Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Unproforumas
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Unproforumas » 27 okt 2019, 06:24

Ovih dana, nazalost gledamo ruzne slike iz Sarajeva. Grad je u plamenu, gori i Grbavica, naselje i stadion na kojem ste zapoceli svoje prve fudbalske korake. Javna je tajna da navijaci vikendom odlaze na ratista u Bosni i direktno ucestvuju u sukobima.
''Slusajte, to me ne zanima. Zelim sa ovim divnim navijacima uzivati i slaviti trofej. Sve su to divni momci. Ja sam Jugoslaven kao i oni i ne zanima me sta oni rade u svoje slobodno vrijeme''
slika

slika

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 27 okt 2019, 06:27

Sve u svemu, on nije direktno ucestvovao u agresiji. Samo ju je podrzavao, a to je njegovo pravo. Jel tako?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 06:32

Moralna gromada, gospodin Ivica Osim. Naklon do poda Legendo.

A ovo su dezerteri. "Dvije vreće donacija" za Bakira i FK 5arajevo.
Muškarci su izgledali zdravo i bili vojno sposobni.

Ovo je naša borba.

U februaru 1993. godine Muzurović je sa Sarajevom igrao protiv Hajduka prvu utakmicu na turneji u kojoj su skupili 54 utakmice u 17 zemalja, od Austrije do Saudijske Arabije. Igrači su bili i kod pape Ivana Pavla II u Vatikanu, a nakon što su dobili iransku reprezentaciju u Teheranu sa 3:1 susreli su se i predsjednikom Ali Akbar Hashemi Rafsanjanijem.

Bijeg preko aerodromske piste i turneja FK Sarajeva obilježili su rođenje profesionalnog fudbala nezavisne BiH.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 27 okt 2019, 06:43

mohikanac12 je napisao/la:Moralna gromada, gospodin Ivica Osim. Naklon do poda Legendo.
Osudjene legende:
Ratko Mladic’s Gifts to Children: Chocolate and Lies
slika

Maj 1992, nakon sto je izgorjela Grbavica i protjerano, odnosno pobijeno nesrbsko stanovnistvo:
Ivica Osim: ''Nisam Bosanac, ne pricam bosanski. Volim ove ljude'' (opkoljen cetnicima koji su vikendom odlazili u Bosnu i palili i progonili nesrbe

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 06:45

Legenda FK Željezničar, gospodin Ivica Osim u dresu reprezentacija, igra se sa Francuzima. Kasnije su njihovi novinari napisali: plavokosi virtouz sa nadimkom Štraus, koji okrene naša tri igrača na maramici.

A ovo je "legenda" FK 5arajevo.
U konkurenciji fudbalskih imena koje spomenuh nije bilo lako doći do jugoslavenskog reprezentativnog dresa osim ako nisi iz ‘velike četvorke’, pa kad je konačno došao red da i popularni "Slino" kako ga je zvala raja na Čaršiji odigra za državni tim, on je nakon pola sata igre u kojoj su ga ostali ignorisali, na prvo primanje lopte prošao kompletan protivnički tim, došao do gol crte i na njoj ostavio loptu, a zatim napustio teren odmahujući tadašnjem selektoru Tirnaniću. To je, naravno, bila i jedina utakmica Asima Ferhatovića za reprezentaciju Jugoslavije.

Biće Željo opet Šampion!

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 27 okt 2019, 06:47

Evo jos za kraj:
''Bosna nije moja drzava. Ja sam Jugoslaven'' Za vrijeme dok Jugoslavenska armija pali, siluje i ubija stanovnike gwbavice i ostalih dijelova BiH!
Hajd sada kmeci gazdi i moli za oprostaj sto nisi ispunio forumsku normu :lol: :lol: :lol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 okt 2019, 07:00

Moj noktiću, ubio te bogama
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 07:05

Cijeli svijet pobenavio, trčkara za Legendom FK Željezničar, gospodinom Ivicom Osimom. Neke knjige, ima ih jos ali da ne pretjerujem.
Das Spiel des Lebens ("Igra života") - 2001. godine, Gerald Enzinger i Tom Hofer
(Knjiga dostupna na njemačkom i japanskom jeziku)

Die Welt ist alles was der Ball ist ("Svijet je sve ono što je lopta") - 2002. godine, Stefan Schennach i Ernst Draxl

オシムの言葉 ("Riječi Osima") - 2005. godine, Kimura Yukihiko
(Knjiga prodata u više od 400,000 primjeraka, bestseller u Japanu, dostupna i na bosanskom jeziku)
Na prijemu i legendarni Ivica Osim: U Sarajevu proslavljen 84. rođendan japanskog cara Akihita
16.11.2017. u 20:07
Japanski ambasador u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa je upriličio prijem u Sarajevu povodom 84-tog rođendana japanskog cara Akihita.
slika

Ovu neki "najveci sportski novinar" pisao.

slika

___
A ovo su Butmirski migranti koji su platili i sami sebi pisali istoriju. Fakat ste posebni.
Godinama sam skupljao stare novine rekao je Semir Zilic, autor knjige Bordo vremeplov, koja govori o istoriji FK Sarajevo.

