puta.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 28 maj 2012, 02:19

To sutra na šerbesport.ba izlazi kao oficijalna garnitura dresova za novu sezonu. Iz povjerljivih izvora :lol:

Btw. Meni se više sviđa tamno plava boja kao glavna...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 maj 2012, 08:32

Ma ko ga ebe... Amar je prema njemu ispao maksimalno korektan i dao mu jos ovu polusezonu da se dokaze, ali ovaj to gospodin nije iskoristio... lijencine nam ne trebaju... I i on i markovic i savic obicni dzetseteri
Pozdrav

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 28 maj 2012, 08:40

E gledam gdje je ovaj Osmanagić otišao,kad su norvežani znali lopte igrat nikad,ali bitna je lova i gledaj im stadiona kao livada i neke kućice od drveta ja majko božja naši igrači i šta će tamo nit igraju evropu to je kad se ljudi zadovoljavaju malim stvarima,ali je bitno da je insotranstvo po svaku cijenu. :lol:

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 28 maj 2012, 08:47

Hehe provale desetljeća.... :lol: :lol: :lol: :lol: Kao sto znamo Norveska je za par svjetlosnih milja udaljena u svim segmentima od nas, kako u sportu,tako u privredi i svemu.Norveški 7-mo ligaš ima bolje uvjete nego naši premier ligaši, tako da je išta suvišno pričati kako je promašen taj transfer u Norvešku.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 08:50

realno jedini adut na strani želje je to što ćemo igrati evropu.

mada ni to nije garancija da bi se bolje prodao dalje od nas nego iz norveške, ako bi opet doživjeli katastrofu bio bi kontra efekat.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 10:01

Ako cemo vec realno, jedini adut koji nije na strani Zelje je novac. Mi jos uvijek nismo u stanju da covjeku damo platu kakvu bi mu dali u Haugesundu.

Medjutim, postoji nesto sto se zove zivotni standard i porezna politika. Zivotni standard u Norveskoj je visok. Cijene osnovnih zivotnih namjernica, kao i cijene usluznih djelatnosti su zaista velike, tako da ta neka plata u tom kontekstu i nije velika.
Ubjedjen sam da se bolje moze ziveti u Sarajevu sa platom od npr. 8000KM nego u Haugesundu sa platom od npr. 8000EUR.

Ukoliko govorimo o Osmanagicu, sigurno bi mu bilo bolje u Zelji jer je blize kuci, poznaje jezik, bolja je klima, i definitvno ima daleko vece sanse za nekim boljim transferom nego je to slucaj u Haugesundu. Osim toga, siguran sam da se bolji fudbal igra u Zelji nego u Haugesundu i da je mogucnost napredovanja daleko veca pod palicom Osima nego pod palicom Grindhauga. Takodjer, Zeljo ove godine izlazi u Evropu, i iduce ce sigurno dok Haugesund ove nece nikako a za iducu nisam siguran.
Tu je i duzina ugovora koj aga veze za klub. Nije isto potpisati na 3 i pol godine za Haugesund i 1+1 za Zelju.

Sve u svemu, nejasni su mi igraci koji se odlucuju za ovakve aranzmane.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 maj 2012, 10:17

za_zivot_cijeli je napisao/la:Ako cemo vec realno, jedini adut koji nije na strani Zelje je novac. Mi jos uvijek nismo u stanju da covjeku damo platu kakvu bi mu dali u Haugesundu.

Medjutim, postoji nesto sto se zove zivotni standard i porezna politika. Zivotni standard u Norveskoj je visok. Cijene osnovnih zivotnih namjernica, kao i cijene usluznih djelatnosti su zaista velike, tako da ta neka plata u tom kontekstu i nije velika.
Ubjedjen sam da se bolje moze ziveti u Sarajevu sa platom od npr. 8000KM nego u Haugesundu sa platom od npr. 8000EUR.

Ukoliko govorimo o Osmanagicu, sigurno bi mu bilo bolje u Zelji jer je blize kuci, poznaje jezik, bolja je klima, i definitvno ima daleko vece sanse za nekim boljim transferom nego je to slucaj u Haugesundu. Osim toga, siguran sam da se bolji fudbal igra u Zelji nego u Haugesundu i da je mogucnost napredovanja daleko veca pod palicom Osima nego pod palicom Grindhauga. Takodjer, Zeljo ove godine izlazi u Evropu, i iduce ce sigurno dok Haugesund ove nece nikako a za iducu nisam siguran.
Tu je i duzina ugovora koj aga veze za klub. Nije isto potpisati na 3 i pol godine za Haugesund i 1+1 za Zelju.

Imam iskustva kada je u pitanju zivot u skandinaviji i mogu ti reci da u Sarajevu mozes bolje zivjeti sa 1.500-2.000KM a sa 8.0000 si pasa, avion, satelit za sve i jednog Norvezanina/Svedzanina jednostavno zbog bolje ponude zivota, atmosfere itd.. Ali pazi za jedan primjer za koji znam nas tip iz Sarajeva ode za Svedsku i potpise za 3-ce ligasa i dobio besplatan stan, jedno 1000 eura plus 2 besplatna obroka na dan da bi kasnije potpisao novi ugovor gdje ima oko 1200 eura besplatan stan, besplatno koristenje auta dva besplatna obroka a uslovi za treniranje fantasticni. Taj tip je danas sredio papire u Svedskoj itd.. znaci uslovi gore i kod nas tesko ih za uporedit.

Neko spomenu drvene kucice kod njih pa iz iskustva vam mogu reci da imaju veci standard nego Zeljina svlacionica :oops: , grijanje, tusevi, sauna itd..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 maj 2012, 10:26

Rapid oce Adilovica :?

