FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Edo_Majka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Edo_Majka » 09 dec 2009, 17:35

theM87 je napisao/la:na koju foru 7,9 miliona ispade 400 hiljada po igracu malo manje cisto sumnjam al haj
Igraci poput Bekrica, Cocalica, Colica ili Stanica imaju dobru cijenu, da kojim slucajem ti igraci igraju u Hrvatskoj ili Srbiji imali bi jos vecu cijenu, tamo se racunaju godine, trazenost na trzistu, dali su reprezentativci i naravno forma u klubu ;)
Tracy McGrady!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 dec 2009, 17:47

Seyo_TM je napisao/la:Zbog kriminalnih radnji pojedinaca klub je pred bankrotom

- Is­kre­no, ja bez po­mo­ći Kan­to­na i Fe­de­ra­ci­je ne vi­dim izlaz. Pi­sa­li smo i pre­mi­je­ru Mus­ta­fi Mu­je­zi­no­vi­ću, ka­ko bi se uklju­čio i spa­sio klu­bo­ve. Ne sa­mo nas, pa ka­ko će je­dan Tra­vnik pla­ti­ti svo­je du­go­ve na ime po­re­za i sve­ga onog što pri­tiš­će sve nas. Ja ra­zu­mi­jem po­re­znu Upra­vu ko­ja se pri­drža­va za­ko­na i tra­ži na­pla­tu, ali ne vi­dim na­či­na ka­ko da se to sa­da ri­je­ši. Na­ma, re­ci­mo kan­ton po­ma­že, ali nas po­re­zna upra­va pri­tiš­će. U naj­te­žoj po­zi­ci­ji su vrhun­ski klu­bo­vi na Kan­to­nu; Že­ljo, Sa­ra­je­vo, Bo­sna Asa, i Bo­sna BH Gas. Ne­ko rje­še­nje se mo­ra na­ći, u pro­ti­vnom od spor­ta u kan­to­nu, pa i u Fe­de­ra­ci­ji i drža­vi ne­ma ni­šta - ja­sno i gla­sno upo­zo­ra­va Sa­ba­hu­din Žu­jo, ko­ji se «don­ki­ho­tov­ski» bo­ri za bo­lji sta­tus i tre­tman spor­ta u drža­vi, ko­ji je na­ja­vio stva­ra­nje evrop­skog Že­lje, a u prvoj go­di­ni man­da­ta pri­tiš­ću ga sud­ske tu­žbe, ka­ma­te, du­go­va­nja...
Pa ovo je smješno. Njabolje da kanton i Federacija daju još više para (zajdeničkih, gradskih državnih... kako god hoćete) i da u isto vrijeme zabrani ispekcijama da ikako dolaze jer kao što svi znamo, u svim našim klubovima su same poštenjačine!
Kao što svi mi kao civili ili firme moramo platiti poreze i doprinose mora i Željo i bilo koji drugi klub!!! Što bi oni bili povlateni,a svakako se okreće i previše para s obzirom na uloženi rad. Nogomet je svakako postao rtgovina, pa neka se klubovi tako i ponašaju.

PS: Nije Hrvatska oprostila dugove mego je u Hajdukovom slučaju vrijednost duga pretvorena u dionice i predana gradu Splitu čime je Split postao većinski vlasnik ali će to vjerojatno prodati s vremenom.
Zadnja izmjena: Marin, dana/u 09 dec 2009, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 17:57

Sport je najbolji ambasador zemlje, pa sve dok nema zakona o sportu (dok su klubovi udruzenja gradjana) ja sam za pomoc klubovima, ali naravno samo transparentno jer u protivnom je to cisti kriminal...mada je to malo previse idealisticno sa moje strane :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 09 dec 2009, 18:00

Marin je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Zbog kriminalnih radnji pojedinaca klub je pred bankrotom

