& ? je napisao/la:zna li neko sta se dogadja sa stadionom?Iz uprave su govorili da ce se najkasnije sa radovima krenuti 15.maja,a sad je 17. u upravi svi cute niko se ne pojavljuje,niko nista nezna!Izgleda da ce na renoviranju stadiona neko dobro oprati pare,mislim da se treba desiti cudo da se do kraja roka napravi sjever i jug,igracemo evropu na Gradskom ali ce se na stadionu renovirati samo ono nuzno za Evropu,a ove ostale pare namjenjene za stadion ce neko sebi uzeti!
Duže vrijeme nisam ništa pisao na ovoj temi ali sam pratio vaše komentare svakodnevno. Sad hoću da napišem par riječi o sezoni koja je gotova u koju daj bože da krunišemo trofejom u vitrini.
Prvo stadion i odgovor Borac BL. Prijatelju vidiš da podatke o stadionu kriju kao zmija noge. Zar nije logično ako je 15. trebao biti izabran izvođač da se to objavi da bi drugi koji su se prijavili na tender mogu uložiti blagovremenu žalbu. Nigdje nije objavljeno. Znaš zašto? Zato što su banjalučki mediji u službi naše bajne uprave. Ako sam ja mogao naći tekst tendera i objaviti ga na ovoj temi mogao je o tome pisati i neki novinar iz GS ili NN (fokus više i neprate Borac- zanimljivija im je borba za opstanak tj. Laktaši- a sjetimo se tekstova u fokusu dok je bio predsjednik onaj Janjetović) E sad naša uprava i bajni trener idu u SA, nažalost to i javno kaže, sa bijelom zastavom (to se u istoriji voljenog kluba nije desilo- pa mi smo 88 na JNA išli da se borimo i pobjedimo CZ). Ovakav je scenari, više puta su začepili usta svojim scenariom i navijačima i simpatizerima i forumašima, dakle idemo u SA da izgubimo a to je i tako očekivano a onda u četvrtak u pobrojanim medijima veliki naslov izgubili smo i kup ali evo zato sad radovi mogu početi na Gradskom. Cijela strana o stadionu a pri dnu rezultat iz SA. I svi sretni! Jer naša najveća pobjeda ove sezone je evropa i stadion. Titulu smo odbacili u prvom kolu PL i takav je stav navijača da nam to ne treba pa čemu tuga za prvenstvom? Drugo mjesto je odličan rezultat ako i to ne izgubimo od Širokog. Znači oko stadiona informaciju ćemo saznati u četvrtak. To je moja prognoza.
Drugo trener- MARIĆU ODLAZI ODAKLE SI I DOŠAO. ali se ne mogu ostati samo na tome. Imamo najgoreg trenera u regionu, koji je jedna bolesna osoba i treba mu pomoć. Batina je iz raja izašla. Nakon sjajnog Jagodića koji je Borčevac svi smo očekivali sezonu 09/10 iz snova međutim mi pravimo rez i dovodimo Baju svi su u navjerici a prvenstvo počinje za koji dan i 0:2 u Laktašima, zatim Leotar itd. sve do prijedora! Odličan rezultat odlična ekipa nikad bolji fudbal i na kraju bod zaostatka za Širokim. Ali već sam ovde pisao prokletstvo sredine i Baja odlazi. Kao da smo rezultatom prevazišli sebe. Ćuti se do 10.01. izrežirano. Do tog datuma u borac dolaze najjači igrači lige golman Avdukić, Grujić, onaj iz slavije zaboravio sam mu ime onda Stanić iz Modriče, Ogi. Ekipa za Evropu! Međutim dođe i 10.01. Ode trener, ode Vranješ, ode Biki dovode nekakve strance nama nepoznate i kao krunu Trenera svih trenera Marića iz bratske nam Vojvodine koji ima zadatak da pokaže prekodrinskim Srbima osnove igre i da ih nauči kako to treba izgledati ako hoćemo u Evropu jer ko je još izašao u Evropu sa vlastitim resursima pa to nema nigdje. I od tada počinje naše mučenje sa ovom trenerskom veličinom! Prvo čovjek upoznaje ekipu dva mjeseca, pa onda uigrava ekipu mjesec dana i evo došao kraj prvenstva i vrijeme da gospodin počne upoznavati neku drugu sredinu i ekipu. On je lala i ne pripada ovim našim krajiškim brdima! Šta znači dobar trener pokazao je Osim ali ni on ne bi vodio ovako Sarajevo, Čelik, Velež zato što je u srcu Željovac a srce je najvažnije u ovom poslu. Znači imali smo trenera otjerali smo i njega i rezultat sad imamo idiota i njega ćemo trpiti. Ovde niko nije postavio pitanje da nije Baja slučajno otišao zbog odliva najboljih igrača a sa onim ostatkom nije mogao garantovati rezultat?? Sad govorimo o Stepiju ma boli njega **** za Borcem. Iz svega navedenog imam samo jednu rečenicu za reći BAJA IZVINI!!!
Treće, navijači sjajni i kod kuće i na strani. Jedino mi nije jasna podrška ovom idiotu.
Četvrto, ss.ba ljudi daj malo budite realniji u izvještavanju. Muka mi je od vaših tekstova i veličanja Sarajevskih klubova.
Peto, ekipa za Evropu. Uprava ako napravi stadion a nedovede kvalitetne igrače ništa nije napravila. Bojim se da će sa borcem ići isti scenari kao sa Slobodom prošle sezone. Ljudi su bili finalisti kupa BiH, jedno vrijeme prvi i na kraju patka, ništa. Ni stadion ni ekipa već borba za opstanak. Trebamo iskoristiti raspad sistema u Slaviji i možda Laktašima ako ispadnu. Imaju odlične pojedince. Moj prijedlog za Evropu:
AVDUKIĆ
PETRIĆ TRIVUNOVIĆ ĆORIĆ VRANJEŠ O.
STANČESKI GRUJIĆ MAKSIMOVIĆ JOVANOVIĆ
SPALEVIĆ BILBIJA
Klupa:
Knežević
Puzigaća,
Žarić,
Stupar,
Stevanović,
Vukelja,
Kajkut itd.