FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

maximus_genius

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maximus_genius » 08 dec 2009, 19:54

Stole iz Bora je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:U danasnjem dnevnom avazu je izaso tekst u kojem pise da je zeljo mogao biti izbacen iz lige
ili oduzimanjem bodova,jer nisu platili za dialibu i diatu,pise da su se dogovorili da zeljo odmah da 30 000 km
te jos 10-rata po 10 hiljada km .Znaci ove pare sto smo dobili iz uefa morat ce dati za ovo .. :x
Imaju i one pare koje nam belgijanci dodju za Dialibu, cca 75.000.

Na kraju krajeva, nije nase da se brinemo o finansijama u klubu. Imaju ljudi koji su zaduzeni za to pa neka dumaju kako znaju i umiju da dodju do obecanog cilja .. 8-)
lOl
Ova uprava je kiva zbog toga sto je prosla uprava zasrala???pa da slazem se sa tobom :P

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 08 dec 2009, 20:30

Raja sta je sa Cocalicem, jel ide iz naseg kluba :D
Volim te Zeljo!!!

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 08 dec 2009, 20:33

zlatandr je napisao/la:Raja sta je sa Cocalicem, jel ide iz naseg kluba :D
kaze Grlic da je bio na probi u Duisburgu..al je nogu dobio :mrgreen:
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 08 dec 2009, 21:19

Danas citam u Sport Centru izjavu Brkovica: Planiramo angazovati 4 igraca i to na 4 razlicite pozicije a blizu kaze potpisa Jese i Pelak.Planira odlazak u Dinamo i Partizan po igrace :D ,bice ovo buran prijelazni rok ;)

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 08 dec 2009, 21:37

newbie je napisao/la:Danas citam u Sport Centru izjavu Brkovica: Planiramo angazovati 4 igraca i to na 4 razlicite pozicije a blizu kaze potpisa Jese i Pelak.Planira odlazak u Dinamo i Partizan po igrace :D ,bice ovo buran prijelazni rok ;)

E vala i ovaj Pelak nezna sta ce sa svojom guzicom.Malo tamo malo vamo.Cuj po igrace u Dinamo i Partizan?Sigurno nece iz prvi jedanest a i te rezerve su sigurno bolji od pola nase PL.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 08 dec 2009, 21:56

naci ce se pare za ove isplate to je sigurno...vazno je da se igracima navrijeme isplacuju njihova potrazivanja da nebude opet strajkova i koje cega na pocetku priprema...
moj prijedlog za izmirenje ovih dugova je da se da nekoj firimi koja se bavi trgovinom ili bilo cime da izgradi istocnu tribinu i da koristi te poslovne prostore u narednih nekoliko godina i da nam daju odredjenu kolicinu novca jer kao sto i sami znamo stadion se nalazi na veoma dobroj lokaciji....znaci ukratko moj prijedlog je koncesija uz neku nadoplatu i naravno obavezati se u tom ugovoru da ce se nakon isteka konecesiju za izdavanje tih poslovnih prostora prvo toj firmi ponuditi novi zakupi po povoljnijim uslovima...idealan nacin da se izgradi istok a i da se zaradi novac....
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 08 dec 2009, 22:00

sasatm87 je napisao/la:naci ce se pare za ove isplate to je sigurno...vazno je da se igracima navrijeme isplacuju njihova potrazivanja da nebude opet strajkova i koje cega na pocetku priprema...
moj prijedlog za izmirenje ovih dugova je da se da nekoj firimi koja se bavi trgovinom ili bilo cime da izgradi istocnu tribinu i da koristi te poslovne prostore u narednih nekoliko godina i da nam daju odredjenu kolicinu novca jer kao sto i sami znamo stadion se nalazi na veoma dobroj lokaciji....znaci ukratko moj prijedlog je koncesija uz neku nadoplatu i naravno obavezati se u tom ugovoru da ce se nakon isteka konecesiju za izdavanje tih poslovnih prostora prvo toj firmi ponuditi novi zakupi po povoljnijim uslovima...idealan nacin da se izgradi istok a i da se zaradi novac....