- Is­kre­no, ja bez po­mo­ći Kan­to­na i Fe­de­ra­ci­je ne vi­dim izlaz. Pi­sa­li smo i pre­mi­je­ru Mus­ta­fi Mu­je­zi­no­vi­ću, ka­ko bi se uklju­čio i spa­sio klu­bo­ve. Ne sa­mo nas, pa ka­ko će je­dan Tra­vnik pla­ti­ti svo­je du­go­ve na ime po­re­za i sve­ga onog što pri­tiš­će sve nas. Ja ra­zu­mi­jem po­re­znu Upra­vu ko­ja se pri­drža­va za­ko­na i tra­ži na­pla­tu, ali ne vi­dim na­či­na ka­ko da se to sa­da ri­je­ši. Na­ma, re­ci­mo kan­ton po­ma­že, ali nas po­re­zna upra­va pri­tiš­će. U naj­te­žoj po­zi­ci­ji su vrhun­ski klu­bo­vi na Kan­to­nu; Že­ljo, Sa­ra­je­vo, Bo­sna Asa, i Bo­sna BH Gas. Ne­ko rje­še­nje se mo­ra na­ći, u pro­ti­vnom od spor­ta u kan­to­nu, pa i u Fe­de­ra­ci­ji i drža­vi ne­ma ni­šta - ja­sno i gla­sno upo­zo­ra­va Sa­ba­hu­din Žu­jo, ko­ji se «don­ki­ho­tov­ski» bo­ri za bo­lji sta­tus i tre­tman spor­ta u drža­vi, ko­ji je na­ja­vio stva­ra­nje evrop­skog Že­lje, a u prvoj go­di­ni man­da­ta pri­tiš­ću ga sud­ske tu­žbe, ka­ma­te, du­go­va­nja...
Pa ovo je smješno. Njabolje da kanton i Federacija daju još više para (zajdeničkih, gradskih državnih... kako god hoćete) i da u isto vrijeme zabrani ispekcijama da ikako dolaze jer kao što svi znamo, u svim našim klubovima su same poštenjačine!
Kao što svi mi kao civili ili firme moramo platiti poreze i doprinose mora i Željo i bilo koji drugi klub!!! Što bi oni bili povlateni,a svakako se okreće i previše para s obzirom na uloženi rad. Nogomet je svakako postao rtgovina, pa neka se klubovi tako i ponašaju.
Ne rise! Kada bi Željo imao podrsku koju imaju Zrinjski ili Siroki od vladajucih struktura, gdje bi nama kraj bio? Ti i tebi slicni ste najmalje kompetentni da pricate o tome...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 dec 2009, 18:01

Seyo_TM je napisao/la:Najveci problem je bio sto se sve zasnivalo na radu 2-3 covjeka i radi toga se nije moglo brze radit...slazem se da je bio letargican i radi toga nam je trebala smjena...dobili smo smjenu, obecanja i sada moramo cekati...
Najgore je sto vazda mi ispastamo...mi koji se mrznemo, kisnemo, kuhamo, bez ozbzira na rezultate i ljepotu igre...
Znam kako je sve funkcionisalo, i sad je slicna situacija od ljudi koji sjede u upravi jako malo se trznulo da izvadi sta iz svog dzepa isto kao i nekad.Kad je Beslija trebao da potpise trebalo je 20 000KM nisu ih mogli navuci nikako na kraju Faruk iskesirao toliko o ljudima koji su sjedili sa njim i koje je on cuvao na kraju su mu samo okrenuli ledja.
nime_tm87 klub je pred bankrotom zadnjih 3-4 godine, malo se izvadi ono opet nesto stigne i tako i prica svi napolje ako nesto ne ostvarimo je glupa, Faruk nije imao nikakvih ambicija niti je obecavao evropu jer je znao kakva je situacija u klubu.Bolan ja bih pristao sa Amarom i u drugu ligu jer znam da ce nekad nesto napraviti i da ce sve biti kako treba.Od ponora do nekih normalnih uslova put je dug a pomaka ima nase je da ih pozdravimo i podrzimo dok god se desavaju lijepe stvari i da budemo prije svega realni.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 09 dec 2009, 18:03