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 maj 2012, 10:32

AboveTheLaw je napisao/la:Rapid oce Adilovica :?
Ovi sa duplog sporta prepisali ono što se pričalo u januarskom prijelaznom roku. I dalje im ostalo, žele ga na probu do ljeta. Ljeto samo što nije počelo. :lol: :lol: :lol:

Da se ovi novinari bar malo hoće potruditi, Bože dragi. Kada ne znaju šta da napišu, oni lijepo prekopiraju nešto što su pisali prije pola godine i razvaljuj lolo :lol: :lol: :lol:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Oprahnoge
Kontakt:

Post Postao/la Oprahnoge » 28 maj 2012, 10:34

avlami97 je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Rapid oce Adilovica :?
Ovi sa duplog sporta prepisali ono što se pričalo u januarskom prijelaznom roku. I dalje im ostalo, žele ga na probu do ljeta. Ljeto samo što nije počelo. :lol: :lol: :lol:

Da se ovi novinari bar malo hoće potruditi, Bože dragi. Kada ne znaju šta da napišu, oni lijepo prekopiraju nešto što su pisali prije pola godine i razvaljuj lolo :lol: :lol: :lol:
E naprosto ne mogu da vjerujem :oops: Jao novinara,ovo je za otkaza al odmah!
------------------------EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT---------------------------

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 28 maj 2012, 10:44

Armageddon2012 je napisao/la:kakva je ovo smijurija od stadiona :oops: :oops:

nikad oni u eu nece...
Prvo, nekontam zasto neko zeli prikazati da im je los stadion. Ovo je stara slika godina i godina.. Ljudi su sagradili dvije natkrivene tribine, nesto slicno kao u mojim Banovicima. Stolice sa naslonjacima, atletska staza,...

A drugo, Norveska kao i Svicarska nece nikad uci u EU. To se od njih trazi ali ljudi ne zele posto je Norveski standard iznad prosjeka EU. Ulaskom u EU samo bi im pao standard..

Kad smo se dokacili politike..

Pustite covjeka neka ide gdje hoce, to je njegovo pravo..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 10:48

zeljocity je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:Ako cemo vec realno, jedini adut koji nije na strani Zelje je novac. Mi jos uvijek nismo u stanju da covjeku damo platu kakvu bi mu dali u Haugesundu.

Imam iskustva kada je u pitanju zivot u skandinaviji i mogu ti reci da u Sarajevu mozes bolje zivjeti sa 1.500-2.000KM a sa 8.0000 si pasa, avion, satelit za sve i jednog Norvezanina/Svedzanina jednostavno zbog bolje ponude zivota, atmosfere itd.. Ali pazi za jedan primjer za koji znam nas tip iz Sarajeva ode za Svedsku i potpise za 3-ce ligasa i dobio besplatan stan, jedno 1000 eura plus 2 besplatna obroka na dan da bi kasnije potpisao novi ugovor gdje ima oko 1200 eura besplatan stan, besplatno koristenje auta dva besplatna obroka a uslovi za treniranje fantasticni. Taj tip je danas sredio papire u Svedskoj itd.. znaci uslovi gore i kod nas tesko ih za uporedit.

Neko spomenu drvene kucice kod njih pa iz iskustva vam mogu reci da imaju veci standard nego Zeljina svlacionica :oops: , grijanje, tusevi, sauna itd..
Vjerujem da su svlacionice i ta vrsta uslova kod njih bolja nego kod nas. Ipak, ne mislim da svlacionica treba biti preusudna za donosenje odluke. Mozes ti trenirati u najboljem kampu na svijetu ali ako oko tebe nema istinskog fudbalskog naboja, trenerskog znanja, navijaca.... sve to pada u vodu. Kad istrcis na poluprazan stadion koji prima 5000 ljudi vjerujem da te prodje volja za zivotom, igrom i napretkom. Ako te jos poslije saune, toplog tusa i inih drugih zajebancija propere hladni svjeverac s mora kako je to vjerujem u Haugesundu...
Napravis neku fudbalsku bravuru a par bakica ti zapljesce umjesto da stadion plane...

Ili ona situacija, igras dobro i nakon nekog vremena pozelis se kuce, prijatelja, i domacih medija koji ce te hvalisati i od tebe stvarati zvijezdu tamo gdje treba a toga nema. Ili ima za nekih 1000EUR koliko ti treba da dobacis do kuce a u prevozu potrosis dan i pol od dva slobodna koliko imas... Ili, rodbina dodje tebi u goste pa kad ih sve zgotivis skntas da si zadnja dva mjeseca igrao djabe. I tako...

Nije to bas kako nasi ljudi zamisljaju. Postoje mjesta gdje je losije igrati nego u Zelji i gradu Sarajevu. Haugesund je siguran sam 100% jedno od njih.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 11:05

ej, sve ljudi glavom bez obzira bježe iz norveške, koliko je loše...

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 28 maj 2012, 11:10

slika
slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

TMXaller
Kontakt:

Post Postao/la TMXaller » 28 maj 2012, 11:24

Ima i ljoZe za Android :D
FKŽ

UVIJEK UZ TEBE I TI TO DOBRO ZNAS!

INTER!!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 maj 2012, 11:29

"Naš najveći i najtrofejniji klub nakon ove sezone i definitivno je zabetonirao svoje lidersko mjesto u bh. fudbalu."
Kako je ovo lijepo pročitat... 8-)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 28 maj 2012, 12:14

Ko poredi Norveske uslove i Bosanske, te uopste Norvesku i Bosnu zaista nema ni trunke mozga u glavi.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15 i 20 gostiju.