Ko te cuje ? :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 08 dec 2009, 22:03

dzekoooooooooooo dzekoooooo tooo hahhahahaha
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 dec 2009, 11:11

Podrinje je napisao/la:Il se meni čini ili je Želji na transfermarktu porasla vrijednost sad vrijede 7,9 il sam ja kasno vidio ovu promjenu
Ma kakav crni transfermarket, pojma oni nemaju o nama .. Kojih crnih 7,9 miliona .. :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 09 dec 2009, 12:33

Stole iz Bora je napisao/la:
Podrinje je napisao/la:Il se meni čini ili je Želji na transfermarktu porasla vrijednost sad vrijede 7,9 il sam ja kasno vidio ovu promjenu
Ma kakav crni transfermarket, pojma oni nemaju o nama .. Kojih crnih 7,9 miliona .. :mrgreen:
Nemoj tako... To je apsulutno realna cijena... mozda i vise vrijedimo :mrgreen:

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 09 dec 2009, 13:46

na koju foru 7,9 miliona ispade 400 hiljada po igracu malo manje cisto sumnjam al haj
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 15:52

Zbog kriminalnih radnji pojedinaca klub je pred bankrotom

- Ako nam Fe­de­ra­ci­ja BiH ne po­mo­gne i otpi­še du­go­ve, ka­ko su to uči­ni­li u su­sje­dnim ze­mlja­ma, vrhun­ski su klu­bo­vi pred ga­še­njem - izja­vio je za «San» Sa­ba­hu­din Žu­jo, pred­sje­dnik Že­lje­zni­ča­ra.

Su­mnji­vi tran­sfer

Žu­jo se u svom dru­gom man­da­tu su­očio sa broj­nim pro­ble­mi­ma, ko­ji su se go­mi­la­li u pro­šlos­ti.

- Zbog kri­mi­mi­nal­nih ra­dnji po­je­di­na­ca klub je pred ban­kro­tom. Umjes­to da tro­šim ener­gi­ju na bu­du­ćnost klu­ba, na osi­gu­ra­va­nje uslo­va za pri­pre­me, za do­vo­đe­nje kva­li­te­tnih po­ja­ča­nja, umjes­to da se pri­pre­ma­mo za Evro­pu, ja se mo­ram ba­vi­ti pro­šloš­ću, su­mnji­vim ra­dnja­ma po­je­di­na­ca ko­ji su svje­sno ili ne su­dje­lo­va­li u po­ta­pa­nju klu­ba. Ne­ki su pu­ni­li svo­je dže­po­ve...

Tran­sfer Se­ne­gal­ca Bu­ba­ka­ra Di­ali­be je po­put omče oko vra­ta Že­lji.

- Eto, ja ne znam za ko­li­ko je pro­dat Bu­ba­kar Di­ali­ba. Dao sam na­log lju­di­ma u klu­bu da se po­za­ba­ve pa­pi­ri­ma, da is­tra­že. Me­ne to u prin­ci­pu ne za­ni­ma, ni­šta me­ni ni Že­lji ne­će po­mo­ći kri­vi­čna pri­ja­va pro­tiv onih ko­ji su do­bro za­ra­di­li na tran­sfe­ru, ali me ja­ko bo­li što mo­ra­mo pla­ti­ti 90.000 eura obe­šte­će­nja za Di­ali­bi­nog bra­ta sa­mo za­to što je tre­ni­rao u Že­lji. Ne znam da li je odi­grao je­dnu ili ko­ju vi­še uta­kmi­cu. Pa, zar za nje­ga da pla­ti­mo to­li­ke pa­re?

Se­ne­gal­ski advo­ka­ti su slu­čaj pre­da­li FI­FA -i. Že­ljo je pred zi­dom. Ka­ko se izvu­ći iz ove si­tu­aci­je?

- Ni­je mi la­ko. Me­ni naš Mir­sad Si­po­vić iz Pred­sje­dniš­tva sa­da go­vo­ri i pi­še o to­me. Na sje­dni­ci na­du­go i na­ši­ro­ko pri­ča o ne­kim stva­ri­ma, a na­ma go­ri zbog Di­ja­li­be i nje­go­vog bra­ta. Pa, za­mi­sli­te gdje smo mi ka­da nas se­ne­gal­ski sa­vez do­bi­je na su­du. Us­tva­ri, to je sve ne­ka igra. Bo­jim se da advo­kat­ska i me­na­džer­ska ma­fi­ja za­ra­đu­ju na si­ro­ti­nji.