Seyo_TM je napisao/la:Sport je najbolji ambasador zemlje, pa sve dok nema zakona o sportu (dok su klubovi udruzenja gradjana) ja sam za pomoc klubovima, ali naravno samo transparentno jer u protivnom je to cisti kriminal...mada je to malo previse idealisticno sa moje strane :mrgreen:

Jedino rjesenje koje moze dovesti da klubovi izadju iz finansijske krize jeste privatizacija klubova... Jbg, onda dodje covjek kojemu dug od 2 miliona prestavlja sitnicu, i onda se pravi rezultat... Ovako, ne znam koga da dovedemo uvijek ce biti isto...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 dec 2009, 18:06

Manijakk je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Sport je najbolji ambasador zemlje, pa sve dok nema zakona o sportu (dok su klubovi udruzenja gradjana) ja sam za pomoc klubovima, ali naravno samo transparentno jer u protivnom je to cisti kriminal...mada je to malo previse idealisticno sa moje strane :mrgreen:

Jedino rjesenje koje moze dovesti da klubovi izadju iz finansijske krize jeste privatizacija klubova... Jbg, onda dodje covjek kojemu dug od 2 miliona prestavlja sitnicu, i onda se pravi rezultat... Ovako, ne znam koga da dovedemo uvijek ce biti isto...
Ako hoces preko uprave da cupas se iz dugove to ide presporo .. da nam je kakv seik :mrgreen:

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 dec 2009, 18:10

Manijakk je napisao/la: Ne rise! Kada bi Željo imao podrsku koju imaju Zrinjski ili Siroki od vladajucih struktura, gdje bi nama kraj bio? Ti i tebi slicni ste najmalje kompetentni da pricate o tome...
Koju podršku bola? Kojih vladajućih struktira? Zar ti nije dovoljna podrška što vam dugovi stoje po 10 godina bez prisilne naplate, a da si ti kao osoba dužan državi ili banci davno bi ostao bez krova nad glavom. Kontaš li sad o čemu ti pričam? Čovječe vi živite u gradu 5 puta većem od Mostar i jedno 50 puta većem od Širokog. Ima u Sarajevu para, samo vam treba dobar manager koji ih zna namaknuti.
Pa šta bi trebali mi, slati vam ovo malo para što mi imamo pa da vam bude po volji.
Grad Mostar daje Veležu i Zrinjskom po 150 000KM godišnje bez obzira na rezultate i to je to,a sve ostalo su pare od sponzora. Prošle godine nam je prpračun bio oko milijun i pol i nekoliko je klubova imalo veći (npr. Čelik 1.8mil ili šB 2.0 mil),a druga je stvar kako se upravlja parama! Sezonu smo završili sa 20ak tisuća maraka u plusu.

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 09 dec 2009, 18:13

pile87 je napisao/la:Vala Seyo_TM nisi u pravu nisu Zuju stigli njegovi dugovi nego Farukovi i Landzini, al nista novo i njih dvojica su placali Zujine dugove mozda cak i vise nego Zujo njihove.Da su bili ispravni platili bi ovo odmah nakon sto su prodali Bubu a za Bubu je kao sto pretpostavljam da znas stiglo okruglo pola miliona KM, neke nam pare jos uvijek Spanci duguju a potrazivanje tih para koje senegalci traze nam je stiglo za vrijeme trajanja Farukovog mandata a on o tome nikad nije ni pisnuo, slicno onome sto je i Zujo radio u svoje vrijeme.Nemojte od Faruka praviti nesto sto nije, nije nikada bio spasilac kao sto to nije ni Zujo.Najgluplja stvar sto nam se moze desiti, a desava nam se upravo to, da se opet dijelimo na Farukove i Zujine,nama treba biti interes Zeljo a ova dvojica da su kako treba bili bi zajedno u klubu.
Uostalom u ovom tekstu Zujo pokusava da uradi ono sto je Faruk pokusavao da nam otpisu dugovanja poreza, kao sto je u Hrvatskoj bio slucaj sa svim klubovima i nakon toga je njihova liga otisla stepenicu iznad, cisto sumljam da ce se to kod nas desiti ikad al eto..
Nije ovo dug koji se ne moze vratiti samo svi zele sebe predstaviti u sto boljem svjetlu a oblatiti predhodnike, uostalom nas ne treba da interesuje to neg ga vraca kako ko zna i umije ako nije bio spreman da sjede na mjesto predsjednika nije se trebao ni gurati, glupo je reci da nije znao sta ga ceka ni Faruk ni Zujo...
jest a gdje su pare od njukastla i lige prvaka :!: :x