Bordo vremeplov možete nabaviti po cijeni od 130 KM. Na samoj promociji bit će podjela knjiga za ljude koji su istu platili u pretprodaji.

Za kraj razgovora, znam da se želite zahvaliti sponzorima koji su omogućili da ova knjiga ugleda svjetlo dana. Ko je najzaslužniji?

- Najzaslužniji za štampanje ove knjige su sami ljudi koji su kupili knjigu u pretprodaji. Bukvalno ljudi koji su dali pare na 'neviđeno'.

Biće Željo opet Šampion!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 okt 2019, 07:16

mohikanac12 je napisao/la:Cijeli svijet pobenavio, trčkara za Legendom FK Željezničar, gospodinom Ivicom Osimom. Neke knjige, ima ih jos ali da ne pretjerujem.
Das Spiel des Lebens ("Igra života") - 2001. godine, Gerald Enzinger i Tom Hofer
(Knjiga dostupna na njemačkom i japanskom jeziku)

Die Welt ist alles was der Ball ist ("Svijet je sve ono što je lopta") - 2002. godine, Stefan Schennach i Ernst Draxl

オシムの言葉 ("Riječi Osima") - 2005. godine, Kimura Yukihiko
(Knjiga prodata u više od 400,000 primjeraka, bestseller u Japanu, dostupna i na bosanskom jeziku)
Na prijemu i legendarni Ivica Osim: U Sarajevu proslavljen 84. rođendan japanskog cara Akihita
16.11.2017. u 20:07
Japanski ambasador u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa je upriličio prijem u Sarajevu povodom 84-tog rođendana japanskog cara Akihita.
slika

Ovu neki "najveci sportski novinar" pisao.

slika

___
A ovo su Butmirski migranti koji su platili i sami sebi pisali istoriju. Fakat ste posebni.
Godinama sam skupljao stare novine rekao je Semir Zilic, autor knjige Bordo vremeplov, koja govori o istoriji FK Sarajevo.

Bordo vremeplov možete nabaviti po cijeni od 130 KM. Na samoj promociji bit će podjela knjiga za ljude koji su istu platili u pretprodaji.

Za kraj razgovora, znam da se želite zahvaliti sponzorima koji su omogućili da ova knjiga ugleda svjetlo dana. Ko je najzaslužniji?

- Najzaslužniji za štampanje ove knjige su sami ljudi koji su kupili knjigu u pretprodaji. Bukvalno ljudi koji su dali pare na 'neviđeno'.

Trebal noktarica na naselje ?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 07:22

Selektor ex Yugoslavije gospodin Ivica Osim na Sp 1990, kada smo Špance razbucali i ispali od prvaka Argentine sa najboljim igracem svijeta Maradonom, na penale.

A ovo je legenda trenutno FK Vijetnam, dezerter, neznalica, kradljivac donacija od žrtava rata, kojeg je stranka SDA nagradila za uspjesnu ratnu turneju selektorskom funkcijom.
...Fuad Muzurovic...
Bijeg preko aerodromske piste i turneja FK Sarajeva obilježili su rođenje profesionalnog fudbala nezavisne BiH.
Nakon završene igračke karijere 1977. godine po prvi put postaje trener FK Sarajeva, kojeg je do sada trenirao u tri navrata. Također je u dva navrata bio trener bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije. Prvi put u razdoblju od 1995. do 1998. godine, a drugi put od 2006. do 2007. godine. Nakon toga je obavljao i funkciju direktora reprezentacije. Zanimljivo da je 2004. godine postao trener japanskog kluba Cerezo Osaka, gdje je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice, što je drugi najbrži otkaz u japanskoj prvoj ligi.
Za malo da Fuko uzme prvo mjesto u zemlji izlazećeg sunca, gdje Legendu FK Željezničar zovu na dernek kada Car slavi rođendan.

Biće Željo opet Šampion!