Sa­vez po­ma­že

I, ka­ko će­te ri­je­ši­ti ovaj slu­čaj?

- Ne znam na što će iza­ći, ali se mo­ra ra­di­ti brzo. Mo­ram do­bi­ti još ko­ji mje­sec vre­me­na da na­đe­mo na­ji­de­al­ni­je rje­še­nje za klub. Uklju­či­li smo NSBiH, Mu­ni­ba Uša­no­vi­ća, an­ga­žo­va­li smo ugle­dnog advo­ka­ta Me­hme­da Spa­hu da nas zas­tu­pa. Do­bi­li smo pri­je­dlog po ko­jem mo­ra­mo naj­ka­sni­je za se­dam da­na upla­ti­ti 30.000 eura, a os­ta­tak u još dva­na­est ra­ta. Još tra­že ka­ma­te. Mi tra­ži­mo bo­lji na­čin ot­pla­te. Moj je pri­je­dlog da to pla­ti­mo u pe­tna­est ra­ta, sa mo­gu­ćnoš­ću da i ra­ni­je ri­je­ši­mo taj dug ako se ste­knu bo­lji uslo­vi.

Že­lje­zni­čar, ali i os­ta­li klu­bo­vi su i bez «sli­ča­ja Di­ali­ba» u te­škoj po­zi­ci­ji. Vi­di­te li izlaz, ima­li ne­ko rje­še­nje?

- Is­kre­no, ja bez po­mo­ći Kan­to­na i Fe­de­ra­ci­je ne vi­dim izlaz. Pi­sa­li smo i pre­mi­je­ru Mus­ta­fi Mu­je­zi­no­vi­ću, ka­ko bi se uklju­čio i spa­sio klu­bo­ve. Ne sa­mo nas, pa ka­ko će je­dan Tra­vnik pla­ti­ti svo­je du­go­ve na ime po­re­za i sve­ga onog što pri­tiš­će sve nas. Ja ra­zu­mi­jem po­re­znu Upra­vu ko­ja se pri­drža­va za­ko­na i tra­ži na­pla­tu, ali ne vi­dim na­či­na ka­ko da se to sa­da ri­je­ši. Na­ma, re­ci­mo kan­ton po­ma­že, ali nas po­re­zna upra­va pri­tiš­će. U naj­te­žoj po­zi­ci­ji su vrhun­ski klu­bo­vi na Kan­to­nu; Že­ljo, Sa­ra­je­vo, Bo­sna Asa, i Bo­sna BH Gas. Ne­ko rje­še­nje se mo­ra na­ći, u pro­ti­vnom od spor­ta u kan­to­nu, pa i u Fe­de­ra­ci­ji i drža­vi ne­ma ni­šta - ja­sno i gla­sno upo­zo­ra­va Sa­ba­hu­din Žu­jo, ko­ji se «don­ki­ho­tov­ski» bo­ri za bo­lji sta­tus i tre­tman spor­ta u drža­vi, ko­ji je na­ja­vio stva­ra­nje evrop­skog Že­lje, a u prvoj go­di­ni man­da­ta pri­tiš­ću ga sud­ske tu­žbe, ka­ma­te, du­go­va­nja...

S.S.

Dže­ko, Šti­lić, Co­ca­lić...

Ni­smo se odre­kli obe­šte­će­nja za igra­če iz na­še ško­le. Bo­rit će­mo se do­kle god pos­to­ji šan­sa da na­pla­ti­mo fu­dbal­sko ško­lo­va­nje Dže­ke, Šti­li­ća, Co­ca­li­ća, ko­ji su po­ni­kli u Že­lji. Ako je mo­gao ta­mo ne­ki klub iz Se­ne­ga­la nas ope­lje­ši­ti za igra­če ko­ji su «pro­šli» kroz Grba­vi­cu za­što bi se mi odre­kli pra­va na od­šte­tu za na­še igra­če - na­gla­ša­va Žu­jo.