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 09 dec 2009, 18:16

Marin je napisao/la:
Manijakk je napisao/la: Ne rise! Kada bi Željo imao podrsku koju imaju Zrinjski ili Siroki od vladajucih struktura, gdje bi nama kraj bio? Ti i tebi slicni ste najmalje kompetentni da pricate o tome...
Koju podršku bola? Kojih vladajućih struktira? Zar ti nije dovoljna podrška što vam dugovi stoje po 10 godina bez prisilne naplate, a da si ti kao osoba dužan državi ili banci davno bi ostao bez krova nad glavom. Kontaš li sad o čemu ti pričam? Čovječe vi živite u gradu 5 puta većem od Mostar i jedno 50 puta većem od Širokog. Ima u Sarajevu para, samo vam treba dobar manager koji ih zna namaknuti.
Pa šta bi trebali mi, slati vam ovo malo para što mi imamo pa da vam bude po volji.
Grad Mostar daje Veležu i Zrinjskom po 150 000KM godišnje bez obzira na rezultate i to je to,a sve ostalo su pare od sponzora. Prošle godine nam je prpračun bio oko milijun i pol i nekoliko je klubova imalo veći (npr. Čelik 1.8mil ili šB 2.0 mil),a druga je stvar kako se upravlja parama! Sezonu smo završili sa 20ak tisuća maraka u plusu.
Ma koji menadzer? Hajde ti meni objasni kako jedan Siroki brijeg, pa eto i Zrinjski imaju vise para i o Zelje i Sarajeva zajedno... Niti prodajete igrace, niti imate neke zvijezde... Prosle godine Zrinjski jeste bio prvak - svaka cast, ali sta je sa sirokim? On je imao 3 boda vise od nas cini mi se, pa su mu dali da igra u Europi...
Nama nikakav menadzer ne moze pomoci dok bogatasi ne pocnu kupovati klubove i dok ne pocnu finansirati u njih...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 dec 2009, 18:34

HAjmo dosta sa upravom nek' rade svoj poso

"Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je da nece dozvoliti da se susreti kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012 godine igraju na Bilinom polju, jer kako su naglasili zenicki stadion ne ispunjava kriterije.
Logicnim se namece cinjenica da ce Olimpijski stadion i sada biti dom za nase reprezentativce. Medjutim Sport Centar saznaje kako postoji opcija da Zmajevi zaigraju i na Grbavici. Istina i Željin stadion je trenutno neuslovan pod okriljeme UEFA-e, ali kao sto je poznato odavno postoji incijativa za rekonstrukciju zapadne i gradnju istocne tribine, a projekat bi kostao oko 5 miliona KM.
Prosle sedmice na sastanku sa Munibom bili su predstavnici Želje, koji su razgovarali o eventualnoj pomoci drzavnog saveza u realizaciji ovog projekta, za sto su dobili pozitivan odgovor."

MOZDA NAM SE OBNOVI DOLINA ABD :)

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 dec 2009, 18:36

Tko kaže da imamo više para od vas? Zrinjski sigurno ima koliko i vi ili je mala razlika neka. Vi svi mislite da Zrinjski leži na parama,a nije. Očito bo0lje zna upraviti s njima. Pa i kod nas je kriza. I našim igračima zna zakasniti plaća ali im se kroz godinu sve uvijek isplati. Naši su digli kredit na kraju prošle sezone da bi isplatili igrače jer su znali da će dobiti pare od UEFA-e! To je ta razlika.
Široki malo odskače ali njega stoji nekoliko stvarno bogatih ljudi koji mogu sutra otići i preko noći napraviti NK Široki Brijeg puno siromašnijim. Razlika je ta što oni kad odu neće ostaviti dugovanja negu su klub postavili na zdrave noge bez dugova poreznicima ili igračima i izgradili trenin kamp (kakvog se nebi postidjele ni puno bogatije ekipe) i uz dobar rad sa djecom klub može biti u najmanju ruku stabilan prvoligaš.
Uostalom, da se klub provatizira opet bi ga kupili ovi isti bogataši,a možda bi tada davali i više para.