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 27 okt 2019, 07:46

VolimVelez je napisao/la:
tutankamon1905 je napisao/la:
VolimVelez je napisao/la: Ustasetino raspala. Popij praljkovacu ustaso.
E mazlumčino jedna bez mozga. Liječi se dok ti ne bude prekasno.
Ustaso raspala
Plitimaterina, trebo si se zvat, Volim onoispodveleza!
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 27 okt 2019, 09:04

Stari ivica.je glupan i varalica. Koliko se namjestalo u jugoslaviji on jedini pao. Dinamo.bi bio najveci klub kao.i danas , da mu.nisu.krali prvenstva.i.najbolje igrace u partizan odvodili. Mislim da.je i Osim bio u partizanu. On je bio karika u tom zacahurenom sustavu koji je vladao , odredjivao i Hrvatima i Muslimanima , sa.ljudima koji su ubijali po Hr i BiH. To je Osim, nabijem svakog iz bih koji ce za njega ista.pozitivno reci.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 27 okt 2019, 09:09

Mohikanac razvali familiji Osim cmar uvlaceci se, trebat ce im vazelina da te lakse prime

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 okt 2019, 09:24

...Fuad Muzurovic...
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 27 okt 2019, 09:29

VolimVelez je napisao/la:Ustaso raspala
Miran budi keru.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 27 okt 2019, 09:37

Hoce li biti link kkv, Slo-Sar da se pogleda ?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 09:51

crozla je napisao/la:Stari ivica.je glupan i varalica. Koliko se namjestalo u jugoslaviji on jedini pao. Dinamo.bi bio najveci klub kao.i danas , da mu.nisu.krali prvenstva.i.najbolje igrace u partizan odvodili. Mislim da.je i Osim bio u partizanu. On je bio karika u tom zacahurenom sustavu koji je vladao , odredjivao i Hrvatima i Muslimanima , sa.ljudima koji su ubijali po Hr i BiH. To je Osim, nabijem svakog iz bih koji ce za njega ista.pozitivno reci.
Jači od ratova, režima i partija!

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Jesi znao da je Gospodin Osim zamijenio dres sa najboljim igračem svijeta a možda i svih vremena? Pele je u Brazil odnio isti onaj dres u kojem su mnogi naši mladi dali svoje živote boreći se protiv fašista i nacista.

slika

Biće Željo opet Šampion!

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 27 okt 2019, 10:00

mohikanac12 je napisao/la:
crozla je napisao/la:Stari ivica.je glupan i varalica. Koliko se namjestalo u jugoslaviji on jedini pao. Dinamo.bi bio najveci klub kao.i danas , da mu.nisu.krali prvenstva.i.najbolje igrace u partizan odvodili. Mislim da.je i Osim bio u partizanu. On je bio karika u tom zacahurenom sustavu koji je vladao , odredjivao i Hrvatima i Muslimanima , sa.ljudima koji su ubijali po Hr i BiH. To je Osim, nabijem svakog iz bih koji ce za njega ista.pozitivno reci.

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Jesi znao da je Gospodin Osim zamijenio dres sa najboljim igračem svijeta a možda i svih vremena? Pele je u Brazil odnio isti onaj dres u kojem su mnogi mladi dali svoje živote boreći se protiv fašista i nacista.

slika
Realno osim samo kod maloumnih supaka moze biti gospodin. On je optuzeni kriminalac, kojim su manipulirali srbi. Arkan je bio u vrijeme.osima direktor, zamisli kakva je to papchina od covjeka kada je.morao pitati arkana.gdje ide.To je u rangu karadzica.na.klupi sarajeva. Osim =Karadzic. Tkzv.bosanski klubovi su uvijek bili sateliti zvezde i partizana, zato i je Hrvatska, a vi ste ku.rac. Nula, bez plasmana. Hebeni Zrinjski je pravi put gdje.ste. Najtrofejniji.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 okt 2019, 10:12

Željezničar je za taj meč dobio posebno pojačanje, Vahidina Musemića, centarfora Sarajeva.
originalna slika, mitomani
slika

:rol: :urnebes: :clap:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 27 okt 2019, 10:17

crozla je napisao/la:
mohikanac12 je napisao/la:

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Jesi znao da je Gospodin Osim zamijenio dres sa najboljim igračem svijeta a možda i svih vremena? Pele je u Brazil odnio isti onaj dres u kojem su mnogi mladi dali svoje živote boreći se protiv fašista i nacista.

slika
Realno osim samo kod maloumnih supaka moze biti gospodin. On je optuzeni kriminalac, kojim su manipulirali srbi. Arkan je bio u vrijeme.osima direktor, zamisli kakva je to papchina od covjeka kada je.morao pitati arkana.gdje ide.To je u rangu karadzica.na.klupi sarajeva. Osim =Karadzic. Tkzv.bosanski klubovi su uvijek bili sateliti zvezde i partizana, zato i je Hrvatska, a vi ste ku.rac. Nula, bez plasmana. Hebeni Zrinjski je pravi put gdje.ste. Najtrofejniji.

Znaš ovog čiku? Meni je on bio pravi gospodin. Gigant.

slika

Dosta od mene. Na ignoru si svojim pokušajima nacionalističkih provokacija. Konj je konj, nebitno koje marke.

Biće Željo opet Šampion!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.