Še­hić u bol­ni­ci u No­vom Sa­du

Ibro Še­hić, je­dan od naj­ta­len­to­va­ni­jih gol­ma­na u BiH, mla­di re­pre­zen­ta­ti­vac i «por­tir» Že­lje, tre­nu­tno je na pre­tra­ga­ma u no­vo­sad­skoj bol­ni­ci kod do­kto­ra Vla­di­mi­ra Ga­le­ti­ća. Še­hić će u No­vom Sa­du os­ta­ti naj­ma­nje dva­de­se­tak da­na.

Co­ca­lić tra­ži klub

Edin Co­ca­lić, di­je­te Že­lje, sves­tra­ni no­go­me­taš i biv­ši ka­pi­ten «pla­vih» ni­je se do­go­vo­rio sa čel­ni­ci­ma nje­ma­čkog dru­go­li­ga­ša Dui­zbur­ga. Co­ca­lić je odra­dio ne­ko­li­ko tre­nin­ga sa ovim klu­bom, ali je za­pe­lo oko obe­šte­će­nja. Biv­ši mla­di i po­ten­ci­jal­ni A re­pre­zen­ta­ti­vac ima po­nu­da rus­kih i tur­skih prvo­li­ga­ša.

Lan­džo do­bio mo­žda­ni udar

Sa­mir Lan­džo, biv­ši pred­sje­dnik Že­lje­zni­ča­ra, do­bio je mo­žda­ni udar na­kon če­ga je hi­tno pre­ba­čen u bol­ni­cu. Na­kon vi­še­sa­tne ope­ra­ci­je, Lan­džo je van ži­vo­tne opa­snos­ti i na­la­zi se na po­lu­in­ten­zi­vnoj nje­zi. Li­je­čni­ci su opre­zni, ali za­do­vo­ljni što se sta­nje pa­ci­jen­ta po­prav­lja. Lan­džo je pri­je i po­sli­je pred­sje­dni­čkog man­da­ta, svoj tim bo­drio sa Že­lji­nog Ju­ga.

http://www.san.ba/index.php?id=9458

evo onog teksta sa postenim nasim predsjednikom st. zujom...
ko o cemu **** o postenju...stigli zuju njegovi dugovi pa sad kuka...fuj
sta su 2 miliona za ozbiljnog biznismena...svi zivi znaju koliko je bubin transfer bio, a on lafo nezna...e jesmo g*vno pojeli sa njim...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 09 dec 2009, 16:04

Seyo_TM je napisao/la:Zbog kriminalnih radnji pojedinaca klub je pred bankrotom

- Ako nam Fe­de­ra­ci­ja BiH ne po­mo­gne i otpi­še du­go­ve, ka­ko su to uči­ni­li u su­sje­dnim ze­mlja­ma, vrhun­ski su klu­bo­vi pred ga­še­njem - izja­vio je za «San» Sa­ba­hu­din Žu­jo, pred­sje­dnik Že­lje­zni­ča­ra.

Su­mnji­vi tran­sfer

Žu­jo se u svom dru­gom man­da­tu su­očio sa broj­nim pro­ble­mi­ma, ko­ji su se go­mi­la­li u pro­šlos­ti.

- Zbog kri­mi­mi­nal­nih ra­dnji po­je­di­na­ca klub je pred ban­kro­tom. Umjes­to da tro­šim ener­gi­ju na bu­du­ćnost klu­ba, na osi­gu­ra­va­nje uslo­va za pri­pre­me, za do­vo­đe­nje kva­li­te­tnih po­ja­ča­nja, umjes­to da se pri­pre­ma­mo za Evro­pu, ja se mo­ram ba­vi­ti pro­šloš­ću, su­mnji­vim ra­dnja­ma po­je­di­na­ca ko­ji su svje­sno ili ne su­dje­lo­va­li u po­ta­pa­nju klu­ba. Ne­ki su pu­ni­li svo­je dže­po­ve...

Tran­sfer Se­ne­gal­ca Bu­ba­ka­ra Di­ali­be je po­put omče oko vra­ta Že­lji.