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 09 dec 2009, 18:46

nime_tm87 je napisao/la:HAjmo dosta sa upravom nek' rade svoj poso

"Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je da nece dozvoliti da se susreti kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012 godine igraju na Bilinom polju, jer kako su naglasili zenicki stadion ne ispunjava kriterije.
Logicnim se namece cinjenica da ce Olimpijski stadion i sada biti dom za nase reprezentativce. Medjutim Sport Centar saznaje kako postoji opcija da Zmajevi zaigraju i na Grbavici. Istina i Željin stadion je trenutno neuslovan pod okriljeme UEFA-e, ali kao sto je poznato odavno postoji incijativa za rekonstrukciju zapadne i gradnju istocne tribine, a projekat bi kostao oko 5 miliona KM.
Prosle sedmice na sastanku sa Munibom bili su predstavnici Želje, koji su razgovarali o eventualnoj pomoci drzavnog saveza u realizaciji ovog projekta, za sto su dobili pozitivan odgovor."

Ne mogu da vjerujem očima šta si napisao, pa to je nešto ozbiljno izgleda dok su se već sastali.Haj Munibe napravi još Grbavicu pa put Zenice na zasluženi odmor.
Strauss Junior

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 dec 2009, 18:51

BlueSharks je napisao/la:

Ne mogu da vjerujem očima šta si napisao, pa to je nešto ozbiljno izgleda dok su se već sastali.Haj Munibe napravi još Grbavicu pa put Zenice na zasluženi odmor.

Munibe ispunis nam tu zelju
postedit cemo te zatvora :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 09 dec 2009, 18:54

Šanse za obnovu Grbavice su 0,3%, ipak to nije isplativa investicija za "LOPOVE" okolo...
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 09 dec 2009, 18:55

TheManiacs je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:

Munibe ispunis nam tu zelju
postedit cemo te zatvora :mrgreen:
Ako treba razapećemo sliku Muniba preko cijelog juga sa transom "NEDAMO TE MUNIBE, TI SI JEDAN OD NAS" :mrgreen:
Strauss Junior

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 dec 2009, 18:58

LFC_LAVOV je napisao/la:Šanse za obnovu Grbavice su 0,3%, ipak to nije isplativa investicija za "LOPOVE" okolo...
Ne budi toliki pesimist .. ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 dec 2009, 19:00

Dosta vise gluposti!!!

Djelimicno se slazem i sa piletom i sa seyom,Rukfas se sada nasladjuje na "tudje" muke a do jucer je pljuvao po drugima jer se oni naslađuju njegovim mukama,zalosno!

Zujo je odgovoran za veci dio dugova koje klub ima,ali ni njegove naslijednike nije nista sprijecavalo da ih vrate,pa ne smije ni njega,vrati dugove!

A vezano za obnovu doline,yebe mi se realno za to,ima mnogo precih stvari!

Europa ili razlaz!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 dec 2009, 19:01

LFC_LAVOV je napisao/la:Šanse za obnovu Grbavice su 0,3%, ipak to nije isplativa investicija za "LOPOVE" okolo...
CIm si mjerio kolike su nam sanse ?
:roll:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 19:01

Itekako im je to isplativa investicija...natkriven stadion, bolji teren, veci kapacitet, bolja pristupacnost...iskreno ako se krene sa ovom obnovom doline, mene malo hastra ljudi koji to sve dogovaraju...
Manje para je obnova grbavice nego hadisona, al vidjet cemo...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 92 gosta.