GK: Keylor Navas 14 milion Eura. MUST BUY!!! Bio bi top 3 golman lige odmah, a i na duge staze. De Gea sasvim izvjesno izdaje Atleti i Utd potpisom za Blancose, tako da Keylor postaje opcija br 3. Dobar je Simo, ali vrhunski golmani su ekipama iznad nas donosili bodove koji su se ispostavili ključnim. Bojim se da to naš Belgijanac ne radi u tolikoj mjeri, zato treba jedna klasa među stativama, a ovaj otočanin to sigurno jeste.
RB: Clyne (15mil. funti) i Benteke (32mil. funti) jednostavno ne vrijede te novce i potrebno im je naći alternative. Na tržištu desnih bekova postoje možda samo 3-4 igrača koja se ne mogu dovesti za ovaj iznos, a Clyne nije taj nivo niti ima kapacitet da postane. Vrlo dobar desni bek, zahvalan u oba pravca, ali ne spektakularan. Poređenja radi, Johnson po dolasku u klub je bio puno moćniji igrač. Ja Darmiana prizivam od prošlog ljeta, a bio bi sigurno jeftinija i bolja kupovina. Nažalost, krajnje nemoguć transfer. Mali Kieran iz Burnley-a je solidna varijanta, prvenstveno jer bi plata i transfer fee bili mizerni, a dobija se igrač koji bi opet bio bolji od svih naših opcija za RB.
LB: Lani sam želio Rodrigueza ili Bertranda, a meta je bio Moreno. Zajebasmo se kako god, jer je mali napravio grešaka haman ko Lovren. Za nadati se da će se popraviti, ali sam ubijeđen da bi ova dvojica bili boljji fit. Ne vjerujem da će dovoditi nekog za klupe, a možda i nekom tušnu El Tora.
CB: Štoperi se vjerovatno neće dirati i nadam se šansi za Ilorija. Manjak transfera na ovom polju znači i ostanak Lovrena, što je najveći downside, ali makar će Škrtel i Sakho imati šansu da se konačno više uigraju kao tandem.
DMF: Jedan od apsolutnih prioriteta. Vidjeli smo svi na vlastitoj koži šta znači imati DMF-a u ekipi (pa makar to bio i prosječni Lucas), ali i na drugim (Utd-Carrick, Arsenal-Kokica). Kolege su ranije primjetile značaj ove uloge posebno za našu vrstu fudbala gdje je užasno bitno prekidati napade protivnika brzo i otvarati prostor za kontra napade. Dovesti nekog moćnog Francuza, bilo da je Kondogbia ili pominjani Imbula, za kojeg nisam pretjerano vješt, ali vjerujem vašim riječima i renomeu lige što se tiče te pozicije

)
CMF: Bilo bi dobro dovesti klasu, ali sumnjam da će se to moći. Pjanić bi bio upgrade, ali se pritajila ta priča isto kao i za Radju. Aktuelan je Kovačić koji je vanserijski talenat, ali strahovito nekonstantan. Rizičan igrač. Meni lično najveći problem za ovu poziciju predstavlja Henderson. On će morati igrati, znamo koliko može, a to je opet malo za klub poput Liverpool-a. Ofanzivno je ok, iako vrhunski centralni vezni nude puno više, a defanzivno nije toliko moćan da možemo igrati bez DMF-a i onda dolazak nekog novog CM-a je upitan jer ono, gdje ćeš ga
Izgleda niko neće Gundogana, pa možda on ne bi bio loša opcija

) Nažalost, prije da će Milner krpiti tu, a i Allen ostaje
Dati šansu Emreu!!!
AMF: Ne dirati ništa. Imamo dragulja u Coutinhu i jednog precijenjenog engleza koji nakon par vezanih partija konačno grabi zalet u formi. Jedna od rijetkih pozicija gdje smo fino pokriveni.
WF: Prodati malca i dovesti Pedra. Vrlo jednostavno. Dobijaju se novci i iskustvo, a kvalitet ne gubi. Plata ne bi bila masivna (on nema ni 80k funti/sedmično u Barsi). U pitanju je odličan igrač i stvarno bih volio da začepi usta njegovim kritičarima s ovog pdf-a

Ibe i Marković nek se bore za drugu krilnu poziciju u timu.
CF: Rak rana. Ings je solidan za opciju br 3/4, ali ne znam zašto ne forsirati malog Sinclaira u toj roli. Sturridge se pokazao ko izvrsna opcija broj 2, a i to je upitno zbog njegove krhke i slabašne prirode. Potreban je napadač broj 1. Nazovite me ludim, ali ja mislim da bi Falcao bio odličan

Svjestan sam njegove zadnje sezone, ali u pitanju je svjetska klasa koja je dostupna. Naš sistem bi mu odgovarao puno više nego ad hoc Utd. Treba zaboraviti na Higuaine, Lacazette, Benzeme i Cavanije. Naše alternativa bi možda bili Jakson Martinez (25mil funti), Icardi (sličan iznos, ako ne i manji), Luiz Adriano (15mil funti) te premijerligaši (Benteke i Džeko).
GK: Navas, Mignolet
RB: Trippier, Wisdom, Flannagan
RCB: Škrtel, Ilori, Toure
LCB: Sakho, Lovren
LB: Moreno
DMF: Kondogbia, Allen
CMF: Henderson, Emre, Milner
AMF: Coutinho, Lallana
WF: Pedro, Ibe, Marković
CF: Falcao, Sturridge, Origi
Trošak transfera bi bio maximalno 80mil funti:
Navas-11, Trippier-4, Kondogbia-25, Milner-0, Pedro-15, Falcao-25
Priliv od odlazaka oko 60milki:
Jones-0, Johnson-0, Enrique-2, Lucas-4, Gerrard-0, Luis Alberto-2, Sterling-40, Aspas-3, Borini-3, Balo-5 Lambert-2
Wage bill pojačanja bi iznosio oko 600k sedmično, nekih 50k manje od iznosa koji bi se stvorio odlascima, tako da bi na godišnjem nivou uštedili 2,5mil funti
Ova ekipa je za top 4 dogodine, iako vjerujem da nećemo dovesti ni trojicu od mojih željenih