- Eto, ja ne znam za ko­li­ko je pro­dat Bu­ba­kar Di­ali­ba. Dao sam na­log lju­di­ma u klu­bu da se po­za­ba­ve pa­pi­ri­ma, da is­tra­že. Me­ne to u prin­ci­pu ne za­ni­ma, ni­šta me­ni ni Že­lji ne­će po­mo­ći kri­vi­čna pri­ja­va pro­tiv onih ko­ji su do­bro za­ra­di­li na tran­sfe­ru, ali me ja­ko bo­li što mo­ra­mo pla­ti­ti 90.000 eura obe­šte­će­nja za Di­ali­bi­nog bra­ta sa­mo za­to što je tre­ni­rao u Že­lji. Ne znam da li je odi­grao je­dnu ili ko­ju vi­še uta­kmi­cu. Pa, zar za nje­ga da pla­ti­mo to­li­ke pa­re?

Se­ne­gal­ski advo­ka­ti su slu­čaj pre­da­li FI­FA -i. Že­ljo je pred zi­dom. Ka­ko se izvu­ći iz ove si­tu­aci­je?

- Ni­je mi la­ko. Me­ni naš Mir­sad Si­po­vić iz Pred­sje­dniš­tva sa­da go­vo­ri i pi­še o to­me. Na sje­dni­ci na­du­go i na­ši­ro­ko pri­ča o ne­kim stva­ri­ma, a na­ma go­ri zbog Di­ja­li­be i nje­go­vog bra­ta. Pa, za­mi­sli­te gdje smo mi ka­da nas se­ne­gal­ski sa­vez do­bi­je na su­du. Us­tva­ri, to je sve ne­ka igra. Bo­jim se da advo­kat­ska i me­na­džer­ska ma­fi­ja za­ra­đu­ju na si­ro­ti­nji.

Sa­vez po­ma­že

I, ka­ko će­te ri­je­ši­ti ovaj slu­čaj?

- Ne znam na što će iza­ći, ali se mo­ra ra­di­ti brzo. Mo­ram do­bi­ti još ko­ji mje­sec vre­me­na da na­đe­mo na­ji­de­al­ni­je rje­še­nje za klub. Uklju­či­li smo NSBiH, Mu­ni­ba Uša­no­vi­ća, an­ga­žo­va­li smo ugle­dnog advo­ka­ta Me­hme­da Spa­hu da nas zas­tu­pa. Do­bi­li smo pri­je­dlog po ko­jem mo­ra­mo naj­ka­sni­je za se­dam da­na upla­ti­ti 30.000 eura, a os­ta­tak u još dva­na­est ra­ta. Još tra­že ka­ma­te. Mi tra­ži­mo bo­lji na­čin ot­pla­te. Moj je pri­je­dlog da to pla­ti­mo u pe­tna­est ra­ta, sa mo­gu­ćnoš­ću da i ra­ni­je ri­je­ši­mo taj dug ako se ste­knu bo­lji uslo­vi.

Že­lje­zni­čar, ali i os­ta­li klu­bo­vi su i bez «sli­ča­ja Di­ali­ba» u te­škoj po­zi­ci­ji. Vi­di­te li izlaz, ima­li ne­ko rje­še­nje?

- Is­kre­no, ja bez po­mo­ći Kan­to­na i Fe­de­ra­ci­je ne vi­dim izlaz. Pi­sa­li smo i pre­mi­je­ru Mus­ta­fi Mu­je­zi­no­vi­ću, ka­ko bi se uklju­čio i spa­sio klu­bo­ve. Ne sa­mo nas, pa ka­ko će je­dan Tra­vnik pla­ti­ti svo­je du­go­ve na ime po­re­za i sve­ga onog što pri­tiš­će sve nas. Ja ra­zu­mi­jem po­re­znu Upra­vu ko­ja se pri­drža­va za­ko­na i tra­ži na­pla­tu, ali ne vi­dim na­či­na ka­ko da se to sa­da ri­je­ši. Na­ma, re­ci­mo kan­ton po­ma­že, ali nas po­re­zna upra­va pri­tiš­će. U naj­te­žoj po­zi­ci­ji su vrhun­ski klu­bo­vi na Kan­to­nu; Že­ljo, Sa­ra­je­vo, Bo­sna Asa, i Bo­sna BH Gas. Ne­ko rje­še­nje se mo­ra na­ći, u pro­ti­vnom od spor­ta u kan­to­nu, pa i u Fe­de­ra­ci­ji i drža­vi ne­ma ni­šta - ja­sno i gla­sno upo­zo­ra­va Sa­ba­hu­din Žu­jo, ko­ji se «don­ki­ho­tov­ski» bo­ri za bo­lji sta­tus i tre­tman spor­ta u drža­vi, ko­ji je na­ja­vio stva­ra­nje evrop­skog Že­lje, a u prvoj go­di­ni man­da­ta pri­tiš­ću ga sud­ske tu­žbe, ka­ma­te, du­go­va­nja...

S.S.

Dže­ko, Šti­lić, Co­ca­lić...

Ni­smo se odre­kli obe­šte­će­nja za igra­če iz na­še ško­le. Bo­rit će­mo se do­kle god pos­to­ji šan­sa da na­pla­ti­mo fu­dbal­sko ško­lo­va­nje Dže­ke, Šti­li­ća, Co­ca­li­ća, ko­ji su po­ni­kli u Že­lji. Ako je mo­gao ta­mo ne­ki klub iz Se­ne­ga­la nas ope­lje­ši­ti za igra­če ko­ji su «pro­šli» kroz Grba­vi­cu za­što bi se mi odre­kli pra­va na od­šte­tu za na­še igra­če - na­gla­ša­va Žu­jo.

Še­hić u bol­ni­ci u No­vom Sa­du

Ibro Še­hić, je­dan od naj­ta­len­to­va­ni­jih gol­ma­na u BiH, mla­di re­pre­zen­ta­ti­vac i «por­tir» Že­lje, tre­nu­tno je na pre­tra­ga­ma u no­vo­sad­skoj bol­ni­ci kod do­kto­ra Vla­di­mi­ra Ga­le­ti­ća. Še­hić će u No­vom Sa­du os­ta­ti naj­ma­nje dva­de­se­tak da­na.

Co­ca­lić tra­ži klub

Edin Co­ca­lić, di­je­te Že­lje, sves­tra­ni no­go­me­taš i biv­ši ka­pi­ten «pla­vih» ni­je se do­go­vo­rio sa čel­ni­ci­ma nje­ma­čkog dru­go­li­ga­ša Dui­zbur­ga. Co­ca­lić je odra­dio ne­ko­li­ko tre­nin­ga sa ovim klu­bom, ali je za­pe­lo oko obe­šte­će­nja. Biv­ši mla­di i po­ten­ci­jal­ni A re­pre­zen­ta­ti­vac ima po­nu­da rus­kih i tur­skih prvo­li­ga­ša.

Lan­džo do­bio mo­žda­ni udar

Sa­mir Lan­džo, biv­ši pred­sje­dnik Že­lje­zni­ča­ra, do­bio je mo­žda­ni udar na­kon če­ga je hi­tno pre­ba­čen u bol­ni­cu. Na­kon vi­še­sa­tne ope­ra­ci­je, Lan­džo je van ži­vo­tne opa­snos­ti i na­la­zi se na po­lu­in­ten­zi­vnoj nje­zi. Li­je­čni­ci su opre­zni, ali za­do­vo­ljni što se sta­nje pa­ci­jen­ta po­prav­lja. Lan­džo je pri­je i po­sli­je pred­sje­dni­čkog man­da­ta, svoj tim bo­drio sa Že­lji­nog Ju­ga.

http://www.san.ba/index.php?id=9458

evo onog teksta sa postenim nasim predsjednikom st. zujom...
ko o cemu **** o postenju...stigli zuju njegovi dugovi pa sad kuka...fuj
sta su 2 miliona za ozbiljnog biznismena...svi zivi znaju koliko je bubin transfer bio, a on lafo nezna...e jesmo g*vno pojeli sa njim...

aj seyo ne rise , zujo i amar su nas bar malo podigli u odnosu na prosle sezone , cekaj dok sezona skroz zavrsi pa onda nesto pricaj..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 16:17

Ne komentarisi kad nemas pojma, niko ne spominje amara i rezultate...ako nesto znas slobodno podijeli sa nama, onim koji ne znamo i ne vidimo istinu u zujinim rijecima...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 dec 2009, 16:18

Vala Seyo_TM nisi u pravu nisu Zuju stigli njegovi dugovi nego Farukovi i Landzini, al nista novo i njih dvojica su placali Zujine dugove mozda cak i vise nego Zujo njihove.Da su bili ispravni platili bi ovo odmah nakon sto su prodali Bubu a za Bubu je kao sto pretpostavljam da znas stiglo okruglo pola miliona KM, neke nam pare jos uvijek Spanci duguju a potrazivanje tih para koje senegalci traze nam je stiglo za vrijeme trajanja Farukovog mandata a on o tome nikad nije ni pisnuo, slicno onome sto je i Zujo radio u svoje vrijeme.Nemojte od Faruka praviti nesto sto nije, nije nikada bio spasilac kao sto to nije ni Zujo.Najgluplja stvar sto nam se moze desiti, a desava nam se upravo to, da se opet dijelimo na Farukove i Zujine,nama treba biti interes Zeljo a ova dvojica da su kako treba bili bi zajedno u klubu.
Uostalom u ovom tekstu Zujo pokusava da uradi ono sto je Faruk pokusavao da nam otpisu dugovanja poreza, kao sto je u Hrvatskoj bio slucaj sa svim klubovima i nakon toga je njihova liga otisla stepenicu iznad, cisto sumljam da ce se to kod nas desiti ikad al eto..
Nije ovo dug koji se ne moze vratiti samo svi zele sebe predstaviti u sto boljem svjetlu a oblatiti predhodnike, uostalom nas ne treba da interesuje to neg ga vraca kako ko zna i umije ako nije bio spreman da sjede na mjesto predsjednika nije se trebao ni gurati, glupo je reci da nije znao sta ga ceka ni Faruk ni Zujo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 09 dec 2009, 16:20

Treba razdvojiti pojmove rezultati i igre ekipe i ovu drugu administrativnu(upravnu) stranu...Što kaže Seyo, stvarno je malo bezobrazno da se kuka a znao je tačno u šta se upušta, pa nije dijete :o
Barem o ovim manjim iznosima tj. 150 000 je smiješno pričati i govoriti kako će klub ev. bankrotirati...Meni to nema smisla :?:
Željo - My first love!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 16:46

pile87 je napisao/la:Vala Seyo_TM nisi u pravu nisu Zuju stigli njegovi dugovi nego Farukovi i Landzini, al nista novo i njih dvojica su placali Zujine dugove mozda cak i vise nego Zujo njihove.Da su bili ispravni platili bi ovo odmah nakon sto su prodali Bubu a za Bubu je kao sto pretpostavljam da znas stiglo okruglo pola miliona KM, neke nam pare jos uvijek Spanci duguju a potrazivanje tih para koje senegalci traze nam je stiglo za vrijeme trajanja Farukovog mandata a on o tome nikad nije ni pisnuo, slicno onome sto je i Zujo radio u svoje vrijeme.Nemojte od Faruka praviti nesto sto nije, nije nikada bio spasilac kao sto to nije ni Zujo.Najgluplja stvar sto nam se moze desiti, a desava nam se upravo to, da se opet dijelimo na Farukove i Zujine,nama treba biti interes Zeljo a ova dvojica da su kako treba bili bi zajedno u klubu.
Uostalom u ovom tekstu Zujo pokusava da uradi ono sto je Faruk pokusavao da nam otpisu dugovanja poreza, kao sto je u Hrvatskoj bio slucaj sa svim klubovima i nakon toga je njihova liga otisla stepenicu iznad, cisto sumljam da ce se to kod nas desiti ikad al eto..
Nije ovo dug koji se ne moze vratiti samo svi zele sebe predstaviti u sto boljem svjetlu a oblatiti predhodnike, uostalom nas ne treba da interesuje to neg ga vraca kako ko zna i umije ako nije bio spreman da sjede na mjesto predsjednika nije se trebao ni gurati, glupo je reci da nije znao sta ga ceka ni Faruk ni Zujo...
Evo samo reci koji je dug to faruk napravio pa ga je on pritisnuo...ja odgovorim ako znam...
Sto se bube tice, 150k€ je stiglo i svaki dinar se zna gdje je otisao...ostalo je da stigne jos 75...
Ove godine je tek placen carter let protiv lilestroma, pa ti skontaj ostavstine koje su bile...
Koliko se sjecam, landzo je ostavio bubin dug, ali je platio za ticu...
Komplet upravu koja je bila za vrijeme Newcastle-a ja bi na sud...od onoliko pozitivnih rezultata i priliva novca, ostao dug cca2miliona bez kamata poreza bla bla...ali dok smo udruzenje gradjana nista od odgovornosti...
Nema tu podjele, ali ne mogu da gutam lazi ofirne kad znam situaciju...imali smo super rezultate ali koliko su nas kostali...5godina sivila...boli me za zuju i rezultate ako cemo nakon toga biti 10 godina u jos vecim g*vnima
Vrlo dobro on zna u sta se upustio, nego evo jos nema para od Dzeke pa njegov plan pada u vodu...na pocetku je govorio da ga ne interesuju ostavstine (jer vrlo dobro zna o cemu je rijec) i sada je frka...ne zelim da raju pravi retardiranom, ponizavao je faruka i sebe dizao(standardna predizborna), a sada moli za oprost dugova...
Njegovo kukanje me neinteresuje, hocu europu (bez milionskih dugova, to moze svako)...ipak nismo brotnjo pa da nam trebaju blitz rezultati i onda ponor...Amar nek radi svoj posao, a on svoj...vrijeme ce pokazati gdje smo sta smo...
Opet ti kazem, nema podjele, samo je Zeljo bitan...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 dec 2009, 17:03

Konkretno sam mislio na ovaj dug za senegalce, jal ga Samir napravio jal Faruk isto je obojica su bili u klubu kad je pristigao racun.Ne zamjeram ja Faruku da je krao al je bio previse letargican mozda je i imao nacin da otpalati racune al ovim tepmpom za 20 godina i naravno na ustrb rezultata.Ne branim Zuju jos uvijek se sjecam njegovog prvog predsjednicenja koje je na kraju rezultiralo ovim stanjem koje sad imamo.Nekad su ljudi trcali da prikazu kako je Faruk los odmah nakon neke krize i prikazivali Zuju kao spasioca sad se to isto radi sa zujom po meni je sve to samo gubljenje vremena i zamajavanje navijaca.Uostalom platice se sve ovo i naravno racuni nakon ovoga kojih ce 100% biti.Al zapita li se iko koliko je para trebalo da se samo da se odblokira racun na pocetku ove sezone otprilike ovoliko para koliko i sad trebamo platiti...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 dec 2009, 17:19

Najveci problem je bio sto se sve zasnivalo na radu 2-3 covjeka i radi toga se nije moglo brze radit...slazem se da je bio letargican i radi toga nam je trebala smjena...dobili smo smjenu, obecanja i sada moramo cekati...
Najgore je sto vazda mi ispastamo...mi koji se mrznemo, kisnemo, kuhamo, bez ozbzira na rezultate i ljepotu igre...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 dec 2009, 17:25

Seyo_TM je napisao/la:Najveci problem je bio sto se sve zasnivalo na radu 2-3 covjeka i radi toga se nije moglo brze radit...slazem se da je bio letargican i radi toga nam je trebala smjena...dobili smo smjenu, obecanja i sada moramo cekati...
Najgore je sto vazda mi ispastamo...mi koji se mrznemo, kisnemo, kuhamo, bez ozbzira na rezultate i ljepotu igre...
Ma neznam sta da kazem oko Zuje ,nadam se da to nisu ponovo njegove zajebancije i jos jedno nabijanje dugova :roll:
Dosta nam je bilo laznih obecanja...ako ne odrade ono sto su obecali svi napolje! ;) Kratko i jasno! 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi, ristagrad i 108 gostiju.